X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee, ja niestety mam uraz, bo raz w życiu poprosiłam o pomoc babeczkę w sklepie to ostatecznie stwierdziła, że oni takich małych rozmiarów nie sprzedają i dziękują :/

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Bee, ja niestety mam uraz, bo raz w życiu poprosiłam o pomoc babeczkę w sklepie to ostatecznie stwierdziła, że oni takich małych rozmiarów nie sprzedają i dziękują :/

Rozumiem, przykro mi, że miałaś takie doświadczenia. Dlatego ważne jest udanie się na brafiting do dobrego, uświadomionego sklepu - tutaj mapa sklepów, gdzie jestem pewna, że takich uwag byś nie usłyszała: https://www.google.com/maps/d/viewer?msa=0&mid=zj3BK5gCeS-Q.kCMepZ3ETMpM

Czasem warto się przemóc :)

h4zpdqk39i22byyb.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    może źle trafiłaś, bo nie każda kobieta pracująca w sklepie z bielizną jest brafiterką :) nie ma się co zrażać, może spóbuj w innym punkcie? Z mojego doświadczenia brafiterka zadba o każdy rozmiar biustu, żeby stanik dobrze dopasować, na pewno by sobie nie pozwoliła na takie teksty jak napisałaś :) na l4 bywa sporo czasu wolnego, czy to teraz czy później można z ciekawości nawet się wybrać i poszukać takich miejsc. U mnie w mieście czasami organizują w galerii takie "festyny" - brakuje mi słowa, ale takie coś, że omawiają jak się dobiera, pokazują instruktaż, a i promocje wtedy robią :) może u Ciebie w mieście też coś takiego się pojawia? :)

Bee85 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Rozumiem, przykro mi, że miałaś takie doświadczenia. Dlatego ważne jest udanie się na brafiting do dobrego, uświadomionego sklepu - tutaj mapa sklepów, gdzie jestem pewna, że takich uwag byś nie usłyszała: https://www.google.com/maps/d/viewer?msa=0&mid=zj3BK5gCeS-Q.kCMepZ3ETMpM

Czasem warto się przemóc :)
    fajna mapka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :) ale widzę, że mojego sklepu z brafiterką nie zaznaczono na mapce, może nie aktualizują?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sprawdzić, to było w zupełnie innym mieście, bo mieszkałam kilka lat we Wrocławiu, to tym bardziej w dużym mieście powinno być łatwiej o jakiś specjalistów, a tu taki wypych za przeproszeniem, gorzej że teraz cycki rosną i ciężko coś dobrać, co by pasowało na dłużej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    U mnie w mieście czasami organizują w galerii takie "festyny" - brakuje mi słowa, ale takie coś, że omawiają jak się dobiera, pokazują instruktaż, a i promocje wtedy robią :) może u Ciebie w mieście też coś takiego się pojawia? :)

u mnie też, ale dawno o niczym takim nie słyszałam, może na dzień kobiet zorganizują?

mmargol lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie byłam u takiej kobiety stwierdziłam, że tam jest strasznie drogo mama była i nie narzeka ja zawsze miałam malutki biut:/ moje przekleństwo więc mis A a pod biutem wygodnie mi jest w 75 kiedyś mierzyłam 70 mam za ciasne a 80 za duże.
    Co do wózków mam pare faworytów, ale raczej zdecyduje się na chicco miałam kiedyś i był na prawdę super i nie za ciężki jak mój drugi który kupiłam sama bo chicco dostałam:
    http://allegro.pl/zagma-wozek-dzieciecy-3w1-x6-kolo-pompa-gratisy-i5373752178.html

http://allegro.pl/wozek-3-w-1-commi-izzi-go-fotelik-kola-pompowane-i5274439350.html

http://allegro.pl/wozek-fotelik-baza-urban-chicco-4w1-6x-gratisy-i5585523604.html#thumb/6

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-pajero-adamex-3w1-593g-gratisy-i5923081924.html

Na inny niż któryś z tych 4 się nie zdecyduje raczej lubie jak jest 3 w 1 pierwsze koła zwrotne i "przekładana rączka" bądź siedzisko, dodatkowo duży kosz na zakupy i dobra podręczna torba po 1 dziecku wiem czego chce i co mi się podobało, osobiście nie podoba mi się jak foteliki samochodowe zamiast mocowane do stelaża są jakoś wkładane do spacerówki wygląda to okropnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:33

w57vikgnszqgz528.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    fajna mapka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :) ale widzę, że mojego sklepu z brafiterką nie zaznaczono na mapce, może nie aktualizują?

Tu nie ma oczywiście wszystkich, są te najbardziej znane w kręgu stanikomanii (dość znany blog, który pare lat temu zdobył tytuła bloga roku) czy forum Lobby Biuściastych czy Lobby Małobiuściastych - skarbnice wiedzy swoją drogą.
    Bum na ostanikowanie zaczął się parę lat temu i takie sklepy zaczęły rosnąć jak grzyby po deszczu, jedne lepsze, inne gorsze. Nawet wspomniany już wcześniej Triumph też w swojej ofercie ma brafiting jednak nie zmienili produktów ani rozmiarówki, więc tylko tak sobie mówią, że to robią ;) w każdym razie sklepów jest więcej - te są znane, sprawdzone i polecane. A jak czegoś nie ma na liście nie znaczy, że jest złe- zależy właśnie co oferuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:38

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Jestem już po porannym obchodzie. Nie miałam już tych bóli, chyba kroplówa z Mg pomogła. N USG widziałam jak moje dziecko, dosłownie, za głowę się trzymało :D :D :D Pewnie myślało, ale ta moja mama bojaźliwa ;P

Lekarz, jak to szpitalny lekarz, moje pytanie "czy wszystko w porządku" skwitował, że nic strasznego się nie wydarzyło i że Orzech mój mały żyje :)

Także nadal leżę :)

Sabina, żabka04, Bee85, szpilka, mmargol, violett, Dzierzba, AniaLewandowska, Anulka01, martta, Robotka1, maluutka90, megg, Angela89, blablabla, Behemottka lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był błąd robić te krokiety zaczęłam smażyć farsz i mi kuźwa śmierdzi!!!!!! Wrrre
    Ciekawe jak z nalesniki mi pójdzie?!
    Mogłam się wbić do której mmargol lub Little.
    Meczarnia........

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Muszę sprawdzić, to było w zupełnie innym mieście, bo mieszkałam kilka lat we Wrocławiu, to tym bardziej w dużym mieście powinno być łatwiej o jakiś specjalistów, a tu taki wypych za przeproszeniem, gorzej że teraz cycki rosną i ciężko coś dobrać, co by pasowało na dłużej...

We Wrocławiu polecam bardzo onlyher -sklep z pasją, babka najpierw sprowadzała staniki z różnych firm (w sumie to całe ostanikowanie przyszło z UK, więc początkowo największy wybór był właśnie wśród staników brytyjskich), teraz sama osobiście tworzy własne konstrukcje! Link do jej produktów: http://www.onlyher.pl/search/?pcat=152&brand=45
    Oczywiście kwestia gustu czy się podobają, ale zdecydowanie w tym sklepie każda mniej obdarzona kobieta powinna znaleźć coś dla siebie bez głupich komentarzy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:37

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka też powoli żałuję! :D ale póki co jestem w połowie smażenie naleśników, a gdzie tu koniec pracy?? nie widać... oby były warte poświęcenia, na szczęście przestało mi jedzenie śmierdzieć, więc jest ok

• Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko :D :D no właśnie to tak jak ja ze 2 tyg temu Małżowi wątróbkę smażyłam przy otwartym oknie i stwierdziłam, że na kolejną to już do restauracji pójdzie :)

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wątróbka. Oszczedzcie mnie ;) shaftowalabym się na 100'/'

Cordy bardzo fajnie, ze dobrze się czujesz :)

Cordy, Żabcia_, martta lubią tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    ja nigdy nie byłam u takiej kobiety stwierdziłam, że tam jest strasznie drogo mama była i nie narzeka ja zawsze miałam malutki biut:/ moje przekleństwo więc mis A a pod biutem wygodnie mi jest w 75 kiedyś mierzyłam 70 mam za ciasne a 80 za duże.

Rozumiem, że wraz ze zmianą obwodu mierzyłaś też inne miseczki ? Bo jeśli "pasowało" np 75 B, to wiadomo, że 70 B nie będzie i będzie odczuwalne jako za ciasne właśnie przez miseczkę, która jest za mała.
    Jak pisałam, można mieć 75 pod biustem w dobrze dobranym rozmiarze, jeśli miarka pokazuje nam ok 80 i więcej cm. Jak kto ma miarkę może sprawdzić i już wie czy nosi dobrze dobrany czy po prostu najbardziej wygodny jaki był w stanie sam znaleźć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:44

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też poproszę żeby się gdzieś stosował albo sam sobie coś robił bo nie umie gotować albo kupne takie gotowe będę kupować.
    Boszzzzz wszystko mi w gardle stoi:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia robię nalesniki z twojego przepisu :-)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę żeni tylko ja planuje remont na lato. Czeka.mnie malowanie piętra i urządzanie pokoju dla straszej córki :) będzie się działo!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:45

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże o tej godzinie smażycie naleśniki chce się Wam?

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Rozumiem, że wraz ze zmianą obwodu mierzyłaś też inne miseczki ? Bo jeśli "pasowało" np 75 B, to wiadomo, że 70 B nie będzie i będzie odczuwalne jako za ciasne właśnie przez miseczkę, która jest za mała.
    Jak pisałam, można mieć 75 pod biustem w dobrze dobranym rozmiarze, jeśli miarka pokazuje nam ok 80 i więcej cm. Jak kto ma miarkę może sprawdzić i już wie czy nosi dobrze dobrany czy po prostu najbardziej wygodny jaki był w stanie sam znaleźć ;)

aż sobie z ciekawości sprawdziłam ile mam pod biustem i faktycznie wychodzi 75 cm

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ