X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Dzisiaj mam wizytę, ale dopiero o 17:30, jedziemy z mężem po jego pracy. Może maluchy płeć Nam pokażą już :P
    Niestety jesteśmy na razie pozbawieni auta i musimy jechać komunikacją z przesiadkami :/ lepiej się ciut czuję, więc jakoś muszę dać radę.

Pogoda u Nas w kratkę, pod chmurą wyziera słońce, a zaraz pada deszcz :/
    Okropna pogoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka zaleciła ascorutical, a teraz się doczytałam że jest niezalecany w ciąży, sama nie wiem co myśleć... :(

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Kurde ale mi sie brzuchol dzis napina :/ macica twarda jak piłeczka a i cały zreszta jakiś twardy :/ mam nadzieje, ze to nic złego.

Aniu mi też od 3 dni się tak dzieje... do tego ból w pachwinach dziś jakby ból jajnika... Wszystkie koleżanki mówią że to normalne, że macica się rozciąga i też się martwię. Wrazie co można brać nospę..

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam mieć kurw** wczoraj byłam u gina przepisała antybiotyki.Dziś ta szyja boli bo wezel wyszedł
    a siostra do mnie bym na IP pojechała zobaczyła czy z dzieckiem w porządku.Powiedziałam jej że pojadę do rodzinnego. a ona że ją jestem idiotka bo rodzinny USG mi nie zrobi.I nie sprawdzi czy dziecko żyje.

Ta już pierdaczy że jak boli wezel to mam świnkę. Jak ją to przechodzilam w 16 roku zycia

Dzis leżąc rano na plecach poczułam pierwszy ruch :) poplakalam się to już nie bulgotek.Koło pępka czulam wyraźnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:25

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Witam się i ja ;)

Dzisiaj mam wizytę, ale dopiero o 17:30, jedziemy z mężem po jego pracy. Może maluchy płeć Nam pokażą już :P
    Niestety jesteśmy na razie pozbawieni auta i musimy jechać komunikacją z przesiadkami :/ lepiej się ciut czuję, więc jakoś muszę dać radę.

Pogoda u Nas w kratkę, pod chmurą wyziera słońce, a zaraz pada deszcz :/
    Okropna pogoda.
    No ciekawe czy się pokażą. Mój synek tyłek wypiął i siur dyndał a u drugiego dumnie sterczał :P Komunikacja miejska, masakra. Jak dobrze,że mam auto :)
    My z młodym na 16 do stomatologa, na szczęście syn się nie boi i chętnie chodzi. Jestem z niego bardzo dumna bo ładnie zaczął w szkole pracować z pomocą minutnika, który im zaniosłam. Niby szkoła integracyjna, 15 dzieci w klasie z czego połowa zawsze chora i dwie nauczycieli a ciężko im dzieciaka opanować i ręce rozkładają. Przykre to ale walczymy i małymi kroczkami do przodu. Białe kocyki mi doszły dziś i są świetne :) Pochmurno jest ale cieplutko i wiosnę czuć w powietrzu. Dobry humor mam, 5 km przedreptałam i biorę się za skrzydełka pieczone w sosie sojowym z frytami :)

Strazaczka1990, pirelka, kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    No ciekawe czy się pokażą. Mój synek tyłek wypiął i siur dyndał a u drugiego dumnie sterczał :P Komunikacja miejska, masakra. Jak dobrze,że mam auto :)

Mi już inny lekarz napomknął, że wygląda to na męską płeć, ale jeszcze mało widać. Ważne, by u jednego było widać to wtedy wiadomo jakie i drugie :D Zobaczymy..ale jakoś na chłopaków się nastawiłam.

Moje auto w naprawie, więc czekamy aż będzie sprawne, bo sobie nie wyobrażam w zaawansowanej ciąży jeździć 20 km do lekarza z przesiadkami :/

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzis leżąc rano na plecach poczułam pierwszy ruch :) poplakalam się to już nie bulgotek.Koło pępka czulam wyraźnie :)

Wow już ruch? :) Ale super... moje się zdają leżeć jeszcze dużo niżej niż pępek. Jednej nocy czułam tylko takie bulgotki ;P a tak to tylko ukłucia jak jajniki i taki dyskomfort czasami, pewnie wtedy kiedy wojują :D

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Zaczynam mieć kurw** wczoraj byłam u gina przepisała antybiotyki.Dziś ta szyja boli bo wezel wyszedł
    a siostra do mnie bym na IP pojechała zobaczyła czy z dzieckiem w porządku.Powiedziałam jej że pojadę do rodzinnego. a ona że ją jestem idiotka bo rodzinny USG mi nie zrobi.I nie sprawdzi czy dziecko żyje.

Ta już pierdaczy że jak boli wezel to mam świnkę. Jak ją to przechodzilam w 16 roku zycia

No a miałaś wczoraj usg?

Koło pępka to chyba jeszcze za wysoko, dzidzia chyba jest niżej jeszcze ? Ja przynajmniej niżej czuje i niżej słysze przez detektor.

pirelka, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, dobrze, że synek coraz lepiej sobie radzi ;-) a co do obiadu to u mnie dziś szaszłyki ;-) ale ostatni raz taka nuda w jedzeniu! Postanowiłam wykorzystać siedzenie w domu na spełnianie się kulinarnie ;-)
    Postanowiłam codziennie gotować coś czego jeszcze nie było ;-)

A nie mogę doczekać się aż będę warzywa i owoce w lecie, dorwę się do słoików to cała spiżarnie zapelnie .

pirelka, Dzierzba lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Wow już ruch? :) Ale super... moje się zdają leżeć jeszcze dużo niżej niż pępek. Jednej nocy czułam tylko takie bulgotki ;P a tak to tylko ukłucia jak jajniki i taki dyskomfort czasami, pewnie wtedy kiedy wojują :D
    U mnie wczoraj na usg tez dużo niżej. Daleko jeszcze do pępka. No i daleko do 20 tygodnia (do 18 tez daleko), w którym sie zaczyna czuć :)
    Raz mi sie wydawało, ze te mistyczne bąbelki czułam. Jakby ktoś włożył słomkę do napoju i delikatnie dmuchał.

Ale czekam spokojnie, bo jednak za wcześnie :) chciałoby sie, ale to głowy wariują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:36

pirelka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g

Wysłany: 31 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No a miałaś wczoraj usg?

Koło pępka to chyba jeszcze za wysoko, dzidzia chyba jest niżej jeszcze ? Ja przynajmniej niżej czuje i niżej słysze przez detektor.
    Tak miałam.I jest oki wszystko.Kazała mi lezec .A mały szalał.To co to mogło być? Jakąś niestrawność ?Bo pierwszy raz tak miałam

To ja chyba poznam ruchy dopiero jak mocnego kopa dostanę :),

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, ja też się paskudnie czuję, zawsze jak byłam przeziębiona jakoś się trzymałam, a teraz nie mam siły na nic i w głowie się kręci. Jestem ciekawa jak te choróbsko moje dziecko odczuwa?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka ja mam dno macicy dwa cm pod pępkiem już bo wiadomo, że w bliźniaczej to dużo szybciej rośnie, wiem, że w pojedynczej dno powinnaś mieć w połowie między spojeniem łonowym a pępkiem także raczej nie możliwe, że to ruchy w tym miejscu bo nie masz jeszcze macicy tak wysoko. Ja je czuję z lewej strony poniżej wysokości kości biodrowej i tuż nad spojeniem łonowym na środku.

Strazaczka1990, Angela89 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 31 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzę że będziemy musieli się stąd szybko wyprowadzić.Tu mamy wilgoć może dlatego łapie mnie co chwilę coś.....

I zauważyłam to przez przypadek.Kupilam pochłaniacz wilgoci.Po tygodniu w pojemniku był pełen pojemnik wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:55

Wysłany: 31 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kurczę, ja też się paskudnie czuję, zawsze jak byłam przeziębiona jakoś się trzymałam, a teraz nie mam siły na nic i w głowie się kręci. Jestem ciekawa jak te choróbsko moje dziecko odczuwa?
    Zarazamy się drogą internetową chyba.Właśnie też bym chciała to wiedzieć ?jak? Czy też tak ciężko jak mama?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie angelsounds.
    To co wczoraj znalazłam to była ta wspominana żyła czy tętnica. Moja własna ;)
    Przy kościach z dwóch stron ładnie bije. Naliczyłam 11 uderzeń na 10s. Zdrowo.

Natomiast na środku, tuż nad liniia włosów zapieprzylo serduszko Konstantego :)
    24/10s.

Aż sie sama z siebie uśmiałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:55

Dzierzba, kamciaelcia, Strazaczka1990, AniaLewandowska, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Zarazamy się drogą internetową chyba.Właśnie też bym chciała to wiedzieć ?jak? Czy też tak ciężko jak mama?
    pewnie kichanie nie jest przyjemne, kiedy trzeba co chwilę podskakiwać :P

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Tak miałam.I jest oki wszystko.Kazała mi lezec .A mały szalał.To co to mogło być? Jakąś niestrawność ?Bo pierwszy raz tak miałam

To ja chyba poznam ruchy dopiero jak mocnego kopa dostanę :),

Na 99% to nie był kopniak. Ja poczułam bulgotkę w 15tc teraz i tak delikatnie że sama nie byłam pewna że to jest to ale kilka razy znów poczułam i byłam pewna i było to mega nisko. Teraz dopiero czuje już wyraźne ruchy.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin sam jeszcze dzisiaj mówił, ze na tym etapie ciązy on dzidzi posłucha nad blizną po cc (odnosiło sie to do odsłonięcia nie tylko spodni, ale i majtek). Więc pępek to za wysoko

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie dostałam mojego detektora tętna :( i pisałam do sprzedawcy i dopiero dzisiaj wyślę... A specjalnie wybrałam taka aukcje, gdzie wysyłka była natychmiast... Szkoda gadać poprostu. A ja sie juz bardzo denerwuje, bo od paru dni czuje sie tak dobrze i nic mnie nie kłuje itp. Moze to głupie, ale na prawdę sie bardzo denerwuje :( jest wizyta na dzisia do prywatnego gin i nie wiem, czy nie pójdę...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ