X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że od skóry ale ja zauwazyłam taki przypadki :) My pewnie będziemy próbować dady bo mi bardzo pasują, cena fajna, nie śmierdzą ( pampersy są jakieś pachnące co mi nie pasuje) no i są miękkie.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tak samo nie ma co szaleć z pampersami bo te to już w ogóle lubią uczulać.
    Dzierzba niby chłopcy "nie tolerują" pieluch dada. Często uczulają właśnie chłopców. Nawet w otoczeniu znajomych to zaobserwowałam. Córa używa dady i nic. Ogólnie egzemplarz bezproblemowy mi się trafił co do jedzenia i własnie chemii. Nic ją nie uczula od ponad 5 miesięcy piorę jej w normalnych proszkach i nic.
    Ja młodego ubranka od urodzenia prałam w vizirze i nic się nie działo ;) Mój egzemplarz był problemowy bo miał uczulenie na laktozę ale po roku mu minęło. Jak go ze szpitala przywiozłam to wyglądał jakby go ktoś we wrzątku ugotował, bo tam go dokarmiali mm, cały w bąblach był. Ja też miałam przekichane bo zero produktów mlecznych przez pół roku. Po pół roku nie miałam czym karmić i był na sojowym mleku. Teraz ma uczulenie na orzechy ale też nie jest jakieś uciążliwe, czasem tylko na buzi mu wyskoczą krostki jak zje w szkole jakieś cukierki z orzechami (niby wiedzą a i tak dają). I jedyne czym go mogę myć to żel dla ciężarnych z rossmana (taki fioletowy w tubce) lub czarne mydło agafii a to akurat ma po mnie, bo jak coś innego to zaraz suche place wychodzą i tylko krochmal i masło shea sobie z tym radzi.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:17

Angela89 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers u nas jednak na noc był lepszy. My dość szybko Emilki nie pezewijalismy w nocy i pampers był super(emilka nosiła najpierw poduszkę frejki a potem szelki pavlika i jej nie meczylismy ). Ale nie używaliśmy tez nigdy sudocremu. Tylko puderek (bo szybko )a w razie czego maść linomag

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie miałyście z tym nie przewijaniem w nocy. Mój w nocy po karmieniu zawsze robił kupę, normalnie zawsze... az do roku.

agatia, Ania91 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka poleca pampers Premium care badz sensitive...przypuszczam ze beda droższe od zwykłych ale moj mąż stawia na jakość nie ilość...do tego stopnia ze zabronił mi kupować w ciucholandzie ciuszków bo stwierdził że jego dziecko nie będzie chodziło w używanym ...powiedzialam ze ma z Glowa nie tak i dopiero jak wczoraj zobaczył mala kurteczkę to chyba się przekonal bo nic nie krytykował :P

Ania91, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba kupa zawsze rano nas wstała po śniadaniu :) w nocy raz :) ale te ortezy na bioderko były straszne (dla mnie bardzo stresowe )i praktycznie przez 4 miesiące. Wyjścia nie było

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Ja wolę zielone pampersy. A te białe ponoć bardziej uczulaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do pół roku mieliśmy kupę, później już nie robiła. No i tak jak kamciaelcia nie używałam sudocremu ( przy okazji powiem aby mamy dziewczynek uważały jak smarują wargi sromowe bo powoduje zarastanie) ani żadnych maści na odparzenia. Ostatnio kupiłam jej na próbę babydream pieluchy i cała pupa czerwona ale daliśmy radę jakoś

Ania91 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko sudocrem dawał radę z tyłkiem jaśniepana. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy z tymi gondolami do wiosny? Przecież spacerówki też można położyć do leżącego i dziecko tam bez obaw wejdzie mój jak miał 4/5 miesięcy już jeździł w spacerówce tylko położonej na płasko ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka ja cierpię na ten anex sport już 1 tys mam resztę trzeba zorganizować tzn odłożyć z bieżącej kasy ale tak na ścisłości mam na już jakbym coś ustrzelimy czy nowy.
    Mąż jest zdania że córką miała nowy to i drugie będzie miało nowy.
    Zobaczymy ale patrzę na ogłoszenia i coraz bardziej obstawiam że pójdę kupić nowy tylko muszę wyczaić w sklepie tego Anexa jak sie prowadzi.
    Ja miałam do szpitala białe pampersy. W szpitalu wymienialysmy sie z dziewczynami pob5 szt pampersow żeby spr czy coś uczula dziecko.
    Smakowała punkcie od początku linomagiem nigdy nie użyłam sudocremu jak odwazyla pupka to wierzyłam ale dalej linomagiem smakowałam.
    Do 6 mca kupowałam pampersami pieluchy potem kupiłam dada i niestety miała córką uczulenie dopiero ok 8 mca udało się przejść na dada.
    Chusteczki mokre tylko Nivea ciemne lub z auchana reszta ja uczulala.

Naprawdę nie warto kupować w zapasie czy to pieluch czy chusteczek lepiej sprawdzić i dokupić niż wyrzucić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spacerówka x Landera jestem zakochana jedna ręką ja się prowadzi razem z dzieckiem bardzo wygodny wózek.
    Nie wiem jak gondola i nosidełko ale spacerówka polecam dlatego też biorę pod uwagę te firmę ale nie nowsze x Landera tylko starsze tak z 2011 rok bo taki miałam w rękach byłam zachwycona niby ten anex sport jest taki ale muszę dotknąć.

Ania91 lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczki od początku używałam z Rossmana Babydream jak mama mi raz kupiła z Bambino to mi syna uczuliły a pampersy zawsze z firmy pampers raz miałam Dada uczuliły czasem były gorsze czasy, że trzeba było kupić najtańsze ale były totalnie nawet nie do dupy:/ jak reklamówka nie będę oszczędzać na Pampersach wiele przetestowałam to przeciekały i były okropne Pampers najlepsze.

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór, mnie rozłożyło choróbsko na dobre, jutro jadę do lekarza. Co Wy brałyście jak się rozchorowałyście? bo boję się czy w ogóle coś będę mogła brać :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Smakowała punkcie od początku linomagiem nigdy nie użyłam sudocremu jak odwazyla pupka to wierzyłam ale dalej linomagiem smakowałam.

Wiele z nas robi literówki, ale to jest mistrzostwo świata :)

Jak z translatora :)

kamciaelcia, żabka04, Dzierzba, Angela89, Ania91, Pysiaczek89, Malutka92, _izunia_, bbeczka91, Pauka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Wiesz że tego nawet nie zauważyłam i cały tekst zrozumiałam :D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dobry wieczór, mnie rozłożyło choróbsko na dobre, jutro jadę do lekarza. Co Wy brałyście jak się rozchorowałyście? bo boję się czy w ogóle coś będę mogła brać :/
    Na gorączkę apap, letnia kąpiel i zimne okłady na czoło. Na ból gardła płukanka z szałwii i mleko z masłem i miodem, na katar środka brak bo nic nie pomaga. Ja w akcie desperacji dwa razy psiknęłam sobie nasivin soft 0,025 za pozwoleniem lekarza

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nadrobilam :)
    Dzuerzba uważaj na siebie, dzieciom nic się nie stało sa super chronione, ale Ty mogłaś sobie narobić krzywdy :/ sąsiada nie zazdroszczę. Może chłopaki będą głośniej płakać niz on słuchać muzyki? ;)
    Strazaczka gratuluje siusiaka :) kolejny chłop! Zdrowiej szybko. A co dostałaś za leki?

Ubranka śliczne :)

Ja byłam dziś na wizycie na NFZ. Serducho puka. Nic wiecej nie wiem. Lekarka nie mierzy dziecia ani nie daje mi zdjęć. Jutro wracam do pracy. Moja szefowa może nie jest tak chamska jak Inzynierki, ale to czlowiek podobnego pokroju. Wszyscy mówią że głupio robię, ale ja wiem że jeszcze się nasiedze w domu. A przez te dwa czy trzy miesuace bede miec ba wszystko wylane , w sensie na zachowanie mijej przelozonej ;) poza tym szkoda mi koleżanki. Sama jest ze wszystkim.

A i dziś lekarka powiedziała że trochę za mało przybierać na wadze :O
    Duomox , antybiotyk -globulki dopochwowe,na infekcje.I dalej mecze.ten.pęcherz :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf i reszta dziewczyn przepraszammmmm!!!
    Piszę z telefonu a on nie umie czytać w myślach moich hahahha
    Dopiero teraz przeczytałam hahahahaha

Kamcia czyli twój mózg czyt nie masz budyniu z mózgu :-)jest ok w ciąży :-)

Sprostowanie:

Smarowalam pupcie linomagiem nigdy nie używałam sudocremu :-)jak odpazyla się pupcia to dalej smarowalam linomagiem i wietrzyłam

Hahahahaha nie mogę sama z siebie:-)

Strazaczka1990, Dzierzba, Ania91, mmargol, kamciaelcia, Sabina, Ulfenstein, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ