X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oplułam monitor ;D hahahahahah...

Zboczona ja :D

graphics-bananas-095801.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 16:08

Behemottka, Ania91 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Jaki krem do twarzy polecacie? Cały czas uzywalam krem la roche-posay ale on jest na niedoskonałości więc ze względu na skład odstawiłam. Kupiłam zwykłą ziajke dla niemowląt ale jest mega tłusty i długo się wchłania a szukam czegoś bezpiecznego o lekkiej formule. Co polecacie?
    Cetaphil. Poleciła mi dermatolog, na moje problemy. Bezpieczny skład, super sie wchłania. Mi bardzo pasuje. A nie jest drogi.

Ja byłam u gina, ale bez usg. Wyniki morfo i moczu mam lepsze niż miesiąc temu. Ciśnienie wciaz na dnie :)
    Powiedzial do mnie: 'pani Magdo, jakbym miał po pani strzelać to chłopak. Tylko chłopak moze tak wykończyć kobietę. Zawsze pani była tryskająca energia, a teraz?' :)
    Pobrał cytologię, w środku wszystko ok.
    Na za 5 tygodni mam sie umówić na połówkowe. A w tygodniu 4-9 pewnie sie wybierzemy na pogladanie.

Ogólnie dobry dzień :)

mmargol, Robotka1, Broszka, m.k.83, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie Kuba wazy już 190 gram córka na tym samym etapie wazyla 110 więc kluska rośnie. Dostałam kolejny arsenal leków w tym dodatkowo żelazo.

kamciaelcia, Behemottka, mmargol, Strazaczka1990, Pysiaczek89, mysza0406, Sabina, Robotka1, AniaLewandowska, Malutka92, Broszka, A_n_k_a_80, Bratek, m.k.83, violett, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jajeczniczkę i świeżutki chlebuś chrupiący i awokado i herbatkę i jem i Myziak w połowie śniadania mówi "Nie chcę tego, daj chleba z miodem" i koniec nie przełknęłam ani kęsa wiecej, ale przynajmniej tego miodu tylko jeden gryz i Myziak chyba dał za wygrana, bo przestało mnie ciagnąć.

A teraz Myziak chce papaje...

Strazaczka1990, Pysiaczek89, mysza0406, Sabina, Bratek, m.k.83, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamusie! :)
    ja właśnie wróciłam z pracy, cały dzień piersi mnie tak okrutnie swędzą, że nie mam już pomysłu co z nimi zrobić :/

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    cześć Mamusie! :)
    ja właśnie wróciłam z pracy, cały dzień piersi mnie tak okrutnie swędzą, że nie mam już pomysłu co z nimi zrobić :/
    Nie wiem - okład z kapusty? Maskę hipernawilzającą? Mąż niech wydrapie? ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż niech trzyma ręce przy sobie, piersi absolutnie nie chcą być dotykane! na dodatek na jednym sutku pojawiły mi się strupki i jest dość nieprzyjemnie :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mąż niech trzyma ręce przy sobie, piersi absolutnie nie chcą być dotykane! na dodatek na jednym sutku pojawiły mi się strupki i jest dość nieprzyjemnie :(
    :(. Za bardzo drapał? :P

A tak serio, to szkoda mi Ciebie. Mi sie cycol uspokoił, bo wcześniej bolał okrutnie. A od dwóch dni sukces - nie muszę spac w biustonoszu!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Swędzą bo rosną to normalne smaruj je 2x dziennie rano i wieczorem a jak nie pomaga to i 3 razy dziennie i nie drap! bo strupki będą się dalej robić ;)
    Dzień dobry mamusie jak humory?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 17:02

mychakruszyna lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    my po wizycie Kuba wazy już 190 gram córka na tym samym etapie wazyla 110 więc kluska rośnie. Dostałam kolejny arsenal leków w tym dodatkowo żelazo.
    Tez dostałam dodatkowo żelazo plus inne lekarstwa. Nasze dzidzie sa od samego początku na tabsach :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie smaruję i nie drapię :P mój mąż dziś eksperckim okiem obejrzał piersi, zaczął googlować po czym stwierdził, że może już to siara, ale kurczę za wcześnie przecież! Nie mam żadnych innych dokuczliwych dolegliwości ciążowych to cycki mi dają popalić :/

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie smaruję i nie drapię :P mój mąż dziś eksperckim okiem obejrzał piersi, zaczął googlować po czym stwierdził, że może już to siara, ale kurczę za wcześnie przecież! Nie mam żadnych innych dokuczliwych dolegliwości ciążowych to cycki mi dają popalić :/
    Na siare za wcześnie zobaczysz jak zacznie lecieć ja musiałam już przed porodem chodzić z tymi wkładkami do stanika bo się lało ze mnie:P teraz to robi się tylko taki nalocik na brodawkach to normalne ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mnie się zrobił taki nieprzyjemny żółtawy nalot, strasznie wysusza i strasznie swędzi, a zrobiły się znowu tak tkliwe że nie daję rady - ale dzielnie się powstrzymuję przed drapaniem, tylko biedny mój mąż, bo dostaje po łapach :P

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to jednak mi się najbardziej podoba chicco urban 3 w 1 i cena jeszcze taka do strawienia :)

w57vikgnszqgz528.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kolor tego detektora?
    mysza0406 wrote:
    Aniu: ja pisałam wcześniej, że zamówiłam drugi. Dziś doszedł pierwszy a jutro ma być ten drugi, więc będę miała jeden na sprzedaż Angelsounds. Kupiłam go z tej aukcji http://allegro.pl/przenosny-detektor-tetna-plodu-angelsounds-doppler-i5598391852.html, ale nie zauważyłam że można aż 40 dni roboczych czekać więc mąż kazał drugi zamówić z Polski no i jutro ma być więc tego który dziś przyszedł nawet nie otwieram i chciałam na OLX wystawić. Jeśli byś była zainteresowana to się polecam i za tą samą cenę.
    Poza tym powodzenia dziewczyny dziś : która tam idzie podpatrzyć maluszka?
    Wczoraj wieczorem naszło mnie na sałatkę z tortellini z ananasem i porem i się objadam :)Polecam
    Odnośnie cukru też używałam ksylitolu świetnie się sprawdził trzeba tylko pamiętać, żeby zaczynać od małych ilości, bo może przeczyszczać na początku.
    A i odnośnie przeziębień kolejny raz napiszę to samo :) Herbata z lipy - napotnie coby wypocić chróbsko na gardło woda z solą do płukania oraz inhalacje na kaszel/ zatkany nos (1.inhalator + 3 % sól np nebu dose 2.sól fizjologiczna-jeśli nos nie jest zatkany i nic się w oskrzelach nie odrywa 3. przy braku inhalatora : garnek z gorącą wodą plus zioła :tymianek rumianek szałwia majeranek co tam macie. Może być olejek typu Olbas)
    Jak najbardziej przy mocniejszym bólu gardła Atgentin T/ tantum verde. Trzymajcie się kobity. Ja pędzę dziergać na drutach się wzięłam i nauczyłam z neta i robię kocyk pochwalę się jak skończę :*

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie mnie się zrobił taki nieprzyjemny żółtawy nalot, strasznie wysusza i strasznie swędzi, a zrobiły się znowu tak tkliwe że nie daję rady - ale dzielnie się powstrzymuję przed drapaniem, tylko biedny mój mąż, bo dostaje po łapach :P
    Ja zauważyłam nalot chyba tydzień temu - był biały i taki gęsty. Założyłam, że po prostu nie zmywało sie coś pod prysznicem wiec teraz jest dokładniejsze szuru buru. Cały czas wychodzą bardzo śladowe ilości czegoś tam, ale bym nawet nie zauważyła, gdybym z bliska nie studiowala.

Twoje piersi są ewidentnie bardziej wrażliwe i bardziej aktywne. Moze spróbuj takich maści dla matek karmiących? I tak będziesz musiała kupić za kilka miesięcy...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja zauważyłam nalot chyba tydzień temu - był biały i taki gęsty. Założyłam, że po prostu nie zmywało sie coś pod prysznicem wiec teraz jest dokładniejsze szuru buru. Cały czas wychodzą bardzo śladowe ilości czegoś tam, ale bym nawet nie zauważyła, gdybym z bliska nie studiowala.

Twoje piersi są ewidentnie bardziej wrażliwe i bardziej aktywne. Moze spróbuj takich maści dla matek karmiących? I tak będziesz musiała kupić za kilka miesięcy...
    nie strasz, bo ja już się zastanawiam jak ja karmienie piersią zniosę, nigdy nie lubiłam jak mój się nimi bawił, a już o dotykaniu sutków nie było mowy :P zawsze na tym punkcie byłam przewrażliwiona :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazłam na nowe grudniówki, bo mnie zdziwiło, ze to już, a tam afera. Normalnie ręce opadają. Czy ciąża rzeczywiście aż tak przyciąga dziwolągów?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie strasz, bo ja już się zastanawiam jak ja karmienie piersią zniosę, nigdy nie lubiłam jak mój się nimi bawił, a już o dotykaniu sutków nie było mowy :P zawsze na tym punkcie byłam przewrażliwiona :(
    O :(. A moje takie mało wrażliwe. Zawsze sie zastanawiałam co ze mną nie tak... Za to co innego mam przewrażliwione. Nie mogło tak wszędzie po równo?

Ania91 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na różowej stronie ovu na kilku wątkach dziś pojawiły się dziwne wpisy a czasem wręcz obraźliwe, autorem jest ta sama osoba, także dziwolągi są wszędzie :)

Ania91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ