WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Od początku drugiego trymestru przytyło mi się 1,2 kg. Niby w normie, ale taki wystrzał zapowiada niedobry trend!
Chociaż, chociaż... brzuch mi wyszedł, to może człowieczek ze swoim zapleczem troszkę przytyli?
Tu mi Belly mierzy:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be820fcb2e9d.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 18:09
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Bratku ogóry swojskie
a woda ahhhh
neutralizuje mi wszystkie smaki jakie mi nie podchodzą
u mnie płeć potwierdziło dwóch lekarzy i mój chłopiec tętno ma 158 a córa w poprzedniej ciąży miała to samo:) tak że nie wiem czy to tak na prawdę prawda z tym wyliczaniem płci wg tętna:)
wiem jedno że częściej wyrasta siusiak w brzuszku niż znika;) dlatego mamy chłopców mogą być bardziej spokojne niż mamy dziewczynek;)Angela89, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:nigdy nie wiem ile gotować jajka na twardo, a później gotuję za długo i też nie są dobre
któraś wie jaki czas jest idealny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 18:35
-
Ja wkładam jajka do chłodnej wody (nie pękną) i gotuje 10 minut od zagotowania. Po tym czasie natychmiast chłodzę wodą z lodem - to pozwala super łatwo potem obrać. Wychodzą idealnie. Całkowicie ścięte zółtko, daje sie łatwo kroić, ale nie za suche i bez jakichkolwiek szarych obwódek. U mnie musi byc jajko albo całkiem na miękko albo całkiem na twardo. Pośrednich nienawidzę
.
agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Ludzie to jednak są dziwni, nietaktowni czy nie wychowani? Napisałam w pamiętniku jak dam córce na imię, a dostałam komentarz: "co za okropne imię", rozumiem że może się nie podobać, różne są gusta, nam powinno się podobać, ale w życiu nie powiedziałabym tak nikomu. A najciekawsze jest to że to kobieta kobiecie najczęściej takie przykrości robi, sama zapewne nie chciałaby czegoś takiego usłyszeć. Nie zrozumcie mnie źle, nie przejęłam się, ale ciągle zadziwiaja mnie tacy ludzie. Mogłabym nawet usunąć komentarz, ale nie zrobię tego, ta kobieta sama o sobie i swym braku kultury świadczy.
-
nick nieaktualnyzaraz dziewczyny zobaczymy jakie te jajka wyszły, bo chłodziłam tak jak Behemottka pisze w zimnej wodzie i będę z nich pastę na kanapki robić
m.k.83 wrote:Ludzie to jednak są dziwni, nietaktowni czy nie wychowani? Napisałam w pamiętniku jak dam córce na imię, a dostałam komentarz: "co za okropne imię", rozumiem że może się nie podobać, różne są gusta, nam powinno się podobać, ale w życiu nie powiedziałabym tak nikomu. A najciekawsze jest to że to kobieta kobiecie najczęściej takie przykrości robi, sama zapewne nie chciałaby czegoś takiego usłyszeć. Nie zrozumcie mnie źle, nie przejęłam się, ale ciągle zadziwiaja mnie tacy ludzie. Mogłabym nawet usunąć komentarz, ale nie zrobię tego, ta kobieta sama o sobie i swym braku kultury świadczy.
nie przejmuj się opinią obcych ludziprzecież to Twoja decyzja, dziecka imieniem nie obrazisz, więc niech myślą co chcą
m.k.83 lubi tę wiadomość
-
m.k.83 w ogóle bardzo miło Cię tutaj widzieć
a babą się nie przejmuj absolutnie;/
ludzie są różni a w przypływie hormonów ciążowych czasem gadają coś czego być może nie wypada.
swoją drogą to małpa że w ogóle tak powiedziała jako ciężarna do ciężarnej pomimo że miała do tego prawo. czasem po prostu trzeba się ugryźć w językm.k.83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:nigdy nie wiem ile gotować jajka na twardo, a później gotuję za długo i też nie są dobre
któraś wie jaki czas jest idealny?
6 minut! 4 na miękko:D
A nas ciut więcej wydęło wczoraj:P
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb42df16bdd.jpg
Nogi mi puchną strasznie. Mam przepisany Asparaginian magnezu i potasu. Mam nadzieję, że coś pomoże.
A cycki.. Mierzyłam stanik stary 70 C.... I wylewają się tak, że aż sutki widać.... teraz to chyba F.. I dzisiaj je ważyłam:P Każdy waży 850gWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 18:50
Malutka92 lubi tę wiadomość
-
Wiem że ma prawo, dlatego nie usuwam jej komentarza, choć w realnym życiu by tak nikomu nie powiedziała. Zaskakuje mnie, że kobieta, zapewne w ciąży jest w stanie tak napisac drugiej. Może mam jakieś z kosmosu podejście, ale wydaje mi się, że jakie emocje ja mam, czy przekazuje innym, takie ma moje dziecko.
-
aż sobie zaglądnęłam do Twojego pamiętnika:)
myślę, kurcze, może rzeczywiście jakieś imię z Harrego Pottera wymyśliłaś czy coś?
a tu piękna Alicja
w ogóle się nią nie przejmuj:) piękne imię wybraliście!!m.k.83, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
m.k.83- nie zwracaj uwagi na trolle! Najlepiej usuń ten komentarz, to Twój pamiętnik, po co Ci takie brzydactwa tam. A ta osoba chyba jest niezrównoważona. Sprawdziłam, ze miała pamiętnik ale usunęła - moze nie moze miec dzieci, albo miała stratę i sie wyzywa na innych. Zupełnie sie nią nie przejmuj
. Alicja to prześliczne imię!
m.k.83, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
m.k.83 wrote:Wiem że ma prawo, dlatego nie usuwam jej komentarza, choć w realnym życiu by tak nikomu nie powiedziała. Zaskakuje mnie, że kobieta, zapewne w ciąży jest w stanie tak napisac drugiej. Może mam jakieś z kosmosu podejście, ale wydaje mi się, że jakie emocje ja mam, czy przekazuje innym, takie ma moje dziecko.