X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U mnie TSH z Lutego 0,989 i zaznaczone jest w normie a zakres mam taki min 0,270-4,200max
    Na wizyte do gina wez ze soba wypis ze szpitala
    No akurat super sie złożyło ze dzisiaj mam wizyte u swojej gin, to wezmę to wszystko i jej pokaze. Niby w szpitalu lekarze powiedzieli ze ok. Ale to juz jednak 3, czyli tak przy tej górnej granicy jednak....

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Popłakalo mi się....
    też płakałam jak to czytałam..

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wpisz mnie proszę na 1 stronę, termin 13.09., dziewczynka(info z nifty).

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja tez poproszę o wpisanie na pierwszej stronie chłopca :)
    Mojego Marcelka ❤️

m.k.83, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek niby powinno byc do 2,5 tsh, ale to już lekarz jak dzisiaj zobaczy to Ci powie co i jak dokładnie.

o148p07w5riqasy7.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Popłakalo mi się....
    Ksosia proszę wpisz mi dziewczynkę na pierwszej stronie :) a wizytę na 11.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 12:45

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiosiu wysłałam Ci zaproszenie <3

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Pysiaczek niby powinno byc do 2,5 tsh, ale to już lekarz jak dzisiaj zobaczy to Ci powie co i jak dokładnie.
    Kurde.. Wlasnie tak mi sie wydaje. A ja juz II trymestr i nic nie brałam na to. zaczynam sie martwić :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba uzupełniłam to co się dało! :)

Dziewczyny szukam sposoby na WYKŁADOWCĘ!
    A raczej WYKŁADOWCZYNIE... Stara panna, przepada za rosyjską telewizją, zwraca uwagę na ubiór, dykcje i srutututu... ale jest NIEPRZEWIDYWALNA.
    Miałam z nią egzamin 2 lata temu i to był dla mnie horror, jutro wybieram się żeby przepisała mi ocenę z tego egzaminu, ale boje się że zareaguję silnym stresem... Macie jakieś sposoby na takie sytuacje/ludzi?

Pysiaczek89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, aaaa no widzisz, czyli nie dostałaś na samą cukrzycę. O to chodziło. Bo zbaraniałam.
    Nawet pracując w terenie - dałoby się zjeść. Jedzenie u nas w socjalu nie oznacza herbatki i kanapy, tylko raczej jedzenie "na jednej nodze", w pośpiechu :P
    Ale u Ciebie przyczyn jest więcej. Więc to co innego.

mychakruszyna - no cóż, czas wywalić szafeczki etc. :P Zmieścić się da, najwyżej sypialnia będzie wyglądała mniej "przepisowo" ;) Nasza już dawno przestała ;))))))))))))))
    Dacie radę :))))

kamciaelcia - popieram - serniczek, to samo zdrowie - biało i wapń!!!! :P Zawsze tak sobie powtarzam ;))))

Behemottka - u mnie też ostatnio skok wagowy. Ale przyznam, że trochę sobie pofolgowałam w ostatnich dniach, więc nie wiem czy to takie normalne. tzn.niewielki skok, 700g w kilka dni, ale mówię - trochę to nieobiektywne ze względu na dietę ostatnich dni ;)

Btw - mój brzuszek ostatnio oszalał na punkcie koktajli jogurtowo-owocowych (jeszcze czasem dorzucę "wkładkę": otręby, olej kokosowy virgin, masło przechowe).
    PYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYCHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. A jak syci!!! :-D
    I.... zero przestojów w kibelku ;))))

Robotka, oooo, to Ci dobrze <3 ja tylko ogórki gotowe ;/ Tyle, że ostatnio zaczęło mnie korcić przetestowanie jakiś ze sklepu eko. Pewnie będzie inna konsystencja i zdrowsze.

Swoją drogą - ostatnio mi się zatęskniło za przetworami z dzieciństwa :) Mieszkaliśmy w bloku, ale piwnica była chłodna.
    Mmmmm, te wszystkie kompociki, dżemy i ogóreczki domowe <3 <3 <3 <3 <3 Najbardziej chyba tęsknię.... za kompotami ;))))

m.k.83, olej maruderkę. Niestety, niektórym wybitnie brak taktu. Było to widać na OF, widać też czasem na BBF.

mysza, pięęęęękne te wschodnie imiona w Waszej Rodzinie <3 :)

Pysiaczku, ufffff, jak dobrze, że już u Ciebie lepiej <3 :))))

Ksosiu, witaj :))) I ZDRÓWECZKA, żadnego chorowania!!! Wiosna idzie :)))))
    P.S. jak dasz radę - wpisz, proszę, u mnie chłopca :) Wiadomo, że jeszcze się to u większości z nas może zmienić, ale już drugi lekarz tak stwierdził, więc.... ;) Już się przyzwyczaiłam i mówię na niego MłodY ;)
    Ahaś, i TP z USG mam na 16.09. Od początku wychodzi mi 3-4 dni do przodu względem daty z OM, więc myślę, że można już przestawić.
    P.S. Co do wykładowczyni.... nie wiem, zwykle na stare panny działa bycie facetem :P A jak się jest babką, to lepiej się nie odstawiać za mocno, bo jeśli się poczuje "brzydsza", to leżysz ;))))

Co do testu z glukozą - Boziu, nic mi nie mówcie ;(((((((( Zbieram się od zeszłego tygodnia, bleeeeee. Miałam kiedyś test z 50gramami i ledwo zdzierżyłam. Jakby mi dziurę w gardle wypalało ;/... A teraz 75g.... i jeszcze z ciążowym żołądkiem i zapędami do mdłości.... BUUUUUUUUUUUUUUUU ;(((((((

Ksosia, Strazaczka1990, Pysiaczek89, m.k.83, Behemottka, _izunia_, Robotka1 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj usg prenatalne, strasznie się martwię czy wszystko jest dobrze i cieszę się, że zobaczę Bąbelka :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion od 7 lat była wspolna wersja ze będzie Maks...a mój wczoraj zasypiając wymamrotał ze Wiktor mu się podoba...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia
    Życzę Ci aby twój dzidziuś pomachal do ciebie kazda zdrową swoją częścią ciała ;)

Strazaczka1990, Kornelia85, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bratku :* Facetem się nie stanę, ale zrobie wszystko żeby być grzeczną i OPANOWANĄ! :)

Ale dziś mamy dużo wizytujących!

Ja w ramach mojego niesfornego gardła pije herbatki z cytryną i miodem, co jakis czas psikam tantum verde i zrobiłam syropek z miodu, czosnku i cebulki. Myślę, że wieczorem można spróbować :)

Strazaczka1990, Bratek, Kornelia85, mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Kornelia
    Życzę Ci aby twój dzidziuś pomachal do ciebie kazda zdrową swoją częścią ciała ;)

Dzięki za miłe słowa :) trzymaj kciuki. Usg mam dopiero 18:40... dłuży się dzień :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia tez nie lubię tak późnych wizyt ale sama takie umawiam ze względu na pracę męża. Takie dni są bardzo długie. Ale z jakim pięknym zakończeniem ;)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Chyba uzupełniłam to co się dało! :)

Dziewczyny szukam sposoby na WYKŁADOWCĘ!
    A raczej WYKŁADOWCZYNIE... Stara panna, przepada za rosyjską telewizją, zwraca uwagę na ubiór, dykcje i srutututu... ale jest NIEPRZEWIDYWALNA.
    Miałam z nią egzamin 2 lata temu i to był dla mnie horror, jutro wybieram się żeby przepisała mi ocenę z tego egzaminu, ale boje się że zareaguję silnym stresem... Macie jakieś sposoby na takie sytuacje/ludzi?

Polecam czarne garniturowe spodnie koszula biała i marynarka. Klasyka. Makijaż prawie niewidoczny, włosy zepnij w koczek z tyłu. ;P

Na takie sytuavje działał najlepiej na mnie duży kieliszek Jagermeister'a. Ale teraz w ciąży to nie wiem. ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:10

Bratek, _izunia_ lubią tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wpisanie na listę:)
    Co do wykładowczyni wg mnie życzliwość, skromność i szczery uśmiech potrafi rozładować ciężką atmosferę, jak również zmiękczyć twarde serce. Powodzenia.

Kornelia trzymam kciuki za wizytę i super wieści:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:10

Kornelia85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Polecam czarne garniturowe spodnie koszula biała i marynarka. Klasyka. Makijaż prawie niewidoczny, włosy zepnij w koczek z tyłu. ;P
    Skad ja Ci Kobitko wezme spodnie i koszule gdy przytylam 5kg i niedlugo zaczne 5msc :D

Ale brzuch na pewno wyeksponuje!:)

mychakruszyna, martta, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś w końcu przytył tyle co ja. Aż mi raźniej. ;)

martta lubi tę wiadomość

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ