X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69, trzymamy kciuki i czekamy na wieści! :)
    Ja podziwiam Wasze zdjęcia brzuszków, u mnie jeszcze kompletnie nic nie widać...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale świetny brzuszek! :) u mnie dalej na rowno z cyckami :P ale mój jest dziwny w ogóle nie okrągły tylko jakby u grubasa miękkie fałdy tłuszczu :/

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czesc :)
    Anka idz do gina na konsultacje jak sie martwisz, inaczej nie rozwiejesz swoich watpliwosci.
    Pysiaczku czekamy na info jak Ci tam i czy zorbili lekarze co trzeba :) trzymam kciuki :)
    martta, gratuluje chlopaka!
    Ksosia witaj wreszcie :)
    Ale tez Wam zazdroszcze bulgotek w brzuchu, ja mialam kilka dni temu wrazenie, ze przez kilka dni cos czuje, ale nie wiem czy to jest to :) wole sie nie nakrecac. Za to dzisiaj rano jak wstalam to ewidentnie maluch byl z lewej strony bo brzuszek mialam wypiety bardziej, az mezowy pokazalam i tez to widzial, taka gorka wystawala :) zastanawiam sie czy to moze glowka, nozki czy cale ciałko :D
    Ja tez sie czuje bardzo dobrze, zadne bole mi nie doskwieraja, nic mnie nie rwie w pachwinach ani w podbrzuszu, tak na prawde to fizycznie jakos bardzo nie odczuwam tej ciazy, tylko brzuszek zaokraglony :)

Powodzenia na wizytach, samych dobrych wiesci zycze! :)
    Sloneczko za oknem az chce sie zyc! :)

martta, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas tak pięknie słonecznie, odrazu wiecej energii:)

Strazaczka ja bym te skurcze skonsultowałaz lekarzem ale bez nerwów, a póki co magnez aspargin lub asmag(za grosze) nie zaszkodzi, nawet po kilka razy dziennie.

Ania91 brzuch cudowny:)

Anka80 skonsultuj te obawy z lekarzem, wierzę że bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 10:30

34bwsek2p5pf20kh.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91, sliczny brzusio i jaki juz duzy, u mnie w tym tygodniu co Ty jestes jeszcze nic prawi nie bylo :) to pierwsza ciaza? :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja się witam w 16 tygodniu :)

Pocieszyłyście mnie z tym, że nie wszystkie czujecie jeszcze ruchy, bo mi też ciężko określić, bulgotki są czasami, ale nie wiem czy to nie jelita :P
    Czekam cierpliwie na pierwsze kopniaki :)

A czy boli Was czasami pęcherz?
    Bo mnie dziś w nocy bolał, po siku trochę przeszło, ale czułam go dość mocno i się zastanawiam, czy maluszek mógł jakoś się tak umiejscowić, że go przyciskał po prostu?

Ksosia, fajnie, że wróciłaś :)

Powodzenia na wizytach:)

• martta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja też tak miałam parę razy w nocy, ale to chyba za dużo siku sie zebrało bo potem bylo już ok. No ja mam teraz dodatkowe atrakcje bo pieczę, ale mam nadzieję że teb urosept pomoże.

o148p07w5riqasy7.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2a5lk6o.jpg
    Zaczynamy 17 tydzien

mychakruszyna, Malutka92, m.k.83, mmargol, Ania91, violett, Strazaczka1990, AniaLewandowska, staraczka_85, _izunia_, Żabcia_ lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f1e0eaa5f0b.jpg
    miałam wrzucić w sobotę ale mi się zapomniało :(

Malutka92, martta, m.k.83, mychakruszyna, mmargol, Strazaczka1990, mysza0406, AniaLewandowska, Behemottka, Gumcia, _izunia_, Sabina, Lusia8998, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja juz po porannym usg, które robił sam profesor :) zaśmiał sie ze "oooo u pani to wielowodzie" oczywiście ja na to "cooooo? Teraz w druga stronę?" Zaśmiał sie i powiedział, ze żartuje, a wód jest pięknie, tyle ile powinno byc :) :)
    Druga super wiadomością jest to, ze ta torbiel była dzisiaj na tym łożysku, a raczej kosmowce, jak mnie lekarz poprawił prawie niewidoczna :) ponoc duzo sie zmniejszyła od piątku. Tak sie o to modliłam :) :) i wychodzę dzisiaj, wiec superowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:06

Malutka92, Angela89, kamciaelcia, martta, m.k.83, mychakruszyna, Ksosia, mmargol, żabka04, Strazaczka1990, violett, mysza0406, Pauka, AniaLewandowska, Bratek, agatia, Behemottka, YvonnElizabeth, _izunia_, Broszka, Robotka1, Sabina lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej :)
    Ja juz po porannym usg, które robił sam profesor :) zaśmiał sie ze "oooo u pani to wielowodzie" oczywiście ja na to "cooooo? Teraz w druga stronę?" Zaśmiał sie i powiedział, ze żartuje, a wód jest pięknie, tyle ile powinno byc :) :)
    Druga super wiadomością jest to, ze ta torbiel była dzisiaj na tym łożysku, a raczej kosmowce, jak mnie lekarz poprawił prawie niewidoczna :) ponoc duzo sie zmniejszyła od piątku. Tak sie o to modliłam :) :) i wychodzę dzisiaj, wiec superowo :)
    super wiadomość!

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek no i oby tak dalej, super! ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pysiaczku!!!

Fajne macie te brzuszki:) Nie wiem co ze mna ale jak widze zdj. brzuszków to mi zły lecą.

U mnie dzis ruszył remont naszego piętra w domu, wywalają wszystkie stare regały, podłogi, plytki, cały ten 30letni syf. Ja siedzę w mieszkaniu i mnie nosi bo nie moge tam być i doglądać. Muszę zacząć selekcjonowanie, pakowanie naszych rzeczy, tylko czekam na pudełka od męża.

Pysiaczek89, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    :-D Widzialyscie to?23lmrt.jpg

Czuję się tak co 4 godziny w nocy ;P

Malutka92, Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku super wieści, nie mogło być inaczej! :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ania91, sliczny brzusio i jaki juz duzy, u mnie w tym tygodniu co Ty jestes jeszcze nic prawi nie bylo :) to pierwsza ciaza? :)

Nie no coś Ty :P druga a właściwie to 3 (tylko 1 poronienie w 8 tc) po pierwszej ciąży donoszonej brzuchol naciągnięty to wychodzi szybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:28

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Nie no coś Ty :P druga a właściwie to 3 (tylko 1 poronienie w 8 tc) po pierwszej ciąży donoszonej brzuchol naciągnięty to wychodzi szybciej :)
    no właśnie tak myślałam, że kolejna, bo brzuszek pięknie już widoczny :) u mnie jego wielkość zależy od pory dnia :)

Śliczne brzucholki macie dziewczyny :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się

Gratuluje udanych wizyt i poznania płci :)

Ja dziś miałam słodka pobudkę.Słyszałam około 50 przedszkolaków :) w wieku 4,5lat .Gwizdzacych na gwizdkach i wolajacych ."gdzie jest wiosna,gdzie jest wiosna" :D

Pysiaczku super że już lepiej

Ksosiu nie zostawiaj Naj już :) miło że wróciła.

Ja mam dziś lenia.Jestem nadal w piżamie i śniadanie dziś jem w łóżku :o

Żabcia nie stresuje się na zapas.Będzie dobrze

Piękne brzuchy :) ja muszę swój zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:36

Pysiaczek89, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Cześć dziewczyny :) Ja się witam w 16 tygodniu :)

Pocieszyłyście mnie z tym, że nie wszystkie czujecie jeszcze ruchy, bo mi też ciężko określić, bulgotki są czasami, ale nie wiem czy to nie jelita :P
    Czekam cierpliwie na pierwsze kopniaki :)

A czy boli Was czasami pęcherz?
    Bo mnie dziś w nocy bolał, po siku trochę przeszło, ale czułam go dość mocno i się zastanawiam, czy maluszek mógł jakoś się tak umiejscowić, że go przyciskał po prostu?

Ksosia, fajnie, że wróciłaś :)

Powodzenia na wizytach:)
    Boli zwłaszcza jak dłużej w toalecie nim byłam :(

violett lubi tę wiadomość

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ