WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Co do przedszkola to dostaliśmy info aby wysłać od kiedy chcemy dziecko puścić do przedszkola i w jakich godzinach.
Sprawdzają ilość osób i będą dalej nam dawać dyspozycję.
Póki co terminu otwarcia ani zasad nie ma.
Zatem cierpliwie sobie czekam 😊 -
Chociaż szczerze to są trudne wybory.
Kamcia, nie obraz się za to co napisze ale uważam, że przedszkole stoi na prawdę pod ogromna presją.
Szczerze, gdyby okazało się, że zarówno ja jak i D pracujemy i musimy do tej pracy iść i naszego dziecka by do przedszkola nie przyjęli a przyjęli by dziecko z rodziny, w której mama przebywa na macierzyńskim to bym się ostro wkurwiła.
I nie pisze tu personalnie do ciebie bo masz prawo puścić swoje dzieci do przedszkola ale chce zaznaczyć, że niestety rząd nie popisał się rozumem i zrzucił na przedszkola cała odpowiedzialność za wybór, ustalenie pierwszeństwa, możliwości itd.
Bo może okazać się, że chętnych będzie tyłu, że albo wprowadza selekcję albo w ogóle nie będą otwierać ze względu na to, że nie są w stanie sprostać wymaganiom.
Ja zawsze w takich sytuacjach STARAM się patrzeć na takie rzeczy w różnych pkt. Widzenia. Bo nie tylko mój czy czyiś może być słuszny i jedyny.
I niestety nie ma w tej sytuacji dobrych wyborów. Są trudne. A poszkodowane będą jedynie dzieci, które nie pójdą a bardzo chciały.
I szczerze liczę się z tym, że może być tak, że mi nie otworzą przedszkola albo, że odmówią że względu na mój tryb home office. I będę musiała się z tym pogodzić. Ale HO w końcu minie i będę musiał a wrócić do biura. Wtedy zacznę się zastanawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 12:25
-
Natka
Oczywiście że się nie obraze
Absolutnie rozumiem twoje podejście
Jednak z jakiegoś powodu wycofują się z tego-klubik dla pracujacych
Jeśli się stawiam to z poczuciem że od mojego dziecka nie zależy miejsce dla innego
Placowka albo się organizuje albo nie da rady...wszyscy się boją, panie by chcialy stan zerowy dzieci, dzieci chcą do dzieci, rodzice chcą najlepiej dla swojego
Muszę troszkę w innej kategorii myśleć-Piotruś potrzebuje tego, życia społecznego
Jak jego prowadze to i tak idziemy w czwórkę. To wtedy czemu Patryk miałby nie zostać w klubiku. A jak miałoby być 24.maja??nie inaczej raczej -
Dobrze się wczoraj czepialam...I mialam rację. Samorząd u nas nawet nie podjął decyzji. A już zaświadczenie wolali. Tego brakowalo-decyzja najpierw potem dzialanie
Na tę chwilę nie ma decyzji o otwarciu dopoki nie będą zabezpieczone srodki ochrony -
Natka
Zgadzam się z Tobą
Mimo ze sama chętnie bym już dała Zosię - chociaż na kilka godzin dziennie
Ale wiem ze może być tak ze nie będę mogła dać bo jestem w domu a ktoś inny może mieć taka sytuacje ze oboje rodzice pracują z biura
I nie ma kto die dzieckiem zająć
I to nie chodzi ze są równi i równiejsi
Wg mnie to kwestia tego ze albo kaza otwierać żłobki j przedszkola na zasadach jak było kiedyś
Albo skoro wymyślają procedury jak w laboratorium tzn ze nie jetesmh gotowi na och otwarcie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na stronie diagnostyki doczytalam że tylko w Krakowie punkt
Na Gorzów znalazlam jeden (ale tak szczerze nie przeszukiwalam stu stron)I nawet gdyby cos to najpierw bym dzwonila
Ta myśl w glowie jest od dawna ale...lubuskie ma niskie statystyki...A przeciez przechorowalismy caly luty, moja sąsiadka leżała po Malgosi (prawdopodobnie) w szpitalu z zapaleniem płuc, a przypomnialy mi się slowa logopedy, ktora chorowala w czasie ferii aż 3 tyg "nigdy w życiu nie bylam taka chora)
Koleżanka też kaszlala kaszlala...
A przeciez w przedszkolach bylo kilkoro dzieci...potem ferie więc chorowaly w domu...
Z tym testem jest tak-dałby jakas odp i każda bylaby znacząca...gdyby nie cena juz dawno bym się badala
Ziołolek sprzedaje niby testy kasetkowe
Poczytalam
Mam kolejny namiar
Po prostu w poniedzialek zadzwonięWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 20:54
-
nick nieaktualny