X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Dzisiaj to co chwila soę musi obijać, bo co 5 minut mam twardą kulkę pod pępkiem i za chwile jak próbuje głaskać brzuch gdzieś ucieka. ;P
    Ale już nie moge się doczekać tych kopniaków ;D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakryłam oczy jak bił Meredit... bo tez nie dałam rady, ale ogólnie jestm fanką tego serialu, ostatniego odcinku nie oglądałam więc prosze nie zdradzac o czym był;p;p może dziś nadrobię.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    A co do filmów,seriali.Ja doznałam szoku ostatnio.Nie oglądałam baby blues więc włączyłam sobie. 4dni spać nie mogłam.Ta która nie oglądała to niech nie ogląda.Nie polecam to nie dla Nas..I nawet opisów nie czytać.Płakałam.Całego filmu nie obejrzałam bo mi Sławek szlaban dał ;o jak zobaczył co to za film.

Ale jak sobie na noc puszcza filmy z wampirami to git jest.Do ostatniego koszmaru.Jak darłam sie że wampir stoi koło łóżka.Od tamtej pory ogląda jak głęboko spie.
    Ja dziś skusiłam się na ten durny serial ze zwykłej nudy, ileż można układać pasjansa lub odbijać sie od ścian. Teraz żaluje ale niebawem bede miała co robić, pakowanie, rozpakowywanie, układanie, szukanie kolorów, projekt mebli itp. Juz nie mogę się doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:09

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Dziwna historia, pisze do Was ok 10:00, że nie mam objawów, i nie czuję tej ciąży, cos mnie martwi,a tu mi dzwoni lekarka z kliniki prenatalnej...dodam, że w piątek tam dzwoniłam i pindy z rejestracji mi powiedziały, że wyniki Pappa są OK...ta lekarka mi mowi, że wynki trisomi 18(zespolmEdwardsa) się znacznie zmienił ryzyko skorygowane przed pappa na podstawie USG to 1:11140, a po Pappa to 1:1820. I ona mi NIFTY za 2600zł poleca, że mogę na już zrobić u nich i jeszcze amniopunkcje, ale to niesie ryzyko poronienia...Potem mowi ze tak wogole to dopiero przy wyniku 1:300 zlecaja te dodatkowe badania. Rozumiecie coś z tego. USG wyszło git. Mam 35 lat, ale bez przesady. Lekarz mowił, że mam się tymi wynikami nie sugerowac bo USG wyszło ok. Fajnie się mówi!. Mąż do niego zadzwonił, ze taka sytuacja i że ja nie czuje ciąży jakby mi przeszło wszyatko i z uwagi na wczesniejsze poronienie czy nas dzisiaj przyjmie, żeby rozwiać moje watpliwosci i przeanalizowac te wyniki. Na szczescie o 19:00 nas przyjmie. Mąż zly ja też już nie wiem co myślec gdzie moje objawy ciąży, tak było super, a tu się wszystko pieprzy, to dopiero koszmar :(

Wyniki masz super! Moze pindy dostają procent z utargu za sprzedanie badania? Glupie pipy.

Co do braku objawów, to prawdopodobnie sama siebie napędzasz. Dobrze, ze masz dziś wizytę :).

A w ogole to ja tez miewałam takie momenty, ze nic nie czułam i od razu padał na mnie blady strach. Wtedy dziękuje sobie samej za detektor. Minutkę i stres zażegnany. Inwestycja mniejsza niż te 150 zł, a teraz jak Myziak myzia, to już ja mam mniejsza potrzebę, za to M. chyba mi zazdrości myziania i chce słuchać serducha codziennie :).

A Ty sie nie martw, pewnie wszystko jest dobrze i u Ciebie.

Strazaczka1990, Angela89, A_n_k_a_80, m.k.83 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po chirurgach wyłam...Ale ostatnio w ogóle często mi się zdarza. A teraz oglądam "Porody" na Ipli i też szlocham co chwilę :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kurde.. Wlasnie tak mi sie wydaje. A ja juz II trymestr i nic nie brałam na to. zaczynam sie martwić :/
    nie martw sie, mialam tak samo. Przed ciaza zadnego problemu z tarczyca, ciaza naturalna w 4cs. W badaniach 1 trymestru tsh=4,07, nie wiedzialam, ze to zly wynik i do endo poszlam miesiac pozniej. Usg tarczycy ok, kazal brac euthyrox najmniejsza dawke 25 i zlecil badanie antyTPO, ft4 i tsh. Wyniki po 3 tyg brania euthyroxu 25 mialam takie: tsh 3,43, antyTPO 24,53 (norma <34), ft4 1,13 (norma 0,93-1,7). Zwiekszyl mi dawke euthyroxu do 50, zeby podniesc troszke ft4, bo przy dolnej granicy jest, a przy okazji spadnie tsh, ale powiedzial, ze nie ma sie czym martwic, ze nie jest zle, wiec go posluchalam i sie uspokoilam :) Ty tez sie nie stresuj :)

zabka04, kamciaelcia, pirelka, tez jestem anty na seks.. chyba kazda roznie reaguje a my akurat tak :P

Strazaczka1990, kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy anty seksy jesteście, w pierwszym trymestrze też mogło dla mnie to nie istnieć ale teraz coraz bardziej doskwiera mi jego brak.. jeszcze kilka miesięcy :P

Wysłany: 21 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wy anty seksy jesteście, w pierwszym trymestrze też mogło dla mnie to nie istnieć ale teraz coraz bardziej doskwiera mi jego brak.. jeszcze kilka miesięcy :P
    biedna..Ale jak potem dorwiesz się do Męża to bedzie mmmmmmmmm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga!!!
    Mamy 11 chlopcow i 7 dziewczynek!!!
    Poki co laski beda mialy w czym wybierac!:)

Strazaczka1990, kamciaelcia, mychakruszyna, Pysiaczek89, Angela89, Sabina, _izunia_, Behemottka, martta, mysza0406, Lusia8998, Broszka, m.k.83, Bratek lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    miałam za cytowac. Jaka masz bakterie?

Ureaplasma wyszla mi dodatnio:(

Ja juz po wizycie cale 5minut nawet usg nie bylo:/ no ale...NFZ. Gdyby nie prywatne badania tydz temu to bym schizowala ale wiem że raczej wszystko ok.

Ksosiu następna wizyta 18.04...ale pewnie jeszcze jedna będzie prywatna tylko nie wiem kiedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:37

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 21 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Uwaga uwaga!!!
    Mamy 11 chlopcow i 7 dziewczynek!!!
    Poki co laski beda mialy w czym wybierac!:)
    Ja na 80 % tez bede miała dziewczynke:) ale powiem Wam jak się potwierdzi:P

Wysłany: 21 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam tez tak marzną stopy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wtrącę się co do tego, że lekarze naciągają nas na badania. Też się nad tym zastanawiałam, jak moja lekarka skierowała mnie na Pappa. Nie wiem, jak dalsza diagnostyka, ale np. test Pappa u mnie robi się w laboratorium, które nie jest związane z przychodnią. mogłam pobrać krew w przychodni dla większej wygody lub robić na własną rękę np. w Diagnostyce, cena była taka sama.
    Opis badania miałam w ramach wizyty prenatalnej, która już kosztowała 310 zł, ale trwała prawie godzinę, dostałam płytkę z nagraniem i wszystkie informacje.

Nie staje po niczyjej stronie i też nie odnoszę się do sensowności robienia innych badań, chodzi mi wyłącznie o test Pappa, bo wiele z Was pisało, ze to naciąganie przez lekarzy, ale oni chyba w żaden sposób na tym nie zarabiają?

Chyba, że źle to ogarnęłam :P

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nawet nie mam kiedy nawet napisac teraz chwile nam bo nicola zasna .
    Dzis odebralam sliczne buciki dla malenstwa
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80cc050d239a.jpg
    Milego dnia

Strazaczka1990, A_n_k_a_80, m.k.83, Macioszczyczka, Madziuuuula, violett, Pysiaczek89, Angela89, _izunia_, AniaLewandowska, mysza0406, mmargol, Lusia8998, Gumcia, Żabcia_ lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi marzną przeokropnie i nie mogę czasem w nocy przez to zasnąć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, coraz bardziej myślę o zakupie tego detektora tętna.

Dziś rano bolał mnie brzuch, pojawiło mi się małe plamienie, no i się przestraszyłam :( Poszłam do swojej lekarki na konsultację, wszystko ok, maluszek się ruszał :) Co prawda nie sprawdzała wymiarów, ani serduszka, bo stwierdziła, że macha do nas i ma się dobrze.

Po plamieniu nie ma śladu, ale mam dużo leżeć, bo się przeforsowałam. Faktycznie miałam więcej energii i sobie ostatni tydzień pozwalałam na długie zakupy, sprzątanie, ehh.
    Teraz już grzecznie leżę :)

W każdym razie nie wiem już, czy nie panikuję, może ten detektor by mnie uspokajał w takich chwilach jednak? Mąż odradza, bo jak będę miała problem ze znalezieniem serduszka to włączy się panika i już sama nie wiem.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby za wcześnie ale teoria teorią a praktyka pokazuje ze możemy już co nieco czuć :)

Strazaczka1990, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    nie martw sie, mialam tak samo. Przed ciaza zadnego problemu z tarczyca, ciaza naturalna w 4cs. W badaniach 1 trymestru tsh=4,07, nie wiedzialam, ze to zly wynik i do endo poszlam miesiac pozniej. Usg tarczycy ok, kazal brac euthyrox najmniejsza dawke 25 i zlecil badanie antyTPO, ft4 i tsh. Wyniki po 3 tyg brania euthyroxu 25 mialam takie: tsh 3,43, antyTPO 24,53 (norma <34), ft4 1,13 (norma 0,93-1,7). Zwiekszyl mi dawke euthyroxu do 50, zeby podniesc troszke ft4, bo przy dolnej granicy jest, a przy okazji spadnie tsh, ale powiedzial, ze nie ma sie czym martwic, ze nie jest zle, wiec go posluchalam i sie uspokoilam :) Ty tez sie nie stresuj :)

zabka04, kamciaelcia, pirelka, tez jestem anty na seks.. chyba kazda roznie reaguje a my akurat tak :P
    Mmargol wlanie wróciłam od swojego gin i tez mi przepisała te najmniejsza dawkę 25 i za 2 tygodnie mam iść do endokrynologa. Ogolnie mam duzo rożnych witamin przepisane... Moje biedne maleństwo bedzie tak nafaszerowane :( ale jak mus, to mus.
    A co do tego "torbiela" to moja gin tak samo jak lekarze ze szpitala powiedziała, zeby sie tym nie martwić. Bedziemy to kontrolować i tyle :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Pysiaczku. Musi być dobrze. ;)

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ