WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
m.k.
dieta w ciązy jest jeszcze gorsza, bo dla cukrzyków nawet słodycze robia, a my nie mozemy słodzików uzywać, bo nie sa przebadane na ciężarnych(ksylitol jest naturalny)
poza tym nasze normy sa o wiele bardziej rygorystyczne : na czczo na glukometrze 70-90, a 1h po posiłku 120 ( gdzie cukrzyk po 2h moze moieć 140)
my na tej diecie MUSIMY zjadać węglowodany, bo inaczej "głodzimy"dzidzię (ketony w moczu)
wagi gubić tez nie wolno...a dla cukrzyka z nadwaga jak najbardziej odchudzenie wskazane -
pirelka wrote:Ja przy pierwszym badaniu też miałam ślad ketonów w moczu, ale już przy kolejnym badaniu moczu nie miałam ani śladu.
Teraz mam mocz, morfologię, glukozę po 1 i 2 godzinach i AFP.
Moja Mama ma cukrzycę od ok. 30 lat, a wykryli jej kiedy chodziła ze mną w ciąży, ale badania wykazały, że miała już dużo wcześniej tylko dawniej się tak nie badało non stop.
Ja miałam ostatnio glukozę 92 i doktorka dała już na tą z podaniem glukozy, bo mówi, że za wysoka
super ze twoja gin pilnuje cukru!tylko ja za to chwalić -
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:Mi gin nic nie mowil o badaniu krwi i glukozy,tylko mocz,ale czy jak zrobie zwykle badanie glukozy z krwi to bedzie ok? Nie chce sie nakrecac skoro w lutym bylo 65
Nie kazała czekać do 20 tyg. tylko zbadać już więc nie zaszkodzi, a warto dmuchać na zimne.. tylko się denerwuje jaki wyjdzie wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:57
-
nick nieaktualny
-
Malutka92 wrote:Mi gin nic nie mowil o badaniu krwi i glukozy,tylko mocz,ale czy jak zrobie zwykle badanie glukozy z krwi to bedzie ok? Nie chce sie nakrecac skoro w lutym bylo 65
badanie glukozy na czczo jak najbardziej
a krzywa robi się jak są ku temu przesłanki, nie można tego badania nadużywać, bo obciąża trzustkę. Przy prawidłowej glikemii na czczo dodtaniesz skierowanie na krzywa po 24tc -
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:To cos nie tak z tym moim ginem.. no coz wizyta za 2 dni to sobie z nim porozmawiam,moze rozwieje wszelkiem moje wątpliwości
teraz lece na te badania to wyniki jeszcze dzisiaj popoludniu dostane
wolałabym taki niżeli powyżej 90
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:W grudniu w szpitalu 90 (zakres ref. 70-99) a w lutym (inne laboratorium) 65 i tu juz inny zakres (60-100)
serio.
U mnie w moczu nigdy glukozy nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:04
-
nick nieaktualnyNo u mnie wartości ketonów nie były podane tylko napisane "ślad", ale lekarka nic nie mówiła, bo potem już nie było nic.
Masz rację im więcej człowiek czyta tym mocniej wariuje, dlatego czytać jak najmniej i myśleć pozytywnieMalutka92 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
U naspo badaniu wszystko w porzadku... Nasza dzidzia spala ale widzielismy nozki raczki a nawet liczylismy paluszki :)Co do plci tolekarz nie byl pewny bo probowal zobaczyc bardziej od boku bo dzidzia byla tak ulozonai narazie powiedzial ze chlopiec ale ze to nic pewnego i zeby sie nie chwalicNo ale wam powiem
Ale narazie nie trzeba mi dopisywac plci na pierwszej stronie... Poki nie bedzie pewnosci
) Nasza dzidzia od glowki do stopek ma jakies 16-17 cm
Pan doktor zmierzyl calego ludka a nie do pupci
A oto nasze drugie szczescie:
Kornelia85, Malutka92, kamciaelcia, Ewelina.Irl, m.k.83, Pysiaczek89, Żabcia_, A_n_k_a_80, żabka04, martta, staraczka_85, Gumcia, mmargol, _izunia_, claudiuszek, violett, Strazaczka1990, Sabina, AISAK, Behemottka, AniaLewandowska, Bratek, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja Wam pokażę moje szkraby w zdjęciu 3D z 11 marca
niestety nie umiem wstawić tak, by było tu widać fotki, więc są linki
http://zapodaj.net/5f245005050c5.jpg.html
http://zapodaj.net/e27bf88648ac0.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:23
magdallena69, m.k.83, Angela89, Żabcia_, Malutka92, Gumcia, mmargol, violett, Strazaczka1990, Ksosia, AISAK, AniaLewandowska lubią tę wiadomość
-
Witam się w 16 tygodniu :)co do węglowodanów w diecie to mój maluch nie narzeka:P ale muszę się ogarnąć bo niezdrowo go karmie:/ no ale po świętach zdrowe żywienie
wczoraj znów wieczorem pizza bo znajomi wpadli, a na śniadanie karpatka bo wczoraj mi się zachciało i upiekłam
a na obiad będzie...pizza:P bo dużo zostało.
Znów mnie głowa od szyi boli wieczorem wzięłam pól apapu przeszlo, ale w nocy powrót
Widziałyście pogodę na święta? Glosza 18 stopni u mnie -
kamciaelcia wrote:m.k.
dieta w ciązy jest jeszcze gorsza, bo dla cukrzyków nawet słodycze robia, a my nie mozemy słodzików uzywać, bo nie sa przebadane na ciężarnych(ksylitol jest naturalny)
poza tym nasze normy sa o wiele bardziej rygorystyczne : na czczo na glukometrze 70-90, a 1h po posiłku 120 ( gdzie cukrzyk po 2h moze moieć 140)
my na tej diecie MUSIMY zjadać węglowodany, bo inaczej "głodzimy"dzidzię (ketony w moczu)
wagi gubić tez nie wolno...a dla cukrzyka z nadwaga jak najbardziej odchudzenie wskazanekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
pirelka wrote:To ja Wam pokażę moje szkraby w zdjęciu 3D z 11 marca
niestety nie umiem wstawić tak, by było tu widać fotki, więc są linki
http://zapodaj.net/5f245005050c5.jpg.html
http://zapodaj.net/e27bf88648ac0.jpg.html
Kochane maleństwapirelka lubi tę wiadomość