X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witam się :) ja leżę padnieta po sprzątaniu :( mimo ładnej pogody nie mam siły na nic. Co do remontu i pokoiku dziecka to ja nie mam pojęcia gdzie to łóżeczko wsadzić chyba pod sufitem bo mamy ciasna sypialnie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2d7bd53653a.jpg

Maluch będzie z nami do czasu wybudowania domu więc może rok może dwa ciężko określić.

Zakochałam się w kolorze twojej sypialni. Szara jest dobrze widzę na zdjęciu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posprzątałam mieszkanie do połowy i już nie mam siły :( dobrze, że męża zagoniłam do pracy :) zapomniałam kupić szczypiorek i będę musiała znowu tyłek ruszyć do sklepu, ale tak to jest jak się zachciewa pasty jajecznej :)

zaraz wejdę na wagę sprawdzić swój stan na liczniku :P

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Tylko,ze u mnie po dlugim spoczynku jest takie ciagniecie i pepek wklesly i dotego tak jakby odpychanie sie nóżkami i przekreca sie to wszystko bardzo widać
    Malutka za wcześnie na takie ruchy poważnie a pępowina nie jest przymocowana do Twojego pępka ja po prenatalnych lekarz był do dupy, no ale tyle co sama wyczytałam NT-1,5, długość siedzeniowo-ciemieniowa 7cm tydzień wg Usg 13+1 wszystko jest na miejscu dziecko zdrowe kazali mi zrobić pappe bo za darmo, nie wiem po co mi to, ale niech będzie, lekarz był nie miły, nie pokazał mi co jest pomiędzy nogami, jak próbowałam się do patrzeć, to nic tam nie było, ale on twierdzi, że na 99% syn a ja twierdze, że się myli:/ jedyne co mi dziś sprawiło radość to odebranie obrączek, myślałam, że mój doktorek będzie mi robił prenatalne, a to był chyba jego syn i był beznadziejny :/ nawet gbur mi zdjęcia nie dał a to w końcu moje dziecko nie jego :( i ogólnie jestem na niego zła po badaniach nic nie dostałam wyszłam z pustymi rękami jak weszłam, dobrze, że w poniedziałek idę do mojego. Od razu mu powiem co myślę o tym doktorku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 16:30

Ulfenstein, A_n_k_a_80, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po badaniach prenatalnych dostałam nie tylko zdjęcia ale i dwie strony wyników i opis całego badania, więc dziwny lekarz :/ ale ja też nie robiłam ich u swojej gin prowadzącej..

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja po badaniach prenatalnych dostałam nie tylko zdjęcia ale i dwie strony wyników i opis całego badania, więc dziwny lekarz :/ ale ja też nie robiłam ich u swojej gin prowadzącej..
    Ejj mam wrażenie, jakby zachował się tak, albo dlatego, że byłam ze skierowaniem (nie płaciłam) albo dlatego, że nie jest moim lekarzem prowadzącym, jak będą te drugie, to chyba zajadę sobie do katowic i tam zrobię, ani nawet nie było możliwości nagrania no kompletnie nic...

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

U nas jest plan, zeby maluszek spał w sypialni, a potem M. odda maluszkowi swoje biuro (jest połączone drzwiami z sypialna, a sam przejdzie sie do mojego gabinetu, który ja stracę na zawsze. Docelowo moj gabinet bedzie pokoikiem dziecka, a M. odzyska swoj, bo on często pracuje z domu. Problem w tym, ze docelowy pokoik znajduje sie na pietrze, a nasza sypialnia jest parterze. Uff...

Wczoraj poszliśmy zabić nudę do outletow i był tam duży sklep Cartera dla bobasów z wyprzedażą 60%. Słuchajcie, weszliśmy, ja sie raz rozejrzałam dookoła, tak mnie ścisnęło w gardle, łzy w oczach, mężowi chyba tez, bo od razu mówi: "Chodź stad, poźniej będziemy robić takie zakupy...". Takie jesteśmy wzruszaki. A rzeczy wisiały cudowne, maluteńkie, tysiące fasoników kolorów, no wspaniałe :)

m.k.83, Strazaczka1990, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nic nie czuję, od czasu do czasu odzywa się coś, ale to prędzej jelita, poczekam do podręcznikowego ok 20 tc lub czegoś bardziej wyraźnego :)

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna ta Twoja sypialnia ma układ jak moja obecna, u nas nie dałoby rady przesunąc łózka do ściany bo 3 rury z boku, mąż smial sie że w nogach łóżeczko postawimy i na tv bedziemy patrzyli przez szczebelki łóżeczka(tv mamy na wprost łózka w zabudowie szafy). Także dobrze że się przenosimy.

U mnie w brzuchu to nie wiem jak rozpoznam ruchy bo wiecznie jakies rewolucje jelitowe, a w ciazy to juz wogóle. Ostatnio byłam u rodziców i siedzimy sobie, a siostra mówi ale wieje i świszcze na dworze, aż w domu słychać, a ja jej mówię że to w moim brzuchu tak, że aż mi wstyd czasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 16:48

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ania91 faktycznie zle trafilas :-( niestety wielu jest takich,ja na prenatalnych jak zapytalam o plec to doktorek wrecz sie śmiał ze o cos takiego pytam,ze za wczesnie itd... :-/
    Ja zawsze dostaje zdjecia i teraz nawet doplacilam za filmik,ale to jest pamiatka :-)
    Jeśli dostane skierowanie na następne to jade do Katowic do feminy tam miałam robionie za pierwszym razem i byłam mega zadowolona a tutaj zwykłe usg jak co wizyte:/ jeśli powiedzą, że to skierowanie nie może być, to chociażby zapłace, ale pojade tam ech cały dzień zepsuty przez coś takiego

w57vikgnszqgz528.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle to wróciłam ze sklepu, kupiłam rogaliki nadziewane i pomyslałam, że zajrzę do dziadka (mam po drodze), napijemy się herbaty do nich. Zachodzę, a tam jakaś starsza Pani i siedzą przy kawce (babcia zmarła w 2014, ponad 50 lat byli razem). Pani szybko się ewakuowała, a dziadek zaczął tłumaczyć, że to koleżanka babci z nastoletnich czasów, że poznal ją i babcię na jednej zabawie wieki temu, ale zakochał się w babci, a one sie przyjaźniły całe życie. Tak wyszło, że od pogrzebu byli w kontakcie, od słowa do słowa, i spotykają się.
    Powiem Wam że dziwnie się czuję, zauważyłam że dziadek jakis taki inny od jakiegoś czasu, więcej energii ma, a teraz wiem dlaczego;) Dzisiaj zachowywał się jak zakochany nastolatek:) Nie wiem, z jednej strony dobrze że nie będzie samotny, bo na początku było bardzo cięzko, a z drugiej jakieś takie myśli dziwne mam w glowie. Nie wiem czy chciałabym by w razie czego, mąż tak szybko się pocieszył. A i prosił bym nikomu narazie nie mówiła z rodziny, ale musiałam się wygadać chociaż tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 17:02

Strazaczka1990, mysza0406, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:59

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Nie czujemy dzidziusiow bo slodkosciami ich nie możemy pobudzić ;)

agatia, żabka04, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Jeśli dostane skierowanie na następne to jade do Katowic do feminy tam miałam robionie za pierwszym razem i byłam mega zadowolona a tutaj zwykłe usg jak co wizyte:/ jeśli powiedzą, że to skierowanie nie może być, to chociażby zapłace, ale pojade tam ech cały dzień zepsuty przez coś takiego
    Ja niestety gdy chodziłam na nfz to zawsze wracałam zła do domu, bez odpowiedzi na pytania. Tym razem chodzę prywatnie bo nie chce się denerwować, ale złości mnie to że przeciez należy mi się godna opieka z racji opłacania składek a guzik dostaniesz, może mam pecha do lekarzy.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:59

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia serniczek to ser a nie cukier :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszecie o plci, tez mi sie wydaje ze jak sie wie kiedy bylo serduszkowanie to latwiej oszacowac. I powiem Wam skad przypuszczam, ze u mnie bedzie dziewczynka.. otoz na ovufriend owu okreslilo mi na 15 dzien cyklu (cykle 27-28 dniowe) a baraszkowalismy w tym cyklu tylko raz bo tak sie zlozylo i bylo to 9dnia cyklu... nawet jesli owu przesunela sie max 2dni wczesniej to mysle ze po 4 dniach to musi byc dziewucha mala :-) cud ze akurat z ten cykl owocny, bo nie mialam zludzen zeby sie udalo a tu prosze :-) ot taka moja historia :-D
    swoja droga serduszko bilo szybciej niz 140 wiec moze cos w tym jest ;-)

m.k.83, Malutka92, Strazaczka1990, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 19:00

kamciaelcia, mmargol, Strazaczka1990, martta, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia musimy cierpliwie czekać ;)

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 19:00

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o 2.5 kg tego schabu więcej :D

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ