X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusiaczku sprobuj się nie denerwowac.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    skurcze to pewnie z nerwów, jak nie zrobią to moze zasugerowac im jakoś. Mleczne upławy to ja mam często a posiewy są ok narazie, bez wkładek nie chodzę. Byle do poniedziałku.
    Oby z nerwów, bo mnie martwią :( i tak szprycują mnie 3 razy nospa i dwa razy miałam zastrzyk w pośladek tez z nospa na te nieszczęsne skurcze :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wlasnie lekarz rano tez mowil, ze to dobrze, ale jednak chciałabym zeby zrobili ten posiew, czy tam wymaz z tej pochwy, tak jak profesor zalecil.

Pewnie upominaj się o to :) to nic nie zaszkodzi a bedziesz miala pewność że nie ma infekcji ukrytej

m.k.83 lubi tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wlasnie lekarz rano tez mowil, ze to dobrze, ale jednak chciałabym zeby zrobili ten posiew, czy tam wymaz z tej pochwy, tak jak profesor zalecil.
    Jak nie zrobia mozesz sama zrobic jak wyjdziesz dla siebie, to drogie nie jest ale jak jestes w szpitalu to trzeba ich gnębic o to dla Twojego spokoju.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Oby z nerwów, bo mnie martwią :( i tak szprycują mnie 3 razy nospa i dwa razy miałam zastrzyk w pośladek tez z nospa na te nieszczęsne skurcze :(
    Głoś pielegniarce skurcze, może podadzą Ci coś na wyciszenie.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Pusiaczku sprobuj się nie denerwowac.
    Staram sie, ale niestety jak sie tak leży, to człowiek tylko myśli i zapewne doszukuje sie wszystkiego w organizmie... Ja to ogolnie panikara jestem, po mamusi :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu o relaks niestety trudno, nie masz tam sluchawek i muzyki w telefonie czy tablecie, mnie to zawsze pomaga.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Pewnie upominaj się o to :) to nic nie zaszkodzi a bedziesz miala pewność że nie ma infekcji ukrytej
    Mowilam na obchodzie, ale był młody lekarz a pielęgniarka mi powiedziała ze moze nawet nie wiem a mi pobrali wymaz... Tak przyszli po kryjomu i go pobrali, a tak w ogole to mnie przy tym nie było :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Głoś pielegniarce skurcze, może podadzą Ci coś na wyciszenie.
    Pielęgniarka i lekarz powiedzieli ze na tym etapie ciazy to mogą tylko nospe podać i luteinę. Luteinę biore od 5 tyg ciazy... W ogole te niektóre pielęgniarki traktują te moja ciąże tak "co ma byc to bedzie, bo to taka wczesna ciaza" przykro sie robi, jak takie rzeczy sie słyszy :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 18 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Staram sie, ale niestety jak sie tak leży, to człowiek tylko myśli i zapewne doszukuje sie wszystkiego w organizmie... Ja to ogolnie panikara jestem, po mamusi :P
    Może jakąś książkę?albo muzykę relaksacyjne dla kobiet w ciąży.Może to pomoże.Pamiętaj że.jak Ty się denerwujesz to maluszek odczuwa to tez

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Pielęgniarka i lekarz powiedzieli ze na tym etapie ciazy to mogą tylko nospe podać i luteinę. Luteinę biore od 5 tyg ciazy... W ogole te niektóre pielęgniarki traktują te moja ciąże tak "co ma byc to bedzie, bo to taka wczesna ciaza" przykro sie robi, jak takie rzeczy sie słyszy :(
    Niestety cos o tym wiem, znieczulica okropna:(

34bwsek2p5pf20kh.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Polska służba zdrowia!

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    W szpitalu o relaks niestety trudno, nie masz tam sluchawek i muzyki w telefonie czy tablecie, mnie to zawsze pomaga.
    Wlasnie nieee. Mam tylko telefon, ale z słuchawkami dobry pomysł. Poproszę mojego M. zeby je odnalazł i mi przyniósł :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    wiem o czym mówisz na mnie Tak patrzeli jak przyszłam z bólem brzucha i próbowali mi wmówić że tak może być. Ale ja czułam że coś nie tak, miałam rację wyrostek.

Wysłany: 18 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wlasnie nieee. Mam tylko telefon, ale z słuchawkami dobry pomysł. Poproszę mojego M. zeby je odnalazł i mi przyniósł :)
    Wejdz z tel i poszukaj muzyka dla kobiet w ciąży.Fakt nie są fajne bo Mozart Beethoven itp ale rozluźniają mamę i maly nie szaleje

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    wiem o czym mówisz na mnie Tak patrzeli jak przyszłam z bólem brzucha i próbowali mi wmówić że tak może być. Ale ja czułam że coś nie tak, miałam rację wyrostek.
    Lekarze sa bardziej zaangażowani i mili. Tylko te niektóre pielęgniarki, takie dziwne...

Behemottka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Wejdz z tel i poszukaj muzyka dla kobiet w ciąży.Fakt nie są fajne bo Mozart Beethoven itp ale rozluźniają mamę i maly nie szaleje
    Ooooo super pomysł :) jak bede miała słuchawki, to sobie puszczę taka muzyczkę :) :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanowczo zamiast Beethovena polecam Bacha! ;D

Pysiaczek89, Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ooooo super pomysł :) jak bede miała słuchawki, to sobie puszczę taka muzyczkę :) :)
    Kochana najwięcej jest na YouTube.Mi to bardzo pomaga jak jestem zdenerwowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku oby wszystkie dolegliwości Cię ominely w końcu <3

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ