X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy niby imiona wybrane, a kilka dni temu rozważaliśmy inne opcje i już to nie jest takie pewne :P łatwiej byłoby mówić do brzucha po imieniu, niż po prostu BOBO :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szczerze to nr jeden jest, ale w sumie 14 propozycji: wypisałam te imiona, ich zdrobnienia, daty imienin...zaczniemy myśleś i dyskutować po potwierdzeniu płci ( na poczatku drogą eliminacji) bo ja jeszcze mam cicha nadzieję na Milenę Annę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia zdrowia dla meza. Juz jest lepiej?

A ja w ostatnich dniach chyba myzianko zaczelam czuc w brzuchu :-) odtwarzalne uczucie wiec tk chyba to :-)

Mokrego Dyngusa! :-)

violett, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już sama nie wiem czy to ruchy czy świąteczna niestrawność... czekam na coś bardziej wyraźnego :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ruchów dzidzi brak, ale flaczki na pewno się przemieszczają...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam i czekam na ruchy a leniuch moj nie chce. Moge zalowac tych slow, prawda?:P

Z mezem juz lepiej - mam nadzieje. Goraczka zeszla. W nocy 1 raz odwiedzil wc i cisza. Oby tak zostalo...

Dzis do tesciow jade. O ile oni sa spoko tak rodzenstwo meza doprowadza mnie czasem do szalu ...:/

Mokrego dyngusa!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh widzę, że wiele boryka się z choróbskami :/ w ciaży to masakra, ja boję się, że to zaszkodzi dzieciom. Nie mam na szczęście gorączki i chyba już się nie pojawi. Piję cytrynę, miód, zrobiłam syrop z cebuli, płuczę gardło i niby lepiej ale to dopiero rano ... kaszel dalej mam odkrywający aż zbiera na wymioty :( boję się tego kaszlu, że brzuch za mocno się napina, a że mnie kłuje od kilku dni czasami to nie wiem to moja wina, czy zwyczajnie rosną.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) Ksosia trzymaj się i nie daj chorobie a mężowi szybkiego powrotu do zdrowia :)

Wiecie co czuje się jak wyrodna matka....moj fasolinek zaliczył 1 dyskotekę wczoraj....CIEZARNA i DYSKOTEKA ! Ale byliśmy tylko 2 godz bo mąż do pracy o 5 wstawal ale jechala cała ekipa znajomych i z ciekawości pojechaliśmy bo nowy klub w Rybniku otwarli Ambrozja Exclusive Club...faktycznie ekskluzywny bo znajomi za lożę + wstęp dla 14 os. zapłacili...1200 zl!!! Nie mogłam tego przeżyć bo to prawie wózek nowy!! Myśmy tylko wstęp placili bo na chwilę ale i tak te 40zl boli mnie do teraz :/:P

Strazaczka1990, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko nadrobię was w środę jak już R pojedzie w końcu do pracy, będę miała święty spokój. Sytuacja w miarę stabilna napiszę więcej później.

WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNY !! i żeby taka piękna pogoda już została na dłużej :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na chwilke, witam sie w 17 tygodniu :)

Mam okropny katar, co mozemy na to?

Milego swietowania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dyngusowo ;)
    Jestem objedzona, ze huhuhuhu ;) a najgorsze jest to, ze żołądek sie tak rozciągnął, ze ciagle jestem głodna ;)
    Wieże, ze dopadają Was rożne dolegliwości. Mnie rownież nie ominęło szlag jasny :/ na wardze schodzi mi po raz kolejny oprycha (juz wiem, ze bedzie moim częstym gościem do końca ciąży) a wczoraj dopadło mnie zapalenie spojówki (znowu lewe oko; chyba przez ten ostatni wylew oko jest słabsze i bardziej wrażliwe). Wyglądam fatalnie :( a jutro mam spotkanie z klientem - chyba będę musiała to przełożyć.
    Ale dosyć marudzenia! Jakoś trzeba żyć :) mimo wszystko dziś znowu planujemy spacerek podobnie jak wczoraj ;) aczkolwiek dziś tylko we dwójkę, bo dzieci pojechały "do drugich".
    Moi rodzice i siostra sie nie odezwali nawet z życzeniami i było mi cholernie przykro z tego powodu. Jedynie mój młodszy brat zrobił veto i trzymając moja stronę przyjechał do Nas na śniadanie i został aż do deseru.
    Nic, jutro Onkologia i kilka godzin spędzonych w kolejce, chyba ze upomnę sie, ze jestem w ciąży.
    Pirelka - spokojnie. Dzidziusiom nic nie bedzie.
    Violett - dziewczyny pisały kiedyś o rożnych sposobach, czosnku do nosa, czyszczeniu woda morska.
    Lusia - trzymaj sie
    Ksiosia - dobrze, ze z mężem juz lepiej
    LRF - cholera, u mnie ruchya delikatne juz czułam. Teraz jakoś jakby ustały. Nie lubię, wrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 14:00

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)IDE na śniadanko ...gołąbki czekaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka wyslij chociaz jednego :)
    Ja naprawde uwielbiam golabki!:)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pierwszym dniu 5 miesiaca !!
    Milego I mokrego dnia ;)

Strazaczka1990, mychakruszyna, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przeglądam ciuszki dla maluszka, tyle ładnych rzeczy kusi, a w internecie ludzie to za grosze sprzedają ;) jeszcze trochę, a będzie trzeba szafę kupić :)

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam artykuł wzruszający ale z pięknym zakończeniem :)

http://babyonline.pl/prawdziwe-historie-starania-o-dziecko-narodziny-wczesniaka,prawdziwe-historie-nieplodnosc-artykul,17367,r1.html

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pozdrawiamy ze słonecznego morza :)

bbeczka91, Strazaczka1990, Ksosia, agatia, megg, violett, mychakruszyna, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Polecam artykuł wzruszający ale z pięknym zakończeniem :)

http://babyonline.pl/prawdziwe-historie-starania-o-dziecko-narodziny-wczesniaka,prawdziwe-historie-nieplodnosc-artykul,17367,r1.html
    Skąd ja to znam.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Aaaaaa, małżonek moj teraz zmienia zdanie na temat imienia Adam. Adam, Adaś. Robokuba. Hmmm.... ;)
    My tez chcemy Adama :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Jak wam mijaja swieta ?
    My cale swieta u moich rodzicow . Dzis zamowilismy bilety do polski lecimy 8 kwietnia .
    Musze was troche nadrobic .

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ