WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa używam ksylitolu zamiast cukru już od roku.
Moja ginekolog mówiła, że jest zdrowy i w ciąży tez można. Zresztą jest najzdrowszy ze wszystkich "słodzików", ma bardzo niski indeks glikemiczny i jest naturalny.
Tylko musi to być ksylitol fiński, bo na rynku są też tańsze - chińskie, no i tu wiadomo, że tragedia.
Nigdy nie słyszałam o nim niczego złego, oprócz faktu, że w dużej ilości (powyżej 8 czy 10 łyżeczek dziennie) działa przeczyszczająco -
Witam
Na przeziębienie i ból gardła polecam: tantum verde , rutinoscorbin, płukanie gardła szałwia z wodą utleniania i prenalen do ssania oraz jako syrop.
Zdrowiejcie dziewczyny.
Powodzenia na wizytach. Ja muszę jeszcze poczekać.Żabcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Ewelinasliczny brzuszek
u mnie za bardzo nic nie widac.Ale mam małą oponke;)
I te buciki
Fox co do piersi ja mam ogromne i ciężkie ;/ jak weszłam do sklepu przymierzyłam multum ..I co?75 K pasował jak ulał.Mam nadzieje,że juz się cyc nie powiększy. i Ja jak wieczorem ściągam cyckonosz to tak piersi bolące i cięzkie że szczerze to aż łzy mi lecą takie to bolesne.
Lusia zależy jak maluszek się ułoży....Ale trzymam kciuki by pokazał co ma pomiędzy nóżkami.
Claudiuszek mi urosept nie pomógł.Na to musze brać antybiotyk.Wspaniałą masz siostre:) pozazdrościc:)
Martta ja używam oliwki i pomaga mi bo jak na razie brak rozstępów.Moja siostra używała najdroższych preparatów a i tak ma dośc dużo ich.
Dzierzba ciesze się !!!! świetnie:) zdrówka życze. Paracetamolem możesz zbic goraczke.Gina mi to proponowała 2 tabletki.Ty kobieto do łóżka
Behemotta Kocham te Twoje posty:) wyjaśniają wszystko oraz odpowiedzi na posty.Mi nikt brzucha nie dotyka,nie pozwalam.Raz wkradł się Chrzestny maluszka cichaczem.Jak z auta wychodziła.Tak to tylko Sławek:)
Agatia Tobie również zdrówka.Ja często miałam zapalenie krtani.Nic nie mogłam mówić.A jak zaczęłam to z bólu płakałam tak bolało.Straszny miałam wtedy głos.Leż w łóżku i odpoczywaj.
Sabinka ja mam problemy z rwą kulszową coraz bardziej.Nie raz tak jest że z łóżka sama się nie podniose.Bo taki cholerny ból jest...Ja mam zapas zupek chińskich.Mój Sławek ma uzależnienie od tego.Kiedyś jak mieszkał sam to po 18 h pracy nie chciało mu się obiadu robic.Zupki wpitalał.I tak zostało nie moge go oduczyć.Ostatnio posprzątałam w domu generalnie wrąbał się w butach, roboczych.A że robi na montażach to pełno piachu.Zaczęłam go opierdzielać.Zrobiłam mu pyszny obiadek a ten obrażony powiedział że woli zupke chińską ;o krew mnie zalała.Poszłam do pokoju .Po 30 min wróciłam i talerz pusty;D miał szczeście.Bo by żył tylko na tych zupkach.!
Macioszczyczka :* gratuluje tygodnia ciazy.Jak to zabrzmiało "dmuchała " dziwnie mi się to skojarzyło.Od razu obraz w mojej głowie.
Skali ja sie równo co godzine budze ;/ raczej pełny pęcherz mnie budzi.O równych godzinach.
Violett co do pogody u mnie też deszcz.Jak dla mnie to powinny się pytać czy moga a nie zachodzą od tyłu i głaskaja .Dla mnie to nie jest przyjemne.
Stardust miło,że zawitałaś
Pirelka ja się nie moge doczekac 7 miesiąca.Wtedy zaczne znosic do domu kupować itp...Ja jeszcze co do rzeczy dla maluszka nie mam ani jednej.Mama powiedziała by nie kupowac za szybko.Moja mama ma 40 lat.Urodziła mnie jak miała 15 i wierzy w zabobony. ;/ to nie noś nic na szyi,to nie patrz przez dziure od klucza..Masakra.A ja łaże po sklepie tylko i podziwiam jakie piekne bodziaki.
m.k.83 Ty masz gorsze sny ode mnie ;o ja mam o zjawach itp. Mi się śniło,że biegałam po łące piersi miałam takie duże że jak biegałam to zarzucałam na ramiona ;o.
Malutka ja od początku ciązy bardzo dużo jem.Potrafie zjeśc na raz nawet 2 duże pizze a po 15 min znowu głodna jestem.Fajnie że fryty mozesz jesc..Ja po fast foodach zwracam za każdym razem ;/ jak wróce tylko do domu.
Zaraz się posikam ale musze do końca nadrobić....
Kornelia świetne wieścija też dużo zwracałam od tygodnia się uspokoiło.Ale za to dużo jadłam i wszystko w klopie lądowało.A potem znowu szłam jeść.
Mychakruszyna ale smaka narobiłaśu mnie od 26 ma być ładnie około 20 stopni
Anulka dusznosci pewnie od gardła masz...Jak wrócisz to do łóżka...
Żabcia gratulacje nadrobienia tylu stronkurde dużo Was chorych tu jest..Mnie co chwile coś chwyta.Jak pracowałam to rzadko chorowałam bo chyba czasu na to nie miałam ;0
Gratuluje udanych wizyt:) ja lece robić zupe pomidorowąod samego rana jabłka zajadam bo nic innego mi nie podchodzi...Musze lenia wykurzyć bo siedzi we mnie od wczoraj.
WITAM SIĘ W 15 TYGODNIUWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:17
m.k.83, Żabcia_, Lusia8998, Malutka92, A_n_k_a_80, Behemottka, Sabina, claudiuszek, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadrabilam po lepkach bo siedzę na fotelu u fryzjera:-)
Przed wyjściem Pożarlam z córką kebaba wynik cukru 111! Super:-)
Piszecie o ketonach ahhhhh.
Specjalistki w tej dziedzinie już wytłumaczyły i super.
Byłam u endo dostałam stała dawkę letrox 125!
Nie podoba jej się morfologia bo spadają leukocyty ale to niby normalne w ciąży chce włączyć mi żelazo dodatkowo ale to od następnej wizyty bo mam zbadac ferretyne.
Wyniki mi się pogorszyły i widać ewidentnie że to stres.
Mam włączyć luzzzzz.
Ja 26.03 mam rocznicę 5 ślubu macie pomysły na jakąś niespodziankę dla męża???? Chcę go zaskoczyć jakoś może jakoś wypad ale gdzie tak w 3 tzn w 4 wyruszyć???? Nie mam kompletnie pomysłu:-(Żabcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu: ja pisałam wcześniej, że zamówiłam drugi. Dziś doszedł pierwszy a jutro ma być ten drugi, więc będę miała jeden na sprzedaż Angelsounds. Kupiłam go z tej aukcji http://allegro.pl/przenosny-detektor-tetna-plodu-angelsounds-doppler-i5598391852.html, ale nie zauważyłam że można aż 40 dni roboczych czekać więc mąż kazał drugi zamówić z Polski no i jutro ma być więc tego który dziś przyszedł nawet nie otwieram i chciałam na OLX wystawić. Jeśli byś była zainteresowana to się polecam i za tą samą cenę.
Poza tym powodzenia dziewczyny dziś : która tam idzie podpatrzyć maluszka?
Wczoraj wieczorem naszło mnie na sałatkę z tortellini z ananasem i porem i się objadam :)Polecam
Odnośnie cukru też używałam ksylitolu świetnie się sprawdził trzeba tylko pamiętać, żeby zaczynać od małych ilości, bo może przeczyszczać na początku.
A i odnośnie przeziębień kolejny raz napiszę to samoHerbata z lipy - napotnie coby wypocić chróbsko na gardło woda z solą do płukania oraz inhalacje na kaszel/ zatkany nos (1.inhalator + 3 % sól np nebu dose 2.sól fizjologiczna-jeśli nos nie jest zatkany i nic się w oskrzelach nie odrywa 3. przy braku inhalatora : garnek z gorącą wodą plus zioła :tymianek rumianek szałwia majeranek co tam macie. Może być olejek typu Olbas)
Jak najbardziej przy mocniejszym bólu gardła Atgentin T/ tantum verde. Trzymajcie się kobity. Ja pędzę dziergać na drutach się wzięłam i nauczyłam z neta i robię kocyk pochwalę się jak skończę :* -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53
m.k.83, Sophia, mychakruszyna, staraczka_85, A_n_k_a_80, _izunia_, Bratek, martta lubią tę wiadomość
-
Kamcia, ale swietny termin macie na rocznice
dobrze pamietam, to Ty opisywalas, ze po cichu ten slub by i nie chcieli Wam wierzyc, bo to prima aprillis?
My 4 rocznice slubu mamy 22 wrzesnia, wiec bedziemy swietowac juz z maluszkiem naszym kochanymżabka04, kamciaelcia, m.k.83, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Kamcia, ale swietny termin macie na rocznice
dobrze pamietam, to Ty opisywalas, ze po cichu ten slub by i nie chcieli Wam wierzyc, bo to prima aprillis?
My 4 rocznice slubu mamy 22 wrzesnia, wiec bedziemy swietowac juz z maluszkiem naszym kochanym
Wspaniały prezent mmargol
Aż łezka mi się kręci w oku:-)mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypirelka wrote:To ja Wam pokażę moje szkraby w zdjęciu 3D z 11 marca
niestety nie umiem wstawić tak, by było tu widać fotki, więc są linki
http://zapodaj.net/5f245005050c5.jpg.html
http://zapodaj.net/e27bf88648ac0.jpg.html
Ale super się ułożyły!
Piękniuchne serduszka!pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny... Mój mózgowy budyń mnie wykończy!!! Dzwoni do mnie mąż i gadamy sobie, aż w końcu mówi "Znów terroryści. tym razem w Brukseli, słyszałaś?" A ja mówię od niego "Tak, słyszałam. Kurcze ot tak blisko Belgii, ciekawe czy E. dojedzie na Śiwęta"...
O dzizas!!! Bruksela BLISKO Belgii.....!!!!!
Druga sprawa...
pojechałam na uczelnie do tej starej panny i w dodatku chyba dziewicy i co???? GODZINY REKTORSKIE uczelnia świeciła pustkami. Normalnie jak nie UAM....
Trzecia sprawa...
Sprawdzcie czy nowy kolorek dziewczynek jest bardziej widoczny!
Lece sprzątać! Ciao! :*mmargol, Strazaczka1990, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość