WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam. Myszka fantastyczny post, który już sobie zapisałam:) dzięki!
Gratuluję brzuszków i zakupki, ja muszę u siebie też znaleźć jakiś fajny ciuchland.
Ja właśnie kończę pakowańsko i jadę na krótki urlop w góry:) cieszę się ogromnie!
Alinka ja zauważyłam, że.w ciąży mam większą skłonność do alergii, może to taktycznie jakiś środek czyszczący?bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Ksosia wrote:Dzień dobry!
U nas też ponuro i smutno, ale od wczoraj 19 tydzień!
Nie uwierzycie, ale zamówiłam detektor. Wiem, ze byłam ANTY, ale nie czuje Antka, a do wizyty 19 dniPrzed mężem schowam, lekarce się nie przyznam i będzie git
Miłego dnia! :*
Haha. To tak jak ja.
Rodzicom swoim sie pochwalilam, ale ze słowami 'tylko nie mówcie M'.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:24
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Dzień dobry!
U nas też ponuro i smutno, ale od wczoraj 19 tydzień!
Nie uwierzycie, ale zamówiłam detektor. Wiem, ze byłam ANTY, ale nie czuje Antka, a do wizyty 19 dniPrzed mężem schowam, lekarce się nie przyznam i będzie git
Miłego dnia! :*chciałam stacjonarnie kupić, ale chyba nigdzie u mnie w mieście nie ma...
jak nie zapchany nos, to przeszywający ból w gardle, dobrze że idę do tego lekarza, bo zwariuję... -
nick nieaktualnyJa to sobie nawet stwardnienie rozsiane w Internecie wyczytałam, więc już nie zamierzam w nim grzebać bo tylko siebie i malucha stresuje...
Ale to do fizjoterapeuty to też jest skierowanie potrzebne?
Co do uczulen w ciąży to fakt, ja już 3 razy zmieniłam żel pod prysznic. Być może teraz się nalozylo kilka niesprzyjających warunków na siebie.
A mam jeszcze jedno pytanie teraz z kategorii zwolnienia lekarskiegoW lutym byłam tydzień na zwykłym chorobowym. I teraz muszę przepracować najlepiej 3 pełne miesiące przed kolejnym? I u nas w maju wypłacone są premie roczne oprócz normalnej pensji. Taka premia to ok. 150% normalnego wynagrodzenia. Ma to znaczenie przy wyliczeniu pensji na zwolnieniu? Będzie wyższa jak pójdę na zwolnienie od czerwca?
-
nick nieaktualnyalinka Ty głupot w internecie nie czytaj!
ja do jutra chcę L4 wziąć, bo później mam urlop, jak się do niedzieli lepiej poczuję to chociaż chcę mieć możliwość wyjścia z domu, ale nie wiedziałam że trzeba mieć 3 pełne miesiące przepracowane żeby iść na kolejne, ja sama nie wiem kiedy pójść na te ciążowe, póki się dobrze czuję chcę do pracy chodzić, żeby samej w domu jak łoś nie siedzieć... -
ALINKA, JESLI ZROBISZ PRZERWĘ DŁUŻSZA NIZ 3 MIESIĄCE TO NA NOWO NALICZĄ CI PODSTAWĘ DO ZASILKU I WTEDY PREMIA BĘDZIE ZALICZONA. JESLI POJDZIESZ NA L4 PRZYKŁADOWO DZIŚ TO TWOJA PODSTAWA BEDZIE TAKA SAMA JAK W LUTYM...I TAKA SAMA DO MACIERZYNSKIEGO
ART 43 USTAWY (W RAZIE CHOROBY I MACIERZYŃSTWA) -
nick nieaktualnyDzień dobry z rana
Ja juz po drzemce, musiałam dopaść noc bo późno sie polozylam. Zaraz sie zbieram na Onko a tak mi sie dzis nie chcepogoda pod psem, ze najchętniej zostałabym w łożku cały dzień.
Strasznie mi przykro, ze tak często chorujcie. Mnie póki co oprócz zapalenia pęcherza, nawracających oprych i krótkiej infekcji oka omija. I oby tak zostało.
Alinka - Ty sie nie doszukuj jakiś stwardnień. To okropna i wstrętna choroba. A czym więcej sie szpera w internecie to więcej objawów pasuje. Tak jak dziewczyny piszą to bardziej wyglada na zajkies zapalenie w stawie albo zespół cieśni nadgarstka. Lepiej wybierz sie do ortopedy. Zrobi Ci usg i bedzie wiadomo. A rehabilitacja tak czy siak nie zaszkodzi.
Dobra uciekam zobaczyc co ma pani prof do powiedzenia i wyjaśnienia mi, dlaczego dostałam Euthytox 50. Bo przyznam Wam sie szczerze, ze nie wzięłam tego leku. Mam jakieś obawy, ze zaszła jakaś pomyłka. Zwłaszcza po tum co powiedziała moja znajoma farmaceutka, ze pacjentki zaczynaja zwykle od dawek 25 i to jeszcze podzielonych. A u mnie na raz taka duża - a wyniki z tarczycy zawsze miałam dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:38
-
Witam się i ja:) u mnie pogoda taka sobie słońce co jakiś czas prześwituje. Dziś czeka mnie maraton po komisach samochodowych, wczoraj objechalismy z 8 ale żaden nie chce naszego auta:/ to za drogie, to ze model nie ten, ze powypadkowe...cholera gdyby mi 20tys. spadlo z nieba zostawiamy ten samochód i bez klopotu ale niestety żadnych opadów pieniężnych nie ma.
Co do chorób to jakoś się trzymam ale od kilku dni psikam i katar mam..i podejrzewam alergię choc nigdy jakoś szczególnie nie miałam to przypomniałam sobie ze w zeszłym roku 1 raz brałam wapń allergo czy jakoś tak ale wiem że w ciąży zabronione. W wolnym czasie muszę przeszperać to forum bo wiem że ten wątek już był poruszany. -
U mnie na razie pochmurnie, ale słońce nieśmiało wygląda zza chmur. Mam nadzieję, że się rozpogodzi.
Dziś wybieram się na zakupy bieliźniane. Biust już mi chyba dużo nie urośnie, więc mogę zaszaleć
Co do wózków- mi bardzo podobają się Quinny Mood, tylko dam sobie rękę uciąć, że jak oglądałam je w necie 3 miesiące temu, to były tańsze nawet o 400zł. Nie wiem czy tu rzecz ma się jak z samochodami i "nowe roczniki" są droższe? Bo model ten sam, sklep też, tylko cena za 3w1 przekracza 3000zł. No a tyle za wózek nie dam. Oglądaliśmy też w Smyku X-Landery x-move i x-pulse. Mój mąż jest nimi zachwycony(w przeciwieństwie do Quinny). No i cena bardziej przystępna. No ale... niestety na dzień dzisiejszy poruszamy się limuzyną marki Fiat Panda, gdzie bagażnik mieści moją torebkę i worek kartofli. Ponieważ na zmianę samochodu nas na razie nie stać, to wózek musi być lekki, łatwo się składać i rozkładać, a złożony zajmować mało miejsca. A to wszystko ma ten Quinny. Do używanego nie jestem przekonana, bo też są stosunkowo drogie, a chcemy kupić teraz nowy wózek, żeby przy ewentualnym rodzeństwie ominąć ten wydatek. Dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu, może znajdziemy na ulicy worek pieniędzy?Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
brak mi już sił
smarowala się tym vicksem.Wszystko ładnie pięknie a w nocy węzły chłonne na szyi mi wywalilo.Szyja zapuchnieta. Nie wiem czy mogę też i szyję vicksem posmarowac.Czy się dusila nie będę.Ale gardła nie mam zawalonego.Zero kataru
-
nick nieaktualny
-
alinka wrote:Ja to sobie nawet stwardnienie rozsiane w Internecie wyczytałam, więc już nie zamierzam w nim grzebać bo tylko siebie i malucha stresuje...
Ale to do fizjoterapeuty to też jest skierowanie potrzebne?
Co do uczulen w ciąży to fakt, ja już 3 razy zmieniłam żel pod prysznic. Być może teraz się nalozylo kilka niesprzyjających warunków na siebie.
A mam jeszcze jedno pytanie teraz z kategorii zwolnienia lekarskiegoW lutym byłam tydzień na zwykłym chorobowym. I teraz muszę przepracować najlepiej 3 pełne miesiące przed kolejnym? I u nas w maju wypłacone są premie roczne oprócz normalnej pensji. Taka premia to ok. 150% normalnego wynagrodzenia. Ma to znaczenie przy wyliczeniu pensji na zwolnieniu? Będzie wyższa jak pójdę na zwolnienie od czerwca?
-
Wyznaczyłam sobie misję stworzenia tej oto cudnej zawieszki nad łóżeczko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12b28ca75471.jpgStrazaczka1990, bbeczka91, AniaLewandowska, YvonnElizabeth, Behemottka, Sabina, _izunia_, A_n_k_a_80, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:dobry wieczór, mnie rozłożyło choróbsko na dobre, jutro jadę do lekarza. Co Wy brałyście jak się rozchorowałyście? bo boję się czy w ogóle coś będę mogła brać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 11:34
-
nick nieaktualnyWitam się.
U nas słoneczko też nieśmiało wygląda zza chmurek, ale jest cieplutko. Mogłam załozyć balerinki w końcu.
Ja nic nie kupuje, przywiozłam luźniejsze ciuchy od mojej drugiej młodszej siostry (jest nas 4)i za małe na nią biustonosze. Także na ciążowych oszczędzam. A jak zobaczyłam co moja mama ma na strychu po mojej trzeciej młodszej siostrze (ma 5 lat) to się załamałam. Tyle prania... Ale ile zaoszczedzonej kasy. Moge sobie pozwolić na wózek.Strazaczka1990, AniaLewandowska, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaLewandowska wrote:Kurde ale mi sie brzuchol dzis napina
macica twarda jak piłeczka a i cały zreszta jakiś twardy
mam nadzieje, ze to nic złego.
Ksiosia - nie dziwie Ci sie, ze zakupiłam detektor. Ja od kilku dni tez nie czuje znowu "małej"i sama sie martwię.
Moja Hania też mi czasem robi niespodzianki i nie daje o sobie znaku. Czasami nie czuje jej przez cały dzień, ale to kwestia czy o tym myślę, czy nie i co robie w danym momencie, a jestem dość żywą osobą. Podejrzewam że po prostu śpi. Jak soę położę na dłużej to dostaje kopniaka. -
a dziś rano przyszedł detektor, który wczoraj zamówiłam. Szukałam serduszka, tam gdzie dzisiaj lekarz znalazł na swoim i nie miałam problem-ale strasznie cichutko słyszałam. To miała być niespodzianka dla męża na jutrzejsza rocznicę, ale chyba juz dziś nie wytrzymam
bbeczka91 lubi tę wiadomość