WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to faktycznie wysoki. Na moim wyniku też jest norma do 99, ale lekarze mi mówili, że dla ciężarnych to norma do 90-91 max. Dlatego ja też dostałam wcześniej, by dmuchać na zimne co moim zdaniem lepiej zrobić i ewentualnie zapanować nad dietą niż miałoby być za późno ;)
    Dodatkowo u mnie Mama ma cukrzycę.
    u mnie dziadek mial, a dodatkowo do najszczuplejszych nie naleze takze to dodatkowo mnje zaniepokoilo. Martwie sie tylko na zapas troche, ze jak wynik bedzie nie taki to zla bede ze wczesniej nie sprawdzilam tego majac za wczasu wplyw na to co jem. No zobaczymy co go bedzie.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba!!!! Super wiadomość!!!!!!!! Na taka właśnie liczyliśmy tu wszystkie!!!!

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jest dobrze! bardzo sie cieszymy razem z Toba!!! :-D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, ciesz sie z takiej wiadomości! Na pewno gdyby było cos nie tak, to by Ci napisał, a chciał Cie uspokoić bo przeciez wiedział ze sie stresujesz i napisał to co najważniejsze, dzieci zdrowe! Jupi!

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, pirelka
    w pierwszej ciąy też na początku robiłam krzywa, bo na czczo wyszło mi 107. Krzywa byla prawidłowa. Tak samo ta w 24 tc
    Myslałam, ze teraz będzie podobnie-na czczo 101, krzywa i na tym koniec. Niestety nie i stwierdzono cukrzycę ciązowa. Lepiej dmuchać na zimne i miło się rozczarować. Najlepiej regularnie ten cukier na czczo kontrolować. Nie ma zasady kogo problemy z cukrem dotykaja, mają je nawet szczuplutkie dziewczyny na zdrowej diecie. Nie ma co sie na zapas martwić i gdybać ;)

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mmargol, pirelka
    w pierwszej ciąy też na początku robiłam krzywa, bo na czczo wyszło mi 107. Krzywa byla prawidłowa. Tak samo ta w 24 tc
    Myslałam, ze teraz będzie podobnie-na czczo 101, krzywa i na tym koniec. Niestety nie i stwierdzono cukrzycę ciązowa. Lepiej dmuchać na zimne i miło się rozczarować. Najlepiej regularnie ten cukier na czczo kontrolować. Nie ma zasady kogo problemy z cukrem dotykaja, mają je nawet szczuplutkie dziewczyny na zdrowej diecie. Nie ma co sie na zapas martwić i gdybać ;)
    Też jestem takiego zdania, trzeba regularnie sprawdzać i dmuchać na zimne :)

Dzierzba super wieści ;) gratuluję. To wynik Pappa?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Też jestem takiego zdania, trzeba regularnie sprawdzać i dmuchać na zimne :)

Dzierzba super wieści ;) gratuluję. To wynik Pappa?
    NIFTY już. Bardzo szybko zrobili :)

agatia, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    NIFTY już. Bardzo szybko zrobili :)
    No to super... a to miałaś jakiś niepokojący wynik Pappy?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to super... a to miałaś jakiś niepokojący wynik Pappy?
    Po usg miałam t21 1:86 i t13 1:24, po pappa spadło t21 1:700 i t13 1:149 więc robiłam nifty bo nie chcę amnio

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba czekamy razem z Toba na opis z Nifty!
    Kurczę, jakoś naprawdę wierzyłam, ze wszystko bedzie ok :):):):) bardzo sie cieszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:19

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba to świetnie! Gratuluję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    w nocy dostałam sms od doktora Dudarewicza o treści "Wynik PRAWIDŁOWY, ryzyko z. Downa dla obu płodów niskie"!!!! Dzieci najprawdopodobniej zdrowe!!! Jakby coś było źle to by mi napisał? O innych trisomiach nic nie wspomniał... Czekam teraz na maila z wynikami i świra dostaję.

Kobiety co o tym sądzicie? Wariuję trochę.
    Kochana, reszta jest z reguły jeszcze niższa, jeśli ZD jest niski!
    ja otrzymałam w wiadomosci tylko info, ze "wynik testu genetycznego prawidłowy" I też się zamartwiałam, a później jakieś kolosalne cyfry były!
    Będzie dobrze! :***

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia, o której masz dziś wizytę ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Dzierzba gratulacje:)

Mam pytanie, czy macie czasem ból w miejscu janika, taki mocno kłujący, w nocy taki miałam. Nie mogłam wstać z łożka, przekręcić się, przeszło po jakimś czasie, a miałam juz jechać na IP. Nie wiem czy to po wizycie i wypadzie po sklepach, podrózy pociągiem , choć to tylko 50 min. U rodziców nie mam żadnego zaufanego gina żeby sprawdzic w razie czego. Ehh dzisiaj nic nie robię, tylko leżę, a miałam z siostrą na zakupy przedświateczne pojechać.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    klienci mi coś mówią, a ja zapominam po chwili czego chcieli, wtedy czuję się jak kretynka, jak jeżdżę na prawku, to sobie powtarzam cały czas gdzie teraz mam jechać :P
    a niektóre rzeczy muszę sobie po prostu zapisywać...
    No cóż, może bejbiątko odbiera Ci chwilowo inteligencję i pamięć :D
    Wróci do normy! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem taka zła, mąż mi ciasto zjadł, za każdym razem mówił że go nie lubi, a dziś otwieram lodówkę, żeby zjeść sobie ostatni kawałek i go nie ma!! :(

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ja jestem taka zła, mąż mi ciasto zjadł, za każdym razem mówił że go nie lubi, a dziś otwieram lodówkę, żeby zjeść sobie ostatni kawałek i go nie ma!! :(
    Weź mi nie mów, za każdym razem jak jestem u rodziców biorę ze sobą swoje smakołyki, i zawsze młodszy brat(o 17 lat) mi popierdziela. Nawet nie zapyta, a jak coś mu powiem to słyszę: weź wyluzuj, to tylko jedzenie, o jedzenie mam się pytać. Wczoraj wieczorem przyjechałam, miałam 4 kiwi, borówki, grejfruty, chcę zrobic rano owsiankę, a nie ma juz większości rzeczy, nawet nie wiem kiedy on to wszamał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:46

34bwsek2p5pf20kh.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    uuu jak on mógł.. ja wczoraj do pracy zrobiłam sernik i pytałam się mojego P czy mu coś zostawić to mówił, że nieeee, ale i tak zostawiłam 4 kawałki, myślę sobie - będę jadła :D ale wpadli rodzice popołudniem i po kawałku zjedliśmy, został jeden kawałek i też chciałam go pochłonąć, ale nagle mój mąż jak wrócił z pracy to pyta się gdzie dla niego serniczek? więc mu odstąpiłam, każdy zadowolony zjadł po jednym ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że mój brat jest na diecie :P
    tylko jedzenie? o masakra, jeszcze do niedawna, gdy widziałam u kogoś coś dobrego, chciałam się na niego rzucić i mu zabrać :D :D

m.k.83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, piękne wieści ;-)
    Ja dziś jestem w pracy... Jak lekarz da zwolnienie to ostatni dzień! Bajecznie!
    Ale niestety zmartwilam się, bo rano się trochę zdenerwowalam i chyba z tego wszystkiego rozbolal mnie brzuch, ale tak dziwnie i zrobił się ciężki a za moment opuściło. Czy to mógł być jakiś skurcz?
    Jutro wizyta, muszę o tym wspomnieć.

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ