X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na gardło prenalen gardło.typowo dla kobiet w ciąży.Na opakowaniu namalowana kobieta w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:15

Behemottka, żabka04, Anulka01, Sophia, mmargol, bbeczka91, YvonnElizabeth, violett lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Mysza :) Nie ma jak słowo od eksperta. Szkoda, że ja nie mam takiej amerykańskiej Mouse, co by mi powiedziała co i jak tutaj ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja alantan plus używałam podczas gojenia się tatuażu, nawet nie wiedziałam, że można to stosować na małych dzieciach :) ja się dziś obudziłam i czuję się jeszcze koszmarniej, mam nadzieję że dotrę do tego lekarza, bo do medicoveru mam niemały kawałek, a już tak świetnie szło mi niechorowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16tc! :-)
    Ale mi ten czas leci.

Behemottka no szkoda ze nie masz takiej Mouse na miejscu ale masz wirtualnie i zawsze Ci pomoże:-)))

Ja dzisiaj po nocce pełnej wrażeń. Śniło mi się że wchodziłam po schodach (było ich mnóstwo) za moją babcia ale była młodsza. To był jakiś zamek bo mury były z kamieni a za mną dziewczyna koleżanka?? Wchodziła o kulach.
    Bardzo wąskie wejście.
    I krzyczałam do babci żeby tam nie szła bo brzuch juz mnie boli i nie mogę wchodzić wysilać się tak bo ja mam leżeć przecież jestem w ciąży nie pamiętasz???
    Obudziłam się z bólem brzucha taki spiety:-((

Lecę dziecko zaprowadzić do przedszkola:-)
    Miłego dnia:-)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w deszczowy dzień. Dziecko do szkoły pojechało już i laba do 11 :P Mi się śniło, ze moja koleżanka urodziła w ubojni, w otoczeniu arabów, którzy chcieli jej telefon ukraść. Mój mózg mnie zadziwia. :D

agatia, bbeczka91, mysza0406, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Witam się w deszczowy dzień. Dziecko do szkoły pojechało już i laba do 11 :P Mi się śniło, ze moja koleżanka urodziła w ubojni, w otoczeniu arabów, którzy chcieli jej telefon ukraść. Mój mózg mnie zadziwia. :D

Deszczowy dzień? :) u mnie przepiękne słoneczko, aż chce się żyć mimo okropnego bólu gardła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie najgorsza pogoda, ale nawet sił zwlec się z kanapy nie chce... do lekarza mam dopiero na ok 11:00, aż się boję co przypisze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady medycznej :)
    Od listopada gdy pracuje przy komputerze dretwieje mi skóra na przedramieniu i nadgarstku i wychodzą czerwone plamy. Co ciekawe sytuacja ma miejsce tylko przy pracy na komputerze na jednej ręce. Jak mam wolne i wykonuje normalne czynności domowe to nic mi nie jest :)

Nie zdążyłam się zdiagnozować przed ciążą, ale zaczyna mnie to co raz bardziej wkurzac. :( myślcie że da radę coś z tym zrobić w czasie ciąży czy trzeba czekać do porodu?

• Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Od listopada gdy pracuje przy komputerze dretwieje mi skóra na przedramieniu i nadgarstku i wychodzą czerwone plamy. Co ciekawe sytuacja ma miejsce tylko przy pracy na komputerze na jednej ręce. Jak mam wolne i wykonuje normalne czynności domowe to nic mi nie jest :)

Nie zdążyłam się zdiagnozować przed ciążą, ale zaczyna mnie to co raz bardziej wkurzac. :( myślcie że da radę coś z tym zrobić w czasie ciąży czy trzeba czekać do porodu?
    To ręką od myszki??

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    To ręką od myszki??
    Zresztą ktoraby nie była to duże prawdopodobieństwo, że jest to związane z kręgosłupem szyjnym. Dobry fizjoterapeuta rozwiże kłopot.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Witam się w 18 tyg a 5 miesiącu. :)
    Dziewczyny bepanthen jest świetny w składzie ale uwaga to praktycznie to samo co o wiele tańszy alantan i tu macie opcje :
    jest zwykły alantan i alantan plus- o szerszym działaniu kojącym i wspomagającym regenerację naskórka. Występują w maściach i kremach. Maści- silniej natłuszczające, ale nie koniecznie nawilżające. Kremy mniej tłuste nawilżające nie tworzą takiej warstwy okluzyjnej. Sudocrem to bardzo dobry preparat ale uwaga nie do stosowania na całą skórę i nie w sposób ciągły. Ma działanie odkażające ale i wysuszające i ściągające (tlenek cynku)! Stąd też miejscowych odparzeniach przez określony czas super- podobnie i bardzo dobrze działa Ziaja dermatologiczna baza z tlenkiem cynku (tańsza). U dzieci silnie alergicznych polecam mediderm- jeden z chętniej polecanych przez alergologów- pacjenci bardzo go sobie chwalą. Preparaty o dużej zawartości wazeliny mogą po pewnym czasie przesuszać skórę. A teraz uwaga hit : najlepsze, najtańsze i nieuczulające : maść pośladkowa. Robi się różny skład u mnie najczęściej Woda oczyszczona 10, wazelina, lanolina, parafina po 30. Cena na rp. 8,8 - brak dodatków konserwujących, zapachowych itp. Robiłam tego kilogramy w pracy zarówno dla dzieci jak osób starszych. Pani kupowała regularnie bez zniżki drożej ok 20- 30 zł dla swoich dzieci i niczym innym nie smarowała. Lekarze wypisywali wszystkim swoim wnuczkom itp. Jeśli dziecko ma uczulenie na lanolinę/ wełnę itp. Można zamiast niej użyć euceryny i po problemie. Podpytajcie lekarzy i w aptekach, wypróbujcie. Odnośnie linomagu tu właśnie jest lanolina a czasami są uczulenia, ale generalnie dobry prosty preparat. Uwaga na tormentiol ukochany przez niektóre Panie- zawiera tetraboran sodu może być toksyczny i bardzo szkodliwy zwłaszcza u dzieci poniżej 3-4 rż. Skóra dziecka jest bardziej przepuszczalna dla wielu substancji stąd ostrożnie kochane:)
    A chorowitki leżeć w łóżku ile się da. Teraz pogoda jest jeszcze złudna i łatwo można się przeziębić choć już powoli wirusy będą odpuszczać, bo będzie im za ciepło:) Wszystkie brzuszki piękne i ubranka również :) U mnie ciągle remont i porządki. Czasu brakuje, żeby wszystko przeczytać. Pozdrawiam
    Uwielbiam takie konkretne informacje. Dzięki i gratuluję piątego miesiąca.

mysza0406 lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Może czymś alergizującym wycierane jest biurko jak jest sprzątane.
    Dowiedz się co to, albo przed pracą wytrzyj je chusteczkami dezynfekującymi.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    To ręką od myszki??
    Tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ręka od myszki często drętwieje, też zauważyłam że jest ona zimna, podczas gdy np lewa jest ciepła, ale nie wiem co z tymi wysypującymi plamami :/ może zapytaj się przy okazji swojego gina? Mi na drętwienia kazała brać magnez, ale mój problem głównie dotyczy rąk, od ramion do nadgarstków oraz nóg, szczególnie w nocy mi to dokucza...

dzwonię do pracy, że idę dziś do lekarza, aż mi głupio, w piątek urlop na żądanie, dziś niby na L4, a w przyszłym tygodniu na urlop wypoczynkowy, przecież oni zwariują że mnie tak wiecznie nie ma... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu to też ma miejsce jak dłużej przy komputerze siedzę więc może faktycznie coś z kręgosłupem. A rezonans jest dozwolony w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 08:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie jest spowodowane zmniejszonym krążeniem w dłoni przy powtarzalnych czynnościach?

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Tak
    Więc albo kręgosłup szyjny albo ciesn nadgarstka. Oczywiście jest jeszcze milion innych możliwości ale znacznie mniej popularnych. Polecam dobrego fizjoterapeute. Kilka masaży i powinno pomóc.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U nas też ponuro i smutno, ale od wczoraj 19 tydzień! :)

Nie uwierzycie, ale zamówiłam detektor. Wiem, ze byłam ANTY, ale nie czuje Antka, a do wizyty 19 dni :( Przed mężem schowam, lekarce się nie przyznam i będzie git :)

Miłego dnia! :*

mychakruszyna, mysza0406, Angela89, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pracy kobitka co prawda starsza w wieku okoloemerytalnym ma problemy z rekoma od pracy 8h przy komputerze i wiem ze lekarz ja jakos zdiagnozowal ale nie pamietam jak to nazwal. W kazdym badz razie na rehabilitacje chodzila i duza poprawa byla. Wynikalo to z napiecia rak przy komputerze, skupienie i precyzja w klikaniu plus specyficzne ulozenie dloni do myszki. Moze u Ciebie to co innego bo wiek w sumie tez moze miec znaczenie na diagnoze ale warto lekarza podpytac i mo ze rehabilitanta.

Mysza nasze kompendium wiedzy :D do czasu kiedy bedzie mi to potrzebne pewnie zapomne jeszcze ze trzy razy :P

Witam sie w 19 tyg! :-) u mnie sloneczko swieci ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ