X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol Ja mam wskazanie ale zawsze prywatnie można zrobić. Ale trudno jest znaleźć specjalistę najwięcej ich w miastach które maja kardiologie dziecięca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:41

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zachodniopomorskie jest jeden który ma certyfikat w tym zakresie, i Kamciaelcia do niego właśnie idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:17

• mmargol Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ale raczej z czegos to wynika ze nalezy je wykonac?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    nadrobiłam zaległości i powiem Wam, że cieszę się że pappa nie zrobiliśmy bo faktycznie by tylko namieszało w głowie, a wierzę że malutka jest zdrowa :)

Z minusów to mnie od wczoraj strasznie głowa boli. Do tego zawroty, mdłości przeogromne i ogólnie kiepskie samopoczucie :( Czuje się jakbym pijana chodziła... A miało w drugim trymestrze nie być takich atrakcji :(

Dzisiaj też obchodziłam w pracy imieniny i powiedziałam już oficjalnie wszystkim o ciąży - tym co się domyślali i udawali że nic nie wiedzą :). Jedna z koleżanek się popłakała, jak powiedziałam że będzie córeczka i powiedziała, że taki blask ode mnie bije że widać,że w ciąży jestem :)

Strazaczka1990, violett, Gumcia lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja wiem jak wygląda usg serca w czasie polowkowego. Lekarz dokładnie mierzył komory i przedsionki. Kąt prosty musi być. Jakieś 3 naczynia. Dawał sobie rękę uciąć ze po urodzeniu przewód botala się zamknie
    Ale ten obraz jest płaski (jak dzidzie na usg)I nie pokazuje co pomiędzy czyli naszych dziurek nie pokazało. Poza tym -i to moim zdaniem jest w tym najważniejsze - pewne rzeczy życiu plodowym muszą w sercu dziać się żeby dziecko żyło i są one w macicy normalne. Po urodzeniu juz powinno to zniknąć. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Angela 1 lekarz w zachodniopomorskim który to badanie robi też w lubuskim. Mało lekarz z takimi papierami.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia lekarz specjalizujący się w echo serca, u ktorego rozważam teraz dodatkowe echo powiedzialr, że dziurka mogła nie być dosyrzegalna w 20 tc bo mogło jej jeszcze nie być lub steuktury serca w których powstała nie.były na tym etapie zarosnięte. Taka wada.jest czesta u mam przyjmujących.acard i powstaje w III trym. Dla tego teraz rozważam echo u tego lekarza właśnie w 3 trym.

Nie chciałam polubić tylko zacytować

Agatia o to mi chodziło ze nawet na echo wszystkiego nie widać bo pewne rzeczy są a później znikają
    U nas były 3 dziurki ale i zwężenia przełożenia a dużo wyszło na cewnikowaniu serca - echo nie jest doskonale

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mogę odciągnąć trochę temat od badań i pomiarów? Oglądałam wczoraj ubranka w Zarze i zastanawiam się, czy takie ciuszki na maluszka w rozmiarze 68 byłyby wygodne do ubrania? Tak mnie korcą, że chyba pójdę w weekend na zakupy :D
    dj5ir7czybnz_t.jpg
    08driz30n0en_t.jpg
    4e0irhbbqqxt_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:26

Strazaczka1990, A_n_k_a_80, m.k.83 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol Ja mam wszędzie pisane : wada serca u dziecka. Dziecko zmarło po operacji. ..

Echo robi się też przy dużym nt
    Albo jak tętno jest np niskie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas echo serca jest przy badaniach połówkowych, ale szczerze mówiąc myślałam że to w standardzie. Lekarz nie pytał czy chcemy, czy nie, powiedział że robi przy następnych badaniach. A teraz wyniki mieliśmy dobre (wszystko w normie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doczytałam teraz jeszcze na stronie że robią jakieś dodatkowe konsultacje echo serca w przypadku podejrzenia wady i to dodatkowo jeszcze kosztuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka mi się to różowe nie podoba. Po pierwsze zapięcie na plecach a taki maluch przecież ciągle leży. Ta spódnica tez mi się nie podoba. Pod pupa nie będzie miał gładko tylko walki materiału. Nie dla mnie...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jako pierwsza mam echo wiec żadnej z was nie podpytam :) będę miała porównanie z usg serca i echem serca po urodzeniu. ..strasznie się boję. ..a najgorsze ze ten lekarz przyjmuje w gabinecie obok kardiolog która prowadziła Emilke. ..nawet nie wie jak skończyła się operacja. ..padne tam ze stresu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero jutro dowiem się kiedy mam miec połówkowe i jaki jest dalszy plan działań.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze myślę gdzie zrobić to polowkowe na nfz. ..pewnie wybiorę tę poradnie badań prenatalnych (u nas robi ordynator z naszego małego szpitala )
    Jutro postaram się zarejestrować. Na wizycie wezmę skierowanie na któreś z tych miejsc m zawsze mogę wizytę odwołać ta w Gorzowie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia a kiedy masz echo? Ja się dopiero będę w środę umawiać na połówkowe i echo.

Echo mam 6 kwietnia to 19 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

troche mnie nie bylo, przygotowania do swiat :)

mam nadzieje ze u was wszystko ok
    gratulacje udanych wizyt i pieknych fot usg

juz bym chciala cos kupic maluszkowi ale czekam jeszcze mc na potwierdzenie plci

ide poszperac za wozkami :)
    milego wieczoru

m.k.83 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ