WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Od jakiś 2 tyg mam mega powera wiec dom wypucowany, już nie mam pomysłow co robić hehe
Do tego od jakiś tez 2 tyg odchodzi czop - po trochu cały czas
Co jie zmienia faktu ze nadal się turlam eheh
Jutro wizyta - zobaczymy co tam słychaćNatka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Kamcia
no ladnie ! to pochwal się łupami
powiem szczerze ze ja już boje się kupować dla Zosi cokolwiek na potem..
u niej mega ciężko utrafić z romziarem
mamy teraz tak
bluzki 92 - 98
spodnie, rajstopy itd. musi być 98 bo inaczej za krótkie ale...za to w pasie za szerokie
spodnice 92 maaaax bo w pasie spadają, ale jest ryzyko ze będzie krotka (na szczęście Krolewna prefereuje krótkie, zdecydownaie przed kolano)
uwaga sukienki z LIdla....86/92...
wiec trafic u niej z romiarem bez zobaczenia na zywo....powodzenia
hehhe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah
U nam Amelka też jest teraz niewymiarowa.
Bluzki, koszulki, sukienki 116
Spodniczki 104-110 max bo spadają w pasie ale króciutkie są niektóre tak, se nawet 110 nie kupię bo wyglądają wulgarnie
Spodnie 110 za krótkie ale dobre w pasie a 116 to w pasie się topi
Rajstpy to w ogóle jest Czad bo rozmiarów ka 98-104 jest za mala i spada a 110-116 za długie i się zsuwają 🤷♀️ -
ze Amelka duza to to wiemy
u nas udaje sie przewidziec, zwłaszcza na podstawie znanych nam sieciówek jakos nigdy sie nie przejechałam (na Piotrusiu) ale tez zawsze jest ten Patryk-nastepca
cena tez skusiła
spodnie nosimy juz 110
104 krótkawe jak na zime, 110 dłuzsze, preferujemy waskie dresy ale np h&m 110 krótkie
bluzy jeszcze spokojnie 104, kurtka 104, na wiosne wziełam 110, na przyszła zime 116-Amelki nie bijemy
koszulki juz kupuje na 110, znosimy przez zime 104
bedzie przymiarka na po przedszkolu
Patryk jest oszczedniejszy w ubiorze, tzn długo nosi jeden
teraz 86/92 lidl oraz 86 maławe juz , 92 zakładam a kupuje 98
spodnie smyk dla dziewczynek-ideal-waskie , zgrabne, z prawdziwymi sznurkami
oboje spodnie wiazane, z gumkami, tzw przez meza pumpy (szerokie wzdłuz i wszerz ) odpadaja
dla Małgosi pełne pole manewru , kupiłam nawet na 92 bluzke hihi
i ta tez jakas oszczedna, nosimy jeszcze 62
pochwale sie jak odłoze Małgonie -
Dariah
Dawno nie mierzyłam Amelki ale prawie z wszystkich firm nosi 116/110. Zależy też co. Tak jak wyżej napisałam.
Wysoka jest.
W swojej grupie wygląda jakby się zagubila i trafiła nie do tego pokoju co trzeba 🤣
Ogólnie to musimy pogadać z dyrektorka, logopeda i psychologiem bo teraz pytanie jest czy ona może iść do 4ro latków już a nie od września. No i pozostaje otwarta kwestia u nas w sprawie szkoły czy pójdzie w wieku lat 6 czy 7.
Niby czasu jeszcze dużo ale gdyby miała iść od 6 lat to w 2021 musiałaby iść do tzw zerówki u nas w przedszkolu a to już musi zdecydować dyrektor w porozumieniu z logopeda i psychologiem, którzy są na miejscu. -
Natka
hehe pomylila pokoje dobre
no to faktycznie Amelka mega wysoka, ale TY tez raczej wysoka nie? D nie znam ale wydamie mi sie ze mowlas ze wysoki tez.
Ja mam kuzyna co ma 195 i jego zona 185, corka ma 7 lat i ma 140...ale cos mi sie wydaje ze Amelka ją przebije ehe
hmmm a bo teraz jest w 3 latkach tak jak rocznik nakazuje tak?
no tak, a jest nadal możliwość pojscia w wieku 6 lat ?
bo wydaje mi sie ze dla naszego rocznika już cofnęli i idzie sie od 7..czy cos krece?
oj KOchana nie wiem to jest nie latwa decyzja09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
I powiem Wam KOchane ze nie dość ze mam katar (od miesiąca wiec nocki cudowne)
to wczoraj zlapalam zpalaenie spojówek...
najpierw lewgo a nocy w gratisie prawego oka...
już mnie ch** strzela powiem Wam..tak wulgarnie ale nie mam innych slow..
ciążowo wsyztsko ok, ale od mieisaca non stop chora...
dziś mam okuliste to cos mi przpeisze zebym przezyla
to pomarudziłam! :d09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyJa dziś u lekarza wzięłam na żądanie.
Właśnie w kolejce czekam.
Ja również nie jestem zwolennikiem opuszczania tak szybko ale decyzja należy do rodzica.
Ja mam żywy przykład na podwórku i w szkole jak rodzic skrzywdził dziecko bo jednak nie nadąża z nauką a dzieci się śmieją i jednak odstaje od grupy.
Później się odezwę. -
nick nieaktualny
-
Dla jednych to przyspieszanie a dla innych nie. Pamiętajmy, że są kraj e, w których dzuecko idzie do szkoły w wieku lat 5. I myślę, że nikt mu dzieciństwa nie odbiera.
Ja też chcę do tego podejść msxymalnje zdrowo. Amelka teraz jest pół na pół. Trochę z trzylatkami, troche z cztero. Nie zrobię również nic co nie byłoby poparte argumentami. To, że Amelka tak chodzi pół na pół to też się dowiedziałam po czasie. Jeśli ona będzie gotowa i specjaliści o tym zdecydują to pójdzie do szkoły w wieku lat 6. Jeśli zaś nie to w wieku 7 czy później. -
Dariah
Bardzo Ci Współczuję tych chorób 😥 organizm masz już obce azony ciąża więc pewnie stąd te choroby. Kochana, odpoczywaj i kuruj się.
A co do wzrostu to ja nie jestem wysoka. Mam 170cm. Mój D też tyle zatem to nie po nas. Może dawca miał 2m 🤣
Poza tym to bywa różnie. Kiedyś miałam w podstawówce takiego kolegę z klasy. Zawsze był wyższy od nas. Potem się zatrzymał i tak jest ciut wyższy ode mnie ale to m ax 3-5cm bo to wręcz niezauważalne jest. -
nick nieaktualnyNatka 🤣🤣🤣🤣 A dziadki? Nie są wysokie?
No ja dopiero usiadłam na kanapie.
Biorę się za czytanie i szukanie info na temat szpitala.
A więc nie jest ciekawie źle też nie ale coś trzeba zrobić
Zmienila mi leki , wysłała na ekg i ciśnienie.
Po ekg mówi że problem z sercem obciążona lewa komora serca skierowanie do kardiologa (pewnie szybciej prywatnie się dostane).
Na ciśnienie kazała wyciągnąć leki bo wysokie i wziąść przy niej bo wzięłam ze sobą, w łapkę skierowanie do kardiologa, endokrynologa, badania wszystkie jakie mogła dac, skierowanie do szpitala na oddział endokrynologiczny podejrzenie chorych nadnerczy .
Mówiłam że udało mi się na 5.03 zapisać do Endo która leczy ciśnienie hormonalne pyta jakie miałam hormony czy kiedyś badalam mówię że tak w 2015r i kortyzolu jak i androgenne wysokie mówi że mam poprosić Endo czy ma wtyki w szpitalu żeby przyspieszyć wizytę.
Także coz szkoda że tak późno mnie tam wysyła bo nie raz mówiłam wspominałam że coś nie hallo te moje nerwy na poczekaniu też z kads są to odp ja tak mam z drugiej strony nareszcie pójdę przebadaja i się dowiem co mi jest.
Martwię się umowa bo mogą mi w takim przypadku nie przedłużyć A z drugiej strony zdrowie ważniejsze.
No to się wyzalilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 18:02
-
Zabko
Zdrowie jest najważniejsze. Zadbaj o siebie. To jest priorytetem. Ty musisz być zdrowa dla sobie. Potem dla dzieci. Dla męża... A na samym końcu myśl o pracy. -
Czesc córeczki:)
U nas poprawa oboje kończą antybiotyk więc mam nadzieję że niedługo wrócą do przedszkola ale całą rodzina chora więc mąż będzie miał niefajnie a ja na weekend ten nie wracam więc spodziewam się miliona zazalen
A tak to ogólnie u nas bez zmian
Daria trzymam mocno kciuki żeby. Wszystko było dobrze