WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmargol wrote:pirelka, pocieszyłaś mnie z tą krzywą cukrową
a to można popijać wodą z cytryną? bo ja myślałam, że tą cytrynę to się do tego dodaje
chyba guupia ja
Ja musiałam wypić cały kubeczek u pielęgniarek, nawet nie pytałam czy mogę cytrynę dodaćprzygotowałam sobie z domu butelkę z wodą i cytryną i napiłam sie na korytarzu. Pielęgniarka mówiła, że po badaniu można 1/2 kubeczka przepić to słodkie, ale potem aż do drugiego badania nic nie pić i nie jeść. Tak zrobiłam i nie było dla mnie to jakieś wielce trudne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:06
-
nick nieaktualnymmargol wrote:pirelka dzieki za pomysl, moze tez sobie w domu przygotuje
więc szybko i już
A Ty kiedy masz badanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:14
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Witam się i ja.
Całą noc nie spałam po wczorajszej informacji o łożysku przodującym
Bardzo się martwię czy wszystko skończy się dobrze. Myślałam, że chociaż ta ciąża będzie lightowaale widać nie jest mi to dane
Spokojnie, ja w pierwszej ciąży miałam łożysko przodujące.
Ciąża przebiegła książkowo
Nie martw siężabka04, agatia lubią tę wiadomość
-
pirelka wrote:Nie ma za co, U mnie ten smak dość szybko zniknął, a odbiło mi się dosłownie raz tym słodkim. Fakt jest tak słodkie, że nawet się nie spodziewałam, że aż tak do tego trochę takie sztuczne, ale im szybciej bez odstawiania tym lepiej było dla mnie, bo jak przełknęłam i odstawiłam to aż piekło i myślałam, że małymi łykami nie dam rady
więc szybko i już
A Ty kiedy masz badanie? -
nick nieaktualnymmargol wrote:We wtorek. A wyniki od razu daja czy trzeba dluzej czekac?
Ale to lepiej, bo bardziej dokładne. Ja na glukometrze miałam 76, bo sprawdzała czy może mi podać w ogóle glukozę, a z krwi na czczo wyszło 90 więc ostro zaniża im ten glukometr
Też miałaś wskazania do wcześniejszego badania krzywej? Bo normalnie to po 20-tym tyg. się chyba robi. Mi w laboratorium też gadały, że za wcześnie, ale lekarka zleciła, by nie czekać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry w piękny, słoneczny dzień
Pisaliście jakiś czas temu o nawilżeniu skory. I wczoraj dostałam olśnienia. Jeszcze w grudniu u mojej kosmetyczki kupiłam mydełka - babeczki. Sprzątając wczoraj je znalazłamMydełka wykonane są z naturalnych składników. Kawałek takiej babesi wrzuca sie do wanny i dzięki temu kąpiel to prawdziwa rozkosz... Skóra po wyjściu jest natłuszczona, jakbym użyła oliwki.
Taka babeczka to koszt 8 zł, a wystarcza na ok. 10 kąpieli.
Wrzucam Wam foto:
mmargol, m.k.83, żabka04, violett, Anulka01, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:Ja mam tego samego dnia w systemie online. Od razu po badaniu nie dają, bo to badanie z krwi, a nie na glukometrze
Ale to lepiej, bo bardziej dokładne. Ja na glukometrze miałam 76, bo sprawdzała czy może mi podać w ogóle glukozę, a z krwi na czczo wyszło 90 więc ostro zaniża im ten glukometr
Też miałaś wskazania do wcześniejszego badania krzywej? Bo normalnie to po 20-tym tyg. się chyba robi. Mi w laboratorium też gadały, że za wcześnie, ale lekarka zleciła, by nie czekać..
No tak, przeciez to z krwii, nie zczailam :p -
nick nieaktualnyJa dzisiaj badając mojej córci cukier - kurde znowu muszę jej mocno ograniczyć słodycze bo było 96 - u mnie pomiar wyniósł 86. Wiec wielkiej tragedii nie ma, choć mogłoby byc ciut niżej.
Uciekam dziś na drobne zakupy świąteczne, potem mam ochotę skoczyć do Lumpka i znaleźć cos ładnego dla Haniutka
Co do kulki w podbrzuszu. Od pewnego czasu jak siedzę w pozycji wyprostowanej na krześle, to uda jakoś automatycznie uciekają mi na boki, bo inaczej czuje ucisk. Poza tym w nocy leżąc na boku, wkładam Jaśka pomiędzy nogi. Niby brzuch nie jest taki wielki, ale jakoś przeszkadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:47
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Poprosilam lekarza o skierowanie bo raczej za wysoku wynik mialam jak na ciezarna 5,5 czyli 99. On odnosil sie do norm na sprawozdaniu czyli do 5,9 ale skierowal mnie wczesniej zebym sie uspokoila.
No tak, przeciez to z krwii, nie zczailam :p
Dodatkowo u mnie Mama ma cukrzycę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmargol wrote:AniaLewandowska, wyglada apetycznie
pirelka u mnie na mazowszu piekny sloneczny dzien, niebo czyste i blekitnetak jak wczoraj
tylko wczoraj wiatr chlodny byl przy tym a dzisiaj jezzcze nie wiem
jak przyniosłam je do domu (a kupiłam wtedy 6) to dziewczyny moje chciały zjeść
dopiero in wytłumaczyłam, ze to mydło. Młode je tak skitrały w łazience, żebym ich nie znalazła i nie użyła. No ale maja pecha. Teraz bedą wręcz dla mojego ciała zbawienne. Poszukam gdzie w necie, czy nie ma sklepu wysyłkowego. Bo moja kosmetyczka miała je tylko przed świetami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:51
-
w nocy dostałam sms od doktora Dudarewicza o treści "Wynik PRAWIDŁOWY, ryzyko z. Downa dla obu płodów niskie"!!!! Dzieci najprawdopodobniej zdrowe!!! Jakby coś było źle to by mi napisał? O innych trisomiach nic nie wspomniał... Czekam teraz na maila z wynikami i świra dostaję.
Kobiety co o tym sądzicie? Wariuję trochę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:51
AniaLewandowska, mmargol, kamciaelcia, agatia, m.k.83, malgorzalka, Pysiaczek89, martta, żabka04, claudiuszek, violett, Anulka01, Broszka, mysza0406, staraczka_85, KasicaLisica, Angela89, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość