WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Też tak myśle, po obiedzie i jeszcze gofra zjadłam z córką więc wypchało flaki ale spoko spaliłam go po drodze hihi
    mnie tatko zabrał na sok i pierogi ruskie ze śmietanką:) ;D musiała być rekompensata :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    a tam gadasz może nie będzie tak źle.

Ten lekarz od razu mówił ze nie uznaje 3d (i w rejestracji jest powiedziane ze do niego na 3d nie zapisywać ). Jest specyficzny ale i dobry fachowiec. Mam nadzieje ze mnie zapamiętał oraz moja historie. Okaże się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ten lekarz od razu mówił ze nie uznaje 3d (i w rejestracji jest powiedziane ze do niego na 3d nie zapisywać ). Jest specyficzny ale i dobry fachowiec. Mam nadzieje ze mnie zapamiętał oraz moja historie. Okaże się

bedzie dobrze na którą masz wizyte????

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś taki ból? Z prawej strony od spojenia łonowego do wysokości biodra tak po całej linii na skos, promieniujący na plecy i do kolana czasem. Boli od wczoraj cały czas. Najgorzej przy podnoszeniu i opuszczaniu do pozycji leżącej. Muszę się na rękach podpierać, albo na boku wstawać. Jak dotykam też boli. Lekarz mi mówił, że może mnie bardzo boleć i mam łykać no-spę jak dropsy wtedy ale kurde nic nie pomaga. Ciągnie też jak nogę do góry podnoszę. Ki diabeł? Boję się czy to nie przez grypsko. W sumie już przeszło, został katar tylko i straszna suchość w pysku :). Do tego takie chwilowe napięcia są całego brzucha.
    Po badaniu we wtorek gin mówił, że bąble lubią bardziej prawą stronę bo czuć, że macica jest większa właśnie tam. Może to zwykłe rozciąganie a ja już jestem przewrażliwiona?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 24 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ma któraś taki ból? Z prawej strony od spojenia łonowego do wysokości biodra tak po całej linii na skos, promieniujący na plecy i do kolana czasem. Boli od wczoraj cały czas. Najgorzej przy podnoszeniu i opuszczaniu do pozycji leżącej. Muszę się na rękach podpierać, albo na boku wstawać. Jak dotykam też boli. Lekarz mi mówił, że może mnie bardzo boleć i mam łykać no-spę jak dropsy wtedy ale kurde nic nie pomaga. Ciągnie też jak nogę do góry podnoszę. Ki diabeł? Boję się czy to nie przez grypsko. W sumie już przeszło, został katar tylko i straszna suchość w pysku :). Do tego takie chwilowe napięcia są całego brzucha.
    Po badaniu we wtorek gin mówił, że bąble lubią bardziej prawą stronę bo czuć, że macica jest większa właśnie tam. Może to zwykłe rozciąganie a ja już jestem przewrażliwiona?
    ja tak mam ;o
    identyczne objawy mam
    to rwa kulszowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:35

Wysłany: 24 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nospe z paracetamolem......albo fastum żelem smaruj mi gina tak doradziła.Przypominam sobie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    bedzie dobrze na którą masz wizyte????

19.20 w Gorzowie wiec jadę 30 km

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 24 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak że ból ciągne aż od biodra do pośladka i cała noga boli drętwieje....Ja sie nie raz z łózka sama nie moge podniesc...A od czego się zaczeło?byłam chora..kaszlnełam i jak mnie złapało to aż się popłakałam to taki ból .

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    ja tak mam ;o
    identyczne objawy mam
    to rwa kulszowa
    Ale to cię też macica boli jak lekko naciskasz na brzuch? Mnie to nie boli jakoś strasznie... Myślałam, że rwa to ostro napitala.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 24 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ale to cię też macica boli jak lekko naciskasz na brzuch? Mnie to nie boli jakoś strasznie... Myślałam, że rwa to ostro napitala.
    tak też mnie boli....
    a masz takie objawy?

-promieniujący ból zaczynający się w okolicy lędźwiowej, przez pośladki, biodra, uda z tylnej strony, aż po łydkę i stopę?
    -pojawienie się tzw. objawu Lasègue'a, który polega na tym, że dana osoba nie jest w stanie podnieść nogi do góry z pozycji leżącej; osoba próbująca podnieść nogę w ten sposób odczuwa ból wzdłuż całej kończyny, ten sam rodzaj bólu mogą wywołać u niej również próby zgięcia nogi w stawie biodrowym i kolanowym i wyprostowania jej?
    -mrowienie w nogach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:45

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    Jeśli chodzi o wizyty na nfz to usg nie robią w gabinecie ale w pracowni usg przy oddziale gin
    Ja mogę decydować gdzie chce robić usg lekarz daje tam skierowanie. Polowkowe tez zrobie w poradni badań prenatalnych
    Prywatnie wspomagam się dlatego że po ciąży z Emilka jeszcze bardziej uznaje zasadę co dwoje lekarzy to nie jeden. ..inny sprzęt inne spojrzenie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    tak też mnie boli....
    a masz takie objawy?

-promieniujący ból zaczynający się w okolicy lędźwiowej, przez pośladki, biodra, uda z tylnej strony, aż po łydkę i stopę?
    -pojawienie się tzw. objawu Lasègue'a, który polega na tym, że dana osoba nie jest w stanie podnieść nogi do góry z pozycji leżącej; osoba próbująca podnieść nogę w ten sposób odczuwa ból wzdłuż całej kończyny, ten sam rodzaj bólu mogą wywołać u niej również próby zgięcia nogi w stawie biodrowym i kolanowym i wyprostowania jej?
    -mrowienie w nogach?
    Nie mam takich. Ja wszystko czuję w brzuchu i czasem promieniuje po udzie do kolana ale z przodu a czasem do tyłka choć to nie wiem czy nie jest jeszcze łamaniem po grypie

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mogą to byc dzieciaczki, ale jak ból do kolana to może byc także wyrostek. Mnie przy wyrostku ból promieniował do kolana, z prawej strony pleców i z przodu, od pachwiny do boku prawego, przy dotyku kwiczałam, żadne przeciwbólowe nie działały. Ból rozkrecał się 2 tyg. do momentu kiedy juz nie wytrzymałam. Zrobili operacje i po bólu. Chyba że masz juz wycięty.

Zawsze warto skonsultowac w szpitalu, bo mogą zrobić diagnostykę, zwykłe CRP czy OB i bedzie wiadomo czy stan zapalny, czy to normalne bóle ciążowe.

Ja zapisałam się na jutro prywatnie do ginekologa tu u rodziców, bo poleżałam pół dnia i było ok, a chwilke wstałam, zjadłam obiad i znowu boli. Lekarz troche marudził, ale uprosiłam go, chwalą go tu w okolicy więc idę dla św. spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:58

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Mogą to byc dzieciaczki, ale jak ból do kolana to może byc także wyrostek. Mnie przy wyrostku ból promieniował do kolana, z prawej strony pleców i z przodu, od pachwiny do boku prawego, przy dotyku kwiczałam, żadne przeciwbólowe nie działały. Ból rozkrecał się 2 tyg. do momentu kiedy juz nie wytrzymałam. Zrobili operacje i po bólu. Chyba że masz juz wycięty.

Zawsze warto skonsultowac w szpitalu, bo mogą zrobić diagnostykę, zwykłe CRP czy OB i bedzie wiadomo czy stan zapalny, czy to normalne bóle ciążowe.

Ja zapisałam się na jutro prywatnie do ginekologa tu u rodziców, bo poleżałam pół dnia i było ok, a chwilke wstałam, zjadłam obiad i znowu boli. Lekarz troche marudził, ale uprosiłam go, chwalą go tu w okolicy więc idę dla św. spokoju.
    Hmmm.. No to zobaczymy. Poczekam do jutra. Jak nie minie to lecę do lekarza.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hmmm.. No to zobaczymy. Poczekam do jutra. Jak nie minie to lecę do lekarza.
    Żeby nie bylo, ja nie chcę straszyc, ale tak z tym kolanem mi się przypomniało, to było takie charakterystyczne. Jak tylko powiedziałam na IP, że ból idzie do kolana to od razu wszyscy stwierdzili wyrostek.

Chyba Angela miała wyrostek w ciaży, ją trzeba by zapytać. Nie ma co bawić się w lekarzy na forum;)

Nie znam się natomiast za dobrze na bólach ciażowych w tym okresie, może one też takie są, sama mam swoje obawy co do moich bóli. Może to normalne, ze niektorych mocniej cos boli. Ehh zwariowac można. Wole jednak o jeden raz za dużo pójśc do lekarza i nie stresowac się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:07

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedł dzisiaj mój zamówiony płaszczyk, przymierzam, a mój mąż pyta czy to płaszczyk dla otyłych czy specjalnie tyle miejsca na brzuch, no jak mu tu nie strzelić w zęby? :P

wróciłam do domku, zabieram się za zapiekankę, bo głodna jestem okropnie :)
    z bakłażanów, cukinii i pomidorów z mozzarellą :)

m.k.83, Strazaczka1990, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie robię się na bóstwo...mam dziś umowioną randkę - z Mężem :) także diczyram Was jutro...a raczej się postaram bo nadrobić pewnie będzie ciężko ;)

m.k.83, AniaLewandowska, Dzierzba, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_, stardust87 lubią tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    A ja właśnie robię się na bóstwo...mam dziś umowioną randkę - z Mężem :) także diczyram Was jutro...a raczej się postaram bo nadrobić pewnie będzie ciężko ;)
    Baw się dobrze, za nas wszystkie:)

Aga_Andzia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to całkiem osiwieje przed tą wizytą :(
    W dodatku nie wiem ile zapłacę za usg bo w cenniku nie mają usg dla 17 tc ;)
    Jeszcze 2h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:47

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ