X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam apap500 tyle, że to dziadostwo nigdy na mnie nie działało... Mam wizytę u ginekologa to się poradzę. :)

Sabina, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dzierzba, mi lekarz pozwalał paracetamol :). Dzisiaj wzięłam drugi raz w ciazy, bo ból głowy dramat... Życze szybkiego braku gorączki, katarów i innych przeziębień!

A w ogole, Sabina i drużyna, to Wasza wina, ze wczoraj i dzisiaj Myziak miał na kolacje zupkę chińską wersję jankeską. O!

To ja już good night:)
    Wcale ze bo nie! ;)
    Ja tylko o niej pisałam, do dziś nie kupiłam. Po wczorajszej podróży strzela.mi kręgosłup. Mam wolne, mogę leżeć i nie mogę, bo tak mnie boli.
    Pisałam że wczoraj byłam u fryzjerki? Znowu wygladam jak człowiek ;) i od razu kosmetyczka mi brwi machnela ;) gdyby sie jesZcze glupie sny skończyły, to byłoby super...

Dobra. Wstaje. Dziś jadę do córki do przedszkola. Mamy mieć wspólne zajęcia. Będziemy pisanki malować :)

mmargol lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:41

inzynierka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wcale ze bo nie! ;)
    Ja tylko o niej pisałam, do dziś nie kupiłam. Po wczorajszej podróży strzela.mi kręgosłup. Mam wolne, mogę leżeć i nie mogę, bo tak mnie boli.
    Pisałam że wczoraj byłam u fryzjerki? Znowu wygladam jak człowiek ;) i od razu kosmetyczka mi brwi machnela ;) gdyby sie jesZcze glupie sny skończyły, to byłoby super...

Dobra. Wstaje. Dziś jadę do córki do przedszkola. Mamy mieć wspólne zajęcia. Będziemy pisanki malować :)

Ja wczoraj wieczorem zrobiłam sobie hybrydki na pazurkach, dzisiaj jestem sama w domu to walnę henne i może doprowadzę włosy do ładu przed świętami. ;)

U mnie mały wczoraj topił Marzannę, a dzisiaj maluje wydmuszki. I matka dmuchała wczoraj. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 07:07

Sabina, m.k.83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja wczoraj wieczorem zrobiłam sobie hybrydki na pazurkach, dzisiaj jestem sama w domu to walnę henne i może doprowadzę włosy do ładu przed świętami. ;)

U mnie mały wczoraj topił Marzannę, a dzisiaj maluje wydmuszki. I matka dmuchała wczoraj. ;)
    U nas wymyślili zajęcia integracyjne :O dobrze, ze mam zwolnienie. Bp inaczej przed świętami to u mnie ciazko jakieś.wolne wyrwać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydmuszki to zawsze była katastrofa, mama się namęczyła, a my z bratem i tak je zniszczyliśmy, gdy podczas malowania za mocno ścisnęliśmy :P dlatego swoim podopiecznym na wielkanoc przynosiłam styropianowe jajka, można je było kupić za grosze w papierniczych na dziale z decoupagem.

Witam się z rana, z kawunią, ja do piątku pracuję, w sobotę będzie mnóstwo pracy, a w niedzielę już spęd rodzinny :) oby mama nie zobaczyła moich okien, ale nasze mieszkanie jest za małe, żeby zmieścić wszystkich to pewnie posiedzimy u teściów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ha ha XD. Miałam z nuuuuudow taki "trip down the memory lane" do 16 lutego i takie cudeńko znalazłam. Myślałam, ze pęknę :). Takie zapowiedzi, a teraz tu Angela na każdej stronie :P. Super, bardzo sie cieszę :)
    Te hormony ciążowe :)

Behemottka, m.k.83 lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, od dłuższego czasu budzę się przed budzikiem, wstaję wcześniej i mam więcej czasu żeby na spokojnie posiedzieć, bo jak z pracy wróce to już koniec. Wczoraj się zmusiałam i sprzątalismy mieszkanie, popakowałam buty zimowe, dziś została mi sypialnia i szafa, muszę ciuchy przebrac. Już się nie mogę doczekac Świąt, mielismy jechać w czwartek ale chyba zrobie sobie wolne i pojedziemy w środę, trzeba trochę odsapnąć.

Co do pappa to ja dlatego ich nie robiłam, koleżanka, która pracuje w klinice bezpłodności popatrzyła na wyniki usg, a potem stwierdziłąm, że nic mie to nie da. Muszę zapisać się na połówkowe, wizty mam 5 kwietnia i 10 maja to jakos pośrodku się zapiszę nie będzie mi się dłużyło.

A co do macania to ja pomacałam 2 brzuchy i się udało:D Także coś w tym jest:)
    Oki zbieram się, znwou czeka mnie stanie w korku, kocham krakowskie remonty i krakowskie mpk nie ma co:D
    Miłego dnia:)

a piękne macie brzuchy, może dziś mi się uda zrobić zdjęcie to wrzucę wieczorem:)

_izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu mam tak wrażliwe piersi że aż płakać się chce :(

• Broszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:20

żabka04 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U mnie dziś deszczowo od rana.
    Trochę byłam zestresowana wczoraj, a tu widzę też dość ciężkie tematy.
    To moja pierwsza ciąża i robiłam Pappa, bo lekarka zasugerowała, ale wiem już, że jak wychodzi USG w porządku to raczej nie ma co sobie stresów dokładać.

Wczoraj poczułam bulgotki :) Wieczorkiem przed snem chyba maleństwo chciało uspokoić mamę i mu się udało. Mąż był pod wrażeniem, a ja omal nie zwariowałam z radości :D

Co do brzuszków, mnie też ostatnio kosmetyczka pogłaskała, cała się spięłam w sobie, no co to ma być eh.
    Co innego, jak koleżanka i kiedy zapyta, ale tak obca osoba?
    Swoją droga ja też dotknęłam dwa brzuszki i się udało hihi ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Witam się i ja:)

Skali ja też ostatnio budzę się przed alarmem:P Dlatego dzisiaj zdążyłam Was nadrobić:)

Dziezba trzymam kciuki nadal!:)
    Zabko głowa do góry, nie stresuj maleństwa:)

Ja od soboty bardzo się stresowałam pewną sytuacją, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam małemu, ale jak tylko mi się przypominało to od razu serce mi waliło jak oszalałe i nie potrafiłam się uspokoić...głupia ja!

Little Ty chyba ostatnio kupowałaś jakąś książkę o dzieciach, dobrze kojarzę? Zajrzałaś już do niej? Polecasz? Bo ja noszę się z zamiarem kupna czegoś ciągle, doradź:)

Wiosno przychodź szybciej bo coś nieśmiała jesteś dziewczyno! Jeju jak ja nie mogę się doczekać słońca i ciepełka!:D

kupowałam dla mojego mężczyzny Bobas. Instrukcja obsługi. Wskazówki użytkowe, wykrywanie i usuwanie usterek oraz porady serwisowe Louis Borgenicht, Joe Borgenicht

i bardzo mu się podoba, bo jest napisana luźnym językiem, z przymrużeniem oka, nie na poważnie, jak dla inżyniera w sam raz. Trochę jak instrukcja obsługi

a dla siebie kupiłam W Paryżu dzieci nie grymaszą Pameli Druckerman
    ale jestem dopiero na początku, więc wypowiem się jak już przeczytam więcej niż wstęp i kilka stron pierwszego rozdziału.

Mam jeszcze klasykę - W oczekiwaniu na dziecko Murkoff Heidi, Mazel Sharon - dużo osób ją poleca, ale dla mnie średniaczek, bardziej byłam zadowolona z innych części tej serii, mianowicie Pierwszy rok życia dziecka i Drugi i trzeci rok życia dziecka, którymi się posiłkowałam w pracy z dziećmi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 08:07

m.k.83, Broszka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w drugim trymestrze! :D chyba już jako jedna z ostatnich sądząc po dacie porodu ;) od zeszłego tygodnia nie mam mdłości i życie znowu jest piękne :) a jutro USG i może zobaczę co siedzi w brzuchu.
    Mówię ostatnio do męża: jak myślisz? Co jest w brzuchu? On: ale że czy chłopak czy dziewczyna? Ja: Nie, czy foka czy małpa... On: no po tobie to może być małpa. <-- cudowny, kochający mąż ;)

Przeglądałam wątek, widziałam długie rozmowy o pappa i powiem wam że dobrze ze moją gin nawet nie sugeruje żeby je zrobić, bo widząc po tym jak to przezywacie to ja bym chyba zwariowala że strachu i niepewności. Mam nadzieję ze te wszystkie wasze wyniki okażą się dobre i wszystkie maluchy będą zdrowe.

A co do książki to bardzo polecam "Język niemowląt" Tracy Hogg. Bez niej moje dziecko do tej pory spaloby tylko u mnie na rekach.

Lecę na kawę i badanie krwi. Miłego dnia :)

Broszka, Żabcia_, _izunia_, Strazaczka1990, Behemottka, Bratek, m.k.83 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Padłam wczoraj o 22 już...wieczorami tak mnie zmęczenie dopada, że zasypiam i opadam z sił, muszę wcześniej się kąpać bo potem nie daję rady wstać :P

Ja ostatnio przywiozłam cały wór i karton ciuszków z Bratanka :) dużo malutkich, mnóstwo różnych bodziaków więc chyba żadnego na pierwsze tygodnie kupować nie będę musiała :D

U mnie dzisiaj pochmurno, pada i ohydnie.. a wczoraj głowa chciała mi pęknąć tak pulsowała, ale ja nie biorę żadnych tabletek poza witaminami ;)

W tym tygodniu muszę zrobić badania krwi m.in. glukozę godzinę i dwie po.. jak ja dam radę tyle tam siedzieć :P

Właśnie się zważyłam i znowu ważę mniej o 1 kg :P a dziwne bo jem normalnie, czasem nawet ciut więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 08:25

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dzisiaj wstaliśmy z dzidziulkiem o 6:30 to już standard a że pada deszczyk to zamiast mycia okien jest domowe spa :) Wszystkie jakoś piszecie o fryzjerach kosmetyczkach ja tam w domu takie zabiegi przeprowadzam :) Farba na włosach, manicure i pedicure a później maseczka na ryjek i lecę po południu do koleżanki na plotki bo tak dawno u niej nie byłam że aż wstyd :)
    Miłego dnia kochane

m.k.83, _izunia_ lubią tę wiadomość

dev269pps__.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Obudził mnie telefon przed 8, i bardzo dobrze, bo miałam bzdurne sny. Troche mi zajęło zanim połapałam się w tych głupotach. Wszystko przez nasze wczorajsze rozmowy o byłych partnerach, Meredith z Chirurgów, do tego w tv było coś o kobiecie skatowanej, i mix gotowy do porypanego snu.
    Śniło mi się, że jedną z Was, nie napiszę którą, pobił dotkliwie mąż, a my ugadywałyśmy się na forum, jakby tu wyeliminować go na stałe. Któraś powiedziała że ma namiary na odpowiedniego człowieka, bo już korzystała z takich usług. Masakra, planowałyśmy to na publicznym forum ze szczegółami, i było to normalne, jak unicestwienie muchy. Czy ja nie mogę śnić o tęczy i jednorożcach;)A tak budzę się upocona z tych nocnych stresów.

I już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u giny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:12

mysza0406, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie przeszukuję internety w poszukiwaniu przepisów na smakowitości bez glutenu, laktozy i cukrów, na święta przyjeżdża mój brat, który jest na diecie i zawsze się smuci że jak jedzie w gości to nie ma co jeść... ale widzę że to będzie największe wyzwanie wielkanocne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wam życzę miłego dnia, ja już po śniadaniu, spowiedzi i zakupach! Tak to jest jak o 5 rano budzi Cie pełny pęcherz hehe ;-)
    Dziś mam do ogarnięcia mój pokój z toaletka i szafki z kuchni. A i prawdopodobnie odbiorę moja chrzesnice z przedszkola, ciocia jest bardzo dumna, bo królewna idzie dziś pierwszy raz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ogarniać zacznam, potem grochówka, sprzątanko, biblioteka, dziecko, spowiedź... I pakowanie ;D

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja właśnie przeszukuję internety w poszukiwaniu przepisów na smakowitości bez glutenu, laktozy i cukrów, na święta przyjeżdża mój brat, który jest na diecie i zawsze się smuci że jak jedzie w gości to nie ma co jeść... ale widzę że to będzie największe wyzwanie wielkanocne..
    Zajrzyj na Jadłonomię, Kierunek zdrowie, Agnieszka Maciąg. Zawsze coś można lekko zmodyfikować pod własne potrzeby.

34bwsek2p5pf20kh.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ