WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:U nas jest od 150 a w Uk z tego co lekarz mi mówił 100
w UK ryzyko wysokie od 1:150, 1:151 juz ryzyko niskie - potwierdzone info z pierwszej ręki - lekarzy na miejscu i info z książki ciążowejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 17:47
Angela89, Bratek lubią tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Wywiad czy zaliczyć wynik do ryzyka wysokiego czy niskiego.
Twoje ryzyko jest na pewno niskie wiec się nie martw absolutnie
Pierwszy raz słyszę o takiej procedurze przy takich super wynikach! !zabka nie martw się!
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja po usg nie miałam ryzyk podanych. Jedynie te 'ustawowe'' na wyniku pappa, dla mojego wieku podstawowe było 1:600. Skorygowane do 1:12000.
-
nick nieaktualnyNo to chyba zależy od kliniki bo u mnie niskie jest dopiero powyżej 1:1000, a takie od 1:100 do 1:1000 mieści się w ryzyku średnim u mnie. Koleżanka mówiła, że to każda kobieta ma wyliczane indywidualnie, a każda klinika ma swoje normy.
Ponoć ważne są też wartości Free Beta HCG i Papp-a. Ja z tego co patrzę to nie przekraczam niepokojącego wyniku, ale jestem na granicy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Jaki miałaś wynik dokładnie?
Tętno 161 ud/min
CRL 71.7 mm
NT 2,1 mm
BPD 23.9 mm
FL 9.7 mm
Kość nosowoa obecna nawet zmierzona
B-hCG 69,27IU/I odpowiada 2,739 mom
PAPPA 1,488IU/U odpowiada 0.517 mom
ryzyko podstawowe skorygowane
T 21 1;911 1;378
t18 1;2307 <1;20000
T13 1;7214 <1;20000
mi wynik beta popsuła, nie wiem czy nie ma nic do rzeczy fakt że od początku prawie ciąży jestem na antybiotykachWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 18:08
-
nick nieaktualnyMelduję się po wizycie
Mamy zdrowego i pięknego dzidziusia
Wyprzedza dokładnie o tydzień dotychczasowe pomiary. Tak więc zmiana terminu porodu z 28.09. na 22.09 - DOKŁADNIE W 41 URODZINY MOJEGO M - był przeszczęśliwy!!!
Dzidzia siedzi już tuż pod pępkiem. Kopie nóżkami (na jednym zdjęciu widać jak robi zamach), macha rączkami, ładnie pije płyn owodniowy
CRL: 7,58 cm - 13 tydzień i 5 dzień!!!!
NT - 2,1 mm
serduszko: 158 ud/min
widoczna kość udowa: 7,9 mm
łożysko: w dnie
płyn owodniowy: w normie
waga: 68 gram
Wg Pani dr nie ma potrzeby robienia dodatkowych badań.
I znamy płeć: DZIEWCZYNKATak więc będzie Hania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 18:11
kamciaelcia, Sabina, żabka04, Strazaczka1990, _izunia_, martta, mmargol, Lusia8998, A_n_k_a_80, m.k.83, violett, stardust87, Gumcia, Żabcia_, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie wrąbałam 19 pierogów ruskich
że śmietanką.
Czekałam na tego chłopa mojego,czekałam.A On wygięty mi wchodzi do domu ;o poszli po pracy na piwko z kumplami.I amory mu się włączajaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 18:22
Lusia8998 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi gin podał/napisał takie normy.
Nie wiem czy to region/książka/przychodnia ma takie normy.
Wysokie ryzyko 1-299
Średnie ryzyko 301-999
Niskie ryzyko 1000-..
Mnie zaliczył do średniego ale on patrzy na usg i dla niego było ok. A wizyta w genetyce to tylko wywiad dzięki któremu indywidualnie taki profesor podejmie decyzję czy zaliczyć mnie do niskiego czy pod wysokie.
Żeby działać.
Beta 41,2 Iu/l
Pappa 1,280 Iu/l
Na tym kompletnie się nie znam ale na pewno spirdzielilo wyniki.
Zdaje sobie sprawę że to matematyka i statystyka ale po co nam łeb piora????
U mbie w rodzinie nie mam dzieci chorych.
Ja mam dziecko zdrowe. -
No ja tak mialam ale trisomia 18.żabka04 wrote:Wróciłam.
Jestem załamana!!!!
Gin mnie uspokaja że jest wszystko ok że dla niego nie muszę jechać do genetyki ale takie są procedury na nfz.
Dostałam skierowanie do kliniki genetycznej ponieważ dzięki testu pappa ryzyku trisomia 21 wzrosło pewnie przez wiek.
Różnica jest duża wg usg 1:4169 a po pappa 1:832
Angela i inne dziewczyny czy też miałyście taka rozbieżność.???
Jestem w szoku, jest mi bardzo smutno i mam dość chęć płukania a wręcz zalania się w morzu łez.
Do gina powiedziałam że po co każą robić te testy skoro co innego usg co innego krew a kobiety straszą a one świruja.
Ahhhhh
Idę się przewietrze dopiero do domu wróciłam.
U diabetolog było ok.