WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo w ogole to juz 18 tydzien mi sie zaczal, ojacie jak ten czas zaczal mi zasuwac do przodu! a na poczatku sie dluzylo :-)

martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klienci mi coś mówią, a ja zapominam po chwili czego chcieli, wtedy czuję się jak kretynka, jak jeżdżę na prawku, to sobie powtarzam cały czas gdzie teraz mam jechać :P
    a niektóre rzeczy muszę sobie po prostu zapisywać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    pirelka, pocieszyłaś mnie z tą krzywą cukrową :) a to można popijać wodą z cytryną? bo ja myślałam, że tą cytrynę to się do tego dodaje :P chyba guupia ja :P

Ja musiałam wypić cały kubeczek u pielęgniarek, nawet nie pytałam czy mogę cytrynę dodać :P przygotowałam sobie z domu butelkę z wodą i cytryną i napiłam sie na korytarzu. Pielęgniarka mówiła, że po badaniu można 1/2 kubeczka przepić to słodkie, ale potem aż do drugiego badania nic nie pić i nie jeść. Tak zrobiłam i nie było dla mnie to jakieś wielce trudne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:06

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka dzieki za pomysl, moze tez sobie w domu przygotuje :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    pirelka dzieki za pomysl, moze tez sobie w domu przygotuje :-)
    Nie ma za co, U mnie ten smak dość szybko zniknął, a odbiło mi się dosłownie raz tym słodkim. Fakt jest tak słodkie, że nawet się nie spodziewałam, że aż tak do tego trochę takie sztuczne, ale im szybciej bez odstawiania tym lepiej było dla mnie, bo jak przełknęłam i odstawiłam to aż piekło i myślałam, że małymi łykami nie dam rady :P więc szybko i już :D
    A Ty kiedy masz badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Witam się i ja.
    Całą noc nie spałam po wczorajszej informacji o łożysku przodującym :/
    Bardzo się martwię czy wszystko skończy się dobrze. Myślałam, że chociaż ta ciąża będzie lightowa :( ale widać nie jest mi to dane :/

Spokojnie, ja w pierwszej ciąży miałam łożysko przodujące.
    Ciąża przebiegła książkowo :)
    Nie martw się :)

żabka04, agatia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie ma za co, U mnie ten smak dość szybko zniknął, a odbiło mi się dosłownie raz tym słodkim. Fakt jest tak słodkie, że nawet się nie spodziewałam, że aż tak do tego trochę takie sztuczne, ale im szybciej bez odstawiania tym lepiej było dla mnie, bo jak przełknęłam i odstawiłam to aż piekło i myślałam, że małymi łykami nie dam rady :P więc szybko i już :D
    A Ty kiedy masz badanie?
    We wtorek. A wyniki od razu daja czy trzeba dluzej czekac?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    We wtorek. A wyniki od razu daja czy trzeba dluzej czekac?
    Ja mam tego samego dnia w systemie online. Od razu po badaniu nie dają, bo to badanie z krwi, a nie na glukometrze :)
    Ale to lepiej, bo bardziej dokładne. Ja na glukometrze miałam 76, bo sprawdzała czy może mi podać w ogóle glukozę, a z krwi na czczo wyszło 90 więc ostro zaniża im ten glukometr ;)

Też miałaś wskazania do wcześniejszego badania krzywej? Bo normalnie to po 20-tym tyg. się chyba robi. Mi w laboratorium też gadały, że za wcześnie, ale lekarka zleciła, by nie czekać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:19

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    a jak wyszła ci cała krzywa?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    a jak wyszła ci cała krzywa?
    90 na czczo
    130 po 1 godz.
    109 po 2 godz.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piękny, słoneczny dzień :)
    Pisaliście jakiś czas temu o nawilżeniu skory. I wczoraj dostałam olśnienia. Jeszcze w grudniu u mojej kosmetyczki kupiłam mydełka - babeczki. Sprzątając wczoraj je znalazłam ;) Mydełka wykonane są z naturalnych składników. Kawałek takiej babesi wrzuca sie do wanny i dzięki temu kąpiel to prawdziwa rozkosz... Skóra po wyjściu jest natłuszczona, jakbym użyła oliwki.
    Taka babeczka to koszt 8 zł, a wystarcza na ok. 10 kąpieli.
    Wrzucam Wam foto:
    6dfe0592753216f9med.jpg

mmargol, m.k.83, żabka04, violett, Anulka01, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was ładna pogoda? A u mnie szaro, buro i ponuro... chwilami pada deszcz :/

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja mam tego samego dnia w systemie online. Od razu po badaniu nie dają, bo to badanie z krwi, a nie na glukometrze :)
    Ale to lepiej, bo bardziej dokładne. Ja na glukometrze miałam 76, bo sprawdzała czy może mi podać w ogóle glukozę, a z krwi na czczo wyszło 90 więc ostro zaniża im ten glukometr ;)

Też miałaś wskazania do wcześniejszego badania krzywej? Bo normalnie to po 20-tym tyg. się chyba robi. Mi w laboratorium też gadały, że za wcześnie, ale lekarka zleciła, by nie czekać..
    Poprosilam lekarza o skierowanie bo raczej za wysoku wynik mialam jak na ciezarna 5,5 czyli 99. On odnosil sie do norm na sprawozdaniu czyli do 5,9 ale skierowal mnie wczesniej zebym sie uspokoila.
    No tak, przeciez to z krwii, nie zczailam :p

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj badając mojej córci cukier - kurde znowu muszę jej mocno ograniczyć słodycze bo było 96 - u mnie pomiar wyniósł 86. Wiec wielkiej tragedii nie ma, choć mogłoby byc ciut niżej.

Uciekam dziś na drobne zakupy świąteczne, potem mam ochotę skoczyć do Lumpka i znaleźć cos ładnego dla Haniutka ;)

Co do kulki w podbrzuszu. Od pewnego czasu jak siedzę w pozycji wyprostowanej na krześle, to uda jakoś automatycznie uciekają mi na boki, bo inaczej czuje ucisk. Poza tym w nocy leżąc na boku, wkładam Jaśka pomiędzy nogi. Niby brzuch nie jest taki wielki, ale jakoś przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:47

Behemottka lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska, wyglada apetycznie :D
    pirelka u mnie na mazowszu piekny sloneczny dzien, niebo czyste i blekitne :-) tak jak wczoraj :-) tylko wczoraj wiatr chlodny byl przy tym a dzisiaj jezzcze nie wiem ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Poprosilam lekarza o skierowanie bo raczej za wysoku wynik mialam jak na ciezarna 5,5 czyli 99. On odnosil sie do norm na sprawozdaniu czyli do 5,9 ale skierowal mnie wczesniej zebym sie uspokoila.
    No tak, przeciez to z krwii, nie zczailam :p
    No to faktycznie wysoki. Na moim wyniku też jest norma do 99, ale lekarze mi mówili, że dla ciężarnych to norma do 90-91 max. Dlatego ja też dostałam wcześniej, by dmuchać na zimne co moim zdaniem lepiej zrobić i ewentualnie zapanować nad dietą niż miałoby być za późno ;)
    Dodatkowo u mnie Mama ma cukrzycę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:47

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Spokojnie, ja w pierwszej ciąży miałam łożysko przodujące.
    Ciąża przebiegła książkowo :)
    Nie martw się :)

Ja też mam przodujące i narazie żadnych problemów nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    AniaLewandowska, wyglada apetycznie :D
    pirelka u mnie na mazowszu piekny sloneczny dzien, niebo czyste i blekitne :-) tak jak wczoraj :-) tylko wczoraj wiatr chlodny byl przy tym a dzisiaj jezzcze nie wiem ;-)
    Rzeczywiście ;) jak przyniosłam je do domu (a kupiłam wtedy 6) to dziewczyny moje chciały zjeść ;) dopiero in wytłumaczyłam, ze to mydło. Młode je tak skitrały w łazience, żebym ich nie znalazła i nie użyła. No ale maja pecha. Teraz bedą wręcz dla mojego ciała zbawienne. Poszukam gdzie w necie, czy nie ma sklepu wysyłkowego. Bo moja kosmetyczka miała je tylko przed świetami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:51

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nocy dostałam sms od doktora Dudarewicza o treści "Wynik PRAWIDŁOWY, ryzyko z. Downa dla obu płodów niskie"!!!! Dzieci najprawdopodobniej zdrowe!!! Jakby coś było źle to by mi napisał? O innych trisomiach nic nie wspomniał... Czekam teraz na maila z wynikami i świra dostaję.

Kobiety co o tym sądzicie? Wariuję trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:51

AniaLewandowska, mmargol, kamciaelcia, agatia, m.k.83, malgorzalka, Pysiaczek89, martta, żabka04, claudiuszek, violett, Anulka01, Broszka, mysza0406, staraczka_85, KasicaLisica, Angela89, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ