X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Kornelia tez nie lubię tak późnych wizyt ale sama takie umawiam ze względu na pracę męża. Takie dni są bardzo długie. Ale z jakim pięknym zakończeniem ;)

Dokładnie zakończenie jest wspaniałe. Chciałam, żeby mąż był przy usg... dlatego tak późno :) ale zaraz biorę się za obiad, więc czas szybciej zleci.

m.k.83
    dzięki, trzymaj !!! :)

m.k.83 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia kciuki za wizyte :)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg w czwartek a mój mąż wyjechał do piątku. ..moje pierwsze usg bez niego. I to takie dodatkowe żebym nie miała jakiejś niemilej niespodzianki na echo. ..moja wizyta o 19.20 i to 30 km od domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ktoś w końcu przytył tyle co ja. Aż mi raźniej. ;)
    Wynalazłam ostatnio kalkulator kilogramow w ciazy i jestem na granicy dopuszczalności :P
    Ale pocieszyłam się tym, że moja bratowa kończy 7 miesiąc i tez jest na granicy dopuszczalności, więc uffff.... :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja mam usg w czwartek a mój mąż wyjechał do piątku. ..moje pierwsze usg bez niego. I to takie dodatkowe żebym nie miała jakiejś niemilej niespodzianki na echo. ..moja wizyta o 19.20 i to 30 km od domu
    Będzie dobrze! A mąż z ogromną przyjemnością obejrzy nagranie, które pewnie mi wykombinujesz! :)
    Ja też wizytuje w czwartek, wiec postresujemy się razem! :*

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia daj linka do tego kalkulatora :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przekraczam.. O 1 kg... Ale jak pisałam wzięłam się w karby! Nie bardzo się tym przejmuje, bo z pierwszym też tak miałam. Najpierw szybko przybyło mi 6 kg, a potem się unormowało.

Wysłany: 21 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam jakiś kalkulator i niby tez kg za dużo mam...a według bbf na siatce mam dolną granicę prawidłowej wagi...i w co tu wierzyć?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia myślałam o tym nagraniu. ..zobaczymy co lekarz na to bo ten akurat tez nie toleruje 3d...ma sprzęt ale nie uznaje wydawania kasy za wizyty czysto dla przyjemności. ..żeby nagrania nie uznał za zbednosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna historia, pisze do Was ok 10:00, że nie mam objawów, i nie czuję tej ciąży, cos mnie martwi,a tu mi dzwoni lekarka z kliniki prenatalnej...dodam, że w piątek tam dzwoniłam i pindy z rejestracji mi powiedziały, że wyniki Pappa są OK...ta lekarka mi mowi, że wynki trisomi 18(zespolmEdwardsa) się znacznie zmienił ryzyko skorygowane przed pappa na podstawie USG to 1:11140, a po Pappa to 1:1820. I ona mi NIFTY za 2600zł poleca, że mogę na już zrobić u nich i jeszcze amniopunkcje, ale to niesie ryzyko poronienia...Potem mowi ze tak wogole to dopiero przy wyniku 1:300 zlecaja te dodatkowe badania. Rozumiecie coś z tego. USG wyszło git. Mam 35 lat, ale bez przesady. Lekarz mowił, że mam się tymi wynikami nie sugerowac bo USG wyszło ok. Fajnie się mówi!. Mąż do niego zadzwonił, ze taka sytuacja i że ja nie czuje ciąży jakby mi przeszło wszyatko i z uwagi na wczesniejsze poronienie czy nas dzisiaj przyjmie, żeby rozwiać moje watpliwosci i przeanalizowac te wyniki. Na szczescie o 19:00 nas przyjmie. Mąż zly ja też już nie wiem co myślec gdzie moje objawy ciąży, tak było super, a tu się wszystko pieprzy, to dopiero koszmar :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:29

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png

Wysłany: 21 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wzięliśmy film 4d i moj ciągle wszystkim pokazuje z dumą :) fajna pamiatka choc za 10min nagranie z czego polowa to fotki a film nieruchomy bo maleństwo spalo dodatkowo 40zl. Ale pamiatka super przyznam :) jeszcze ok30 tc pójdziemy drugi raz :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Dziwna historia, pisze do Was ok 10:00, że nie mam objawów, i nie czuję tej ciąży, cos mnie martwi,a tu mi dzwoni lekarka z kliniki prenatalnej...dodam, że w piątek tam dzwoniłam i pindy z rejestracji mi powiedziały, że wyniki Pappa są OK...ta lekarka mi mowi, że wynki trisomi 18(zespolmEdwardsa) się znacznie zmienił ryzyko skorygowane przed pappa na podstawie USG to 1:11140, a po Pappa to 1:1820. I ona mi NIFTY za 2600zł poleca, że mogę na już zrobić u nich i jeszcze amniopunkcje, ale to niesie ryzyko poronienia...Potem mowi ze tak wogole to dopiero przy wyniku 1:300 zlecaja te dodatkowe badania. Rozumiecie coś z tego. USG wyszło git. Mam 35 lat, ale bez przesady. Lekarz mowił, że mam się tymi wynikami nie sugerowac bo USG wyszło ok. Fajnie się mówi!. Mąż do niego zadzwonił, ze taka sytuacja i że ja nie czuje ciąży jakby mi przeszło wszyatko i z uwagi na wczesniejsze poronienie czy nas dzisiaj przyjmie, żeby rozwiać moje watpliwosci i przeanalizowac te wyniki. Na szczescie o 19:00 nas przyjmie. Mąż zly ja też już nie wiem co myślec gdzie moje objawy ciąży, tak było super, a tu się wszystko pieprzy, to dopiero koszmar :(

Ja bym się nie przejmowała, bo wiek zaniża ci statystykę!!!

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Daj później znać co lekarz powiedział. Bądź dobrej myśli.

Ja też strasznie się boję ze względu na ta bakterie moja ktora niesie duże ryzyko poronienia...zwłaszcza ze w necie znalazłam przypadki gdzie i w 30tc poronienia się zdarzają...wolę o tym nie myśleć :(

Angela89 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny!
    Mam pytanie, bo Wy sie znacie :)
    Chodzi mi o to TSH, FT4II i FT3III
    Bo teraz na wypisie mam wyniki i tak to TSH mam 3.03uIU/ml
    Ft4II 1 ng/dl, ft3 III 2.96 pg/ml
    Dodam ze jeszcze w ogole nie miałam tego badanego, dopiero teraz w szpitalu.

Ja miałam takie tsh, ale długo nie mogłam zajść, zbiłam lekami do 1 i zaskoczyłam, cały czas jestem na euthyroxie, żeby tsh wynosiło w granicach 1-1,5. Zapytaj swojego lekarza. Mnie dwóch mówiło, że 3 i 4 tsh to dla starych babek normy :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Któraś z Was pisała o koszmarach, miałam dziś aż 3. W ogóle w ciąży same głupoty mi się śnią :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Ja miałam takie tsh, ale długo nie mogłam zajść, zbiłam lekami do 1 i zaskoczyłam, cały czas jestem na euthyroxie, żeby tsh wynosiło w granicach 1-1,5. Zapytaj swojego lekarza. Mnie dwóch mówiło, że 3 i 4 tsh to dla starych babek normy :)
    Kurde... Ja zaszłam w ciąże za pierwszym razem, w pierwszym cyklu staran. Nie mieliśmy żadnego problemu... No zobaczę co mi powie dzisiaj ta moja gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:42

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka
    Ja tez nie widzę podstaw aby robić nifty. Jeśli jednak masz nadmiar pieniędzy i chcesz spokój to zrób badanie. ..osobiście bym odpuscila

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Któraś z Was pisała o koszmarach, miałam dziś aż 3. W ogóle w ciąży same głupoty mi się śnią :)
    ja miałam dzis całą noc ;/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    My wzięliśmy film 4d i moj ciągle wszystkim pokazuje z dumą :) fajna pamiatka choc za 10min nagranie z czego polowa to fotki a film nieruchomy bo maleństwo spalo dodatkowo 40zl. Ale pamiatka super przyznam :) jeszcze ok30 tc pójdziemy drugi raz :)

Byłam u tego lekarza na usg genetycznym
    Opowiadał historie że pary jeździły do niego 60 km zrobić usg 3d/4 d nawet nie byli zainteresowani pomiarami biochemicznych dzidzi i ciąży! Dlatego tego nie uznaje i ja to wiem. Ale cenie go za profesjonalizm. On nawet nie chciał za bardzo zrobić mi tego usg genetycznego (bo szkoda moich pieniędzy )jak dowiedział się kto I gdzie mi robił. ..przekonałam go :) Poproszę teraz o pełen pakiet ale musze się liczyć że odmówi. Zacznę od gadki czy mnie pamięta ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kurde... Ja zaszłam w ciąże za pierwszym razem, w pierwszym cyklu staran. Nie mieliśmy żadnego problemu... No zobaczę co mi powie dzisiaj ta moja gin.

Nawet jeśli będzie Ci kazał zbić lekami, to nie stresuj się, bo nie masz aż tak wielkiego tego tsh. Dziewczyny czasem mają 7-8 i więcej jak czytam na forum. Zachować spokój :)

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ