X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec żartów, wczoraj pisałam że super się czuje że zero objawów ciążowych? To drugi trymestr i mam nadzieje że jednorazowa sytuacja. Znów wymiotowałam jak zmieniałam pieluchę Tysi.. zwariować idzie.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki krem do twarzy polecacie? Cały czas uzywalam krem la roche-posay ale on jest na niedoskonałości więc ze względu na skład odstawiłam. Kupiłam zwykłą ziajke dla niemowląt ale jest mega tłusty i długo się wchłania a szukam czegoś bezpiecznego o lekkiej formule. Co polecacie?

Ksosia, Ulfenstein lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    ja uzywam bambino pielegnacyjny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Czy ktos miał w ciąży kurzajke, nigdy tego nie miałam, chyba zaraziła mnie ta babka która kupiła od nas mieszkanie. Przyszła pomierzyc mieszkanie kilka dni temu i podawalam jej rekę. Żadnej innej sytuacji nie kojarzę. Nie ma mlecza o tej porze.

Druga sprawa, coś czułam że wczorajsze badania wyjdą nie bardzo, i wyszły. Jutro mam wizytę ale nie chciałabym dostac żelaza farmaceutycznego, wolałabym póki co, spróbować czegoś lżejszego. Słyszałam o tym Floradixie ziołowym, że nie ma po nim zaparć i że niby pomaga, używał ktoś? Drogo to wychodzi więc wolałabym nie kupić bubla.

Ja miałam anemie silną po porodzie i brałam Floradix. Pomaga i faktyczznie obyło się bez zaparć. ;)
    Teraz już mi spada RGB I HGB więc pewnie go kupie

m.k.83 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Jaki krem do twarzy polecacie? Cały czas uzywalam krem la roche-posay ale on jest na niedoskonałości więc ze względu na skład odstawiłam. Kupiłam zwykłą ziajke dla niemowląt ale jest mega tłusty i długo się wchłania a szukam czegoś bezpiecznego o lekkiej formule. Co polecacie?

Kremy Alterra z Rossmana mają spoko skład. ;)

U nas 4 rocznica 25 sierpnia. Jakby dzidzia nie wytrzymała i wyszła szybciej to może trafi w naszą rocznicę. :)

Byłam dzisiaj na mieście na zakupach i odwiedziłam lumpeks... I za cholerę nie mogłam się oprzeć...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43d578c3bd67.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:02

Strazaczka1990, mychakruszyna, m.k.83, żabka04, Ewelina.Irl, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    na czczo trochę mało...ale nie mi to oceniać...na glukometrze musze miec min 70

Malutka92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja uzywam Vichy idealia.
    Jest lekki, szybko sie wchlania i na poczatku stosowania ogromna poprawa skory, ale chyba juz sie przyzwyczaila i wszystko wrocilo do statrosci. A na noc nakladam bambino bo jest dosc sucha po calym dniu z podkladem.
    Odradzam w okresie ciazy krem na noc nutriderm. Przynajmniej dla mnie byl zbyt silny - czego nie odczulam przed ciaza....

Behemottka, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps - ta idealia kosztuje w granicach 100zl ale czesto w superpharm sa promocje. I jest bardzo wydajny :) i pieknie pachnie:)
    I ma dobre opinie... I w ogole lubie lubie :)

Strazaczka1990, Ania91, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia proszę porad mi wizytę u gina pomyliłam daty na 14.04!:-(
    Dziękuję:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy widzialyscie teraz w super pharm jest promocja na bio oil i można co kupić w dobrej cenie :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie weim czy maz mi juz nie zamowil bo z nim gadalam. Dzieki
    mysza0406 wrote:
    Aniu: ja pisałam wcześniej, że zamówiłam drugi. Dziś doszedł pierwszy a jutro ma być ten drugi, więc będę miała jeden na sprzedaż Angelsounds. Kupiłam go z tej aukcji http://allegro.pl/przenosny-detektor-tetna-plodu-angelsounds-doppler-i5598391852.html, ale nie zauważyłam że można aż 40 dni roboczych czekać więc mąż kazał drugi zamówić z Polski no i jutro ma być więc tego który dziś przyszedł nawet nie otwieram i chciałam na OLX wystawić. Jeśli byś była zainteresowana to się polecam i za tą samą cenę.
    Poza tym powodzenia dziewczyny dziś : która tam idzie podpatrzyć maluszka?
    Wczoraj wieczorem naszło mnie na sałatkę z tortellini z ananasem i porem i się objadam :)Polecam
    Odnośnie cukru też używałam ksylitolu świetnie się sprawdził trzeba tylko pamiętać, żeby zaczynać od małych ilości, bo może przeczyszczać na początku.
    A i odnośnie przeziębień kolejny raz napiszę to samo :) Herbata z lipy - napotnie coby wypocić chróbsko na gardło woda z solą do płukania oraz inhalacje na kaszel/ zatkany nos (1.inhalator + 3 % sól np nebu dose 2.sól fizjologiczna-jeśli nos nie jest zatkany i nic się w oskrzelach nie odrywa 3. przy braku inhalatora : garnek z gorącą wodą plus zioła :tymianek rumianek szałwia majeranek co tam macie. Może być olejek typu Olbas)
    Jak najbardziej przy mocniejszym bólu gardła Atgentin T/ tantum verde. Trzymajcie się kobity. Ja pędzę dziergać na drutach się wzięłam i nauczyłam z neta i robię kocyk pochwalę się jak skończę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:12

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Melduję że żyjemy, ale powróciło gorsze samopoczucie i przygotowania do świąt.. ;) Jutro wizytujemy u mojego ginka, więc zobaczymy czy potwierdzi nam płeć :) i ruszamy na zakupy... :D

Znalazłam piękny wózek na olx... Może któraś z Was posiada X-Lander X Pulse?

f2w33e3khxcaayjq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy kolorek ok, widze ze wstrzymalas sie z dodaniem mi chlopaka, moze nawet i lepiej poczekam cierpliwie :) dziekuje.
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny... Mój mózgowy budyń mnie wykończy!!! Dzwoni do mnie mąż i gadamy sobie, aż w końcu mówi "Znów terroryści. tym razem w Brukseli, słyszałaś?" A ja mówię od niego "Tak, słyszałam. Kurcze ot tak blisko Belgii, ciekawe czy E. dojedzie na Śiwęta"...
    O dzizas!!! Bruksela BLISKO Belgii.....!!!!!

Druga sprawa...
    pojechałam na uczelnie do tej starej panny i w dodatku chyba dziewicy i co???? GODZINY REKTORSKIE uczelnia świeciła pustkami. Normalnie jak nie UAM.... :/

Trzecia sprawa...
    Sprawdzcie czy nowy kolorek dziewczynek jest bardziej widoczny! :)

Lece sprzątać! Ciao! :*

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Maluutka rozwazalam xpulse, bo ma koleżanka, ale zimą, po piachu i w lesie słabo. Ma małe przednie koła.
    Zdecydowałam się na xmove ma.większe koła i lepiej się spisuje :)
    Wszystko zależy, gdzie będziesz uzytkowała.
    Xpulse jest zgrabny :)

Mieszkamy na osiedlu domów jednorodzinnych, wszędzie chodniki i alejki asfaltowe, pojedyńcze krawężniki, ale ogólnie raczej równa nawierzchnia. Po wertepach i lasach raczej nie planuje wycieczek... Jednak zmartwiłaś mnie tym śniegiem, bo całą zimę w domu nie wyobrażam sobie siedzieć...

agatia lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ksosia - kolor suuuuper:)

Sabina - nie ważne, ze nie kupiłaś zupki, kusiłaś i to Twoja wina... I Strazaczki... wiadomo, ze Ci strażacy to tylko Amore Pomodore ;)

A mi wyszedł pryszcz i zamiast dać mu czas, to go szturchalam i teraz boli.... Głupia ja.

W nocy śniło mi sie, ze żlopalam alkohol! Nomalnie zapominałam ze jest Myziak, a kiedy sie przypominało, to myślałam - aaaaa tam, raz nie zaszkodzi. A ja w realu niezbyt alkoholowa jestem... To znaczy winko wieczorem i do obiadu tak, male piwko czasami i Bailys jak zachce sie słodkiego, a w tym śnie to no no, Cosmopolitany różowe i martini i w ogole bar otwarty. Aż sie wystraszyłam... Poza tym jakieś dewiacje seksualne mi sie śniły, nie kompletnie chore, ale spętane ciała i reszta brygady. Moze dlatego, ze kuzynka bardzo przezywa na Facebooku nowy film z Grayem... nie moje to klimaty literacko-filmowe, ale coś tam w głowie zostało.

Strazaczka1990, Ulfenstein, Sabina, Ania91, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bio oil w Super pharm za niecałe 40 zł jest za 125 ml a w DOZ macie za 51,99 za 200 ml. Zawsze trochę taniej wychodzi :)
    Odpaliłam detektor i wtedy przyszedł kurier z drugim :p
    Niesamowite to jest! :) Ile szczęścia ostatnią wizytę miałam 10-go i jakoś 2 dni później już świrowałam i się bałam czy to serduszko małe tam bije...Oj bije:) łatwo to znaleźć- pierwszy raz próbowałam może z 30 sekund szukałam. Najpierw sobie wysłuchałam jak moje bije, żeby nic nie pomylić a później jeszcze ze stoperem policzyłam, żeby się upewnić i na 100 % to maluszek :)Jestem taaaaka szczęśliwa ! Na dodatek piękne słońce wyszło i czuję się świetnie

Behemottka, m.k.83, Strazaczka1990, violett, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

maluutka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ