X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co powiecie o wózku Maxi-cosi Mura taki znalazłam i tak oglądam i nie wiem co o nim myśleć :)

w57vikgnszqgz528.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nadrobilam :)
    Dzuerzba uważaj na siebie, dzieciom nic się nie stało sa super chronione, ale Ty mogłaś sobie narobić krzywdy :/ sąsiada nie zazdroszczę. Może chłopaki będą głośniej płakać niz on słuchać muzyki? ;)
    Strazaczka gratuluje siusiaka :) kolejny chłop! Zdrowiej szybko. A co dostałaś za leki?

Ubranka śliczne :)

Ja byłam dziś na wizycie na NFZ. Serducho puka. Nic wiecej nie wiem. Lekarka nie mierzy dziecia ani nie daje mi zdjęć. Jutro wracam do pracy. Moja szefowa może nie jest tak chamska jak Inzynierki, ale to czlowiek podobnego pokroju. Wszyscy mówią że głupio robię, ale ja wiem że jeszcze się nasiedze w domu. A przez te dwa czy trzy miesuace bede miec ba wszystko wylane , w sensie na zachowanie mijej przelozonej ;) poza tym szkoda mi koleżanki. Sama jest ze wszystkim.

A i dziś lekarka powiedziała że trochę za mało przybierać na wadze :O
    Zanim się urodzą to się przeprowadzimy do teściów do czasu zakończenia budowy bo tu warunków nie ma na 3 dzieci :) Kit mu w nos psycholowi jednemu.
    Byliśmy na działce, połowa fundamentów stoi :)

AniaLewandowska, Pysiaczek89, mmargol, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, juz nadrobiłam ;)
    Dzierzba co za k...as z tego sąsiada. Masakra. Ale Twój małż tez zasłużył na reprymendę. Tez bym wykopała do tatusia!
    Sabina przyrost jest ale jak z dzieciem jest wszystko dobrze to się nie martwimy. Mi też skacze. Jak chcesz się uspokoić to zrób badanie dna wirusa z krwi.
    Dziewczyny piękne ciuszki! Wy macie nosa do fajnych i tanich zakupów. Ja myślałam ze w ten weekend juz część kupię no ale dalej nie znam płci.
    Z mniej przyjemnych rzeczy z wizyty to mam 4,5 kg na plusie:( Brzuch duży jak na 19 tydzień, dzieć na 18 tydzień a wg OM 17 tydzień. Tak śmiesznie wyszło. Mówiłam ze mam wieeelki korbol ;)
    Ja się cieszyłam, ze mam wszystkie wyniki krwi w normie, a moja gina mi mówi: strasznie szybko lecą wyniki krwi w dół :( hematokryt, hemoglobina i żelazo. Mam to poprawić dietą :/ no cóż, dr Google mi chyba w tym pomoże...

A_n_k_a_80, Sabina, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to super, ze chwalicie camarelo, sama tez chwyce wozek w reke i ocenie czy mi odpowiada, ale wole podpytac, bo to zawsze w praktyce moze cos wyjsc co sie okaze jakas wada w uzytkowaniu czy cos ;)
    Wstepnie mysle, ze sie skusze, bo wiem jak byl uzywany i dbany, poza tym jest bialo-czerwono-granatowy, wiec i dla chlopca i dziewczynki wg mnie bedzie pasowal :) a w internecie nawet uzywanych nie widze tych Figaro, a pozostale camarelo kosztuja podobnie lub nawet wiecej uzywane, chyba trafia mi sie okazja z tym zakpuem :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się dużymi brzuchami ;) mój też jest już całkiem spory. Niektórzy ludzie myślą, że to co najmniej 5 miesiąc - a tu początek 4 :) I właśnie się zorientowałam, że zaczął mi się nowy tydzień :):):)

Dzierzba - olej gościa (znaczy sąsiada) i ciesz się faktem, że już lada moment i będziesz miała w nosie takich typów.
    Kurcze a my dalej czekamy na decyzję kredytową... tyle czasu to już trwa. Cholera jak człowiek jest na własnej działalności tym trudniej o takie finansowanie. Tona papierów i co chwilę coś. Dobrze, że udało Nam się przesunąć rezerwację u dewelopera o kolejny miesiąc i co najważniejsze, że w razie w nie stracimy włożonych pieniędzy. na 99% mamy decyzję na 3/4 sumy domu - walczymy jeszcze o kolejne tys. żeby nie musieć robić wkładu własnego, bo możemy go przeznaczyć na remont. Cholera gdyby się udało... to rate mielibyśmy na poziomie 2400 a nie tak jak teraz za sam wynajem bez mediow płacimy 3200 ;/

Anulka01 - ja moje zakupy zaczęłam od rzeczy uniwersalnych, neutralnych ;) ale rzeczywiście, mamy w mieście 1 ciucholand, który często gęsto ma nawet nowe markowe sztuki.
    AISAK - gdybym wiedziała jaki masz gust, kupowałabym Ci i wysyłała kurierem ;) dużo ładnych dla chłopca też było :)
    Dziś w Rossmanie zakupiłam też chusteczki w 6 paku z Pampersa za 26 zł :) Co miesiąc planuje przeznaczyć jakieś 200-300 zł i tym samym nie odczuć większego wydatku na raz.

A na wózek zdecydujemy się jednak w okolicach 7-8 miesiąca. Bo podobnie jak któraś już pisała cholera zbyt szybko mi się zmienia gust ;)

Strażaczka - zdrowia! Nie daj się chorobie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:23

Ania91, Anulka01, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    AISAK ja będę sprzedawać ciuszki po synku, ale nie mam na razie weny ich przebrać :)
    Sabina mnie też gonią za wagę, bo przez dietę cukrzycowa mało przybrałam 2 kg, ale najpierw schudłam, więc i tak.kalkulacja słaba.
    Mmargol ja wyniki krzywej? Wysiedzialas tam?

po odbior wynikow umowilam sie na poniedzialek, bo automatycznie splywaja z lab do przychodni dlatego, ze na nfz to bylo :) wiec musze wytrzymac kilka dni jeszcze :)
    Wysiedziec jakos wysiedzialam choc przez druga godzine to spac mi sie chcialo, juz myslalam ze sie poloze na tej kanapie :) ksiazka mnie mulila z czasem wiec na zmiane telefon/ksiazka ;) ale powiem Ci, ze slaby dzien dla mnie i glowa mnie boli, moze przez pogode, albo pierwszy posilek za pozno ok. 13 albo samo to badanie, juz nie wiem co jest przyczyna, ale mysle o spaniu glownie :)

Co do ubranek to ja w lumpkach szukac jakos nie umiem chyba, bo nigdy nie widze takich ladniutkich i zadbanych. Ubranka i tak bede miala z rodziny uzywane, wiec problem z glowy, chociaz one sa tak sliczen, ze by sie kupowalo i kupowalo.. :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozważam opcje zakupu wózka firmy: Anex sport, adamex pajero, camarelo lub x lander ale wersja starsza.
    bardziej stawiam na anex sport ale czekam az ktos wystawi uzywke bo ni ma ;-(

Ania91 lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, bardzo ladne wozki, wlasnie tez mi sie cos takiego podoba

żabka04 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śledzę używane ale jakoś drogo wychodzi więc wole dołożyć i kupić nówkę :-)
    Ale jeszcze poczekam na płeć i może coś wpadnie używanego do tego czasu :-)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mamy czas, wiec sie nie spieszy :) a noz widelec jakas okazja sie trafi ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

A ja wczoraj miałam kanalowe na żywca, bo przez święta zdychalam przez zapalenie ozebnej. Kanały usunęła, ale dalej boli przy nacisku przez te zapalenie.
    Wam w ciąży tez nie kończą leczenia kanalowego ze wzgledu na brak możliwości zrobienia RTG?

Mi robiła w poprzedniej ciąży bez problemu. Teraz miałyśmy problem po mimo zdjęcia ponieważ okazało się że w jednym z kanale coś jest.. i muszę mieć skończonego tego zęba pod mikroskopem. Więc czekam z nim po ciąży a teraz go zatruła i zamknęła. Ale w pierwszej ciąży 3 zęby miałam leczono kanałowo i po ciąży sprawdzone i wszystko ok.

AniaLewandowska a nie obawiasz się że dziecko będzie miało np uczulenie na chusteczki?
    Ja przy córce robiłam tak że kwotę jakaś przelewałam na konto dodatkowe i tak oszczędzałam i po porodzie kupiłam. W domu miałam podstawowy zapas pampersów (happy, pampersów babydream bo były najmniejsze) i chusteczki 2 różnych firm. Później sprawdzałam co nam pasuje :)

No dziewczyny ja polecam patrzeć na rozmiar gondoli bo my jakby nie patrzeć będziemy ją do wiosny używać. A kocyk plus kombinezon może być ciasno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:13

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mmargol lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co do chusteczek to się zgodzę. Mój syn mógł tylko dada lawendowe, po każdych innych miał kalafiora na tyłku, a co dziwne na pieluchy dada był uczulony.

Angela89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo nie ma co szaleć z pampersami bo te to już w ogóle lubią uczulać.
    Dzierzba niby chłopcy "nie tolerują" pieluch dada. Często uczulają właśnie chłopców. Nawet w otoczeniu znajomych to zaobserwowałam. Córa używa dady i nic. Ogólnie egzemplarz bezproblemowy mi się trafił co do jedzenia i własnie chemii. Nic ją nie uczula od ponad 5 miesięcy piorę jej w normalnych proszkach i nic.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy chusteczek z netto. Bardzo dobry skład, mokre, bez zapachu.
    Na początku były pampersy. Potem po 1 sztuce wprowadziliśmy dada i ostatecznie pampers był na noc (bez przewijania )a dada na dzień. Ale nie ma co robić zapasów.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tak samo nie ma co szaleć z pampersami bo te to już w ogóle lubią uczulać.
    Dzierzba niby chłopcy "nie tolerują" pieluch dada. Często uczulają właśnie chłopców. Nawet w otoczeniu znajomych to zaobserwowałam. Córa używa dady i nic. Ogólnie egzemplarz bezproblemowy mi się trafił co do jedzenia i własnie chemii. Nic ją nie uczula od ponad 5 miesięcy piorę jej w normalnych proszkach i nic.
    Męża 2 bratanków miało pieluchy tylko firmy Dada, jego siostrzenica tez i zadnego z dzieci nie uczulalo, wiec to chyba od skory bardziej zalezy niz plci :)

Na dzien Dada uzywali a na noc Pampers, bo podobno "pojemniejsze" :) zwlaszcza przy jednym chlopcu Pampersy na noc, bo mial pecherz jak cysterna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:25

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ