X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo zastanawiam się czy może ja popadam w paranoje ale widzę że macie to samo zdanie. A powiedzcie mi jak będę chciała zmienić lekarza z nfz na prywatnego czy ja muszę kserować kartotekę? Bo mam swoja książeczkę kartę ciąży ale w kartotece jest inna karta ciąży i nie wiem czy mam ja też przenosić ? I czy muszę powiadamiać mojego obecnego lekarza?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dzięki dziewczyny bo zastanawiam się czy może ja popadam w paranoje ale widzę że macie to samo zdanie. A powiedzcie mi jak będę chciała zmienić lekarza z nfz na prywatnego czy ja muszę kserować kartotekę? Bo mam swoja książeczkę kartę ciąży ale w kartotece jest inna karta ciąży i nie wiem czy mam ja też przenosić ? I czy muszę powiadamiać mojego obecnego lekarza?
    Lepiej skserować bo w książeczce nie masz napisanego wszystkiego, a lekarz musi mieć pełen obraz prowadzenia ciąży i badania jakie miałas robione

mychakruszyna lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna nic nie musisz go o niczym powiadamiac.
    Nie przychodzisz i się nie umawiamy na kolejną wizytę.
    Ja bym zrobiła ksero karty gdyż potem ktoś ci zaświadczenia nie wypisze do becikowego a tam ma pisać że chodzilas do lekarza od 10tc.
    Poszukaj kompetentnego gina i na wizycie zapytaj czy ci wypisze zaświadczenie ze u niego od początku chodzilas przeważnie nie robią problemu i czy potrzebuje ta kartę twoja.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wybaczcie Ale nie nadrobię Waszych postów tyle tego jest... Chciałam tylko zameldować że wczorajsza wizyta wyszła bardzo dobrze, z dzieciem wszystko ok ale nadal nie wiadomo czy chłopak czy babka. Pewnie dowiem się na następnej wizycie 27.04 (ksosia proszę o wpisanie). Będzie to 19 tydzień wiec pewnie już polowkowe mi gin zrobi.
    Zdjęcia z USG z wczoraj są dość słabe bo młode nie chciało współpracować i w ogóle gin miała problem żeby je z profilu złapać, ale wstawię jak tylko się podniose z kanapy bo mam kilka minut dla siebie i postanowiłam je przelezec bo ledwo żyje dziś i brzuch niepokojąco boli. Miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach :)

mmargol, m.k.83, claudiuszek, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Behemottka, violett, YvonnElizabeth, _izunia_, Bratek, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png

Wysłany: 24 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam znalezionego dobrego lekarza bylam raz na wizycie ale powiedzial ze jesli jestem zadowolona z mojego to mam nie zmieniać. Wtedy jeszcze bylam zadowolona ale juz się umówiłam do niego choć do mojego też muszę iść żeby mieć ciaglosc L4 bo mam do 18.04 a prywatną wizytę 20.04 ale myślę że to nie przeszkadza :)

Jadę dziś z mężem na zakupy i jak nigdy nie przepadałam za mięsem i zawsze de volai jadłam tylko mimo ze mama nas zapraszala gdzie byl i królik i kaczka tak w tym roku nie zaprasza nikogo ( chora) to ja mam ochotę na takie mięso właśnie! I kluseczki i kapustka mniam :)ale widziałam w biedronce reklamują pierś z gęsi chyba się skusze;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, do jakiego lekarza chodzisz? :)

mychakruszyna, jakis dziwny ten lekarz jak jeszcze wąty ma ze po co robilas te badania, no jakis niekompetentny chyba i te teksty..

claudiuszek przykra sytuacje ma Twoja szwagierka, i jeszcze siła rzeczy Twoja ciaza bedzie jej przypominac bo jak mowisz na podobnym etapie byla..i jeszcze przed swietami.. Jak widac nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec co bedzie, jeszcze bezobjawowo to sie stalo, no szok po prostu...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrób idź na tą ostatnią wizytę do obecnego lekarza a na 20 idź prywatnie i przekaż mu ze z nim będziesz prowadzić ciaze.

Dzierzba, mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna mi lekarz powiedzial, ze moze wypisac zwolnienie 3 dni w przod i 3 dni w tyl.
    Ja zwolnienie bede miala od 7.04 a wizyte mam 8.04, do pracy zaniose 11.04

Aga_Andzia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie! :)
    Nasz grubasek waży już 200g, jest duży i silny! Ciągle pedałował nogami! :)
    Oszalałam z Miłości do Niego! :)
    A i waga wskazała 2kg wiecej!!! W ciągu 3 tygodni 2kg?!?!??! Aaaaaaaaaaaaa.!!!!!
    Masakra, z tego powodu zrobiło mi się smutno, wszystko inne piękne! :)
    Focie wrzucę później bo idę robić obiad :)

Dzierzba, mmargol, Aga_Andzia, Pysiaczek89, martta, Malutka92, żabka04, kamciaelcia, agatia, Strazaczka1990, Anulka01, m.k.83, claudiuszek, Gumcia, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Behemottka, violett, _izunia_, Bratek, stardust87 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia i tak ma być! Super informacje nam przynosisz :D

Ksosia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 24 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia to super :) a tymi kg się nie przejmuj teraz w 2 trymestrze niestety będziemy rosły tak:P najważniejsze ze maleństwo ma się dobrze. :)

Ksosia lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła do mnie księgowa...mam w pracy kontrol z ZUS z powodu mojej ciąży!! No jak mnie trzon ZUS wkurzył!!! Czliwiek pracuje po 12 godz dziennie na etacie od 18go roku życia i poprzednich umowach zlecenie nie wspominając, stara się o dziecko kupę lat a te urzędasy tylko czekają do czego tu się dopierdzielić!!! Dobrze że w firmie porządek w papierach i nie mam nic do ukrycia choć nie powiem...sam fakt kontroli trochę mnie zestresowal. I jestem uziemiona teraz w domu do 5 kwietnia bo dopuero na ten dzień szef i księgowa mają się stawić na jakiejś komisji w zusie...ehhh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję samych dobrych wiadomości super się to czyta jak jest tak pozytywnie.

Dziś zrobiłam coś dobrego oddałam włosy do fundacji http://www.raknroll.pl/co-robimy/programy/daj-wlos/ z tego faktu miałam całą usługę za darmo :) miło z ich strony kiedyś jak oddawałam tak nie było.

agatia, mmargol, Strazaczka1990, martta, m.k.83, claudiuszek, Ksosia, Pauka, _izunia_, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    mychakruszyna mi lekarz powiedzial, ze moze wypisac zwolnienie 3 dni w przod i 3 dni w tyl.
    Ja zwolnienie bede miala od 7.04 a wizyte mam 8.04, do pracy zaniose 11.04
    Mi znowu mówiła, że nie mogą wypisać wcześniej niż dzień, w którym się zwolnienie kończy.. ale sama nie wiem jak to jest, bo spotkałam się z różnymi opiniami.

Ksosia super wieści :)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na wizycie 22 a zwolnienie mam od 23. Można 3 dni w przód i tył

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Właśnie dzwoniła do mnie księgowa...mam w pracy kontrol z ZUS z powodu mojej ciąży!! No jak mnie trzon ZUS wkurzył!!! Czliwiek pracuje po 12 godz dziennie na etacie od 18go roku życia i poprzednich umowach zlecenie nie wspominając, stara się o dziecko kupę lat a te urzędasy tylko czekają do czego tu się dopierdzielić!!! Dobrze że w firmie porządek w papierach i nie mam nic do ukrycia choć nie powiem...sam fakt kontroli trochę mnie zestresowal. I jestem uziemiona teraz w domu do 5 kwietnia bo dopuero na ten dzień szef i księgowa mają się stawić na jakiejś komisji w zusie...ehhh...

to ZUS informuje o kontroli pracodawcę? ja myslałam, ze kontrola jest niezapowiedziana...też się spodziewam, z zemsty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja byłam na wizycie 22 a zwolnienie mam od 23. Można 3 dni w przód i tył
    No tak czyli byłaś na wizycie w dniu, w którym zwolnienie się kończyło.
    Ja teraz tak idę za tydzień i mam nadzieję, że problemu nie będzie, bo po terminie już kiedyś mi wystawiała wstecz o 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No tak czyli byłaś na wizycie w dniu, w którym zwolnienie się kończyło.
    Ja teraz tak idę za tydzień i mam nadzieję, że problemu nie będzie, bo po terminie już kiedyś mi wystawiała wstecz o 2 dni.
    Nie powinna robić problemów bo T0tak lekarze robią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    to ZUS informuje o kontroli pracodawcę? ja myslałam, ze kontrola jest niezapowiedziana...też się spodziewam, z zemsty

No właśnie ponoć jest różnie i to jest ponoć dla nas plus że nie wpadli bez zapowiedzi na firmę i zaczęli sprawdzać papiery tylko ktoś od nich dostarczył dziś do rąk własnych szefa i księgowej wezwanie do stawienia się na komisji w zusie.
    Ja jeszcze nic nie dostałam ale różnie może być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś! <3
    Moje 200g szczęścia!:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b05c15715dd.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51e09d1ec270.jpg

Pokazywal tez kciuka na znak ze jest "OK" i zeby starzy sie nie martwili :)

żabka04, Dzierzba, kamciaelcia, Pysiaczek89, pirelka, Aga_Andzia, Angela89, mmargol, Strazaczka1990, Anulka01, martta, m.k.83, claudiuszek, Gumcia, A_n_k_a_80, Pauka, AniaLewandowska, Behemottka, violett, YvonnElizabeth, _izunia_, Bratek, stardust87 lubią tę wiadomość

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ