WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wczoraj w ogole byl dzien na odwolania...
dostalam maila z przedszkola ze nie bedzie juz zajec z baletu...
Zosia jeszcze nie wie
to jej ulubione zajecia
kocha je...
wlasnie suzkam alternatywy
znalazlam xajecia baletu w Centrum Kultury, co rpawda wieczorem 18-19....
ale moze chociaz do wakajci by pochodzila...
ehhh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
DARIAH
myślę że to super odpowiedzialna decyzja z tym odwołaniem przyjazdu...smutne ale słuszne
dzieci i młodzi sobie radza, a z wiekiem juz i podstawowe zdrowie gorsze
bedzie cieplej wirus zniknie
szczegóły z tym koronawirusem poznam jak wróci maz -
Tak tak ja sie zgadzam z tym ze to bardzo rozsadne i najlepsze wyjscie
Zosienka jeszcze nie wie..
musimy jej powiedziec ze nie przyjada...
ale...
jedna dobra infrmacja
zpaisalalm ja juz na balet w centrum kultury!!
tak wiec we wt bedzie miec zajecia..co prawda od 18 do 19...wiec dosc pozno ale jakos wytrzyma mam nadzieje
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Kancia
Idiotyzm ludzki normalnie.
Acha... Jestem po konsultacji z lejarzem
Żyć będę, przynajmniej on tak twierdzi a ja mu wierze. Mam kilka zaleceń, które już wypełniam bo dobrze myślałam, że tak należy.
Żelazo mam skontrolować za parę tyg.
Póki co ograniczać cholesterol (łykać essentiale, jeść benecol, ćwiczyć ake nie tak intensywnie jak do tej pory, uważać co jem, ograniczyć cuiier).
Powtórzyć badania za ok 2mies. -
Dariah
Dobrze się stało, że teściowie odwołali przyjazd, tak jest bezpieczniej, kiedy się uspokoi to wtedy przyjadą.
No i super, że udało się zapisać Zosią na balet, da radę mimo takiej godziny, wróci, będzie padnięta i szybko zaśnie.
Natka
Czyli dobre wiadomości u lekarza, to teraz stosuj się do zaleceń i będzie spokój.
Kamcia
Kurde ale gościu namieszał, przecież ciagle mówią gdzie dzwonić gdzie iść z podejrzeniem korona a ludzie tak bez pomyślenia chodzą, ehh.
Antek w przedszkolu, teraz więcej dzieci chodzi bo 17 z 25 więc choroby chyba powoli odpuszczają. Oby szybko przyszła wiosna i precz z wirusami.
-
nick nieaktualnyHej hej pisze na szybko.
Dopiero weszłam do domu.
Prosiłam męża żeby zapisał Roberta na koniec mc do fryzjera A on nas na dziś zapisał więc okazja poszłam.
Ryk histeria oczywiście była ale pod koniec było bez! Pojechaliśmy po klocki bo obiecałam:-)
U Endo ok.
Mam się położyć na oddział zbadaja wszystko A ja zaoszczędze kasy. Ogólnie mam więcej odpoczywać, etc szkoda gadać ciekawe jak jak na niczyja pomoc nie możemy liczyć.
Na oddział się położę raczej na jesień.
W kwietniu mam wrócić do metforminy bo mówiłam że marzec odpada mam dwa rezonanse A metforminy nie można brać.
Odstawić cukry, słodkie napoje, dziennie 2 kromki białego pieczywa jeśli ciemnego nie mogę, do każdego posiłku warzywa (na które patrzeć nie moge) woda woda woda i ruch .
Znam to na pamięć.
Nadciśnienie może być od tkanki tłuszczowej też 🙉
Moje chłopaki rozkładają się.
Robert na razie katar nie wiem jak zatrzymać ten katar. Macie jakieś pomysły? -
Hejka ciotki znowu mnie wciągnęła:(
U nas choroba za choroba poszli na tydzień i od nowa to samo.
Pola gada jak Katarynka Szymek trochę za nią ale dalej mało po swojemu raczej 3 max słowa łącznie. Takze trochę do przodu ale mało.
A ja na weekend we Wrocławiu takze znowu tęsknie.
-
Współczuje
dzis mogę powiedziec ze z Małgosia ciut lepiej wiec raczej leczenie daje rade(najgorsza była duszność w nocy z czw.na piątek i robiliśmy inhalacje, druga ewentualnośc to tylko karetka...)
Patryk lepiej, ale jeszcze wykrztusne i inhalacje z soli 3% (ale byntuje się wiec czesto jest na siłę)
Piotruś osłuchowo czysto ale mamy wypisany antybiotyk zeby po sorach nie jezdzic...może się wybroni (Patryk miał sumamed a Małgonia zinnat)`
Ja juz odrywam flegmę -
Piotrusiowi tez sama podałam atrovent i nebbud(przyznałam się tylko do nebbudu) ale lekarka kazała tak leczyc dalej
Małgosi sam nebbud nie pomógł i po 2 dniach było juz zapalenie
u nas szpital wojewódzki w Gw odwołał wszystkie planowe przyjecia dla dzieci na oddziały, oficjalnie 2 oddziały(ale zawierają w sobie kilka specjalizacji) i nieoficjalnie rodzice dzieci z pediatrii tez dostali takie telefony, a dzieci swiezo przyjete zostały wypisane
dzieje się
lubuskie to marny region, jeden szpital na wieeeelki region! -
nick nieaktualnyWidzę że nie tylko ja mam taki zapał do wszystkiego plus ból głowy ale wyspałam się i szczerze Poszlabym dalej spać.
U nas bez zmian Robert zasmarkany, mąż stracił głos. Jakoś się z werka trzymamy.
Miałam iść na zakupy ale pada więc poczekam do 19 aż mąż wróci z pracy i sama pójdę na te zakupy może coś w półkach będzie.
U nas w planie jest żeby mąż poszedł do lekarza z Robertem wziął l4 na niego i razem z nim odpoczywam w domu.
W piątek wysłuchałam że Robert smarka A na drzwiach kartka żeby dzieci nie przeprowadzać zasmarkanych etc
Więc raczej nie ma wyjścia A gile lecą..
Skali wszystkiego dobrego dla Poli.
Ale ten czas leci.
Ja jadę na szkolenie 20 i 21.04 tak mnie udobruchali ale dobrze że to dwa dni tylko.
Natka u nas też był 4dni i smarka zaczal:-(
Kamcia nie dobrze z tymi szpitalami.
Ważne że pomimo coś i jest lepiej oby nie złapał jeden od drugiego.
Zdrówka dla wszystkich. -
U nas zapowiada się ciekawa noc. Kaszle mimo sinecodu. Daliśmy jej 3h temu i zastanawiam się czy nie dołożyć jej choć 2ml jeszcze aby tylko zasnęła.
Wczoraj pół nicy przekaszlala aż zwymiotowała flegma i id razu kaszel minął. Spala. Ale męczyła się do 23:30. -
kiedy piotrus miał w lutym zap.oskrzeli to własnie kaszlał, kaszlał, kaszlał
az biedny nie spał
sinecod nic a nic nie dał
to dało mi do mysle nia-ze jest inaczej niz bywało...
masz levopront?
dla mnie nie brzmi to pomyslnie...po doswiadczeniu z Piotrusiem...
masz atrovent lub podobne na rozszerzenie oskrzeli?