X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee, ja niestety mam uraz, bo raz w życiu poprosiłam o pomoc babeczkę w sklepie to ostatecznie stwierdziła, że oni takich małych rozmiarów nie sprzedają i dziękują :/

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Bee, ja niestety mam uraz, bo raz w życiu poprosiłam o pomoc babeczkę w sklepie to ostatecznie stwierdziła, że oni takich małych rozmiarów nie sprzedają i dziękują :/

Rozumiem, przykro mi, że miałaś takie doświadczenia. Dlatego ważne jest udanie się na brafiting do dobrego, uświadomionego sklepu - tutaj mapa sklepów, gdzie jestem pewna, że takich uwag byś nie usłyszała: https://www.google.com/maps/d/viewer?msa=0&mid=zj3BK5gCeS-Q.kCMepZ3ETMpM

Czasem warto się przemóc :)

h4zpdqk39i22byyb.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    może źle trafiłaś, bo nie każda kobieta pracująca w sklepie z bielizną jest brafiterką :) nie ma się co zrażać, może spóbuj w innym punkcie? Z mojego doświadczenia brafiterka zadba o każdy rozmiar biustu, żeby stanik dobrze dopasować, na pewno by sobie nie pozwoliła na takie teksty jak napisałaś :) na l4 bywa sporo czasu wolnego, czy to teraz czy później można z ciekawości nawet się wybrać i poszukać takich miejsc. U mnie w mieście czasami organizują w galerii takie "festyny" - brakuje mi słowa, ale takie coś, że omawiają jak się dobiera, pokazują instruktaż, a i promocje wtedy robią :) może u Ciebie w mieście też coś takiego się pojawia? :)

Bee85 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Rozumiem, przykro mi, że miałaś takie doświadczenia. Dlatego ważne jest udanie się na brafiting do dobrego, uświadomionego sklepu - tutaj mapa sklepów, gdzie jestem pewna, że takich uwag byś nie usłyszała: https://www.google.com/maps/d/viewer?msa=0&mid=zj3BK5gCeS-Q.kCMepZ3ETMpM

Czasem warto się przemóc :)
    fajna mapka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :) ale widzę, że mojego sklepu z brafiterką nie zaznaczono na mapce, może nie aktualizują?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sprawdzić, to było w zupełnie innym mieście, bo mieszkałam kilka lat we Wrocławiu, to tym bardziej w dużym mieście powinno być łatwiej o jakiś specjalistów, a tu taki wypych za przeproszeniem, gorzej że teraz cycki rosną i ciężko coś dobrać, co by pasowało na dłużej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    U mnie w mieście czasami organizują w galerii takie "festyny" - brakuje mi słowa, ale takie coś, że omawiają jak się dobiera, pokazują instruktaż, a i promocje wtedy robią :) może u Ciebie w mieście też coś takiego się pojawia? :)

u mnie też, ale dawno o niczym takim nie słyszałam, może na dzień kobiet zorganizują?

mmargol lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie byłam u takiej kobiety stwierdziłam, że tam jest strasznie drogo mama była i nie narzeka ja zawsze miałam malutki biut:/ moje przekleństwo więc mis A a pod biutem wygodnie mi jest w 75 kiedyś mierzyłam 70 mam za ciasne a 80 za duże.
    Co do wózków mam pare faworytów, ale raczej zdecyduje się na chicco miałam kiedyś i był na prawdę super i nie za ciężki jak mój drugi który kupiłam sama bo chicco dostałam:
    http://allegro.pl/zagma-wozek-dzieciecy-3w1-x6-kolo-pompa-gratisy-i5373752178.html

http://allegro.pl/wozek-3-w-1-commi-izzi-go-fotelik-kola-pompowane-i5274439350.html

http://allegro.pl/wozek-fotelik-baza-urban-chicco-4w1-6x-gratisy-i5585523604.html#thumb/6

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-pajero-adamex-3w1-593g-gratisy-i5923081924.html

Na inny niż któryś z tych 4 się nie zdecyduje raczej lubie jak jest 3 w 1 pierwsze koła zwrotne i "przekładana rączka" bądź siedzisko, dodatkowo duży kosz na zakupy i dobra podręczna torba po 1 dziecku wiem czego chce i co mi się podobało, osobiście nie podoba mi się jak foteliki samochodowe zamiast mocowane do stelaża są jakoś wkładane do spacerówki wygląda to okropnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:33

w57vikgnszqgz528.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    fajna mapka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :) ale widzę, że mojego sklepu z brafiterką nie zaznaczono na mapce, może nie aktualizują?

Tu nie ma oczywiście wszystkich, są te najbardziej znane w kręgu stanikomanii (dość znany blog, który pare lat temu zdobył tytuła bloga roku) czy forum Lobby Biuściastych czy Lobby Małobiuściastych - skarbnice wiedzy swoją drogą.
    Bum na ostanikowanie zaczął się parę lat temu i takie sklepy zaczęły rosnąć jak grzyby po deszczu, jedne lepsze, inne gorsze. Nawet wspomniany już wcześniej Triumph też w swojej ofercie ma brafiting jednak nie zmienili produktów ani rozmiarówki, więc tylko tak sobie mówią, że to robią ;) w każdym razie sklepów jest więcej - te są znane, sprawdzone i polecane. A jak czegoś nie ma na liście nie znaczy, że jest złe- zależy właśnie co oferuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:38

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Jestem już po porannym obchodzie. Nie miałam już tych bóli, chyba kroplówa z Mg pomogła. N USG widziałam jak moje dziecko, dosłownie, za głowę się trzymało :D :D :D Pewnie myślało, ale ta moja mama bojaźliwa ;P

Lekarz, jak to szpitalny lekarz, moje pytanie "czy wszystko w porządku" skwitował, że nic strasznego się nie wydarzyło i że Orzech mój mały żyje :)

Także nadal leżę :)

Sabina, żabka04, Bee85, szpilka, mmargol, violett, Dzierzba, AniaLewandowska, Anulka01, martta, Robotka1, maluutka90, megg, Angela89, blablabla, Behemottka lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był błąd robić te krokiety zaczęłam smażyć farsz i mi kuźwa śmierdzi!!!!!! Wrrre
    Ciekawe jak z nalesniki mi pójdzie?!
    Mogłam się wbić do której mmargol lub Little.
    Meczarnia........

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Muszę sprawdzić, to było w zupełnie innym mieście, bo mieszkałam kilka lat we Wrocławiu, to tym bardziej w dużym mieście powinno być łatwiej o jakiś specjalistów, a tu taki wypych za przeproszeniem, gorzej że teraz cycki rosną i ciężko coś dobrać, co by pasowało na dłużej...

We Wrocławiu polecam bardzo onlyher -sklep z pasją, babka najpierw sprowadzała staniki z różnych firm (w sumie to całe ostanikowanie przyszło z UK, więc początkowo największy wybór był właśnie wśród staników brytyjskich), teraz sama osobiście tworzy własne konstrukcje! Link do jej produktów: http://www.onlyher.pl/search/?pcat=152&brand=45
    Oczywiście kwestia gustu czy się podobają, ale zdecydowanie w tym sklepie każda mniej obdarzona kobieta powinna znaleźć coś dla siebie bez głupich komentarzy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:37

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka też powoli żałuję! :D ale póki co jestem w połowie smażenie naleśników, a gdzie tu koniec pracy?? nie widać... oby były warte poświęcenia, na szczęście przestało mi jedzenie śmierdzieć, więc jest ok

• Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko :D :D no właśnie to tak jak ja ze 2 tyg temu Małżowi wątróbkę smażyłam przy otwartym oknie i stwierdziłam, że na kolejną to już do restauracji pójdzie :)

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wątróbka. Oszczedzcie mnie ;) shaftowalabym się na 100'/'

Cordy bardzo fajnie, ze dobrze się czujesz :)

Cordy, Żabcia_, martta lubią tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    ja nigdy nie byłam u takiej kobiety stwierdziłam, że tam jest strasznie drogo mama była i nie narzeka ja zawsze miałam malutki biut:/ moje przekleństwo więc mis A a pod biutem wygodnie mi jest w 75 kiedyś mierzyłam 70 mam za ciasne a 80 za duże.

Rozumiem, że wraz ze zmianą obwodu mierzyłaś też inne miseczki ? Bo jeśli "pasowało" np 75 B, to wiadomo, że 70 B nie będzie i będzie odczuwalne jako za ciasne właśnie przez miseczkę, która jest za mała.
    Jak pisałam, można mieć 75 pod biustem w dobrze dobranym rozmiarze, jeśli miarka pokazuje nam ok 80 i więcej cm. Jak kto ma miarkę może sprawdzić i już wie czy nosi dobrze dobrany czy po prostu najbardziej wygodny jaki był w stanie sam znaleźć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:44

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też poproszę żeby się gdzieś stosował albo sam sobie coś robił bo nie umie gotować albo kupne takie gotowe będę kupować.
    Boszzzzz wszystko mi w gardle stoi:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia robię nalesniki z twojego przepisu :-)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę żeni tylko ja planuje remont na lato. Czeka.mnie malowanie piętra i urządzanie pokoju dla straszej córki :) będzie się działo!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:45

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże o tej godzinie smażycie naleśniki chce się Wam?

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Rozumiem, że wraz ze zmianą obwodu mierzyłaś też inne miseczki ? Bo jeśli "pasowało" np 75 B, to wiadomo, że 70 B nie będzie i będzie odczuwalne jako za ciasne właśnie przez miseczkę, która jest za mała.
    Jak pisałam, można mieć 75 pod biustem w dobrze dobranym rozmiarze, jeśli miarka pokazuje nam ok 80 i więcej cm. Jak kto ma miarkę może sprawdzić i już wie czy nosi dobrze dobrany czy po prostu najbardziej wygodny jaki był w stanie sam znaleźć ;)

aż sobie z ciekawości sprawdziłam ile mam pod biustem i faktycznie wychodzi 75 cm

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ