X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Zajrzyj na Jadłonomię, Kierunek zdrowie, Agnieszka Maciąg. Zawsze coś można lekko zmodyfikować pod własne potrzeby.
    dla mnie to czarna magia, on sam gotuje naprawdę za**ście, a jak widzę te składniki które można dostać tylko w sklepach eko i z zdrową żywnością to ciężko mi cokolwiek wymyślić, bo mąka kasztanowa lub ryżowa, mleka od jakiegoś czasu nie, bez cukru?? co się daje oprócz miodu i stewii zamiast cukru dla słodszego smaku? :P

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka haha jesteś Einsteinem? ufoludek ziemniaki i mama to niezłe połączenie ale mój budyń ciążowy tego nie ogarnął;)

dzień dobry:) u mnie brzydko.
    młoda wstanie to jadę na ploty:)

a mi nie przeszkadza jak mnie ktoś po brzuchu dotyka;)
    nie żeby mnie nie wiadomo kto dotykał czy coś ale jakoś nie mam odruchu obronnego;)

Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu, zapisz mi proszę usg połówkowe na 19 kwietnia
    jednak zdecydowałam się na poradnie badań prenatalnych(plus oczywiście prywatnie, ale to umówię w ten czwartek)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam w tym roku zrobić pasztet, ale pewnie czasu nie znajdę, bo pracuję aż do piątku, tak więc królik musi poczekać na inną okazję...

• m.k.83 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dla mnie to czarna magia, on sam gotuje naprawdę za**ście, a jak widzę te składniki które można dostać tylko w sklepach eko i z zdrową żywnością to ciężko mi cokolwiek wymyślić, bo mąka kasztanowa lub ryżowa, mleka od jakiegoś czasu nie, bez cukru?? co się daje oprócz miodu i stewii zamiast cukru dla słodszego smaku? :P
    Syrop z agawy np. z rossmana, jest bardzo slodki, albo syrop klonowy ale on już ma lekki posmak.

Mój brat podobnie się odżywia.

Na Jadlonomii znajdziesz rózne przepisy na świeta, i nie są skomplikowane, a składniki można zawsze podmienić jak czegos nie ma, my z mamą i siostrą w tym roku robimy wiecej potraw pod brata, bo itak nie bedzie taty i reszty, a nam te rzeczy smakują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:29

34bwsek2p5pf20kh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja królika zawsze duszę z warzywami i smietana, w tym roku zrobie, bo mimo cukrzycy muszę coś zjeść na święta...mój mąż nienawidzi pasztetu, kojarzy mu się z dzieciństwem, kiedy to ciągle jadał pasztet z królika, u mnie pierwszy raz posmakował królika duszonego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Behemottka haha jesteś Einsteinem? ufoludek ziemniaki i mama to niezłe połączenie ale mój budyń ciążowy tego nie ogarnął;)

dzień dobry:) u mnie brzydko.
    młoda wstanie to jadę na ploty:)

a mi nie przeszkadza jak mnie ktoś po brzuchu dotyka;)
    nie żeby mnie nie wiadomo kto dotykał czy coś ale jakoś nie mam odruchu obronnego;)
    mnie koleżanki w pracy codziennie po brzuchu głaskają, ale cóż podobno przynosi szczęście - tak jak ktoś usiądzie na moim miejscu to prędko w ciąży będzie, hue hue :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Syrop z agawy np. z rossmana, jest bardzo slodki, albo syrop klonowy ale on już ma lekki posmak.

Mój brat podobnie się odżywia.

ja używam ksylitol

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boshh.... znowu wybuchy.....Buksela lotnisko;/ w jakich czasach przyjdzie żyć naszym dzieciom?? :(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny, sprawdzam i mam nadzieję że coś w końcu wymyślę :)
    tylko coś słodkiego trzeba jeszcze wymyślić, mam jakąś zieloną herbatę schowaną, żeby nie siedział o suchym pysku :D najgorsze, że on naprawdę dużo je, bo do obiadu 2 torebki ryżu :D a tyle teściowa gotuje jak goście przyjeżdżają (w mniejszej ilości) :D

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja używam ksylitol
    Jak mój brat zobaczył u mnie ksylitol to zrobił mi wykład naukowy i wywalił go do kosza. Ja już odzwyczaiłam się słodzenia, ale na początku dosladzałam tym ksylitolem.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:41

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.
    ja przy cukrzycy tylko to mogę, wszelkie sztuczności odpadaja. I tak szczerze, to narazie raz uzyłam szczypte do mizerii

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, obstawiam, ze za mało węglowodanów spozywałaś, bo nasze wszelkie zachcianki to na pewno nie sa typowo weglowodanowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    m.k.
    ja przy cukrzycy tylko to mogę, wszelkie sztuczności odpadaja. I tak szczerze, to narazie raz uzyłam szczypte do mizerii
    ja nie wiem czy on jest zly czy nie, jak brat mi robi te swoje wykłady, to zazwyczaj słysze pierwsze zdanie a reszta to szum, ale nie ukrywam że smakuja mi te jego potrawy i sporo przeniosłam do swojego odzywiania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:42

34bwsek2p5pf20kh.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Który ten kolagen kupowałaś z Colway?
    Ja będę kupowała dla dzieci ten żel do kąpieli i chce coś właśnie na rozstępy.

Dzień dobry wszystkim. ;) Dziś zaczynamy 17 tydzień.

Behemotka właśnie wyjaśniłaś mi jak działa ta PAPPA. Te korelacje ufoludkowe są dużo bardziej przystępne dla mojego umysłu. ;)

Co do dotykania, koleżanki moje sobie zarezerwowały, że chociaż palcem chcą dotknąć, bo podobno jak się dotknie ciężarnej to można się brzusiem zarazić. ;) Zastrzegłam sobie, że raz, palcem i przez chwilę. Na macanie nie pozwolę:P
    Najpierw uzywalam silver a pozniej platinum bo jest lepszy .

m.k.83 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym badaniu też miałam ślad ketonów w moczu, ale już przy kolejnym badaniu moczu nie miałam ani śladu.
    Teraz mam mocz, morfologię, glukozę po 1 i 2 godzinach i AFP.

Moja Mama ma cukrzycę od ok. 30 lat, a wykryli jej kiedy chodziła ze mną w ciąży, ale badania wykazały, że miała już dużo wcześniej tylko dawniej się tak nie badało non stop.
    Ja miałam ostatnio glukozę 92 i doktorka dała już na tą z podaniem glukozy, bo mówi, że za wysoka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Usg prenatalne wspaniałe, wszystko dobrze.
    Widzieliśmy z mężusiem rączki, nóżki, dzidzia podskakiwała :)
    Lekarz powiedział, że można paluszki policzyć :)
    Bąbelek ma 65 mm :)

Sorki, że wczoraj nie dałam znać, ale musiałam wszystkich obdzwonić, odebrać córeczkę od teściowej, później wykąpać małą, uśpić :P i już padałam na twarz :)

m.k.83, Malutka92, kamciaelcia, claudiuszek, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Żabcia_, Gumcia, żabka04, mmargol, martta, _izunia_, staraczka_85, violett, Strazaczka1990, Sabina, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ