WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny bo zastanawiam się czy może ja popadam w paranoje ale widzę że macie to samo zdanie. A powiedzcie mi jak będę chciała zmienić lekarza z nfz na prywatnego czy ja muszę kserować kartotekę? Bo mam swoja książeczkę kartę ciąży ale w kartotece jest inna karta ciąży i nie wiem czy mam ja też przenosić ? I czy muszę powiadamiać mojego obecnego lekarza?
-
mychakruszyna wrote:Dzięki dziewczyny bo zastanawiam się czy może ja popadam w paranoje ale widzę że macie to samo zdanie. A powiedzcie mi jak będę chciała zmienić lekarza z nfz na prywatnego czy ja muszę kserować kartotekę? Bo mam swoja książeczkę kartę ciąży ale w kartotece jest inna karta ciąży i nie wiem czy mam ja też przenosić ? I czy muszę powiadamiać mojego obecnego lekarza?
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMychakruszyna nic nie musisz go o niczym powiadamiac.
Nie przychodzisz i się nie umawiamy na kolejną wizytę.
Ja bym zrobiła ksero karty gdyż potem ktoś ci zaświadczenia nie wypisze do becikowego a tam ma pisać że chodzilas do lekarza od 10tc.
Poszukaj kompetentnego gina i na wizycie zapytaj czy ci wypisze zaświadczenie ze u niego od początku chodzilas przeważnie nie robią problemu i czy potrzebuje ta kartę twoja.
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wybaczcie Ale nie nadrobię Waszych postów tyle tego jest... Chciałam tylko zameldować że wczorajsza wizyta wyszła bardzo dobrze, z dzieciem wszystko ok ale nadal nie wiadomo czy chłopak czy babka. Pewnie dowiem się na następnej wizycie 27.04 (ksosia proszę o wpisanie). Będzie to 19 tydzień wiec pewnie już polowkowe mi gin zrobi.
Zdjęcia z USG z wczoraj są dość słabe bo młode nie chciało współpracować i w ogóle gin miała problem żeby je z profilu złapać, ale wstawię jak tylko się podniose z kanapy bo mam kilka minut dla siebie i postanowiłam je przelezec bo ledwo żyje dziś i brzuch niepokojąco boli. Miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytachmmargol, m.k.83, claudiuszek, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Behemottka, violett, YvonnElizabeth, _izunia_, Bratek, kark lubią tę wiadomość
-
No mam znalezionego dobrego lekarza bylam raz na wizycie ale powiedzial ze jesli jestem zadowolona z mojego to mam nie zmieniać. Wtedy jeszcze bylam zadowolona ale juz się umówiłam do niego choć do mojego też muszę iść żeby mieć ciaglosc L4 bo mam do 18.04 a prywatną wizytę 20.04 ale myślę że to nie przeszkadza
Jadę dziś z mężem na zakupy i jak nigdy nie przepadałam za mięsem i zawsze de volai jadłam tylko mimo ze mama nas zapraszala gdzie byl i królik i kaczka tak w tym roku nie zaprasza nikogo ( chora) to ja mam ochotę na takie mięso właśnie! I kluseczki i kapustka mniam :)ale widziałam w biedronce reklamują pierś z gęsi chyba się skusze;) -
agatia, do jakiego lekarza chodzisz?
mychakruszyna, jakis dziwny ten lekarz jak jeszcze wąty ma ze po co robilas te badania, no jakis niekompetentny chyba i te teksty..
claudiuszek przykra sytuacje ma Twoja szwagierka, i jeszcze siła rzeczy Twoja ciaza bedzie jej przypominac bo jak mowisz na podobnym etapie byla..i jeszcze przed swietami.. Jak widac nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec co bedzie, jeszcze bezobjawowo to sie stalo, no szok po prostu... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie!
Nasz grubasek waży już 200g, jest duży i silny! Ciągle pedałował nogami!
Oszalałam z Miłości do Niego!
A i waga wskazała 2kg wiecej!!! W ciągu 3 tygodni 2kg?!?!??! Aaaaaaaaaaaaa.!!!!!
Masakra, z tego powodu zrobiło mi się smutno, wszystko inne piękne!
Focie wrzucę później bo idę robić obiadDzierzba, mmargol, Aga_Andzia, Pysiaczek89, martta, Malutka92, żabka04, kamciaelcia, agatia, Strazaczka1990, Anulka01, m.k.83, claudiuszek, Gumcia, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Behemottka, violett, _izunia_, Bratek, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie dzwoniła do mnie księgowa...mam w pracy kontrol z ZUS z powodu mojej ciąży!! No jak mnie trzon ZUS wkurzył!!! Czliwiek pracuje po 12 godz dziennie na etacie od 18go roku życia i poprzednich umowach zlecenie nie wspominając, stara się o dziecko kupę lat a te urzędasy tylko czekają do czego tu się dopierdzielić!!! Dobrze że w firmie porządek w papierach i nie mam nic do ukrycia choć nie powiem...sam fakt kontroli trochę mnie zestresowal. I jestem uziemiona teraz w domu do 5 kwietnia bo dopuero na ten dzień szef i księgowa mają się stawić na jakiejś komisji w zusie...ehhh...
-
nick nieaktualnygratuluję samych dobrych wiadomości super się to czyta jak jest tak pozytywnie.
Dziś zrobiłam coś dobrego oddałam włosy do fundacji http://www.raknroll.pl/co-robimy/programy/daj-wlos/ z tego faktu miałam całą usługę za darmomiło z ich strony kiedyś jak oddawałam tak nie było.
agatia, mmargol, Strazaczka1990, martta, m.k.83, claudiuszek, Ksosia, Pauka, _izunia_, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:mychakruszyna mi lekarz powiedzial, ze moze wypisac zwolnienie 3 dni w przod i 3 dni w tyl.
Ja zwolnienie bede miala od 7.04 a wizyte mam 8.04, do pracy zaniose 11.04
Ksosia super wieściKsosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga_Andzia wrote:Właśnie dzwoniła do mnie księgowa...mam w pracy kontrol z ZUS z powodu mojej ciąży!! No jak mnie trzon ZUS wkurzył!!! Czliwiek pracuje po 12 godz dziennie na etacie od 18go roku życia i poprzednich umowach zlecenie nie wspominając, stara się o dziecko kupę lat a te urzędasy tylko czekają do czego tu się dopierdzielić!!! Dobrze że w firmie porządek w papierach i nie mam nic do ukrycia choć nie powiem...sam fakt kontroli trochę mnie zestresowal. I jestem uziemiona teraz w domu do 5 kwietnia bo dopuero na ten dzień szef i księgowa mają się stawić na jakiejś komisji w zusie...ehhh...
to ZUS informuje o kontroli pracodawcę? ja myslałam, ze kontrola jest niezapowiedziana...też się spodziewam, z zemsty -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:ja byłam na wizycie 22 a zwolnienie mam od 23. Można 3 dni w przód i tył
Ja teraz tak idę za tydzień i mam nadzieję, że problemu nie będzie, bo po terminie już kiedyś mi wystawiała wstecz o 2 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:26
-
nick nieaktualnypirelka wrote:No tak czyli byłaś na wizycie w dniu, w którym zwolnienie się kończyło.
Ja teraz tak idę za tydzień i mam nadzieję, że problemu nie będzie, bo po terminie już kiedyś mi wystawiała wstecz o 2 dni. -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:to ZUS informuje o kontroli pracodawcę? ja myslałam, ze kontrola jest niezapowiedziana...też się spodziewam, z zemsty
No właśnie ponoć jest różnie i to jest ponoć dla nas plus że nie wpadli bez zapowiedzi na firmę i zaczęli sprawdzać papiery tylko ktoś od nich dostarczył dziś do rąk własnych szefa i księgowej wezwanie do stawienia się na komisji w zusie.
Ja jeszcze nic nie dostałam ale różnie może być... -
nick nieaktualnyAntoś!
Moje 200g szczęścia!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b05c15715dd.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51e09d1ec270.jpg
Pokazywal tez kciuka na znak ze jest "OK" i zeby starzy sie nie martwiliżabka04, Dzierzba, kamciaelcia, Pysiaczek89, pirelka, Aga_Andzia, Angela89, mmargol, Strazaczka1990, Anulka01, martta, m.k.83, claudiuszek, Gumcia, A_n_k_a_80, Pauka, AniaLewandowska, Behemottka, violett, YvonnElizabeth, _izunia_, Bratek, stardust87 lubią tę wiadomość