WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja alantan plus używałam podczas gojenia się tatuażu, nawet nie wiedziałam, że można to stosować na małych dzieciach
ja się dziś obudziłam i czuję się jeszcze koszmarniej, mam nadzieję że dotrę do tego lekarza, bo do medicoveru mam niemały kawałek, a już tak świetnie szło mi niechorowanie...
-
nick nieaktualnyWitam się w 16tc!
Ale mi ten czas leci.
Behemottka no szkoda ze nie masz takiej Mouse na miejscu ale masz wirtualnie i zawsze Ci pomoże:-)))
Ja dzisiaj po nocce pełnej wrażeń. Śniło mi się że wchodziłam po schodach (było ich mnóstwo) za moją babcia ale była młodsza. To był jakiś zamek bo mury były z kamieni a za mną dziewczyna koleżanka?? Wchodziła o kulach.
Bardzo wąskie wejście.
I krzyczałam do babci żeby tam nie szła bo brzuch juz mnie boli i nie mogę wchodzić wysilać się tak bo ja mam leżeć przecież jestem w ciąży nie pamiętasz???
Obudziłam się z bólem brzucha taki spiety:-((
Lecę dziecko zaprowadzić do przedszkola:-)
Miłego dnia:-)_izunia_ lubi tę wiadomość
-
Witam się w deszczowy dzień. Dziecko do szkoły pojechało już i laba do 11
Mi się śniło, ze moja koleżanka urodziła w ubojni, w otoczeniu arabów, którzy chcieli jej telefon ukraść. Mój mózg mnie zadziwia.
agatia, bbeczka91, mysza0406, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Witam się w deszczowy dzień. Dziecko do szkoły pojechało już i laba do 11
Mi się śniło, ze moja koleżanka urodziła w ubojni, w otoczeniu arabów, którzy chcieli jej telefon ukraść. Mój mózg mnie zadziwia.
Deszczowy dzień?u mnie przepiękne słoneczko, aż chce się żyć mimo okropnego bólu gardła
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje porady medycznej
Od listopada gdy pracuje przy komputerze dretwieje mi skóra na przedramieniu i nadgarstku i wychodzą czerwone plamy. Co ciekawe sytuacja ma miejsce tylko przy pracy na komputerze na jednej ręce. Jak mam wolne i wykonuje normalne czynności domowe to nic mi nie jest
Nie zdążyłam się zdiagnozować przed ciążą, ale zaczyna mnie to co raz bardziej wkurzac.myślcie że da radę coś z tym zrobić w czasie ciąży czy trzeba czekać do porodu?
-
alinka wrote:Dziewczyny potrzebuje porady medycznej
Od listopada gdy pracuje przy komputerze dretwieje mi skóra na przedramieniu i nadgarstku i wychodzą czerwone plamy. Co ciekawe sytuacja ma miejsce tylko przy pracy na komputerze na jednej ręce. Jak mam wolne i wykonuje normalne czynności domowe to nic mi nie jest
Nie zdążyłam się zdiagnozować przed ciążą, ale zaczyna mnie to co raz bardziej wkurzac.myślcie że da radę coś z tym zrobić w czasie ciąży czy trzeba czekać do porodu?
-
mysza0406 wrote:Witam się w 18 tyg a 5 miesiącu.
Dziewczyny bepanthen jest świetny w składzie ale uwaga to praktycznie to samo co o wiele tańszy alantan i tu macie opcje :
jest zwykły alantan i alantan plus- o szerszym działaniu kojącym i wspomagającym regenerację naskórka. Występują w maściach i kremach. Maści- silniej natłuszczające, ale nie koniecznie nawilżające. Kremy mniej tłuste nawilżające nie tworzą takiej warstwy okluzyjnej. Sudocrem to bardzo dobry preparat ale uwaga nie do stosowania na całą skórę i nie w sposób ciągły. Ma działanie odkażające ale i wysuszające i ściągające (tlenek cynku)! Stąd też miejscowych odparzeniach przez określony czas super- podobnie i bardzo dobrze działa Ziaja dermatologiczna baza z tlenkiem cynku (tańsza). U dzieci silnie alergicznych polecam mediderm- jeden z chętniej polecanych przez alergologów- pacjenci bardzo go sobie chwalą. Preparaty o dużej zawartości wazeliny mogą po pewnym czasie przesuszać skórę. A teraz uwaga hit : najlepsze, najtańsze i nieuczulające : maść pośladkowa. Robi się różny skład u mnie najczęściej Woda oczyszczona 10, wazelina, lanolina, parafina po 30. Cena na rp. 8,8 - brak dodatków konserwujących, zapachowych itp. Robiłam tego kilogramy w pracy zarówno dla dzieci jak osób starszych. Pani kupowała regularnie bez zniżki drożej ok 20- 30 zł dla swoich dzieci i niczym innym nie smarowała. Lekarze wypisywali wszystkim swoim wnuczkom itp. Jeśli dziecko ma uczulenie na lanolinę/ wełnę itp. Można zamiast niej użyć euceryny i po problemie. Podpytajcie lekarzy i w aptekach, wypróbujcie. Odnośnie linomagu tu właśnie jest lanolina a czasami są uczulenia, ale generalnie dobry prosty preparat. Uwaga na tormentiol ukochany przez niektóre Panie- zawiera tetraboran sodu może być toksyczny i bardzo szkodliwy zwłaszcza u dzieci poniżej 3-4 rż. Skóra dziecka jest bardziej przepuszczalna dla wielu substancji stąd ostrożnie kochane:)
A chorowitki leżeć w łóżku ile się da. Teraz pogoda jest jeszcze złudna i łatwo można się przeziębić choć już powoli wirusy będą odpuszczać, bo będzie im za ciepło:) Wszystkie brzuszki piękne i ubranka równieżU mnie ciągle remont i porządki. Czasu brakuje, żeby wszystko przeczytać. Pozdrawiam
mysza0406 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinka wrote:Dziewczyny potrzebuje porady medycznej
Może czymś alergizującym wycierane jest biurko jak jest sprzątane.
Dowiedz się co to, albo przed pracą wytrzyj je chusteczkami dezynfekującymi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyręka od myszki często drętwieje, też zauważyłam że jest ona zimna, podczas gdy np lewa jest ciepła, ale nie wiem co z tymi wysypującymi plamami
może zapytaj się przy okazji swojego gina? Mi na drętwienia kazała brać magnez, ale mój problem głównie dotyczy rąk, od ramion do nadgarstków oraz nóg, szczególnie w nocy mi to dokucza...
dzwonię do pracy, że idę dziś do lekarza, aż mi głupio, w piątek urlop na żądanie, dziś niby na L4, a w przyszłym tygodniu na urlop wypoczynkowy, przecież oni zwariują że mnie tak wiecznie nie ma... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
U nas też ponuro i smutno, ale od wczoraj 19 tydzień!
Nie uwierzycie, ale zamówiłam detektor. Wiem, ze byłam ANTY, ale nie czuje Antka, a do wizyty 19 dniPrzed mężem schowam, lekarce się nie przyznam i będzie git
Miłego dnia! :*mychakruszyna, mysza0406, Angela89, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
u mnie w pracy kobitka co prawda starsza w wieku okoloemerytalnym ma problemy z rekoma od pracy 8h przy komputerze i wiem ze lekarz ja jakos zdiagnozowal ale nie pamietam jak to nazwal. W kazdym badz razie na rehabilitacje chodzila i duza poprawa byla. Wynikalo to z napiecia rak przy komputerze, skupienie i precyzja w klikaniu plus specyficzne ulozenie dloni do myszki. Moze u Ciebie to co innego bo wiek w sumie tez moze miec znaczenie na diagnoze ale warto lekarza podpytac i mo ze rehabilitanta.
Mysza nasze kompendium wiedzydo czasu kiedy bedzie mi to potrzebne pewnie zapomne jeszcze ze trzy razy
Witam sie w 19 tyg!u mnie sloneczko swieci