WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnulka01 - wysłałam zaproszenie
na Priv wyśle Ci, gdzie można pojechać w fajne miejsca
A ja tkwię na Onko. Jak zobaczyłam jakie tu dzis tłumy, to postanowiłam zaznaczyć w rejestracji ze jestem w ciąży. W ciagu godz od wejścia zostałam przyjęta. Pani prof na moje stwierdzenie o ciąży zrobiła duże oczy, uśmiechnęła sie ładnie i powiedziała, ze teraz muszę byc pod szczególna kontrola. Jak przez ostatnie 4 lata byłam tylko "dogladana" pod względem tego czy guzki rosną, tak dzis od razu: szereg badań od razu na miejscu i leki (mam brać juz koniecznie od dzis) i we czwartek znowu sie tu zjawić. Szkoda tylko, ze ludzie w poczekalni, a jest tu sporo młodych, udają ze nie widza ze jestem w ciąży i stoję oparta jak kołek o ścianę. -
Witam się w 17 tygodniu
bylam przekonana ze to juz 5 miesiąc hm..
U mnie pogoda się mieni z min na minutę jeszcze przed chwilą świeciło słońce a teraz chmury a planowałam zmusić się do spaceru:/ weszłam na wagę znów kg więcej...lacznie +3,5 chyba za dużo! No ale jak się żyje na czekoladzie...
W zlewie talerze jeszcze po wczorajszym obiedzie bo wczoraj od razu jechaliśmy do rodziców i nie było czasu a teraz jak patrzę na to, to nawet nie mam ochoty tam wejść sniadania zrobić.
W domu zimno 17stopni bo stwierdziliśmy w sobotę ze póki co nie będziemy rozpalać w piecu ale tak się wychłodziło ze zamarzam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMychakruszyna daj spokoj z waga!
Ja od poczatku ciazy mam juz +6kg
A od cyklu to nawet 7!!! Tyle ze w swieta bylo obzarstwo ktorego juz nie zrzucilam....
Tak wiec uwierz- nie jest za duzo!mychakruszyna, martta, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Ja od początku ciąży już +7kg. Niestety u mnie bardziej poszło w tyłek i uda(niestety zawsze najpierw tyje w tych miejscach). Boje się, że za niedługo będę wyglądać tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0906383b5205.pngAngela89, mychakruszyna, Strazaczka1990, Sabina, Behemottka, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:Ja od początku ciąży już +7kg. Niestety u mnie bardziej poszło w tyłek i uda(niestety zawsze najpierw tyje w tych miejscach). Boje się, że za niedługo będę wyglądać tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0906383b5205.png -
nick nieaktualny
-
Tez wolałabym nic nie przytyć...no ale cóż, zrzucę jak tylko urodzę, juz mi sie tęskni za bieganiem, a ze przeprowadzam sie na pod las to juz w ogole bedzie sie działo
Powiem Wam, ze detektor tętna to jakis cud techniki! Jestem tak spokojna jak sobie czasem posłucham mojego skarba ze hej! Tym bardziej, ze w poprzedniej ciąży serca moich córci przestały bić, wiec uwielbiam to urządzeniemychakruszyna, Angela89, Strazaczka1990, mysza0406, bbeczka91, Behemottka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Alinka na spokojnie, to że brzuch nie rośnie nie świadczy o wielkości dziecka
Od 25tc lekarze dokładnie obserwują wagę dziecka bo od tego momentu można wychwycić ewentualną makrosomię lub hipotrofie. Ale Ty nie masz się czym martwićwielkość brzucha to żaden wyznacznik dobrostanu dziecka
-
nick nieaktualnyagatia wrote:AniaLewandowska przykre, że ludziom "wzrok odbiera" na ciężarne. Takie społeczeństwo...Przepraszam, ale gdzieś mi umknęło w natłoku info czemu jesteś na onkologii?
W zeszłym roku rowniez przypadkowo znaleziony guzek lewego nadnercza (ok. 1 cm), podczas bezskutecznych prób zajścia w ciąże i skoków testosteronu wolnego oraz androstendionu.
A dzis po raz pierwszy od tego czasu dostałam Euthyrox 50 - moja znajoma farmaceutka była w szoku, ze od razu taka dawka i ze dziwne, ze na podstawie powyższych go w ogóle dostałam, bo to raczej lek na tarczyce. Poza tym duża dawkę jodu i witaminę D. Zobaczymy co sie okaże po dzisiejszych badaniach i konsultacji we czwartek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 14:07
-
Przesunęliśmy sobie połówkowe na 4 maja.
Lekarz chciał, zeby to było po skończonym 20 tygodniu. Bedzie wiec w 20t4d.
A na obiad dzis ziemniaki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym. Zaskakują mnie moje zachciankiStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Witamy poswiatecznie, chociaż tak szybko minęło że nie wiem... dobrze że w piątek mam urlop to jeszcze dwa dni i znowu wolne, ale za nic nie chciało mi się wstawać do pracy dzisiaj
Śliczne brzuchy dziewczyny, mój też rośnie jak szalony i ja też juz prawie 5kg na plusie, rety, rety....