WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela narządy tez się mierzy wiec ogólnie to nazwalam pomiarami
U mojego dr na stronie jest napisze tak
" Badanie ultrasonograficzne w drugim trymestrze – wykonywane zwykle pomiędzy 20 – 23 tygodniem ciąży, określane jest popularnie jako BADANIE POŁÓWKOWE, albo BADANIE GENETYCZNE W DRUGIM TRYMESTRZE CIĄŻY. Umożliwia ono niezwykle szczegółową ocenę anatomii płodu i wykrycie znacznej części nieprawidłowości w budowie dziecka /wykrywamy przede wszystkim wady narządów: serca – BADANIE ECHO SERCA, i wady innych układów: nerwowego, pokarmowego, moczowego, kostnego/.
Stwierdzone na tym etapie dodatkowe markery genetyczne chorób chromosomalnych, mogą ponownie wpłynąć na Twoje wyliczone ryzyko urodzenia chorego dziecka. W takim przypadku mogą zaistnieć wskazania do wykonania diagnostyki inwazyjnej." -
Kobity! Po wyniku pappa ryzyko trisomii 21 1:700, trisomii 13 1:149. Jesteśmy szczęśliwi, odrobinę strachu mniej. Wiem, że trisomia 13 jest i tak w zasięgu ręki, ale to już nie 1:24! Juhuuu! Teraz dotrwać do wyników NIFTY. Nie puszczajcie kciuków dalej bo jak widać skutkują.
Nie nadrobię was teraz dziewczyny. Obiecuję, że postaram się odzywać i dam znać po nifty. Za wszystkie z was trzymam kciuki. Żabka04 nie panikuj bo klapsa dostaniesz!Angela89, agatia, kamciaelcia, żabka04, mmargol, Sabina, mysza0406, Strazaczka1990, _izunia_, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Robotka1, martta, Behemottka, Pysiaczek89, m.k.83, Broszka, violett, stardust87, Żabcia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Angela te badania, wynikini inne pierdy psują mamusiową psychikę. Ile maas tu jest każda ma inne wyniki
Ksosia u mnie polowkowe robi lekarz bez certyfikatu. Ten z certyfikatem robi jeszcze w 30 tc i koło 36 tc.
Oj ryją.. no ale trudno. Już po fakcie. -
ja polowkowe moze bede miala 08.04, dr powiedzial ze zobaczymy jak duza dzidzia bedzie
wlasnie wrocilam z 8 km spaceru z siostra, 2 godzinki, ale sie dotlenilam
ja wyniki pappa mialam takie:
wiek ciazy: 13 + 1
wiek w dniu w pobrania: 27,3
CRL: 72 mm
NT: 1,7
mom dla przeziernosci karkowej: 0,95
pappa 2,23 (0,54 mom)
f b-hcg 30,2 (0,91 mom)
ryzyko wieku: 1:860
ryzyko trisomii 21 wynikajace z markerow: 1:1506
łaczne ryzyko trisomii 21: 1:7319
trisomia 13/18 + NT: <1:10000
ktos cos sie wypowie? u mnie lekarz jeszcze nie widzial tych wynikow. Wydaje mi sie ze jest ok, nie? -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela ale usg polowkowe nie robi echo serca. Może zaglądnąć do środka ale widzi płaski obraz. ..
-
Agatia tam gdzie chodzę prywatnie echo nie robią bo na to potrzebne są specjalne papiery osobno wyceniane jest usg oraz doppler. Ale lekarka mówiła że mi doppler w diagnostyce nie pomoże. Musi być dobry lekarz który spojrzy na różne naczynia (bo mogą źle przebiegać ) a co jest na typowym echo i ile trwa to się dowiem 6 kwietnia
-
nick nieaktualny
-
AniaLewandowska, to jednak Wasze coreczki beda mialy mlodsza siostre, super
gratuluje, a termin 22.09 to tez w moja rocznice slubu. Fajny termin ale ja chyba nie dotrzymam do tego czasu
Dzierzba kciukow nawet nie puszczam!AniaLewandowska lubi tę wiadomość
-
Angela ja jedynie wiem jak wygląda echo serca u dziecka urodzonego. Tam się każde naczynko mierzy, wszystkie zastawki itd. Na takim echo nie widać naczyń poza sercem (np żył plucnych ,żyły głównej )
Nie wiem jak przy takim czymś wygląda echo serca płodu. Wiem że często nie wszystko pokazuje -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela ja jedynie wiem jak wygląda echo serca u dziecka urodzonego. Tam się każde naczynko mierzy, wszystkie zastawki itd. Na takim echo nie widać naczyń poza sercem (np żył plucnych ,żyły głównej )
Nie wiem jak przy takim czymś wygląda echo serca płodu. Wiem że często nie wszystko pokazujeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:11