WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo zastanawiam się czy może ja popadam w paranoje ale widzę że macie to samo zdanie. A powiedzcie mi jak będę chciała zmienić lekarza z nfz na prywatnego czy ja muszę kserować kartotekę? Bo mam swoja książeczkę kartę ciąży ale w kartotece jest inna karta ciąży i nie wiem czy mam ja też przenosić ? I czy muszę powiadamiać mojego obecnego lekarza?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dzięki dziewczyny bo zastanawiam się czy może ja popadam w paranoje ale widzę że macie to samo zdanie. A powiedzcie mi jak będę chciała zmienić lekarza z nfz na prywatnego czy ja muszę kserować kartotekę? Bo mam swoja książeczkę kartę ciąży ale w kartotece jest inna karta ciąży i nie wiem czy mam ja też przenosić ? I czy muszę powiadamiać mojego obecnego lekarza?
    Lepiej skserować bo w książeczce nie masz napisanego wszystkiego, a lekarz musi mieć pełen obraz prowadzenia ciąży i badania jakie miałas robione

mychakruszyna lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna nic nie musisz go o niczym powiadamiac.
    Nie przychodzisz i się nie umawiamy na kolejną wizytę.
    Ja bym zrobiła ksero karty gdyż potem ktoś ci zaświadczenia nie wypisze do becikowego a tam ma pisać że chodzilas do lekarza od 10tc.
    Poszukaj kompetentnego gina i na wizycie zapytaj czy ci wypisze zaświadczenie ze u niego od początku chodzilas przeważnie nie robią problemu i czy potrzebuje ta kartę twoja.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wybaczcie Ale nie nadrobię Waszych postów tyle tego jest... Chciałam tylko zameldować że wczorajsza wizyta wyszła bardzo dobrze, z dzieciem wszystko ok ale nadal nie wiadomo czy chłopak czy babka. Pewnie dowiem się na następnej wizycie 27.04 (ksosia proszę o wpisanie). Będzie to 19 tydzień wiec pewnie już polowkowe mi gin zrobi.
    Zdjęcia z USG z wczoraj są dość słabe bo młode nie chciało współpracować i w ogóle gin miała problem żeby je z profilu złapać, ale wstawię jak tylko się podniose z kanapy bo mam kilka minut dla siebie i postanowiłam je przelezec bo ledwo żyje dziś i brzuch niepokojąco boli. Miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach :)

mmargol, m.k.83, claudiuszek, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Behemottka, violett, YvonnElizabeth, _izunia_, Bratek, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png

Wysłany: 24 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam znalezionego dobrego lekarza bylam raz na wizycie ale powiedzial ze jesli jestem zadowolona z mojego to mam nie zmieniać. Wtedy jeszcze bylam zadowolona ale juz się umówiłam do niego choć do mojego też muszę iść żeby mieć ciaglosc L4 bo mam do 18.04 a prywatną wizytę 20.04 ale myślę że to nie przeszkadza :)

Jadę dziś z mężem na zakupy i jak nigdy nie przepadałam za mięsem i zawsze de volai jadłam tylko mimo ze mama nas zapraszala gdzie byl i królik i kaczka tak w tym roku nie zaprasza nikogo ( chora) to ja mam ochotę na takie mięso właśnie! I kluseczki i kapustka mniam :)ale widziałam w biedronce reklamują pierś z gęsi chyba się skusze;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, do jakiego lekarza chodzisz? :)

mychakruszyna, jakis dziwny ten lekarz jak jeszcze wąty ma ze po co robilas te badania, no jakis niekompetentny chyba i te teksty..

claudiuszek przykra sytuacje ma Twoja szwagierka, i jeszcze siła rzeczy Twoja ciaza bedzie jej przypominac bo jak mowisz na podobnym etapie byla..i jeszcze przed swietami.. Jak widac nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec co bedzie, jeszcze bezobjawowo to sie stalo, no szok po prostu...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrób idź na tą ostatnią wizytę do obecnego lekarza a na 20 idź prywatnie i przekaż mu ze z nim będziesz prowadzić ciaze.

Dzierzba, mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna mi lekarz powiedzial, ze moze wypisac zwolnienie 3 dni w przod i 3 dni w tyl.
    Ja zwolnienie bede miala od 7.04 a wizyte mam 8.04, do pracy zaniose 11.04

Aga_Andzia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie! :)
    Nasz grubasek waży już 200g, jest duży i silny! Ciągle pedałował nogami! :)
    Oszalałam z Miłości do Niego! :)
    A i waga wskazała 2kg wiecej!!! W ciągu 3 tygodni 2kg?!?!??! Aaaaaaaaaaaaa.!!!!!
    Masakra, z tego powodu zrobiło mi się smutno, wszystko inne piękne! :)
    Focie wrzucę później bo idę robić obiad :)

Dzierzba, mmargol, Aga_Andzia, Pysiaczek89, martta, Malutka92, żabka04, kamciaelcia, agatia, Strazaczka1990, Anulka01, m.k.83, claudiuszek, Gumcia, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Behemottka, violett, _izunia_, Bratek, stardust87 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia i tak ma być! Super informacje nam przynosisz :D

Ksosia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 24 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia to super :) a tymi kg się nie przejmuj teraz w 2 trymestrze niestety będziemy rosły tak:P najważniejsze ze maleństwo ma się dobrze. :)

Ksosia lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła do mnie księgowa...mam w pracy kontrol z ZUS z powodu mojej ciąży!! No jak mnie trzon ZUS wkurzył!!! Czliwiek pracuje po 12 godz dziennie na etacie od 18go roku życia i poprzednich umowach zlecenie nie wspominając, stara się o dziecko kupę lat a te urzędasy tylko czekają do czego tu się dopierdzielić!!! Dobrze że w firmie porządek w papierach i nie mam nic do ukrycia choć nie powiem...sam fakt kontroli trochę mnie zestresowal. I jestem uziemiona teraz w domu do 5 kwietnia bo dopuero na ten dzień szef i księgowa mają się stawić na jakiejś komisji w zusie...ehhh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję samych dobrych wiadomości super się to czyta jak jest tak pozytywnie.

Dziś zrobiłam coś dobrego oddałam włosy do fundacji http://www.raknroll.pl/co-robimy/programy/daj-wlos/ z tego faktu miałam całą usługę za darmo :) miło z ich strony kiedyś jak oddawałam tak nie było.

agatia, mmargol, Strazaczka1990, martta, m.k.83, claudiuszek, Ksosia, Pauka, _izunia_, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    mychakruszyna mi lekarz powiedzial, ze moze wypisac zwolnienie 3 dni w przod i 3 dni w tyl.
    Ja zwolnienie bede miala od 7.04 a wizyte mam 8.04, do pracy zaniose 11.04
    Mi znowu mówiła, że nie mogą wypisać wcześniej niż dzień, w którym się zwolnienie kończy.. ale sama nie wiem jak to jest, bo spotkałam się z różnymi opiniami.

Ksosia super wieści :)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na wizycie 22 a zwolnienie mam od 23. Można 3 dni w przód i tył

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Właśnie dzwoniła do mnie księgowa...mam w pracy kontrol z ZUS z powodu mojej ciąży!! No jak mnie trzon ZUS wkurzył!!! Czliwiek pracuje po 12 godz dziennie na etacie od 18go roku życia i poprzednich umowach zlecenie nie wspominając, stara się o dziecko kupę lat a te urzędasy tylko czekają do czego tu się dopierdzielić!!! Dobrze że w firmie porządek w papierach i nie mam nic do ukrycia choć nie powiem...sam fakt kontroli trochę mnie zestresowal. I jestem uziemiona teraz w domu do 5 kwietnia bo dopuero na ten dzień szef i księgowa mają się stawić na jakiejś komisji w zusie...ehhh...

to ZUS informuje o kontroli pracodawcę? ja myslałam, ze kontrola jest niezapowiedziana...też się spodziewam, z zemsty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja byłam na wizycie 22 a zwolnienie mam od 23. Można 3 dni w przód i tył
    No tak czyli byłaś na wizycie w dniu, w którym zwolnienie się kończyło.
    Ja teraz tak idę za tydzień i mam nadzieję, że problemu nie będzie, bo po terminie już kiedyś mi wystawiała wstecz o 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No tak czyli byłaś na wizycie w dniu, w którym zwolnienie się kończyło.
    Ja teraz tak idę za tydzień i mam nadzieję, że problemu nie będzie, bo po terminie już kiedyś mi wystawiała wstecz o 2 dni.
    Nie powinna robić problemów bo T0tak lekarze robią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    to ZUS informuje o kontroli pracodawcę? ja myslałam, ze kontrola jest niezapowiedziana...też się spodziewam, z zemsty

No właśnie ponoć jest różnie i to jest ponoć dla nas plus że nie wpadli bez zapowiedzi na firmę i zaczęli sprawdzać papiery tylko ktoś od nich dostarczył dziś do rąk własnych szefa i księgowej wezwanie do stawienia się na komisji w zusie.
    Ja jeszcze nic nie dostałam ale różnie może być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś! <3
    Moje 200g szczęścia!:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b05c15715dd.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51e09d1ec270.jpg

Pokazywal tez kciuka na znak ze jest "OK" i zeby starzy sie nie martwili :)

żabka04, Dzierzba, kamciaelcia, Pysiaczek89, pirelka, Aga_Andzia, Angela89, mmargol, Strazaczka1990, Anulka01, martta, m.k.83, claudiuszek, Gumcia, A_n_k_a_80, Pauka, AniaLewandowska, Behemottka, violett, YvonnElizabeth, _izunia_, Bratek, stardust87 lubią tę wiadomość

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ