X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Behemottka
    Dzisiaj juz niestety nie wzięli mnie na badania i nie pobrali tego wymazu... Dziwne... Na weekend zostaje w szpitalu, zobaczymy czy cos sie w ogole bedzie działo...

Przez weekend niestety nic się na oddziale nie dzieje.. :( zazwyczaj są młodzi lekarze i nawet badań nie robią. Musisz czekać na poniedziałek

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny może ktoras wie...Przewialo mi szyję czy ją mogę termofor sobie zrobić i wygrzac? Ucho zaczęło od tego bolec
    Termofor miś to mój przyjaciel od lat, na bolesny okres, zimne stopy, przewiane plecki, na kark kładłam ale w ciaży to się czlowiek 10 razy zastanawia co wolno.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ważne co powie lekarz, jak dobry ma sprzęt chłopak będzie na 50 % :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Behemottka
    Dzisiaj juz niestety nie wzięli mnie na badania i nie pobrali tego wymazu... Dziwne... Na weekend zostaje w szpitalu, zobaczymy czy cos sie w ogole bedzie działo...
    Tak jak Angela pisze. Zaczną dzialac w poniedziałek bo w weekendy to nic się nie dzieje.
    Ja dużo razy na wrzody lezalam żołądka .Pamiętaj te weekendy .Zero badań trza było czekać do poniedzialku

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przez weekend niestety nic się na oddziale nie dzieje.. :( zazwyczaj są młodzi lekarze i nawet badań nie robią. Musisz czekać na poniedziałek
    Tak wlasnie myslalam... Lekarz powiedział ze beda mnie obserwować i jak bedzie ok, to wypuszcza w poniedziałek.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 18 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Termofor miś to mój przyjaciel od lat, na bolesny okres, zimne stopy, przewiane plecki, na kark kładłam ale w ciaży to się czlowiek 10 razy zastanawia co wolno.
    To prawda.Ja pytam tu ,dzwonie do mamy .A nie raz i do gina z zapytaniem .Dziekuje :)

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Tak wlasnie myslalam... Lekarz powiedział ze beda mnie obserwować i jak bedzie ok, to wypuszcza w poniedziałek.
    A masz jeszcze te wodniste upławy czy ustalo?

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Takie cos mi wyszlo z tego kalendarza:

"Chinka mająca 1 lat, zapłodniona w 13 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę".

No to się zgadza:)

To chyba coś zwaliłas z data urodzin. Moze na odwrót wprowadziłas?

O co chodzi z sikaniem na sodę? Zaintrygowalyscie mnie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g

Wysłany: 18 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Odpoczywaj Kochana i nie zamartwiaj sie.Wiem że to trudne .Ale będzie dobrze

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Takie cos mi wyszlo z tego kalendarza:

"Chinka mająca 1 lat, zapłodniona w 13 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę".

No to się zgadza:)
    Najpierw rok wpisz potem miesiąc i dzień.Musialas źle wpisać

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Behemottka
    Jestes z Slaska? Ja lezalam w pazdzierniku w szpitalu w Ligocie, moje podsumowanie tego szpitala w jednym slowie UMIERALNIA!!! Zawijac kiecke i Uciekac! Nikomu go nie polecam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:03

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    To chyba coś zwaliłas z data urodzin. Moze na odwrót wprowadziłas?

O co chodzi z sikaniem na sodę? Zaintrygowalyscie mnie :)
    Do niewielkiej ilości porannego moczu wsypujemy ok. łyżeczkę sody oczyszczonej. Jeśli mieszanka zacznie się obficie pienić albo przypominać napój gazowany – oznacza to chłopca. Z kolei jeśli pojawi się niewielka ilość bąbelków – oznacza to dziewczynkę.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    A masz jeszcze te wodniste upławy czy ustalo?
    W nocy nic mi nie leciało, wkładka sucha. Ja wstałam rano do łazienki i chyba kichnęłam, to poleciało troszkę wodnistej wydzieliny, ale białej. Lekarzowi mowilam na obchodzie i powiedział, ze wezmą mi ten wymaz zeby zobaczyć, czy to nie infekcja. A tak w ciagu dnia, to cos mi leciało, ale nie było tego duzo i chyba miało kolor bialy, tak na wkładce wyglądało. Tylko teraz mam skurcze podbrzusza... Ciagle cos...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 18 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Do niewielkiej ilości porannego moczu wsypujemy ok. łyżeczkę sody oczyszczonej. Jeśli mieszanka zacznie się obficie pienić albo przypominać napój gazowany – oznacza to chłopca. Z kolei jeśli pojawi się niewielka ilość bąbelków – oznacza to dziewczynkę.
    Musze spróbować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    W nocy nic mi nie leciało, wkładka sucha. Ja wstałam rano do łazienki i chyba kichnęłam, to poleciało troszkę wodnistej wydzieliny, ale białej. Lekarzowi mowilam na obchodzie i powiedział, ze wezmą mi ten wymaz zeby zobaczyć, czy to nie infekcja. A tak w ciagu dnia, to cos mi leciało, ale nie było tego duzo i chyba miało kolor bialy, tak na wkładce wyglądało. Tylko teraz mam skurcze podbrzusza... Ciagle cos...

Białe wydzielina to dobrze jak jest bez zapachu to w ogole dobrze. Wody są przezroczyste (te początkowe). Ja pisałam miałam ostatnio schize ze znów są wody moje upławy pierw były przezroczyste a póżniej pojawiła się biała wydzielina i byłam juz spokojna.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Jestes z Slaska?
    Nieee. Z Łodzi. Ale na tym moim oddziale jest mnóstwo dziewczyn z rożnych miast, bo w ciężkich przypadkach sa kierowane wlasnie do Matki Polki w Łodzi

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sklerozę. Raz zadzwoniłam do męża bo chciałam mu coś pilnego powiedzieć. Odebrał, a ja: "chciałam Ci coś powiedzieć, ale właśnie zapomniałam"

Wysłany: 18 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam biała wydzielinę dość dużo bez wkładki się nie obejdzie wygląda jak śluz kremowy

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    skurcze to pewnie z nerwów, jak nie zrobią to moze zasugerowac im jakoś. Mleczne upławy to ja mam często a posiewy są ok narazie, bez wkładek nie chodzę. Byle do poniedziałku.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Białe wydzielina to dobrze jak jest bez zapachu to w ogole dobrze. Wody są przezroczyste (te początkowe). Ja pisałam miałam ostatnio schize ze znów są wody moje upławy pierw były przezroczyste a póżniej pojawiła się biała wydzielina i byłam juz spokojna.
    Wlasnie lekarz rano tez mowil, ze to dobrze, ale jednak chciałabym zeby zrobili ten posiew, czy tam wymaz z tej pochwy, tak jak profesor zalecil.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ