WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może szefuncio ma wtyki jakieś znajomości:-)
    No trudno zdarza się jak nie masz nic do ukrycia to co się martwisz.
    Ja też się boje kontroli bo mój dyrektor robi wszystko żeby było nie przyjemnie.
    Np koleżanka moja ma po świętach dwie kontrolę komisje w zus i co ma zrobić nie jest w ciąży tylko dzięki debilowi leczy się u psychiatry.

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    No mam znalezionego dobrego lekarza bylam raz na wizycie ale powiedzial ze jesli jestem zadowolona z mojego to mam nie zmieniać. Wtedy jeszcze bylam zadowolona ale juz się umówiłam do niego choć do mojego też muszę iść żeby mieć ciaglosc L4 bo mam do 18.04 a prywatną wizytę 20.04 ale myślę że to nie przeszkadza :)

Jadę dziś z mężem na zakupy i jak nigdy nie przepadałam za mięsem i zawsze de volai jadłam tylko mimo ze mama nas zapraszala gdzie byl i królik i kaczka tak w tym roku nie zaprasza nikogo ( chora) to ja mam ochotę na takie mięso właśnie! I kluseczki i kapustka mniam :)ale widziałam w biedronce reklamują pierś z gęsi chyba się skusze;)

L4 można wystawiać 3 dni w tył i 2 w przód :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Może szefuncio ma wtyki jakieś znajomości:-)
    No trudno zdarza się jak nie masz nic do ukrycia to co się martwisz.
    Ja też się boje kontroli bo mój dyrektor robi wszystko żeby było nie przyjemnie.
    Np koleżanka moja ma po świętach dwie kontrolę komisje w zus i co ma zrobić nie jest w ciąży tylko dzięki debilowi leczy się u psychiatry.

No nie mam nic do ukrycia ale jakoś tak sam fakt mnie trochę zestresowal...w życiu żadnej kontroli nie miałam...cóż zawsze musi być ten pierwszy raz. Ciekawe tylko jak długo to będzie trwać bo od tego zależy wypłata kasy z ZUS. A u Was to już lepszy meksykz tego co piszesz...jakiś chory człowiek z tego Waszego szefa...

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:47

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam znajoma co cały okres zwolnienia i macierzyńskiego nie miała kasy bo ZUS sobie sprawdzał dokumenty az tak że sprawa poszła do sądu

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:47

Angela89, Ksosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ksosiu gratuluję wizyty i Kluska :).
    Angela super pomysł, z tym oddaniem włosów :)
    I Tak chciałam ściąc to przy okazji coś dobrego zrobiłam :)

agatia, mychakruszyna, m.k.83, żabka04, claudiuszek, Strazaczka1990, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    mam znajoma co cały okres zwolnienia i macierzyńskiego nie miała kasy bo ZUS sobie sprawdzał dokumenty az tak że sprawa poszła do sądu

Masakra! Nie interesuje ich czy w tym czasie jak ' no sobie dokumenty sprawdzają to czy człowiek na za co żyć! Mojej koleżance 4 miesiące kasy nie wyplacali...

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Antoś! <3
    Moje 200g szczęścia!:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b05c15715dd.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51e09d1ec270.jpg

Pokazywal tez kciuka na znak ze jest "OK" i zeby starzy sie nie martwili :)
    jaki słodki Anotos:)

Ksosia, ilona29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    No nie mam nic do ukrycia ale jakoś tak sam fakt mnie trochę zestresowal...w życiu żadnej kontroli nie miałam...cóż zawsze musi być ten pierwszy raz. Ciekawe tylko jak długo to będzie trwać bo od tego zależy wypłata kasy z ZUS. A u Was to już lepszy meksykz tego co piszesz...jakiś chory człowiek z tego Waszego szefa...

Dyrektor to malolat 29 lat dostał awans i myśli że Pana Boga za nogi złapał. W jakim markecie nie był tam wszędzie z kimś miał problem specyficzny gościu.
    Był osadzony o mobbing w starym zakladzie teraz u nas jeszcze nie. Takich tematów trzymają bo liczy się to ze zostaje po godzinach w pracy tzn mieszka się w zakladzie pracy tym awansował a i dupowlaz.
    Nie jedna już psychicznie wykończyl.
    Niestety on jeden rodzynek jest między babami i uważa się za piękności i mądrość ahhh głupie to i tyle już mówiłam do męża że jak by z facetami pracował to by taki kozak nie był bo by nie raz w gębę dostał za frajerstwo.
    Szkoda słów ja bardzo się cieszę że zaszłam w ciążę bo ja szłam z wypowiedzeniem do zakładu pracy.
    Gościu jest macicy i jak nie jest po jego myśli to zemsta jest słodka a jak on coś chce to taki malutki.

Wysłany: 24 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane padam.Rano byłam z tatą u lekarza,przeciągnąl mnie 15 km po mieście .Zdychałam, nie mam siły na nic.Plecy i nogi bola...
    Mimo tego że tato ledwo chodzi to ma lepszą kondycje od córki ;o Tatko całą droge śmiał się ze mnie.A ja co chwile się zatrzymywałam....
    Musze się zdrzemnąć

Żabka jak tam lepiej juz niz wczoraj?Mojego S też coś goniło do wc wczoraj..

Lusia jak u Ciebie???całą noc nie spałam .Myślami byłam z Tobą

Ksosiu piękny Antoś:)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dyrektor to malolat 29 lat dostał awans i myśli że Pana Boga za nogi złapał. W jakim markecie nie był tam wszędzie z kimś miał problem specyficzny gościu.
    Był osadzony o mobbing w starym zakladzie teraz u nas jeszcze nie. Takich tematów trzymają bo liczy się to ze zostaje po godzinach w pracy tzn mieszka się w zakladzie pracy tym awansował a i dupowlaz.
    Nie jedna już psychicznie wykończyl.
    Niestety on jeden rodzynek jest między babami i uważa się za piękności i mądrość ahhh głupie to i tyle już mówiłam do męża że jak by z facetami pracował to by taki kozak nie był bo by nie raz w gębę dostał za frajerstwo.
    Szkoda słów ja bardzo się cieszę że zaszłam w ciążę bo ja szłam z wypowiedzeniem do zakładu pracy.
    Gościu jest macicy i jak nie jest po jego myśli to zemsta jest słodka a jak on coś chce to taki malutki.

No to rzeczywiście jakiś ewenement Ci się trafił...

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Strazaczka tak już lepiej węgiel pomógł.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    agatia, do jakiego lekarza chodzisz? :)

mychakruszyna, jakis dziwny ten lekarz jak jeszcze wąty ma ze po co robilas te badania, no jakis niekompetentny chyba i te teksty..

claudiuszek przykra sytuacje ma Twoja szwagierka, i jeszcze siła rzeczy Twoja ciaza bedzie jej przypominac bo jak mowisz na podobnym etapie byla..i jeszcze przed swietami.. Jak widac nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec co bedzie, jeszcze bezobjawowo to sie stalo, no szok po prostu...

masz rację- nawet nie wiem jak się w takiej sytuacji zachować -bo jak tu się cieszyć swoją ciążą...i cały czas myślenie, żeby nie popełnić jakiejś gafy i nie zrobić jej przykrości..ehh :( Wiecie, że jeszcze nie udało jej się urodzić? biedna :(

mhsvi09k4211dm8g.png

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela piękny gest na święta:)

Pospałam sobie troszke, po tych nocnych bólach byłam niewyspana.

Wstałam a siostra tak dziwnie się zachowywała, w końcu mówi: nie wytrzymam do urodzin małej, i dała mi torbę z ubrankami.

Jakie to slodkie, malutkie, niby na przyszly sezon wiosna/lato. Takim oto sposobem moja dziecina dostała pierwsze swoje ciuszki:)
    be4635acc5bed073med.jpg

martta, claudiuszek, Strazaczka1990, Angela89, żabka04, AniaLewandowska, A_n_k_a_80, mmargol, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ale kluseczk z Twojego Antosia ;-)
    Angela- piękny gest (moich by pewnie nie chcieli-takie mam kłaki fuu)
    M.K 83- ale cudaśne ciuszki-aż chce się mieć dziewczyneczkę ;-)

Strazaczka1990, m.k.83, Ksosia lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek przykra sytuacja i bardzo trudna dla wszystkich. Ja np. zauważyłam po poronieniu, że ludzie, bliscy, znajomi nie wiedzieli jak się zachować, i zazwyczaj nas unikali, z niektórymi kontakt urwał się całkowicie. Trzeba wspierac przede wszystkim, odciagac od złych myśli, po prostu być gdzieś obok w razie potrzeby.

34bwsek2p5pf20kh.png

Wysłany: 24 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    I Tak chciałam ściąc to przy okazji coś dobrego zrobiłam :)
    piękny gest:)

Wysłany: 24 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    mychakruszyna mi lekarz powiedzial, ze moze wypisac zwolnienie 3 dni w przod i 3 dni w tyl.
    Ja zwolnienie bede miala od 7.04 a wizyte mam 8.04, do pracy zaniose 11.04
    mi lekarz mówił ,że 3 dni przed może wypisać l4

Wysłany: 24 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    No właśnie ponoć jest różnie i to jest ponoć dla nas plus że nie wpadli bez zapowiedzi na firmę i zaczęli sprawdzać papiery tylko ktoś od nich dostarczył dziś do rąk własnych szefa i księgowej wezwanie do stawienia się na komisji w zusie.
    Ja jeszcze nic nie dostałam ale różnie może być...
    Kochana ja miałam od maja depresje.Nie było mnie 2 miesiące w pracy.Przyszłam do pracy dac kolejne zwolnienie.A kobieta z personelu mówi do mnie tak"karolina,ja rozumiem depresje 2,3 tygodnie,ale nie 2 miesiące...Pozwoliłam sobie ciebie zgłosić do zusu" ja do niej że prosze bardzo ja nie mam nic do ukrycia...Do lekarza rodzinnego przyszło pismo on się rozpisał na 2 strony A4 a kobiecie z personelu szczena opadła :D ja byłam na silnych depresantach a ona myślała że po 2 tygodniach do pracy wróće...Powiem Ci że ktoś możliwe ze z pracy zgłosił....

U mnie w pracy koleżanki z piekarni ,bo w tesco pracuje stwierdziły że chyba zmyślam ciaze ;p skoro mam l4 od lekarza rodzinnego.A musiałam miec przez pierwsze 2 tygodnie od rodzinnego bo zwracałam od samego zrobienia testu.Nie mogłam wypiekać ani obsługiwać a na wizyte 3 tygodnie czekałam ;o więc poszłam do rodzinnego.Łaziły ploty że jak nie zobacza karty ciąży to nie uwierzą...Wkurw** się i rzuciłam im kartą ciąży prosto w twarz..plotkary jedne.A lekarz rodzinny nie mogł mi jeszcze wystawić l4 ciążowego bo ciąża była potwierdzona tylko i wyłącznie testem ciążowym.

Aga_Andzia, agatia lubią tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ