X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na gardło prenalen gardło.typowo dla kobiet w ciąży.Na opakowaniu namalowana kobieta w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:15

Behemottka, żabka04, Anulka01, Sophia, mmargol, bbeczka91, YvonnElizabeth, violett lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Mysza :) Nie ma jak słowo od eksperta. Szkoda, że ja nie mam takiej amerykańskiej Mouse, co by mi powiedziała co i jak tutaj ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja alantan plus używałam podczas gojenia się tatuażu, nawet nie wiedziałam, że można to stosować na małych dzieciach :) ja się dziś obudziłam i czuję się jeszcze koszmarniej, mam nadzieję że dotrę do tego lekarza, bo do medicoveru mam niemały kawałek, a już tak świetnie szło mi niechorowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16tc! :-)
    Ale mi ten czas leci.

Behemottka no szkoda ze nie masz takiej Mouse na miejscu ale masz wirtualnie i zawsze Ci pomoże:-)))

Ja dzisiaj po nocce pełnej wrażeń. Śniło mi się że wchodziłam po schodach (było ich mnóstwo) za moją babcia ale była młodsza. To był jakiś zamek bo mury były z kamieni a za mną dziewczyna koleżanka?? Wchodziła o kulach.
    Bardzo wąskie wejście.
    I krzyczałam do babci żeby tam nie szła bo brzuch juz mnie boli i nie mogę wchodzić wysilać się tak bo ja mam leżeć przecież jestem w ciąży nie pamiętasz???
    Obudziłam się z bólem brzucha taki spiety:-((

Lecę dziecko zaprowadzić do przedszkola:-)
    Miłego dnia:-)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w deszczowy dzień. Dziecko do szkoły pojechało już i laba do 11 :P Mi się śniło, ze moja koleżanka urodziła w ubojni, w otoczeniu arabów, którzy chcieli jej telefon ukraść. Mój mózg mnie zadziwia. :D

agatia, bbeczka91, mysza0406, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Witam się w deszczowy dzień. Dziecko do szkoły pojechało już i laba do 11 :P Mi się śniło, ze moja koleżanka urodziła w ubojni, w otoczeniu arabów, którzy chcieli jej telefon ukraść. Mój mózg mnie zadziwia. :D

Deszczowy dzień? :) u mnie przepiękne słoneczko, aż chce się żyć mimo okropnego bólu gardła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie najgorsza pogoda, ale nawet sił zwlec się z kanapy nie chce... do lekarza mam dopiero na ok 11:00, aż się boję co przypisze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady medycznej :)
    Od listopada gdy pracuje przy komputerze dretwieje mi skóra na przedramieniu i nadgarstku i wychodzą czerwone plamy. Co ciekawe sytuacja ma miejsce tylko przy pracy na komputerze na jednej ręce. Jak mam wolne i wykonuje normalne czynności domowe to nic mi nie jest :)

Nie zdążyłam się zdiagnozować przed ciążą, ale zaczyna mnie to co raz bardziej wkurzac. :( myślcie że da radę coś z tym zrobić w czasie ciąży czy trzeba czekać do porodu?

• Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Od listopada gdy pracuje przy komputerze dretwieje mi skóra na przedramieniu i nadgarstku i wychodzą czerwone plamy. Co ciekawe sytuacja ma miejsce tylko przy pracy na komputerze na jednej ręce. Jak mam wolne i wykonuje normalne czynności domowe to nic mi nie jest :)

Nie zdążyłam się zdiagnozować przed ciążą, ale zaczyna mnie to co raz bardziej wkurzac. :( myślcie że da radę coś z tym zrobić w czasie ciąży czy trzeba czekać do porodu?
    To ręką od myszki??

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    To ręką od myszki??
    Zresztą ktoraby nie była to duże prawdopodobieństwo, że jest to związane z kręgosłupem szyjnym. Dobry fizjoterapeuta rozwiże kłopot.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Witam się w 18 tyg a 5 miesiącu. :)
    Dziewczyny bepanthen jest świetny w składzie ale uwaga to praktycznie to samo co o wiele tańszy alantan i tu macie opcje :
    jest zwykły alantan i alantan plus- o szerszym działaniu kojącym i wspomagającym regenerację naskórka. Występują w maściach i kremach. Maści- silniej natłuszczające, ale nie koniecznie nawilżające. Kremy mniej tłuste nawilżające nie tworzą takiej warstwy okluzyjnej. Sudocrem to bardzo dobry preparat ale uwaga nie do stosowania na całą skórę i nie w sposób ciągły. Ma działanie odkażające ale i wysuszające i ściągające (tlenek cynku)! Stąd też miejscowych odparzeniach przez określony czas super- podobnie i bardzo dobrze działa Ziaja dermatologiczna baza z tlenkiem cynku (tańsza). U dzieci silnie alergicznych polecam mediderm- jeden z chętniej polecanych przez alergologów- pacjenci bardzo go sobie chwalą. Preparaty o dużej zawartości wazeliny mogą po pewnym czasie przesuszać skórę. A teraz uwaga hit : najlepsze, najtańsze i nieuczulające : maść pośladkowa. Robi się różny skład u mnie najczęściej Woda oczyszczona 10, wazelina, lanolina, parafina po 30. Cena na rp. 8,8 - brak dodatków konserwujących, zapachowych itp. Robiłam tego kilogramy w pracy zarówno dla dzieci jak osób starszych. Pani kupowała regularnie bez zniżki drożej ok 20- 30 zł dla swoich dzieci i niczym innym nie smarowała. Lekarze wypisywali wszystkim swoim wnuczkom itp. Jeśli dziecko ma uczulenie na lanolinę/ wełnę itp. Można zamiast niej użyć euceryny i po problemie. Podpytajcie lekarzy i w aptekach, wypróbujcie. Odnośnie linomagu tu właśnie jest lanolina a czasami są uczulenia, ale generalnie dobry prosty preparat. Uwaga na tormentiol ukochany przez niektóre Panie- zawiera tetraboran sodu może być toksyczny i bardzo szkodliwy zwłaszcza u dzieci poniżej 3-4 rż. Skóra dziecka jest bardziej przepuszczalna dla wielu substancji stąd ostrożnie kochane:)
    A chorowitki leżeć w łóżku ile się da. Teraz pogoda jest jeszcze złudna i łatwo można się przeziębić choć już powoli wirusy będą odpuszczać, bo będzie im za ciepło:) Wszystkie brzuszki piękne i ubranka również :) U mnie ciągle remont i porządki. Czasu brakuje, żeby wszystko przeczytać. Pozdrawiam
    Uwielbiam takie konkretne informacje. Dzięki i gratuluję piątego miesiąca.

mysza0406 lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Może czymś alergizującym wycierane jest biurko jak jest sprzątane.
    Dowiedz się co to, albo przed pracą wytrzyj je chusteczkami dezynfekującymi.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    To ręką od myszki??
    Tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ręka od myszki często drętwieje, też zauważyłam że jest ona zimna, podczas gdy np lewa jest ciepła, ale nie wiem co z tymi wysypującymi plamami :/ może zapytaj się przy okazji swojego gina? Mi na drętwienia kazała brać magnez, ale mój problem głównie dotyczy rąk, od ramion do nadgarstków oraz nóg, szczególnie w nocy mi to dokucza...

dzwonię do pracy, że idę dziś do lekarza, aż mi głupio, w piątek urlop na żądanie, dziś niby na L4, a w przyszłym tygodniu na urlop wypoczynkowy, przecież oni zwariują że mnie tak wiecznie nie ma... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu to też ma miejsce jak dłużej przy komputerze siedzę więc może faktycznie coś z kręgosłupem. A rezonans jest dozwolony w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 08:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie jest spowodowane zmniejszonym krążeniem w dłoni przy powtarzalnych czynnościach?

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Tak
    Więc albo kręgosłup szyjny albo ciesn nadgarstka. Oczywiście jest jeszcze milion innych możliwości ale znacznie mniej popularnych. Polecam dobrego fizjoterapeute. Kilka masaży i powinno pomóc.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U nas też ponuro i smutno, ale od wczoraj 19 tydzień! :)

Nie uwierzycie, ale zamówiłam detektor. Wiem, ze byłam ANTY, ale nie czuje Antka, a do wizyty 19 dni :( Przed mężem schowam, lekarce się nie przyznam i będzie git :)

Miłego dnia! :*

mychakruszyna, mysza0406, Angela89, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pracy kobitka co prawda starsza w wieku okoloemerytalnym ma problemy z rekoma od pracy 8h przy komputerze i wiem ze lekarz ja jakos zdiagnozowal ale nie pamietam jak to nazwal. W kazdym badz razie na rehabilitacje chodzila i duza poprawa byla. Wynikalo to z napiecia rak przy komputerze, skupienie i precyzja w klikaniu plus specyficzne ulozenie dloni do myszki. Moze u Ciebie to co innego bo wiek w sumie tez moze miec znaczenie na diagnoze ale warto lekarza podpytac i mo ze rehabilitanta.

Mysza nasze kompendium wiedzy :D do czasu kiedy bedzie mi to potrzebne pewnie zapomne jeszcze ze trzy razy :P

Witam sie w 19 tyg! :-) u mnie sloneczko swieci ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ