WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina.Irl wrote:Tak mozna uzywac .
Ja przytylam tylko 1kg . Wiec nie jest zle . Wszystko idzie w brzuch i cyce .
Z nicola zrobily mi sie rostempy po porodzie . Pewnie teraz tez bede miala . A stosowalam olej kokosowy i bio oil w ciazy . Za to po ciazy wyszly bardzo szybko . Kupilam colagen z colweya i rozstempow ani sladujakoś mnie to zdolowalo, człowiek myśli, że będzie wyglądał jak te laski ciężarne z reklam albo okładek... ale nic trzeba działać, widać krem z rossmanna dla ciężarnych to już za mało...
-
martta wrote:Dobrze wiedzieć, dzięki
jakoś mnie to zdolowalo, człowiek myśli, że będzie wyglądał jak te laski ciężarne z reklam albo okładek... ale nic trzeba działać, widać krem z rossmanna dla ciężarnych to już za mało...
martta lubi tę wiadomość
-
Dzierzba super! Bardzo sie cieszę
. Pysiaczku dobre wieści! Kurczę, modliłam sie za Was dziewczyny! Jaka radość! Kciuki trzymam aż bedą wszystkie wyniki poprawne i odetchniecie!
Dziewczyny, odniosę sie do dyskusji sprzed kilku godzin, czyli po co PAPPA i czy warto.
PAPPA i pomiary USG mówią o korelacjach, czyli nawet nie statystykach w tradycyjnym znaczeniu. Korelacja moze byc nijak nie związana z przyczynowoscią. Czyli, coś jest obserwowane (duże NT, poziomy przy pappa) cześciej w ciążach z zaburzeniami chromosomalnymi, ale nie ma tu przyczynowości. No i te korelacje są bardziej wiarygodne jesli są dwa punkty odniesienia.
Dam przykład - dwa dni temu, wczoraj i dzisiaj, kiedy gotowałam ziemniaki zadzwoniła moja mama. Obserwujący nas ufoludek moze założyć, ze gotowanie ziemniaków wywołuje telefon mojej mamy. To właśnie jest korelacja, ale oczywiście każdy Ziemianin wie, ze nie ma tu przyczynowości. Dodajmy do tego drugą obserwację - ufoludek zauważa, ze moja mama kładzie sie spac zaraz po tym, jak ze mną rozmawia. Mamy zatem dwie obserwacje: ja gotuje ziemniaki i mama jest śpiąca. Zatem taki ufoludek moze sobie stworzyć model w którym przewiduje prawdopodobieństwo wystąpienia telefonu od mamy na podstawie ziemniaków (1:15) i skorygowane o senność mojej mamy (1:3). Jako Ziemianie wiemy, ze gotowanie ziemniaków i senność mojej mamy maja guzik wspólnego z telefonem, a przypadają na moje popołudnie (wtedy robię obiad) i mamy wieczór (potem idzie spac). Przyczyną telefonu o konkretnej porze jest oczywiście różnica czasu ale tego ufoludek nie wie.
Wracając do USG + PAPPA - lekarze są takimi ufoludkami, którzy na podstawie pewnych obserwacji z przeszłości dotyczących korelacji z wadami płodu, usiłują przewidzieć prawdopodobieństwo ich wystąpienia. Dlatego PAPPA nie jest naciąganiem na pieniądze, tylko dodaniem parametru który uprecyzyjnia wynik.
Natomiast NIFTY są zupełnie z osobnej kategorii, bo badają dna i nie ma tu mowy o jakichkolwiek korelacjach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 03:43
m.k.83, Pysiaczek89, Macioszczyczka, Sophia, mmargol, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie, CHYBA wszystko przeczytałam, ale nie nadążam dzisiaj...
Z moich przygód - dzisiaj koleżanka, ku mojemu szokowi, pogłaskała mnie po brzuchu. Wiec ja mowię - "to ja mam teraz Ciebie poglaskac?" A ta na to, ze ona jest takim metafizycznym typem co to musi dotykać... jakby to było coś pozytywnego. Wiec ja jej mowię, ze nie lubię zeby mnie po częściach ciała dotykać i ze obawiałam sie tego, ze bedą mnie ludzie po brzuchu głaskać. A ona, ze no chyba jej to pozwolę? Że bedzie mogła sobie dotknąć od czasu do czasu? I jeszcze usłyszałam, ze moje ciało teraz nie jest moje, tylko jest "rented space"... Ręce opadają... Światu mojego brzucha nie wynajmuję, tylko mojemu dziecku... No kurczę myślałam ze z podłogi spadnę... Powiedziałam, ze ma mnie bez pytania nie dotykać.... Mam nadzieje, ze dotarło. Cholerka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 23:25
Bee85, Sabina, Lusia8998, mysza0406, _izunia_, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Wszystkie poszły spać a ja wybudzilam się z niby drzemki, która miała być krótka, a trwała kilka godzin. Super, będę teraz buszowała po nocy.
Jakiś ładny brzuszek z bucikami widziałam, chyba Eweliny, śliczny:)
Co do tych testów pappa, to z mojego doświadcznia i obserwacji, widzę że więcej stresu niż pożytku przynoszą, a wyniki wychodzą jak wróżby z fusów. Służą chyba tylko temu by młode mamy szybciej osiwiały i nabawiły się nerwicy.
Behemotka ja również nie lubię dotykania mnie przez obce osoby, a na brzucha to chyba pancerz ochronny założę. To mój prywatny brzuch i mój malutki lokator.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 23:40
Behemottka, martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
m.k.83 - Belly mi napisało, że komentarze trolla były dopuszczalne i zapytali czy już mogę usunąć... Nie mogę usunąć, niech sie ugryzą. Ja zapłaciłam za to forum i nawet nie mogę własnego pamiętnika moderować. No nic, takie uroki forum publicznego.
-
Behemottka wrote:m.k.83 - Belly mi napisało, że komentarze trolla były dopuszczalne i zapytali czy już mogę usunąć... Nie mogę usunąć, niech sie ugryzą. Ja zapłaciłam za to forum i nawet nie mogę własnego pamiętnika moderować. No nic, takie uroki forum publicznego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 23:53
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:nie planuje być aktywna jak wcześniej
Ha ha. Miałam z nuuuuudow taki "trip down the memory lane" do 16 lutego i takie cudeńko znalazłam. Myślałam, ze pęknę
. Takie zapowiedzi, a teraz tu Angela na każdej stronie
. Super, bardzo sie cieszę
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina.Irl wrote:Tak mozna uzywac .
Ja przytylam tylko 1kg . Wiec nie jest zle . Wszystko idzie w brzuch i cyce .
Z nicola zrobily mi sie rostempy po porodzie . Pewnie teraz tez bede miala . A stosowalam olej kokosowy i bio oil w ciazy . Za to po ciazy wyszly bardzo szybko . Kupilam colagen z colweya i rozstempow ani sladu
Który ten kolagen kupowałaś z Colway?
Ja będę kupowała dla dzieci ten żel do kąpieli i chce coś właśnie na rozstępy.
Dzień dobry wszystkim.Dziś zaczynamy 17 tydzień.
Behemotka właśnie wyjaśniłaś mi jak działa ta PAPPA. Te korelacje ufoludkowe są dużo bardziej przystępne dla mojego umysłu.
Co do dotykania, koleżanki moje sobie zarezerwowały, że chociaż palcem chcą dotknąć, bo podobno jak się dotknie ciężarnej to można się brzusiem zarazić.Zastrzegłam sobie, że raz, palcem i przez chwilę. Na macanie nie pozwolę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 06:13
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Hej ja się witam i proszę o radę. Mam masę spraw do załatwienia a gorączka mnie dopadła. Jak to zbić? Spraw nie mogę przełożyć, muszę pół dnia spędzić na dworze. Boję się, żeby dzidziom nie zaszkodzić. Cholera!! Jak nie urok to sraczka!
Paracetamol. Mi położna powiedziała, że można dwa na raz. -
Dzierzba, mi lekarz pozwalał paracetamol
. Dzisiaj wzięłam drugi raz w ciazy, bo ból głowy dramat... Życze szybkiego braku gorączki, katarów i innych przeziębień!
A w ogole, Sabina i drużyna, to Wasza wina, ze wczoraj i dzisiaj Myziak miał na kolacje zupkę chińską wersję jankeską. O!
To ja już good night:)Macioszczyczka, Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość