X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku drugiego trymestru przytyło mi się 1,2 kg. Niby w normie, ale taki wystrzał zapowiada niedobry trend! ;) Chociaż, chociaż... brzuch mi wyszedł, to może człowieczek ze swoim zapleczem troszkę przytyli?

Tu mi Belly mierzy:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be820fcb2e9d.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 18:09

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ogóry swojskie :D a woda ahhhh :) neutralizuje mi wszystkie smaki jakie mi nie podchodzą;)

u mnie płeć potwierdziło dwóch lekarzy i mój chłopiec tętno ma 158 a córa w poprzedniej ciąży miała to samo:) tak że nie wiem czy to tak na prawdę prawda z tym wyliczaniem płci wg tętna:)

wiem jedno że częściej wyrasta siusiak w brzuszku niż znika;) dlatego mamy chłopców mogą być bardziej spokojne niż mamy dziewczynek;)

Angela89, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś było 151 ma minutę zapomniałam napisać...

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, swojskie ogóry bym pojadla!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie wiem ile gotować jajka na twardo, a później gotuję za długo i też nie są dobre :) któraś wie jaki czas jest idealny? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 minut to trochę dużo :D
    ja znalazłam takie coś, ale oczywiście zapomniałam zobaczyć o której jajca nastawiłam :P

kolekcja_lxvii12.jpg

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nigdy nie wiem ile gotować jajka na twardo, a później gotuję za długo i też nie są dobre :) któraś wie jaki czas jest idealny? :)
    Ja gotuję 7 min na indukcji na 6 stopniu, i do 10 min leżą jeszcze w tej wodzie, ale już bez gotowania, wtedy sa idelnie wg mnie na twardo, jak przekroje musi być taka dziurka w żółtku na środku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 18:35

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gotuję 5 minut max bo lubię na miękko:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładam jajka do chłodnej wody (nie pękną) i gotuje 10 minut od zagotowania. Po tym czasie natychmiast chłodzę wodą z lodem - to pozwala super łatwo potem obrać. Wychodzą idealnie. Całkowicie ścięte zółtko, daje sie łatwo kroić, ale nie za suche i bez jakichkolwiek szarych obwódek. U mnie musi byc jajko albo całkiem na miękko albo całkiem na twardo. Pośrednich nienawidzę;).

agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie to jednak są dziwni, nietaktowni czy nie wychowani? Napisałam w pamiętniku jak dam córce na imię, a dostałam komentarz: "co za okropne imię", rozumiem że może się nie podobać, różne są gusta, nam powinno się podobać, ale w życiu nie powiedziałabym tak nikomu. A najciekawsze jest to że to kobieta kobiecie najczęściej takie przykrości robi, sama zapewne nie chciałaby czegoś takiego usłyszeć. Nie zrozumcie mnie źle, nie przejęłam się, ale ciągle zadziwiaja mnie tacy ludzie. Mogłabym nawet usunąć komentarz, ale nie zrobię tego, ta kobieta sama o sobie i swym braku kultury świadczy.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz dziewczyny zobaczymy jakie te jajka wyszły, bo chłodziłam tak jak Behemottka pisze w zimnej wodzie i będę z nich pastę na kanapki robić ;)
    m.k.83 wrote:
    Ludzie to jednak są dziwni, nietaktowni czy nie wychowani? Napisałam w pamiętniku jak dam córce na imię, a dostałam komentarz: "co za okropne imię", rozumiem że może się nie podobać, różne są gusta, nam powinno się podobać, ale w życiu nie powiedziałabym tak nikomu. A najciekawsze jest to że to kobieta kobiecie najczęściej takie przykrości robi, sama zapewne nie chciałaby czegoś takiego usłyszeć. Nie zrozumcie mnie źle, nie przejęłam się, ale ciągle zadziwiaja mnie tacy ludzie. Mogłabym nawet usunąć komentarz, ale nie zrobię tego, ta kobieta sama o sobie i swym braku kultury świadczy.

nie przejmuj się opinią obcych ludzi :) przecież to Twoja decyzja, dziecka imieniem nie obrazisz, więc niech myślą co chcą :)

m.k.83 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 w ogóle bardzo miło Cię tutaj widzieć:)
    a babą się nie przejmuj absolutnie;/
    ludzie są różni a w przypływie hormonów ciążowych czasem gadają coś czego być może nie wypada.
    swoją drogą to małpa że w ogóle tak powiedziała jako ciężarna do ciężarnej pomimo że miała do tego prawo. czasem po prostu trzeba się ugryźć w język

m.k.83 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze jak zestawię z płyty jajka to od razu zalewam je wodą z kranu zimną nigdy nie robiłam inaczej

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

6 minut! 4 na miękko:D

A nas ciut więcej wydęło wczoraj:P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb42df16bdd.jpg

Nogi mi puchną strasznie. Mam przepisany Asparaginian magnezu i potasu. Mam nadzieję, że coś pomoże.

A cycki.. Mierzyłam stanik stary 70 C.... I wylewają się tak, że aż sutki widać.... teraz to chyba F.. I dzisiaj je ważyłam:P Każdy waży 850g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 18:50

Malutka92 lubi tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiem że ma prawo, dlatego nie usuwam jej komentarza, choć w realnym życiu by tak nikomu nie powiedziała. Zaskakuje mnie, że kobieta, zapewne w ciąży jest w stanie tak napisac drugiej. Może mam jakieś z kosmosu podejście, ale wydaje mi się, że jakie emocje ja mam, czy przekazuje innym, takie ma moje dziecko.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż sobie zaglądnęłam do Twojego pamiętnika:)
    myślę, kurcze, może rzeczywiście jakieś imię z Harrego Pottera wymyśliłaś czy coś?
    a tu piękna Alicja <3

w ogóle się nią nie przejmuj:) piękne imię wybraliście!!

m.k.83, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83- nie zwracaj uwagi na trolle! Najlepiej usuń ten komentarz, to Twój pamiętnik, po co Ci takie brzydactwa tam. A ta osoba chyba jest niezrównoważona. Sprawdziłam, ze miała pamiętnik ale usunęła - moze nie moze miec dzieci, albo miała stratę i sie wyzywa na innych. Zupełnie sie nią nie przejmuj :). Alicja to prześliczne imię!

m.k.83, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka Ciebie także miło ponownie spotkać:) Gratuluję synka:)

Robotka1, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam zajrzec coz to za wymysl z imieniem :-) Bardzo ladne imie :-) a tamta zapewne hakis uraz ma do kogos o takim imieniu i sie burzy,ale przesadzila moim zdaniem

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Wiem że ma prawo, dlatego nie usuwam jej komentarza, choć w realnym życiu by tak nikomu nie powiedziała. Zaskakuje mnie, że kobieta, zapewne w ciąży jest w stanie tak napisac drugiej. Może mam jakieś z kosmosu podejście, ale wydaje mi się, że jakie emocje ja mam, czy przekazuje innym, takie ma moje dziecko.
    Ja bym z mojego usunęła. Co innego forum gdzie jest równość wypowiedzi, a co innego mój własny, prywatny pamiętnik, który piszę dla siebie i żeby sie dzielić radością ze światem. Oczywiście każdy podchodzi do tego inaczej :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ