X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Muszę sprawdzić, to było w zupełnie innym mieście, bo mieszkałam kilka lat we Wrocławiu, to tym bardziej w dużym mieście powinno być łatwiej o jakiś specjalistów, a tu taki wypych za przeproszeniem, gorzej że teraz cycki rosną i ciężko coś dobrać, co by pasowało na dłużej...
    Przed slubem pol wroclawia przekecialam, zeby kupic stanik pod suknie slubna z odpinanymi ramiaczkami co utrzyma moj biust i dopiero na ruskiej znalazlam wlasnie w takim sklepie z brafitterkami

Bee85 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Boże o tej godzinie smażycie naleśniki chce się Wam?

ja na 12:00 mam do pracy, później mam prawo jazdy, a wrócę wieczorem do domu, więc chcę sobie do pracy zabrać i żeby mąż miał co jeść jak wróci po 17 z pracy :)

Ania91, mmargol lubią tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mój wraca z pracy około 14:30 ja się nigdzie nie ruszam dopiero wieczorem jadę do Katowic, żeby wyspać się na jutrzejszą poprawę egzaminu i choć nie czuje się na siłach to spróbuje, ale chyba nie ominie mnie 3 termin :/

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Przed slubem pol wroclawia przekecialam, zeby kupic stanik pod suknie slubna z odpinanymi ramiaczkami co utrzyma moj biust i dopiero na ruskiej znalazlam wlasnie w takim sklepie z brafitterkami

na ruskiej rzeczywiście była dobra brafitterka, ale koleżanka tam stanik za 300 zł kupiła i myślałam że padnę, na moją studencką kieszeń to były dwa tygodnia życia :) ja pod suknię ślubną stanik kupiłam na stronie z bielizną erotyczną, postępowałam zgodnie z instrukcją jeśli chodzi o dobór rozmiaru, zapłaciłam za niego grosze na dodatek a okazał się najwygodniejszym i najwspanialszym stanikiem i co się stało - wyrosłam z niego :(

• Bee85 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    aż sobie z ciekawości sprawdziłam ile mam pod biustem i faktycznie wychodzi 75 cm

Tak bardzo ciasno na wydechu ? :) (miarka się nie rozszerza a materiał stanika tak)
    To najprawdopobniej powinnaś zacząć od obwodu 70, więc jeśli to A było dobre to w 70 na pewno będzie co najamniej B ;) oczywiście takie "ostanikowanie" forumowe nic nie warte, ale we Wrocławiu jest parę sensownych sklepów. A mierzenie i poznanie swojego rozmiaru nic nie kosztuje. Zawsze ostatecznie możesz powiedzieć, że nic nie kupujesz bo Ci nie wygodnie lub bo to bez sensu skoro jesteś w ciąży i biust będzie rósł. Oprócz czasu nie masz więc nic do stracenia a ile do zyskania jeśli znajdziesz coś dla siebie ! :)

mmargol lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, myślę, że na dzień kobiet mogą się pojawiać właśnie takie brafitingi, u mnie chyba był rok temu na dzień kobiet :)

Ania91, z tych co podałaś to mi się podobaja te dwa:
    http://allegro.pl/wozek-3-w-1-commi-izzi-go-fotelik-kola-pompowane-i5274439350.html
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-pajero-adamex-3w1-593g-gratisy-i5923081924.html
    z czego mi zależy jeszcze na regulowanej rączce, bo jestem bardzo wysoka, i tak będe musiała na zywo dopasowac :)

Cordy super wieści! przecież miało tak być :D niech orzech teraz rośnie zdrów :) długo Cie beda tam jeszcze trzymac?

Żabka, zobaczymy jak nam pójdzie ze smrodkiem, jak nie dasz rady dokonczyc to wbijaj, tylko to pewnie za 5-6 godz - nie wiem czy wytrzymasz! :)

Ania91 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    na ruskiej rzeczywiście była dobra brafitterka, ale koleżanka tam stanik za 300 zł kupiła i myślałam że padnę, na moją studencką kieszeń to były dwa tygodnia życia :) ja pod suknię ślubną stanik kupiłam na stronie z bielizną erotyczną, postępowałam zgodnie z instrukcją jeśli chodzi o dobór rozmiaru, zapłaciłam za niego grosze na dodatek a okazał się najwygodniejszym i najwspanialszym stanikiem i co się stało - wyrosłam z niego :(
    Fakt tez jest to moj najdrozszy stanik ever. Ale przy moim niewymiarowym biuscie malo pod biustem duza miska to bez mierzenia sie nie da

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzcie co znalazłam!

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

Darmowe warsztaty dla kobiet w ciąży oraz dla mam dzieci w wieku 0-1 :) ja już się zapisałam, moze i u Was w mieście są? sprawdzcie sobie :)

To moja pierwsza ciąża, więc już się za mną kurzy jak tam biegnę :D

martta, maluutka90, malgorzalka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Fakt tez jest to moj najdrozszy stanik ever. Ale przy moim niewymiarowym biuscie malo pod biustem duza miska to bez mierzenia sie nie da
    znam ten ból, duża miska i mało pod biustem.. staram się kupować to tańsze z tych droższych i to w promocjach :D i nie narzekam ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Tak bardzo ciasno na wydechu ? :) (miarka się nie rozszerza a materiał stanika tak)
    To najprawdopobniej powinnaś zacząć od obwodu 70, więc jeśli to A było dobre to w 70 na pewno będzie co najamniej B ;) oczywiście takie "ostanikowanie" forumowe nic nie warte, ale we Wrocławiu jest parę sensownych sklepów. A mierzenie i poznanie swojego rozmiaru nic nie kosztuje. Zawsze ostatecznie możesz powiedzieć, że nic nie kupujesz bo Ci nie wygodnie lub bo to bez sensu skoro jesteś w ciąży i biust będzie rósł. Oprócz czasu nie masz więc nic do stracenia a ile do zyskania jeśli znajdziesz coś dla siebie ! :)

na luźno mierzyłam :) we Wro nie mieszkam już, teraz w Bielsku-Białej urzęduję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dziś witam okropnie senna i chyba zaraz pojde spac :D
    O co chodzi z tym salami, na pizzy nie mozna?

Ksosia ja sie przypominam z wizyta na 02.03. Bo nie ma mnie na liscie, a samemu nie da sie edytowac :)

W sumie i tak zdam relacje, a tydzien wczesniej robie test Pappa z krwi. Mnie tylko lekarka poinformowala o wykonaniu tych badan i myslalam, ze to standard i kazdy robi, a Wy tu roznie piszecie. Ale juz sie nastawilam, to zrobie.
    Powodzenia na wizytach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dziewczyny patrzcie co znalazłam!

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

Darmowe warsztaty dla kobiet w ciąży oraz dla mam dzieci w wieku 0-1 :) ja już się zapisałam, moze i u Was w mieście są? sprawdzcie sobie :)

To moja pierwsza ciąża, więc już się za mną kurzy jak tam biegnę :D

dziękuję! Widzę że w Bielsku też będą :)
    zaraz sprawdzę szczegóły ;)

violett lubi tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    na luźno mierzyłam :) we Wro nie mieszkam już, teraz w Bielsku-Białej urzęduję :P

hehe czyli odwrotnie niż trzeba ;) czyli może powinnaś szukać 65 C lub D
    http://www.malou.pl
    http://www.brafitka.pl/promocje/ - mówisz - masz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:10

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:

Cordy super wieści! przecież miało tak być :D niech orzech teraz rośnie zdrów :) długo Cie beda tam jeszcze trzymac?

Nie wiem ile, na razie mam sobie leżeć. Myślę, że ze 3 dni na pewno zostanę to chyba taka podstawa. Wołałabym w domu na L4 :) ale nie wybrzydzam. Tu też źle nie jest. Badania zrobią, uspokoją i w razie czego są na miejscu, no i mam fajne babeczki na sali :)

Sabina, mmargol, martta lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ślubem też byłam u brafitterki, dobrała mi chyba 70 C. Ale jak później próbowałam sobie sama taki kupić to mi jakoś nie leżał. Ale tamten mam na super okazje.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te warsztaty w Kielcach już się zapisałam, jakoś w połowie marca będa u nas :) Fajna sprawa.

Sabina lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja chyba też poproszę żeby się gdzieś stosował albo sam sobie coś robił bo nie umie gotować albo kupne takie gotowe będę kupować.
    Boszzzzz wszystko mi w gardle stoi:-(

Ja znowu powróciłam do moich kropelek Imbifem 3 razy dziennie. I dziś rano był tylko odruch wymiotny :)
    I nie stoi mi nic w gardle od kilku dni :):)
    Mam nadzieje, ze niebawem przejdzie ;)

Kurczę ja Was podziwiam z tym "bieganiem". Ja wstaje ok. 7 rano, biegnę do wiadomego miejsca, potem śniadanko i ok. 10 jestem znowu śpiąca. Tak jak teraz. Jakaś godzinna drzemka, wstaje, posnuje sie po domu itd.
    Z reguły zawsze wszędzie mnie było pełno, a teraz nie mam na nic siły :/ już chce, zeby to przeszło. Bo tym nic nierobieniem jestem już zmęczona.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dziękuję! Widzę że w Bielsku też będą :)
    zaraz sprawdzę szczegóły ;)
    Super ja też zapiszę się na te w Bielsku :)

w57vikgnszqgz528.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super sprawa z tymi warsztatami, ja się zapisałam w Krakowie wraz z osobą towarzyszącą;P

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ