WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Kornelia tez nie lubię tak późnych wizyt ale sama takie umawiam ze względu na pracę męża. Takie dni są bardzo długie. Ale z jakim pięknym zakończeniem
Dokładnie zakończenie jest wspaniałe. Chciałam, żeby mąż był przy usg... dlatego tak późnoale zaraz biorę się za obiad, więc czas szybciej zleci.
m.k.83
dzięki, trzymaj !!!m.k.83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:Ktoś w końcu przytył tyle co ja. Aż mi raźniej.
Ale pocieszyłam się tym, że moja bratowa kończy 7 miesiąc i tez jest na granicy dopuszczalności, więc uffff....Macioszczyczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Ja mam usg w czwartek a mój mąż wyjechał do piątku. ..moje pierwsze usg bez niego. I to takie dodatkowe żebym nie miała jakiejś niemilej niespodzianki na echo. ..moja wizyta o 19.20 i to 30 km od domu
Ja też wizytuje w czwartek, wiec postresujemy się razem! :*kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ksosia myślałam o tym nagraniu. ..zobaczymy co lekarz na to bo ten akurat tez nie toleruje 3d...ma sprzęt ale nie uznaje wydawania kasy za wizyty czysto dla przyjemności. ..żeby nagrania nie uznał za zbednosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:31
-
Dziwna historia, pisze do Was ok 10:00, że nie mam objawów, i nie czuję tej ciąży, cos mnie martwi,a tu mi dzwoni lekarka z kliniki prenatalnej...dodam, że w piątek tam dzwoniłam i pindy z rejestracji mi powiedziały, że wyniki Pappa są OK...ta lekarka mi mowi, że wynki trisomi 18(zespolmEdwardsa) się znacznie zmienił ryzyko skorygowane przed pappa na podstawie USG to 1:11140, a po Pappa to 1:1820. I ona mi NIFTY za 2600zł poleca, że mogę na już zrobić u nich i jeszcze amniopunkcje, ale to niesie ryzyko poronienia...Potem mowi ze tak wogole to dopiero przy wyniku 1:300 zlecaja te dodatkowe badania. Rozumiecie coś z tego. USG wyszło git. Mam 35 lat, ale bez przesady. Lekarz mowił, że mam się tymi wynikami nie sugerowac bo USG wyszło ok. Fajnie się mówi!. Mąż do niego zadzwonił, ze taka sytuacja i że ja nie czuje ciąży jakby mi przeszło wszyatko i z uwagi na wczesniejsze poronienie czy nas dzisiaj przyjmie, żeby rozwiać moje watpliwosci i przeanalizowac te wyniki. Na szczescie o 19:00 nas przyjmie. Mąż zly ja też już nie wiem co myślec gdzie moje objawy ciąży, tak było super, a tu się wszystko pieprzy, to dopiero koszmar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:29
-
nick nieaktualnyA_n_k_a_80 wrote:Dziwna historia, pisze do Was ok 10:00, że nie mam objawów, i nie czuję tej ciąży, cos mnie martwi,a tu mi dzwoni lekarka z kliniki prenatalnej...dodam, że w piątek tam dzwoniłam i pindy z rejestracji mi powiedziały, że wyniki Pappa są OK...ta lekarka mi mowi, że wynki trisomi 18(zespolmEdwardsa) się znacznie zmienił ryzyko skorygowane przed pappa na podstawie USG to 1:11140, a po Pappa to 1:1820. I ona mi NIFTY za 2600zł poleca, że mogę na już zrobić u nich i jeszcze amniopunkcje, ale to niesie ryzyko poronienia...Potem mowi ze tak wogole to dopiero przy wyniku 1:300 zlecaja te dodatkowe badania. Rozumiecie coś z tego. USG wyszło git. Mam 35 lat, ale bez przesady. Lekarz mowił, że mam się tymi wynikami nie sugerowac bo USG wyszło ok. Fajnie się mówi!. Mąż do niego zadzwonił, ze taka sytuacja i że ja nie czuje ciąży jakby mi przeszło wszyatko i z uwagi na wczesniejsze poronienie czy nas dzisiaj przyjmie, żeby rozwiać moje watpliwosci i przeanalizowac te wyniki. Na szczescie o 19:00 nas przyjmie. Mąż zly ja też już nie wiem co myślec gdzie moje objawy ciąży, tak było super, a tu się wszystko pieprzy, to dopiero koszmar
Ja bym się nie przejmowała, bo wiek zaniża ci statystykę!!!A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
Anka trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Daj później znać co lekarz powiedział. Bądź dobrej myśli.
Ja też strasznie się boję ze względu na ta bakterie moja ktora niesie duże ryzyko poronienia...zwłaszcza ze w necie znalazłam przypadki gdzie i w 30tc poronienia się zdarzają...wolę o tym nie myślećAngela89 lubi tę wiadomość
-
Pysiaczek89 wrote:Dziewczyny!
Mam pytanie, bo Wy sie znacie
Chodzi mi o to TSH, FT4II i FT3III
Bo teraz na wypisie mam wyniki i tak to TSH mam 3.03uIU/ml
Ft4II 1 ng/dl, ft3 III 2.96 pg/ml
Dodam ze jeszcze w ogole nie miałam tego badanego, dopiero teraz w szpitalu.
Ja miałam takie tsh, ale długo nie mogłam zajść, zbiłam lekami do 1 i zaskoczyłam, cały czas jestem na euthyroxie, żeby tsh wynosiło w granicach 1-1,5. Zapytaj swojego lekarza. Mnie dwóch mówiło, że 3 i 4 tsh to dla starych babek normy14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Któraś z Was pisała o koszmarach, miałam dziś aż 3. W ogóle w ciąży same głupoty mi się śniąStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Ja miałam takie tsh, ale długo nie mogłam zajść, zbiłam lekami do 1 i zaskoczyłam, cały czas jestem na euthyroxie, żeby tsh wynosiło w granicach 1-1,5. Zapytaj swojego lekarza. Mnie dwóch mówiło, że 3 i 4 tsh to dla starych babek normy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:42
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
mychakruszyna wrote:My wzięliśmy film 4d i moj ciągle wszystkim pokazuje z dumą
fajna pamiatka choc za 10min nagranie z czego polowa to fotki a film nieruchomy bo maleństwo spalo dodatkowo 40zl. Ale pamiatka super przyznam
jeszcze ok30 tc pójdziemy drugi raz
Byłam u tego lekarza na usg genetycznym
Opowiadał historie że pary jeździły do niego 60 km zrobić usg 3d/4 d nawet nie byli zainteresowani pomiarami biochemicznych dzidzi i ciąży! Dlatego tego nie uznaje i ja to wiem. Ale cenie go za profesjonalizm. On nawet nie chciał za bardzo zrobić mi tego usg genetycznego (bo szkoda moich pieniędzy )jak dowiedział się kto I gdzie mi robił. ..przekonałam goPoproszę teraz o pełen pakiet ale musze się liczyć że odmówi. Zacznę od gadki czy mnie pamięta
-
Pysiaczek89 wrote:Kurde... Ja zaszłam w ciąże za pierwszym razem, w pierwszym cyklu staran. Nie mieliśmy żadnego problemu... No zobaczę co mi powie dzisiaj ta moja gin.
Nawet jeśli będzie Ci kazał zbić lekami, to nie stresuj się, bo nie masz aż tak wielkiego tego tsh. Dziewczyny czasem mają 7-8 i więcej jak czytam na forum. Zachować spokój14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze