WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja mam problemy z alergią, a ostatnio mi tak zapycha nos, że boję się brać leki, najwyżej przejdę się do alergologa, żeby coś doradził. W ubiegłym roku brałam loratan doraźnie i pomagał, zobaczymy co w tym roku będzie, może obejdzie się bez wspomagaczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 16:38
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Sabina współczuję astmy
ja naa szczęście jakoś w ciąży nie mam z nią problemy tfu tfu.
A cmv Igg masz ujemną?
Agatia ja w ciąży z corka czulam się bosko, żadnej astmy, żadnych objawów. Marianek za to daje mi popalić
Żal mi, ze pogoda się poprawia a js się czuję coraz gorzej -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja mam problemy z alergią, a ostatnio mi tak zapycha nos, że boję się brać leki, najwyżej przejdę się do alergologa, żeby coś doradził. W ubiegłym roku brałam loratan doraźnie i pomagał, zobaczymy co w tym roku będzie, może obejdzie się bez wspomagaczy?
Ja żyję nadzieją ze lekarka są.mi jakieś leki i zacznę po nich normalnie funkcjonować. Na wizytę czekam.od lutego.... -
nick nieaktualnyagatia wrote:Sabina ufff to dobrze, że IgG masz dodatnie, w najgorszym wypadku to infekcja wtórna, która raczej nie zagraża dziecku. Przy CMV najgorsza jest infekcja pierwotna. Czemu badałaś cytomegalowirusa? Skoro już przechodziłaś? Ja miałam zbadać tylko raz.
Ja co 6 tyg badam toxo bo nie przechodziłeam. -
Właśnie dzwoniła teściowa (jeszcze nie wie o ciąży )i gadala z mężem. Zapytała się, czy wierzymy w bociana, bo usiadł na stodole
Little Red Fox, Pysiaczek89, agatia, Sabina, AniaLewandowska, Anulka01, żabka04, Mama _byc_, mmargol, mysza0406, Angela89, A_n_k_a_80, YvonnElizabeth, Broszka, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Moze bedzoesz.miec jak ja w pierwszej ciazy? Czyli bez objawów
Ja żyję nadzieją ze lekarka są.mi jakieś leki i zacznę po nich normalnie funkcjonować. Na wizytę czekam.od lutego....a problemy z oddychaniem mam przez samą ciążę chyba
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Sabina zapytam swojej gin za tydzień, czy mam powtórzyć cmv. Ale z tego co zrozumiałam to infekcja wtórna nie jest groźna, poza tym.i tak się tego nie leczy. Ciekawe czy przy wtórnym zakażeniu robi się awidnosc...
A awidnosc nim mi teraz nie da. Mam badania z 2010r. W których już jest ze mam igg dodatnie. Ale moja ginka i tak chce mnie wysłać z moimi wynikami na konsultacje do Łodzi. Pisze moja ginka, to nie ta na NFZta się mną specjalnie nie przejmuje. Jest miła, fakt , ale bez angażowania
-
Sabina wrote:W czwartek powtórzyła sobie wyniki. Morfo i mocz mam piękne. Zrobiłam glukoze, no ostatnio była graniczna 90,2. Teraz mam 81
za to wyniki cmv w klasie igm mi podskoczyly
cholera no
Sabina lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
agatia wrote:Sabina zapytam swojej gin za tydzień, czy mam powtórzyć cmv. Ale z tego co zrozumiałam to infekcja wtórna nie jest groźna, poza tym.i tak się tego nie leczy. Ciekawe czy przy wtórnym zakażeniu robi się awidnosc...
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Właśnie dzwoniła teściowa (jeszcze nie wie o ciąży )i gadala z mężem. Zapytała się, czy wierzymy w bociana, bo usiadł na stodole
Hahahah
Coś w tych bociana jest!
W tamte wakacje nade mną mężem i córka latał bardzo nisko a teściowa krzyczała noooo bociek wam coś niesie hahahah
I mamy))
Kochane wracam właśnie do domku.
Jestem po rozmowie aż z trzema genetykami jedna to genetyk ale znała się na dzieciach urodzonych.
Więc wszystko jest jak najbardziej wporzadku dziecko zdrowe:-)
Pappa głównie mój wiek i duphaston!!!! zepsuło wyniki
Jeżeli się bardzo obawiam chorego dziecka to mam zrobić nifty ale dla lekarzy nie warto bo szkoda kasy a dziecko jest na pewno zdrowe....
Jestem w najniżej grupie ryzyka.
Mam nadzieję że tak jest.
Babel dawał mi popalić na sam koniec rozmowy strasznie mnie brzuch bolał dobrze ze wychodziłem:-)
Więc po konsultacji pojechalismy na obiadek i lody.
Nie wzięłam glukometr ani insuliny bo zapomniałam ale cukry jak coś spalilam po galerii.
Oglądałam wózki i ciuszki ohhhhh
Mieliśmy jechać do zoo ale lało
mmargol, AniaLewandowska, Behemottka, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
agatia wrote:Anulka Cmv IgG mam dodatnie od 6 lat, IgM mam ujemne. Dla tego ginka kazała już nie powtarzać, bo nawet jak IgM wyszłoby dodatnie to byłaby to infekcja wtórna, więc mniej groźna.
Z toxo obydwie klasy mam ujemne, dla tego badam co 6 tyg.
Dla mnie te awidnosci i inne "gadżety" to czarna magiaSabina lubi tę wiadomość