X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • KTB Znajoma

Wysłany: 21 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam z Wami na początku ale później coś się chyba pomieszało bo nie widzę siebie na 1-szej stronie :) Termin mam na 8 września. Badania prenatalne wyszły dobrze. Prawdopodobnie będzie chłopiec, chociaż od początku przeczuwałam dziewczynkę i trochę jeszcze to do mnie nie dociera. Dziś odkryłam, że nie mieszczę się w swoje spodnie :/ przytyłam z 48 kg na 51 a jak u Was z wagą? Początkowo miałam straszny apetyt. Dopiero teraz zaczynam nad nim powoli panować :)
    Acha jeszcze chciałam zapytać czy znacie jakieś ładne męskie imiona? Tak byłam nastawiona na córkę, że nawet żadne męskie imię mi się nie podoba a wszyscy mnie pytają czy imię już wybrane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 14:19

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Witajcie !
    Po wizycie nie miałam czasu wejść i napisać co i jak, bo na drugi dzień rano wyjechaliśmy do rodziny i w weekend dopiero wróciliśmy z przygodami samochodowymi :/

U Nas prenatalne usg wyszło wszystko dobrze, zdecydowaliśmy się zrobić Pappa i tu jeden parametr wyszedł w średnim ryzyku.. ale chyba nie zdecydujemy się na dalsze badania statystyczne. Oczywiście też mamy to przemyśleć, czy taka statystyka to dla Nas dużo, czy mało i czy chcemy mieć pewność.

Dzisiaj byłam na dodatkowym usg i też niby wszystko ok, serduszka słyszałam już dwukrotnie, ruchy też widać na usg :D
    Jakie maja watpliwosci?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Hej dziewczyny byłam z Wami na początku ale później coś się chyba pomieszało bo nie widzę siebie na 1-szej stronie :) Termin mam na 8 września. Badania prenatalne wyszły dobrze. Prawdopodobnie będzie chłopiec, chociaż od początku przeczuwałam dziewczynkę i trochę jeszcze to do mnie nie dociera. Dziś odkryłam, że nie mieszczę się w swoje spodnie :/ przytyłam z 48 kg na 51 a jak u Was z wagą? Początkowo miałam straszny apetyt. Dopiero teraz zaczynam nad nim powoli panować :)
    Acha jeszcze chciałam zapytać czy znacie jakieś ładne męskie imiona? Tak byłam nastawiona na córkę, że nawet żadne męskie imię mi się nie podoba a wszyscy mnie pytają czy imię już wybrane.
    moze dlatego że założyła koleżanka nowy wątek.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:

Hej. Nie martw się. Ja tak z 49,5 ważę już prawie 55 ;P ale to też przez zwalczanie mdłości jedzeniem. ;P teraz już o siebie dbam i ćwiczę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Jakie maja watpliwosci?
    1:516 zespól downa wyszedł, pozostałe ok.

Co do wagi to u mnie prawie nic choć czuję się taka okrągła :P

Jeśli możecie mi wpisać na pierwszej stronie kolejną wizytę na 31.03 to poproszę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 14:24

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka
    Ja juz dawno pisałam o swoim wrażeniu ze lekarze próbują naciagac na prenatalne :na pappe czy nifty kiedy to usg wychodzi super. Mnie to nigdy nie trafiło. Nikt mi nie proponował badań przy dobrych parametrach. Teraz robiłam pappe bo miałam za darmo i chciałam się trzymać tej poradni badań prenatalnych ze względu na serduszko córci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia : popłucz jeszcze gardło wodą z solą taką letnią. Bardzo to ohydne w smaku jest ja daję radę ale mój luby zbyt delikatny jest :P Odnośnie rozmowy nic Ci nie pomogę ja sama jestem cykorem w takich sprawach...No i u mnie też 4,5 kg na plus...
    Odnośnie snów to już Wam pisałam jakie głupoty mi się śnią...Urodziłam żelka no masakra !
    Te wyniki Pappa na prawdę mogą w głowie namieszać. W sumie nie żałuję, że ich nie zrobiliśmy. Mam nadzieję Aniu, że lekarz jakoś Cię uspokoi i będzie wszystko dobrze. Jeśli chodzi o Nifty to oczywiście Wasza decyzja zastanów się czy dasz radę bez tego się nie denerwować jeśli nie- chyba lepiej stracić pieniądze niż zagryzać się przez następne pół roku. Wierzę, ze wszystko będzie dobrze. A może spróbuj jednak zaopatrzyć się w ten detektor tętna? Widzę, że reagujesz podobnie do mnie i też dużo ( za dużo?) się martwisz...Wiesz sama doskonale, że maluchowi to nie służy, więc warto podziałać, żebyś czułą się bezpiecznie w takich momentach...
    Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny dziś piszcie co i jak a my czekamy

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o dziwo prenatalne miałam za darmo.Musiałam przynieść tylko czekolade milke i skierowanie.Gdzie gin kazał sie przygotowac na 450 zł

Po prenatalnych zapytał sie mnie lekarz czy chce pappe zrobić.Pytałam czy to tez darmowe u nich .Mówił że tak.Ale zrezygnowałam z badania.Nie jest mi potrzebne.
    Oznajmiłam lekarzowi że skoro powiedział,że ładnie wszystko sie rozwija to mi to wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję, że zdecydowałam się na Pappę, usg było idealne, lekarka nie widziała żadnych nieprawidłowości.. ale jednak zdecydowałam się zrobić raz i teraz już w głowie zostanie ta myśl, żeby tylko dzieci nie były chore, choć szanse realnie nie są duże.. ale bez statystyki głowa byłaby wolna od zmartwień.

Wysłany: 21 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chodzi za mna sałatka jarzynowa ...Ale swojska nie taka z marketu.Zrobie na świeta.Myśle tez nad gołąbkami ,zimnym serniczkiem .

Behemottka lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ładny awatar:)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przed świętami nie robie nic! ;P ale warzywna też za mną chodzi. Najem się dzień wcześniej, żeby na Wielkanoc mieć miejsce na coś innego. ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Pirelka ładny awatar:)
    Dzięki, właśnie zmieniałam.. ale dla jasności to nie mój brzuszek ;P

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kg na plusie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Anka trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Daj później znać co lekarz powiedział. Bądź dobrej myśli.

Ja też strasznie się boję ze względu na ta bakterie moja ktora niesie duże ryzyko poronienia...zwłaszcza ze w necie znalazłam przypadki gdzie i w 30tc poronienia się zdarzają...wolę o tym nie myśleć :(
    miałam za cytowac. Jaka masz bakterie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal 4.5 kg na minusie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Kochaniutka, jak juz przeczytalas liste osob na 1-szej stronie to jeszcze zdania zaczynajace zahacz:)

Jak sie czujesz?:)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja żałuję, że zdecydowałam się na Pappę, usg było idealne, lekarka nie widziała żadnych nieprawidłowości.. ale jednak zdecydowałam się zrobić raz i teraz już w głowie zostanie ta myśl, żeby tylko dzieci nie były chore, choć szanse realnie nie są duże.. ale bez statystyki głowa byłaby wolna od zmartwień.
    ja też bym się drugi raz nie zdecydowała

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Anka
    Ja juz dawno pisałam o swoim wrażeniu ze lekarze próbują naciagac na prenatalne :na pappe czy nifty kiedy to usg wychodzi super. Mnie to nigdy nie trafiło. Nikt mi nie proponował badań przy dobrych parametrach. Teraz robiłam pappe bo miałam za darmo i chciałam się trzymać tej poradni badań prenatalnych ze względu na serduszko córci
    Ja tez robilam pappe bo mialam za free.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ksosiu chłopczyk ma być, wizyta 15.04 jak płeć się potwierdzi to kompletnie wyprawie. Wczoraj w pepco prawie kupiła juz skarpetki, tak mnie rozczulilo. Mam córeczkę, a jakoś nie mogę się nastawić na chłopca,bale ciuszki tylko dla chłopca mi się podobają teraz.

Ah, a powiedzie te co maja Parke, instrukcja obsługi chlopcow jest taka sama jak dziewczynek?! Ot takie przemyslenia w nocy miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:02

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ