X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:50

m.k.83, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś z Was używa kremu Palmers na rozstępy?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie ;)
    Nadrobiłam! Produkujecie tyle, ze człowiek jak zajrzy rano a pózniej wieczorem, to ma godz siedzenia na kanapie ;)
    Wczoraj po wizycie tak mnie nosiło, ze zrobiłam już sos chrzanowy wg wschodniej receptury, przełożyłam do słoiczków i dziś obdarowałam moich pracownikow :) ale sie cieszyli ;)
    Potem afery z rodzinka ciąg dalszy, siostra znowu wyprowadziła mnie z równowagi, ze kilka godzin pózniej wyskoczyła mi mega oprycha na wardze - znowu :( brzuch z tego zdenerwowania dzisiaj stawał dęba. Musiałam wziąć nospe i wyleżeć. Na szczęście Hania dała przed chwila o sobie znac i zatrzepotała uspokajając mnie i mojego M.
    A z kulinarnych spraw, właśnie zrobiłam swojski domowy smalczyk :) dostałam słoninę po świniobiciu - ogóreczki kiszone są, wiec jutro śniadanko bedzie wyborne. Jak M wróci muszę go namówić, zeby upiekł jeszcze świeży chlebek.

Gratulacje dla pozostałych mam i udanych wizyt!

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Co do Palmers sie nie wypowiem, bo nie stosowalam. Z kolei BioOil w pierwszej ciąży wcale nie pomógł. Wg mnie nie ma nic szczególnego w składzie, oprócz witaminy A i E oraz ziół: nagietka, rumianku, lawendy i rozmarynu.
    Teraz używam zwykłej oliwki Bambino. Dodatkowo raz na kilka dni przeciągnę uda, brzuch i boczki serum z witamina A i E.
    Najważniejsze to nawilżenie skory i niedopuszczenie do jej wysuszenia.
    W poprzedniej ciąży zaniedbałam ten proces w ostatnim miesiacu ciąży z racji bardzo wysokich temperatur i zwiększonej potliwości i oto tym sposobem dosłownie popekalam. Bol był bardzo nieprzyjemny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:53

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, kurczę, ta Twoja rodzinka to już i mnie na nerwy wchodzi... Na Twoim miejscu bym sie nie kłóciła a na jakieś wąty po prostu bym mówiła, ze jestem w ciazy i tematów drażliwych nie będę omawiać i ma byc cisza, a jak sie nie podoba, to sio. Nie warto sie denerwować, bo sie na maluszku moze odbić, są badania, ze dzieci nerwusków się rodzą nerwowe... co mnie martwi, bo ja mam nierzadko nerwy na byle durnotę, telewizor, komputer i kierowców na drodze...

Moze muzykę jakąś włącz? Przesyłam do Ciebie pozytywne fluidy!!! :D :D :D Czujesz?

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ania, kurczę, ta Twoja rodzinka to już i mnie na nerwy wchodzi... Na Twoim miejscu bym sie nie kłóciła a na jakieś wąty po prostu bym mówiła, ze jestem w ciazy i tematów drażliwych nie będę omawiać i ma byc cisza, a jak sie nie podoba, to sio. Nie warto sie denerwować, bo sie na maluszku moze odbić, są badania, ze dzieci nerwusków się rodzą nerwowe... co mnie martwi, bo ja mam nierzadko nerwy na byle durnotę, telewizor, komputer i kierowców na drodze...

Moze muzykę jakąś włącz? Przesyłam do Ciebie pozytywne fluidy!!! :D :D :D Czujesz?
    Czuje :):):) dziękuje

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywalilo poprzedni post, wiec ciąg dalszy:
    Dziś podjęłam decyzje, ze skoro nie tolerują mojej decyzji apropo braku ślubu, nie chce miec już z nimi nic wspólnego. Mój M powiedział, ze nie pozwoli, zeby ta sytuacja odbiła sie na nas i naszym maleństwie. Przytulił mnie mocno, powiedział ze domyśla sie co czuje, ale żebym była pewna, ze kocha mnie/nas z całych sił i tylko to sie liczy. Poczułam sie od razu lepiej. Wiec ostatecznie zamknęłam temat mamy, siostry i idę własna droga. Droga pełna miłości mojego M.
    Po wielu bardzo trudnych przejściach w życiu, podobnych do opisywanych przez Was niektóre, a moze i w niektórych bardziej drastycznych - egoistycznie: QRWA należy mi sie szczęście! Mnie, mojej córce T i nowo poczętej Hani! A takiego M życzę każdej skrzywdzonej kobiecie, zeby przez następne lata mogła dostać to co najlepsze, to czego nie miała.
    A muzyka? Haniutek dziś zareagowała jak w samochodzie puściłam głośniej Linkin Park - całkiem stara płytę.

żabka04, Behemottka, mychakruszyna, Strazaczka1990, Sabina, Bratek, m.k.83, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam die do tej genetyki co dostałam skierowanie w sprawie ryzyka wad dziecka.
    29.03 na 14:20 mam wizytę.
    Trzymajcie kciuki.
    Wiem że będzie wszystko ok ale pojadę nic mi nie zaszkodzi.

Behemottka, AniaLewandowska, pirelka, agatia, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, kamciaelcia, Sabina, Malutka92, Pysiaczek89, megg, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja używam, zapach taki se, ale dobrze się wchłania, na razie nie widzę nowych:D

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czym smarujecie sutki? Ja od jakiegoś czasu mam białą lekką wydzielinę w sutkach.. smaruję czasem tylko kremem lub balsamem nawilżającym-natłuszczającym.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dobrze robisz:-) najważniejsze jest Wasze szczęście i Twój spokój;)
    Ja dzisiaj trochę posprzątałam i teraz mnie głowa boli:( Oj mowię Wam, ta ciąża jest tak chimeryczna że musi być baba;)
    Jeszcze czekam na wyniki tsh i dodatkowo się nakręcam...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny, a czym smarujecie sutki? Ja od jakiegoś czasu mam białą lekką wydzielinę w sutkach.. smaruję czasem tylko kremem lub balsamem nawilżającym-natłuszczającym.
    ja jakoś szczególnie sutkow nie smaruję piersi smaruję balsamem i tyle. Tylko że ja mam jeszcze mleko po córce i boję się rozkręcić przypadkiem laktacje

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie strasz, bo ja już się zastanawiam jak ja karmienie piersią zniosę, nigdy nie lubiłam jak mój się nimi bawił, a już o dotykaniu sutków nie było mowy :P zawsze na tym punkcie byłam przewrażliwiona :(
    Tez mam jak Ty.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:41

Behemottka lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ja uzywam kremu i balsamu.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Na różowej stronie ovu na kilku wątkach dziś pojawiły się dziwne wpisy a czasem wręcz obraźliwe, autorem jest ta sama osoba, także dziwolągi są wszędzie :)
    To Hera. Ze względu na swoje zachowanie jest banowana, wiec zaklada kolejne kąta . Ta kobieta obraża wszystkich i wszystko. Nie reagujcie. Nie karmy trolla

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mądra decyzja teraz Wy jesteście najważniejsi :)

IDE coś.zjeść

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:41

• mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam Palmers. Póki co jestem zadowolona, choć smaruje tylko raz dziennie. Czasem czuje jak mnie piersi bola jakby mi ktoś skórę rozrywał więc posmaruje i ok jest. Zapach po 6 tc nie do zniesienia ale teraz jest znów ok choć jest ciezki taki przytłaczający trochę :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzisiaj jakiś w ogóle zamęt na różowej i na.fioletowej... się porobiło i to tak orzed świętami :/
    IDE właśnie zerknac

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ