X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:56

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problemy z alergią, a ostatnio mi tak zapycha nos, że boję się brać leki, najwyżej przejdę się do alergologa, żeby coś doradził. W ubiegłym roku brałam loratan doraźnie i pomagał, zobaczymy co w tym roku będzie, może obejdzie się bez wspomagaczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 16:38

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina współczuję astmy :/ ja naa szczęście jakoś w ciąży nie mam z nią problemy tfu tfu.
    A cmv Igg masz ujemną?
    Na szczęście IgG tez mam dodatnie . Juz w 2010 miałam dodatnie.
    Agatia ja w ciąży z corka czulam się bosko, żadnej astmy, żadnych objawów. Marianek za to daje mi popalić :/
    Żal mi, ze pogoda się poprawia a js się czuję coraz gorzej :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam problemy z alergią, a ostatnio mi tak zapycha nos, że boję się brać leki, najwyżej przejdę się do alergologa, żeby coś doradził. W ubiegłym roku brałam loratan doraźnie i pomagał, zobaczymy co w tym roku będzie, może obejdzie się bez wspomagaczy?
    Moze bedzoesz.miec jak ja w pierwszej ciazy? Czyli bez objawów :)
    Ja żyję nadzieją ze lekarka są.mi jakieś leki i zacznę po nich normalnie funkcjonować. Na wizytę czekam.od lutego....

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina ufff to dobrze, że IgG masz dodatnie, w najgorszym wypadku to infekcja wtórna, która raczej nie zagraża dziecku. Przy CMV najgorsza jest infekcja pierwotna. Czemu badałaś cytomegalowirusa? Skoro już przechodziłaś? Ja miałam zbadać tylko raz.
    Ja co 6 tyg badam toxo bo nie przechodziłeam.
    Moja gin kazała mi sprawdzić IgM, bo to chokerstwo lubi wracać. I niestety mam dodatnie. Ba. Jest wyzsze niż 4 tygodnie temu

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła teściowa (jeszcze nie wie o ciąży )i gadala z mężem. Zapytała się, czy wierzymy w bociana, bo usiadł na stodole :)

Little Red Fox, Pysiaczek89, agatia, Sabina, AniaLewandowska, Anulka01, żabka04, Mama _byc_, mmargol, mysza0406, Angela89, A_n_k_a_80, YvonnElizabeth, Broszka, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moze bedzoesz.miec jak ja w pierwszej ciazy? Czyli bez objawów :)
    Ja żyję nadzieją ze lekarka są.mi jakieś leki i zacznę po nich normalnie funkcjonować. Na wizytę czekam.od lutego....
    na szczęście u mnie to zapychanie pojawia się falami, wczoraj był spokój mimo że wychodziłam z domu, dziś jedną dziurkę mam zatkaną, gardło lekko pobolewa, najpierw myślałam że mnie przeziębienie chwyta, ale później sobie przypomniałam, że przecież wiosnę mamy :D a problemy z oddychaniem mam przez samą ciążę chyba :/

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina zapytam swojej gin za tydzień, czy mam powtórzyć cmv. Ale z tego co zrozumiałam to infekcja wtórna nie jest groźna, poza tym.i tak się tego nie leczy. Ciekawe czy przy wtórnym zakażeniu robi się awidnosc...
    Zapytaj
    A awidnosc nim mi teraz nie da. Mam badania z 2010r. W których już jest ze mam igg dodatnie. Ale moja ginka i tak chce mnie wysłać z moimi wynikami na konsultacje do Łodzi. Pisze moja ginka, to nie ta na NFZ ;) ta się mną specjalnie nie przejmuje. Jest miła, fakt , ale bez angażowania ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    W czwartek powtórzyła sobie wyniki. Morfo i mocz mam piękne. Zrobiłam glukoze, no ostatnio była graniczna 90,2. Teraz mam 81 :) za to wyniki cmv w klasie igm mi podskoczyly :( cholera no :(
    Ale nie martw się cmv bo w ciąży zawsze idą w górę. A Ty jakoś ostatnio nie chorowałaś? Choroba tez podnosi wyniki, dlatego ja staram sie nie badać jej krótko po chorobie;)

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina zapomniałam zapytać z ilu na ile skoczyło, bo to wcale przyrostu wirusa nie musi oznaczać.

Sabina lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina zapytam swojej gin za tydzień, czy mam powtórzyć cmv. Ale z tego co zrozumiałam to infekcja wtórna nie jest groźna, poza tym.i tak się tego nie leczy. Ciekawe czy przy wtórnym zakażeniu robi się awidnosc...
    Jeżeli badałas w tej ciazy CMV w obydwu klasach i igm masz ujemne to nawet w przypadku ponownego badania i dodatniej klasy igm, badanie awidnosci nic Ci nie da, gdyż awidnosc wskazuje tylko czy zakazenie jest starsze niż 3 miesiące czy nie.

Sabina lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sabina lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziękuję Agatia za odp w sprawie cukru;)

agatia lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Właśnie dzwoniła teściowa (jeszcze nie wie o ciąży )i gadala z mężem. Zapytała się, czy wierzymy w bociana, bo usiadł na stodole :)

Hahahah
    Coś w tych bociana jest! :-)
    W tamte wakacje nade mną mężem i córka latał bardzo nisko a teściowa krzyczała noooo bociek wam coś niesie hahahah
    I mamy :-)))
    Kochane wracam właśnie do domku.
    Jestem po rozmowie aż z trzema genetykami jedna to genetyk ale znała się na dzieciach urodzonych.
    Więc wszystko jest jak najbardziej wporzadku dziecko zdrowe:-)
    Pappa głównie mój wiek i duphaston!!!! zepsuło wyniki :-(
    Jeżeli się bardzo obawiam chorego dziecka to mam zrobić nifty ale dla lekarzy nie warto bo szkoda kasy a dziecko jest na pewno zdrowe....
    Jestem w najniżej grupie ryzyka.
    Mam nadzieję że tak jest.
    Babel dawał mi popalić na sam koniec rozmowy strasznie mnie brzuch bolał dobrze ze wychodziłem:-)
    Więc po konsultacji pojechalismy na obiadek i lody. :-)
    Nie wzięłam glukometr ani insuliny bo zapomniałam ale cukry jak coś spalilam po galerii.
    Oglądałam wózki i ciuszki ohhhhh
    Mieliśmy jechać do zoo ale lało :-(

mmargol, AniaLewandowska, Behemottka, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to było wiadome że dzidzia zdrowa ale dla spokoju pojechałas na tę wizytę. Spokój juz jest więc tylko się cieszyć

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Anulka Cmv IgG mam dodatnie od 6 lat, IgM mam ujemne. Dla tego ginka kazała już nie powtarzać, bo nawet jak IgM wyszłoby dodatnie to byłaby to infekcja wtórna, więc mniej groźna.
    Z toxo obydwie klasy mam ujemne, dla tego badam co 6 tyg.
    Dla mnie te awidnosci i inne "gadżety" to czarna magia ;)
    Wtórne zakażenia to naprawdę rzadkość, wiec w Twoim przypadku powtarzanie badania to faktycznie strata kasy;) My z Sabinką mamy dodatnie igm i igg juz ładnych parę lat dlatego kontrolujemy stan rzeczy.

Sabina lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ