X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Zbieram się do przedszkola :-)
    Ja dziś miałam śmieszny sen.
    Byłam na usg jakąś babka pierw mi go robiła potem wpadł mój lekarz i poronil tamta babke :-)
    Mówi do mnie o dzidziuś się ustawił mam go chce pani wiedzieć co będzie a ja ze taaaaak :-) złapał za siurka!!!!! I mówi synka pani będzie miała hahahaha

Już sama nie wiem co będzie bo sny mam różne raz córka raz syn:-(
    Zamierzam wpaść na wizytę prywatna na dniach bo dupek mi się kończy i braknie do wizyty na nfz 14.04 :-(

Ja ogólnie jestem za wózkiem x Landera ale na razie nie uszczelilam żadnego w ogłoszeniach.
    Muszę sprawdzić ile nówka kosztuje.

Miłego dnia i udanych wizyt:-)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, szczuplaku Ty :) Fajny brzuszek:)

Tylko dlaczego mój w pierwszej ciąży i 2 tygodnie za Tobą jest porównywalny? Boję się, że bede miała balona giganta + jakieś mega rozstępy. Chyba zacznę się smarować dodatkowo i rano... Inna sprawa, że Ty jesteś szczuplejsza ode mnie :)

Ech, dobranoc. Nie wiem jak jutro wstanę do pracy :P

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Macioszczyczka, szczuplaku Ty :) Fajny brzuszek:)

Tylko dlaczego mój w pierwszej ciąży i 2 tygodnie za Tobą jest porównywalny? Boję się, że bede miała balona giganta + jakieś mega rozstępy. Chyba zacznę się smarować dodatkowo i rano... Inna sprawa, że Ty jesteś szczuplejsza ode mnie :)

Ech, dobranoc. Nie wiem jak jutro wstanę do pracy :P

Nie mam pojęcia dlaczego. :P Ogólnie siostra moja mówi, że jej koleżanka miała conajmniej raz taki brzuch jak ja.. A urodziła wcale niedużego Synka.

Ja stosuje na brzuch olejek z Evree z 7 olejkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 08:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musiałam wyciepać ten balsam z baby dreamu, bo mi niestety nie służył, śmierdział, słabo się wchłaniał i zostawiał białe plamy na skórze. Kupiłam sobie inny i zobaczymy jak się spisze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam drugie podejscie do moich balsamow ciazowych, skora fajnie nawilzona, boje sie tylko wysypki, zobaczymy :)

Co do xlandera, to jestesmy na niego wstepnie zdecydowani, chcemy poogladac na zywo, a potem zamowic przez internet ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:17

violett lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zamulona i z mdłościami. Masakra jakaś. Podejrzewam witaminki jako głównego winowajcę. Wczoraj moje dzieciaki wieczorem czadu dawały. Czuję ruchy na razie tylko z lewej strony ale za to dość intensywnie, a z prawej czuję że mi się chce macica rozerwać. Zazdroszczę wam tego wyboru wózków. Ja widzę tylko dwa modele w sensownej cenie i średnio mi leżą. Podoba mi się pewien wózek, ale na pół roku używania nie będę 3,500 wydawać.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale choroba dziecka i jakoś przed świętami czasu nie było.
    17 marca byłam na prenatalnych z dzieckiem wszystko dobrze lecz jeszcze było za wcześnie aby coś pokazało. I mam łożysko centralnie przodujące, może z któryś dziewczyn też ma tak ? czekamy do 20 tygodnia czy nie zmieni położenia.
    Ogólnie czuje się dobrze czasami coś poczuje takie ukłucia i delikatnie falowanie ale nie wiem czy to dokładnie ruchy dziecka.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Witam sie slonecznie, pogoda cud miod a ja w laboratorium gnije. Czekam do 10 na wynik glukozy na czczo i jak bedzie ok to dopiero badanie OGTT 75g glukozy i kolejne 2 godziny z glowy. Powiem Wam, ze jestem przeokropnie glodna :/

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaita lekarz dokładnie powiedział to samo co Tobie muszę czekać aż się podniesie tylko przy 2 latku ciężko się oszczędzać.

zem3anlidu4xmpao.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki agatia :) oby latwo poszlo. Mam w buteleczce wycisniety sok z pol cytryny, licze ze go dodam i bedzie oki :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje oczy wygladaja jak podwojna pięciozłotówka gdy piszecie o wózkach!!! Nie mam o nich pojęcia a wy mi tu nazwami rzucacie!
    Pora sie doedukowac....

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia nie wskazano mi leżenie ale bardziej oszczędny tryb życia :-) mam pracę biurową to w pracy chociaż na chwilę posiedzieć, wypije w spokoju herbatę.
    Czy u Ciebie syn przechodzi bunt dwulatka ? bo mój codziennie wpada w histerie i w nocy do nas przychodzi ... boje się, że druga dzidzia będzie podobna to z mężem ześwirujemy !

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze na czczo mialam 4,2 to chyba dobrze co? w 1 trymestrze bylo 5,5.
    Wypilam ta glukoze, pani bardzo mila wlala mi sok z pol cytryny, niestety woda byla bardzo ciepla (podobno latwiej z zimna, tak slyszalam) ale nie mialam zadnego problemu z wypiciem - moze dlatego ze uwielbiam slodkie :D za dzieciaka mialam taki czas ze herbate slodzilam az 5 lyzeczek, pozniej 4, dluuugo 3 i 2 lyzeczki, a od 3 lat w ogole nie slodze herbaty i kawy :-)

Maluchowi chyba sie spodobalo slodkie, bo sie uaktywnil troszke :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mmargol lubi tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ