WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki i kłucie, rozciąganie i dyskomfort w podbrzuszu też mi doskwierają, zwłaszcza wieczorami, ale to podobno normalne i ma być jeszcze gorzej bo wszystko się rozciąga..

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kurczę, myślałam że wejdę w swoją sukienkę ogrodniczkę, ale nie wcisnę się za żadne skarby :(

oj ;-) ja tak mam jesli chodzi chodzi o chyba wszystkie moje sukienki - tak na prawde to przez to, ze zawsze chodzilam w bardzo obcislych ciuchach, wiec minimy weekend musialam spedzic w sklepie i kupic sobie pare bluzeczek i spodnie na teraz ...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Udaj sie choćby do lekarza pierwszego kontaktu do przychodni, to Cię oslucha chociaż, może EKG zrobią, może być refluks, sercowe sprawy a moze nic, ale będziesz spokojniejsza.

Dziękuję za odpowiedź. Chyba będę musiała się udać do przychodni po świętach choć tak strasznie nie ufam tamtym lekarzom...ale masz rację, może chociaż ktoś serce osłucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dzierzba świetna wiadomość :)

Dziewczyny, a mnie nadal boli podbrzusze tak dziwnie. No-spa pomaga na kilka godzin, najgorzej jest nad ranem, a moja gin kazała głownie leżeć, to przecież w nocy leżę, a mimo wszystko boli.
    Chyba skonsultuję to z innym lekarzem, bo się martwię.

Mam tak samo jak Ty. 14 tydzień a mnie jak brzuch bolał tak boli. Zdecydowanie mniej i rzadziej niż w pierwszych tygodniach kiedy to musiałam brać nospe 3 razy dziennie ale te boleści są męczące. Mój gin mówi że macica się powiększa itp i dlatego te bóle. Ponoć jedne kobiety odczuwają to mniej inne bardziej. My widocznie należymy do tych drugich niestety...

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    m.k. rozumiem twoje obawy.
    Jeżeli nie przejdzie to jedź na ta IP.

Ja nie miałam usuwanego wyrostka tak poprostu jajniki mi czasami doskwieraja :-(
    Czy mogę cię zapytać co było powodem poronienia??

Sorki jak nie chcesz to zignoruj moje pytanie.
    Pytam bo po dzisiejszym śnie moim to chodzę jakaś nie dobita :-(
    Nie chciałabym dziewczynom tu takich smutnych historii pisać, jeśli chcesz to na priv.

żabka04 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Nie chciałabym dziewczynom tu takich smutnych historii pisać, jeśli chcesz to na priv.

Ok.
    Wysłałam ci zaproszenie.
    Napisz na priv:-)
    Dziękuję:-)

m.k.83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nawet nie wiem kiedy i witam 17 tydzień :)
    Dzierzba : za dużo nas tu kciuki trzymało i poprosiło kogo trzeba, żeby było inaczej :) Baaaardzo się cieszymy wracaj do nas mamuśka
    Ja dziś jestem nieprzytomna mój pies całą noc się wiercił, bo przy tym remoncie trochę się boi. A ja w nocy wszystko słyszę i chyba z 10 razy się budziłam będę dziś jak zombi...czas leci już tylko 2 tygodnie i do doktorka nie mogę się doczekać. Póki co podsłuchujemy serduszko i za każdym razem jest to równie przyjemne :)
    Powodzenia dziewczyny dziś. A jest tu ktoś z Gdańska? Lub okolic Kowal?

martta, violett, Dzierzba, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze, że piszecie o tych bólach, mi od dwóch dni jakoś mocniej doskwiera brzuch na dole. Tak jakby ktoś położył mi kamień tam, raz z prawej strony raz z lewej chociaż częściej zdecydowanie prawej. No i kluje i ciągnie, wczoraj późno wróciłam do domu i chyba maluchowi sie nie spodobało, bo dosc mocno mnie bolało, ale na szczęście jak sie położyłam spać to przeszło.
    Dzierzba super wiadomości, nie mogło byc inaczej :-)
    Szaroburo dzisiaj, a rano jak jechałam do pracy to padal śnieg!
    Mysza ja z Gdańska :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:17

o148p07w5riqasy7.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tak czasami pobolewa podbrzusze, a dzisiaj dodatkowo czuje takie jakby kłucie w pochwie? Nawet nie wiem, gdzie to dokładnie czuje? Stresują mnie takie dziwne kłucia i boleści :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam królewicza/królewna w brzuchu jak za długo stoję w kuchni czy coś robię zaraz mnie brzuch bóli i domaga się żebym się położyła.:-(
    Rano siedziałam przy kompie i co brzuch zaczął boleć i musiałam się położyć teraz lezakuje i jest już lepiej.
    To normalne dziewczyny wszystko rośnie więc ma prawo jak boli mocno to trzeba nospe wziąść.

Aga_Andzia, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta i mamy takie same imiona :) Ja mieszkałam 5 lat we Wrzeszczu a teraz trochę za miastem. Może kiedyś uda się jakoś spotkać? Szybciej niż w szpitalu :p
    Masz już jakieś typy co do porodówki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba gratuluję, widać lekarz też się ucieszył bardzo:)

Piszecie o bólach brzucha, a mnie nie boli nic. Tylko w 1wszym trymestrze rozciagała się macica i jajniki. A teraz co przestała? Fajrant?! Wystresuje mnie to dziecko!:) oby do soboty, mam nadzieję, że gin puści mi detektorem serduszko, chociaż tyle. Tzn. Nie będzie miał wyboru.

• martta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chciałam wczoraj brać, ale udało się zasnąć, średnio to przyjemne naprawdę... :-\
    Mysza nie będziemy tu dziewczyn zanudzac o gdańskich porodowkach, priv? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:27

o148p07w5riqasy7.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę się chwalić :) kochane mam już wyniki badań genetycznych i wyszło wszystko super, mam zdrową córeczkę :D aż się popłakałam ze szczęścia i radosci i nadal płaczę :D :D

martta, m.k.83, violett, Pysiaczek89, mysza0406, kamciaelcia, Gumcia, Dzierzba, mmargol, żabka04, Aga_Andzia, YvonnElizabeth, agatia, pirelka, Anulka01, Malutka92, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Mam tak samo jak Ty. 14 tydzień a mnie jak brzuch bolał tak boli. Zdecydowanie mniej i rzadziej niż w pierwszych tygodniach kiedy to musiałam brać nospe 3 razy dziennie ale te boleści są męczące. Mój gin mówi że macica się powiększa itp i dlatego te bóle. Ponoć jedne kobiety odczuwają to mniej inne bardziej. My widocznie należymy do tych drugich niestety...

Aga pocieszylas mnie troche, dzieki :) jak bylam w poniedzialek na kontroli to wszystko bylo ok i moja lekarka stwierdzila, ze to przemeczenie. Mam lezec i brac no spe 2 dziennie. Ale wlasnie nie przechodzi i to mnie martwi, jeszcze to skonsultuje, ale wlasnie czuje tak jakby dokladnie te macice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta : pewnie też o tym pomyślałam :)Tylko nie wiem jak Cię zaprosić czy coś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na ostatniej wizycie powiedziałam lekarzowi, o bólu brzucha to pytał co nabroiłam i kazał odpoczywać więcej...Dał też duphaston ale 2 dni temu już odstawiłam i faktycznie jest lepiej jak nie pozwalam sobie za dużo. I wrażenie tego balona w brzuchu też nie jest mi obce, często nie mogę prosto siedzieć tylko podparta i odchylona do tyłu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, ze to dziewczynki robią mamom psikusa i każą się badać poprzez NIFTY :)
    dzierzba, ciekawe jak to u ciebie będzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Odcieło mnie od Was na trochę bo mam niestety zapalenie zatok a co za tym idzie masakryczne bóle głowy... dziś już lepiej.. pije koktail Mołotowa (mleko,miód,czosnek) robie parówki i jakoś żyje.
    Powiedzcie mi kochane czy zauważyłyście u siebie tzn celulitis wodny?
    Ja mam wrażenie ze z dnia na dzień u mnie coraz gorzej to wygląda :(

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OFICJALNIE RYZYKO DLA WSZYSTKICH TRZECH TRISOMII JEST NISKIE! Płci nie znam bo nie badają w bliźniaczej :( chociaż mogliby bo jednokosmówkowa jest jak pojedyńcza. Może w sobotę się dowiem.
    Zapisałam się do Dudarewicza na echo dzidziusiów i dostałam od niego numer do podobno świetnego speca od ciąż jednokosmówkowych i TTTS na wszelki wypadek. Będę się z nim po świętach kontaktować. Bardzo jestem zadowolona z podejścia doktora. Kazał mi dzwonić z każdymi wątpliwościami i niepokojami. Czuję się bezpieczna teraz :)

Wódki bym się napiła teraz, a że nie mogę to kupię sobie poduszkę dla ciężarnych i pizzę z podwójnym serem!!
    Dzięki kochane za trzymanie kciuków, modlitwy i wsparcie! Jesteście cudowne!
    Emily gratuluję! Możemy dziś świętować :)

mmargol, Gumcia, żabka04, Magdziulla, Pysiaczek89, agatia, YvonnElizabeth, Aga_Andzia, martta, Emily83, claudiuszek, violett, Anulka01, Angela89, m.k.83, Behemottka, A_n_k_a_80, mysza0406, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Bee85, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ