X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Myszka fantastyczny post, który już sobie zapisałam:) dzięki!
    Gratuluję brzuszków i zakupki, ja muszę u siebie też znaleźć jakiś fajny ciuchland.

Ja właśnie kończę pakowańsko i jadę na krótki urlop w góry:) cieszę się ogromnie!
    Alinka ja zauważyłam, że.w ciąży mam większą skłonność do alergii, może to taktycznie jakiś środek czyszczący?

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dzień dobry!
    U nas też ponuro i smutno, ale od wczoraj 19 tydzień! :)

Nie uwierzycie, ale zamówiłam detektor. Wiem, ze byłam ANTY, ale nie czuje Antka, a do wizyty 19 dni :( Przed mężem schowam, lekarce się nie przyznam i będzie git :)

Miłego dnia! :*

Haha. To tak jak ja.
    Rodzicom swoim sie pochwalilam, ale ze słowami 'tylko nie mówcie M'.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:24

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dzień dobry!
    U nas też ponuro i smutno, ale od wczoraj 19 tydzień! :)

Nie uwierzycie, ale zamówiłam detektor. Wiem, ze byłam ANTY, ale nie czuje Antka, a do wizyty 19 dni :( Przed mężem schowam, lekarce się nie przyznam i będzie git :)

Miłego dnia! :*
    ja chciałam kupić, ale mąż się po głowie stukał, że będę wywalać kasę na głupoty, chciałam zamówić, ale wnet się dowie, że paczka jakaś przyszła :( chciałam stacjonarnie kupić, ale chyba nigdzie u mnie w mieście nie ma...

jak nie zapchany nos, to przeszywający ból w gardle, dobrze że idę do tego lekarza, bo zwariuję... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie nawet stwardnienie rozsiane w Internecie wyczytałam, więc już nie zamierzam w nim grzebać bo tylko siebie i malucha stresuje...

Ale to do fizjoterapeuty to też jest skierowanie potrzebne?

Co do uczulen w ciąży to fakt, ja już 3 razy zmieniłam żel pod prysznic. Być może teraz się nalozylo kilka niesprzyjających warunków na siebie.

A mam jeszcze jedno pytanie teraz z kategorii zwolnienia lekarskiego :) W lutym byłam tydzień na zwykłym chorobowym. I teraz muszę przepracować najlepiej 3 pełne miesiące przed kolejnym? I u nas w maju wypłacone są premie roczne oprócz normalnej pensji. Taka premia to ok. 150% normalnego wynagrodzenia. Ma to znaczenie przy wyliczeniu pensji na zwolnieniu? Będzie wyższa jak pójdę na zwolnienie od czerwca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka Ty głupot w internecie nie czytaj! :P
    ja do jutra chcę L4 wziąć, bo później mam urlop, jak się do niedzieli lepiej poczuję to chociaż chcę mieć możliwość wyjścia z domu, ale nie wiedziałam że trzeba mieć 3 pełne miesiące przepracowane żeby iść na kolejne, ja sama nie wiem kiedy pójść na te ciążowe, póki się dobrze czuję chcę do pracy chodzić, żeby samej w domu jak łoś nie siedzieć...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALINKA, JESLI ZROBISZ PRZERWĘ DŁUŻSZA NIZ 3 MIESIĄCE TO NA NOWO NALICZĄ CI PODSTAWĘ DO ZASILKU I WTEDY PREMIA BĘDZIE ZALICZONA. JESLI POJDZIESZ NA L4 PRZYKŁADOWO DZIŚ TO TWOJA PODSTAWA BEDZIE TAKA SAMA JAK W LUTYM...I TAKA SAMA DO MACIERZYNSKIEGO
    ART 43 USTAWY (W RAZIE CHOROBY I MACIERZYŃSTWA)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana ;)
    Ja juz po drzemce, musiałam dopaść noc bo późno sie polozylam. Zaraz sie zbieram na Onko a tak mi sie dzis nie chce :/ pogoda pod psem, ze najchętniej zostałabym w łożku cały dzień.
    Strasznie mi przykro, ze tak często chorujcie. Mnie póki co oprócz zapalenia pęcherza, nawracających oprych i krótkiej infekcji oka omija. I oby tak zostało.
    Alinka - Ty sie nie doszukuj jakiś stwardnień. To okropna i wstrętna choroba. A czym więcej sie szpera w internecie to więcej objawów pasuje. Tak jak dziewczyny piszą to bardziej wyglada na zajkies zapalenie w stawie albo zespół cieśni nadgarstka. Lepiej wybierz sie do ortopedy. Zrobi Ci usg i bedzie wiadomo. A rehabilitacja tak czy siak nie zaszkodzi.

Dobra uciekam zobaczyc co ma pani prof do powiedzenia i wyjaśnienia mi, dlaczego dostałam Euthytox 50. Bo przyznam Wam sie szczerze, ze nie wzięłam tego leku. Mam jakieś obawy, ze zaszła jakaś pomyłka. Zwłaszcza po tum co powiedziała moja znajoma farmaceutka, ze pacjentki zaczynaja zwykle od dawek 25 i to jeszcze podzielonych. A u mnie na raz taka duża - a wyniki z tarczycy zawsze miałam dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:38

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) u mnie pogoda taka sobie słońce co jakiś czas prześwituje. Dziś czeka mnie maraton po komisach samochodowych, wczoraj objechalismy z 8 ale żaden nie chce naszego auta:/ to za drogie, to ze model nie ten, ze powypadkowe...cholera gdyby mi 20tys. spadlo z nieba zostawiamy ten samochód i bez klopotu ale niestety żadnych opadów pieniężnych nie ma.

Co do chorób to jakoś się trzymam ale od kilku dni psikam i katar mam..i podejrzewam alergię choc nigdy jakoś szczególnie nie miałam to przypomniałam sobie ze w zeszłym roku 1 raz brałam wapń allergo czy jakoś tak ale wiem że w ciąży zabronione. W wolnym czasie muszę przeszperać to forum bo wiem że ten wątek już był poruszany.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie pochmurnie, ale słońce nieśmiało wygląda zza chmur. Mam nadzieję, że się rozpogodzi.
    Dziś wybieram się na zakupy bieliźniane. Biust już mi chyba dużo nie urośnie, więc mogę zaszaleć ;)
    Co do wózków- mi bardzo podobają się Quinny Mood, tylko dam sobie rękę uciąć, że jak oglądałam je w necie 3 miesiące temu, to były tańsze nawet o 400zł. Nie wiem czy tu rzecz ma się jak z samochodami i "nowe roczniki" są droższe? Bo model ten sam, sklep też, tylko cena za 3w1 przekracza 3000zł. No a tyle za wózek nie dam. Oglądaliśmy też w Smyku X-Landery x-move i x-pulse. Mój mąż jest nimi zachwycony(w przeciwieństwie do Quinny). No i cena bardziej przystępna. No ale... niestety na dzień dzisiejszy poruszamy się limuzyną marki Fiat Panda, gdzie bagażnik mieści moją torebkę i worek kartofli. Ponieważ na zmianę samochodu nas na razie nie stać, to wózek musi być lekki, łatwo się składać i rozkładać, a złożony zajmować mało miejsca. A to wszystko ma ten Quinny. Do używanego nie jestem przekonana, bo też są stosunkowo drogie, a chcemy kupić teraz nowy wózek, żeby przy ewentualnym rodzeństwie ominąć ten wydatek. Dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu, może znajdziemy na ulicy worek pieniędzy? ;)

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :( brak mi już sił :( smarowala się tym vicksem.Wszystko ładnie pięknie a w nocy węzły chłonne na szyi mi wywalilo.Szyja zapuchnieta. Nie wiem czy mogę też i szyję vicksem posmarowac.Czy się dusila nie będę.Ale gardła nie mam zawalonego.Zero kataru

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale mi sie brzuchol dzis napina :/ macica twarda jak piłeczka a i cały zreszta jakiś twardy :/ mam nadzieje, ze to nic złego.

Ksiosia - nie dziwie Ci sie, ze zakupiłam detektor. Ja od kilku dni tez nie czuje znowu "małej" :( i sama sie martwię.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja to sobie nawet stwardnienie rozsiane w Internecie wyczytałam, więc już nie zamierzam w nim grzebać bo tylko siebie i malucha stresuje...

Ale to do fizjoterapeuty to też jest skierowanie potrzebne?

Co do uczulen w ciąży to fakt, ja już 3 razy zmieniłam żel pod prysznic. Być może teraz się nalozylo kilka niesprzyjających warunków na siebie.

A mam jeszcze jedno pytanie teraz z kategorii zwolnienia lekarskiego :) W lutym byłam tydzień na zwykłym chorobowym. I teraz muszę przepracować najlepiej 3 pełne miesiące przed kolejnym? I u nas w maju wypłacone są premie roczne oprócz normalnej pensji. Taka premia to ok. 150% normalnego wynagrodzenia. Ma to znaczenie przy wyliczeniu pensji na zwolnieniu? Będzie wyższa jak pójdę na zwolnienie od czerwca?
    Nie czytaj Kochana glupot.W internecie.Ja nie.wiem jak to jest.Ale ja przed l4 walilam 12h i to dość często.I wyplate mam ładna dużo.Wieksza niż jakbym normalnie pracowała.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyznaczyłam sobie misję stworzenia tej oto cudnej zawieszki nad łóżeczko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12b28ca75471.jpg

Strazaczka1990, bbeczka91, AniaLewandowska, YvonnElizabeth, Behemottka, Sabina, _izunia_, A_n_k_a_80, violett lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:16

Behemottka lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:21

• mmargol Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc, ja morfologie na co druga wizyte robie a mocz na kazda. Wizyty mam co 3 tygodnie. Do tej pory zadna morfologia ani mocz nie wyszly mi zle, pomimo to tak mi lekarz zleca :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dobry wieczór, mnie rozłożyło choróbsko na dobre, jutro jadę do lekarza. Co Wy brałyście jak się rozchorowałyście? bo boję się czy w ogóle coś będę mogła brać :/
    Ja tylko domowe sposoby, cytryna, miód, czosnek, sok z cebuli,soki naturalne owocowe. Moczenie nóg w wodzie z solą, chłodne okłady na głowę z gorączką. Woda morska do nosa, gardło płukałam ziołowym płynem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 11:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. ;)

U nas słoneczko też nieśmiało wygląda zza chmurek, ale jest cieplutko. Mogłam załozyć balerinki w końcu. ;)

Ja nic nie kupuje, przywiozłam luźniejsze ciuchy od mojej drugiej młodszej siostry (jest nas 4)i za małe na nią biustonosze. Także na ciążowych oszczędzam. A jak zobaczyłam co moja mama ma na strychu po mojej trzeciej młodszej siostrze (ma 5 lat) to się załamałam. Tyle prania... Ale ile zaoszczedzonej kasy. Moge sobie pozwolić na wózek.

Strazaczka1990, AniaLewandowska, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Kurde ale mi sie brzuchol dzis napina :/ macica twarda jak piłeczka a i cały zreszta jakiś twardy :/ mam nadzieje, ze to nic złego.

Ksiosia - nie dziwie Ci sie, ze zakupiłam detektor. Ja od kilku dni tez nie czuje znowu "małej" :( i sama sie martwię.

Moja Hania też mi czasem robi niespodzianki i nie daje o sobie znaku. Czasami nie czuje jej przez cały dzień, ale to kwestia czy o tym myślę, czy nie i co robie w danym momencie, a jestem dość żywą osobą. Podejrzewam że po prostu śpi. Jak soę położę na dłużej to dostaje kopniaka. ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś rano przyszedł detektor, który wczoraj zamówiłam. Szukałam serduszka, tam gdzie dzisiaj lekarz znalazł na swoim i nie miałam problem-ale strasznie cichutko słyszałam. To miała być niespodzianka dla męża na jutrzejsza rocznicę, ale chyba juz dziś nie wytrzymam :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ