X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj myśleliśmy nad imionami, nawet mój mąż rzucił taką propozycją że przez 5 minut nie mogłam się przestać śmiać, niestety okazuje się, że wybór imienia wcale nie będzie taki prosty :(

poszłam do teściów spytać się czy nie potrzebują jakieś pomocy, a skończyło się na plotkach i herbacie. Teraz nastawiłam mięso na galaretkę i będę gotować brokuły do sałatki :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka to już taka brzydka gorączka. ..trochę lekarz zignorował. ..szkoda dziecka bo na pewno się męczy. Ale zbić trzeba :(

Malutka92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba to są piękne imiona :)
    Oczywiście. Polskie, pogańskie i siegające najstarszych korzeni. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U nas dalej walka z gorączka :-( masakra jakas 41.6 najwyzsza dzisiejsza gorączka. Jak dzwoniłam do przychodni kolo 12 z zapytaniem czy przyjeżdżać z dzieckiem z taka gorączka to pani z rejestracji połączyła mnie z lekarzem,ktory powiedzial,ze mamy sie ratowac paracetamolem w czopkach i zbijac goraczke.I taka walka z wiatrakami :-( I standardowo mloda skonczy chorować to ja zaczne... ehh biedne dziecie :-( :-(
    No kurde taka gorączka to nie żarty! Może zrób letnią kąpiel, powinna pomóc jak leki nie działają bo dzieciak może drgawek gorączkowych dostać.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U nas dalej walka z gorączka :-( masakra jakas 41.6 najwyzsza dzisiejsza gorączka. Jak dzwoniłam do przychodni kolo 12 z zapytaniem czy przyjeżdżać z dzieckiem z taka gorączka to pani z rejestracji połączyła mnie z lekarzem,ktory powiedzial,ze mamy sie ratowac paracetamolem w czopkach i zbijac goraczke.I taka walka z wiatrakami :-( I standardowo mloda skonczy chorować to ja zaczne... ehh biedne dziecie :-( :-(

Może jakiś dyżur świąteczny? Bo z taką gorączką to już nie żarty..

• Sophia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ja nietypowo życzę Wam z okazji świąt Wielkanocnych zdrowia dla maluchów i dla Was dziewczyny. Dodatkowo standardowo niech święta będą radosne i pełne spokoju spędzone w gronie dobrych ludzi.

Dzierzba, AniaLewandowska, YvonnElizabeth, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka41,6???? To baaardzooo wysokie... Jak bylam mala i mialam 40 to majaczylam !
    Jest juz lepiej???
    Jak nie to lepiej pojechac na pogotowie. Szkoda dziecka...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka - ja bym nie czekała. Przy moich przy ponad 39 juz "robie pod siebie".

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ty się zabieraj z dzieckiem na pogotowie!

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, zgadzam sie z dziewczynami. Ten lekarz jakiś niepoważny. Za taką temperaturą na pogotowie.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba gratulacje

Malutka i jak?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na chwilkę chciałam się przywitać i życzyć Wam spokojnych, ciepłych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych oraz mokrego dyngusa. :)

Ja dzisiaj siedzę na obiedzie weselnym właśnie. A później jeszcze do młodych na dalszą imprezę. Trochę już nie mam siły ale mąż jest starszym. No cóż, dam rade bo jest fajnie.

Nadrobienia was jutro. Pozdrawiam świątecznie

Dzierzba, Behemottka lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu chwila dla siebie. Mój dzieć niestety jakiś wstydliwy, ani ładnie buźki, a ni co między nóżkami nie pokazał, ale grunt, że zdrowy!

http://naforum.zapodaj.net/9ae0303c4ff3.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/fdd6f369d541.jpg.html

Dzierzba, żabka04, claudiuszek, Strazaczka1990, mysza0406, A_n_k_a_80, Behemottka, martta, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech radosne Alleluja będzie dla Was
    ostoją zwycięskiej miłości i niezłomnej wiary.
    Niech pogoda ducha towarzyszy Wam
    w trudzie każdego dnia,
    a radość serca w czasie zasłużonego odpoczynku.
    Kolorowych jajeczek,
    rozczochranych owieczek,
    rozkicanych króliczków,
    pyszności w koszyczku,
    a przede wszystkim
    mokrego ubrania
    w dniu wielkiego lania!
    Zyczy nasza 3 czyli Ja,Lukasz oraz nasz Babel

Dzierzba, claudiuszek, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja zazdroszczę Wam wszystkim, które pojechałyście na gotowe. Ja już dziś ledwo się na nogach trzymam, u nas będą goście i trzeba było wszystko ogarnąć, aż mi się słabo zrobiło i trochę popłakałam, więc pewnie wezmę prysznic i pójdę w kimę wkrótce, a miałam zrobić maseczkę i pomalować paznokcie, chyba nici z tego.. no cóż, jutro z samego rana wszystko doprawić i przygotować sos tatarski...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę tylko, żeby życzyć Wesołych Świąt!!!

Strazaczka1990, Behemottka, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radosnych Świąt!!!

Strazaczka1990, Behemottka, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

żabka04, AniaLewandowska, martta, Strazaczka1990, Magdziulla, mmargol, Angela89, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Ja na chwilę, żeby złożyć Wam życzenia wspaniałych Świąt :) spełnienia marzeń, donoszenia ciąż i urodzenia zdrowych dzieciaczkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 12:39

martta, Strazaczka1990, Behemottka, żabka04, Angela89, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu cyrk. Jest 16 osob. W piątek już padał na twarz, brzuch mnie bolał, mimo że wszystkie cięższe pracę wzięła na siebie mama. Ale nic to. Teraz odpoczywam. Rodzina w Kościele, a ja zostałam z 10-miesięczna Mają :) trzeba się wprawiac :)

Pozdrawiam Was wszystkie <3

Strazaczka1990, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ