X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec żartów, wczoraj pisałam że super się czuje że zero objawów ciążowych? To drugi trymestr i mam nadzieje że jednorazowa sytuacja. Znów wymiotowałam jak zmieniałam pieluchę Tysi.. zwariować idzie.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki krem do twarzy polecacie? Cały czas uzywalam krem la roche-posay ale on jest na niedoskonałości więc ze względu na skład odstawiłam. Kupiłam zwykłą ziajke dla niemowląt ale jest mega tłusty i długo się wchłania a szukam czegoś bezpiecznego o lekkiej formule. Co polecacie?

Ksosia, Ulfenstein lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    ja uzywam bambino pielegnacyjny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Czy ktos miał w ciąży kurzajke, nigdy tego nie miałam, chyba zaraziła mnie ta babka która kupiła od nas mieszkanie. Przyszła pomierzyc mieszkanie kilka dni temu i podawalam jej rekę. Żadnej innej sytuacji nie kojarzę. Nie ma mlecza o tej porze.

Druga sprawa, coś czułam że wczorajsze badania wyjdą nie bardzo, i wyszły. Jutro mam wizytę ale nie chciałabym dostac żelaza farmaceutycznego, wolałabym póki co, spróbować czegoś lżejszego. Słyszałam o tym Floradixie ziołowym, że nie ma po nim zaparć i że niby pomaga, używał ktoś? Drogo to wychodzi więc wolałabym nie kupić bubla.

Ja miałam anemie silną po porodzie i brałam Floradix. Pomaga i faktyczznie obyło się bez zaparć. ;)
    Teraz już mi spada RGB I HGB więc pewnie go kupie

m.k.83 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Jaki krem do twarzy polecacie? Cały czas uzywalam krem la roche-posay ale on jest na niedoskonałości więc ze względu na skład odstawiłam. Kupiłam zwykłą ziajke dla niemowląt ale jest mega tłusty i długo się wchłania a szukam czegoś bezpiecznego o lekkiej formule. Co polecacie?

Kremy Alterra z Rossmana mają spoko skład. ;)

U nas 4 rocznica 25 sierpnia. Jakby dzidzia nie wytrzymała i wyszła szybciej to może trafi w naszą rocznicę. :)

Byłam dzisiaj na mieście na zakupach i odwiedziłam lumpeks... I za cholerę nie mogłam się oprzeć...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43d578c3bd67.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:02

Strazaczka1990, mychakruszyna, m.k.83, żabka04, Ewelina.Irl, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    na czczo trochę mało...ale nie mi to oceniać...na glukometrze musze miec min 70

Malutka92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja uzywam Vichy idealia.
    Jest lekki, szybko sie wchlania i na poczatku stosowania ogromna poprawa skory, ale chyba juz sie przyzwyczaila i wszystko wrocilo do statrosci. A na noc nakladam bambino bo jest dosc sucha po calym dniu z podkladem.
    Odradzam w okresie ciazy krem na noc nutriderm. Przynajmniej dla mnie byl zbyt silny - czego nie odczulam przed ciaza....

Behemottka, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps - ta idealia kosztuje w granicach 100zl ale czesto w superpharm sa promocje. I jest bardzo wydajny :) i pieknie pachnie:)
    I ma dobre opinie... I w ogole lubie lubie :)

Strazaczka1990, Ania91, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia proszę porad mi wizytę u gina pomyliłam daty na 14.04!:-(
    Dziękuję:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy widzialyscie teraz w super pharm jest promocja na bio oil i można co kupić w dobrej cenie :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie weim czy maz mi juz nie zamowil bo z nim gadalam. Dzieki
    mysza0406 wrote:
    Aniu: ja pisałam wcześniej, że zamówiłam drugi. Dziś doszedł pierwszy a jutro ma być ten drugi, więc będę miała jeden na sprzedaż Angelsounds. Kupiłam go z tej aukcji http://allegro.pl/przenosny-detektor-tetna-plodu-angelsounds-doppler-i5598391852.html, ale nie zauważyłam że można aż 40 dni roboczych czekać więc mąż kazał drugi zamówić z Polski no i jutro ma być więc tego który dziś przyszedł nawet nie otwieram i chciałam na OLX wystawić. Jeśli byś była zainteresowana to się polecam i za tą samą cenę.
    Poza tym powodzenia dziewczyny dziś : która tam idzie podpatrzyć maluszka?
    Wczoraj wieczorem naszło mnie na sałatkę z tortellini z ananasem i porem i się objadam :)Polecam
    Odnośnie cukru też używałam ksylitolu świetnie się sprawdził trzeba tylko pamiętać, żeby zaczynać od małych ilości, bo może przeczyszczać na początku.
    A i odnośnie przeziębień kolejny raz napiszę to samo :) Herbata z lipy - napotnie coby wypocić chróbsko na gardło woda z solą do płukania oraz inhalacje na kaszel/ zatkany nos (1.inhalator + 3 % sól np nebu dose 2.sól fizjologiczna-jeśli nos nie jest zatkany i nic się w oskrzelach nie odrywa 3. przy braku inhalatora : garnek z gorącą wodą plus zioła :tymianek rumianek szałwia majeranek co tam macie. Może być olejek typu Olbas)
    Jak najbardziej przy mocniejszym bólu gardła Atgentin T/ tantum verde. Trzymajcie się kobity. Ja pędzę dziergać na drutach się wzięłam i nauczyłam z neta i robię kocyk pochwalę się jak skończę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:12

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Melduję że żyjemy, ale powróciło gorsze samopoczucie i przygotowania do świąt.. ;) Jutro wizytujemy u mojego ginka, więc zobaczymy czy potwierdzi nam płeć :) i ruszamy na zakupy... :D

Znalazłam piękny wózek na olx... Może któraś z Was posiada X-Lander X Pulse?

f2w33e3khxcaayjq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy kolorek ok, widze ze wstrzymalas sie z dodaniem mi chlopaka, moze nawet i lepiej poczekam cierpliwie :) dziekuje.
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny... Mój mózgowy budyń mnie wykończy!!! Dzwoni do mnie mąż i gadamy sobie, aż w końcu mówi "Znów terroryści. tym razem w Brukseli, słyszałaś?" A ja mówię od niego "Tak, słyszałam. Kurcze ot tak blisko Belgii, ciekawe czy E. dojedzie na Śiwęta"...
    O dzizas!!! Bruksela BLISKO Belgii.....!!!!!

Druga sprawa...
    pojechałam na uczelnie do tej starej panny i w dodatku chyba dziewicy i co???? GODZINY REKTORSKIE uczelnia świeciła pustkami. Normalnie jak nie UAM.... :/

Trzecia sprawa...
    Sprawdzcie czy nowy kolorek dziewczynek jest bardziej widoczny! :)

Lece sprzątać! Ciao! :*

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Maluutka rozwazalam xpulse, bo ma koleżanka, ale zimą, po piachu i w lesie słabo. Ma małe przednie koła.
    Zdecydowałam się na xmove ma.większe koła i lepiej się spisuje :)
    Wszystko zależy, gdzie będziesz uzytkowała.
    Xpulse jest zgrabny :)

Mieszkamy na osiedlu domów jednorodzinnych, wszędzie chodniki i alejki asfaltowe, pojedyńcze krawężniki, ale ogólnie raczej równa nawierzchnia. Po wertepach i lasach raczej nie planuje wycieczek... Jednak zmartwiłaś mnie tym śniegiem, bo całą zimę w domu nie wyobrażam sobie siedzieć...

agatia lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ksosia - kolor suuuuper:)

Sabina - nie ważne, ze nie kupiłaś zupki, kusiłaś i to Twoja wina... I Strazaczki... wiadomo, ze Ci strażacy to tylko Amore Pomodore ;)

A mi wyszedł pryszcz i zamiast dać mu czas, to go szturchalam i teraz boli.... Głupia ja.

W nocy śniło mi sie, ze żlopalam alkohol! Nomalnie zapominałam ze jest Myziak, a kiedy sie przypominało, to myślałam - aaaaa tam, raz nie zaszkodzi. A ja w realu niezbyt alkoholowa jestem... To znaczy winko wieczorem i do obiadu tak, male piwko czasami i Bailys jak zachce sie słodkiego, a w tym śnie to no no, Cosmopolitany różowe i martini i w ogole bar otwarty. Aż sie wystraszyłam... Poza tym jakieś dewiacje seksualne mi sie śniły, nie kompletnie chore, ale spętane ciała i reszta brygady. Moze dlatego, ze kuzynka bardzo przezywa na Facebooku nowy film z Grayem... nie moje to klimaty literacko-filmowe, ale coś tam w głowie zostało.

Strazaczka1990, Ulfenstein, Sabina, Ania91, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bio oil w Super pharm za niecałe 40 zł jest za 125 ml a w DOZ macie za 51,99 za 200 ml. Zawsze trochę taniej wychodzi :)
    Odpaliłam detektor i wtedy przyszedł kurier z drugim :p
    Niesamowite to jest! :) Ile szczęścia ostatnią wizytę miałam 10-go i jakoś 2 dni później już świrowałam i się bałam czy to serduszko małe tam bije...Oj bije:) łatwo to znaleźć- pierwszy raz próbowałam może z 30 sekund szukałam. Najpierw sobie wysłuchałam jak moje bije, żeby nic nie pomylić a później jeszcze ze stoperem policzyłam, żeby się upewnić i na 100 % to maluszek :)Jestem taaaaka szczęśliwa ! Na dodatek piękne słońce wyszło i czuję się świetnie

Behemottka, m.k.83, Strazaczka1990, violett, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

maluutka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ