X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek, to ja miałam szczęście, detektor kupiłam wczoraj o 14, a kurier juz o 10 dzisiaj dzwonił, ze jedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorowitki nie martwcie się na zapas! Dzidziusie są zabezpieczone, łożysko dobrze je chroni i nic złego nie powinno się stać. Musicie leżeć grzecznie, żeby nie przeszło w ostrzejszą postać. Nasz organizm jest tak skonstruowany, że chroni bąble, bo przecież gdyby tak nie było to rodziłoby się 10% dzieci i to o wątpliwym zdrowiu.

Strazaczka1990, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pysiaczek, to ja miałam szczęście, detektor kupiłam wczoraj o 14, a kurier juz o 10 dzisiaj dzwonił, ze jedzie
    No zazdroszczę. Ja moze przy dobrych wiatrach jutro swój dostanę. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wychwalę mojego syna :P Jest taki kochany, przyniósł mi skarbonkę z kieszonkowym (dostaje 5 zł co tydzień i zbiera na zabawki) i się pyta czy może kupić dzidziusiom zabawki. Musiałam się zgodzić :) Niech coś kupi jako starszy brat, a ja mu najwyżej dorzucę więcej do czegoś co sobie upatrzył. Ogólnie trochę się bałam jak kupowałam rzeczy dla maluchów, ze będzie zazdrosny, a wręcz w drugą stronę to poszło i szczerze się cieszy i ogląda, wybiera ze mną, nie jęczy nic a nic. Oby taki był w dzieci zapatrzony jak się urodzą ;) Bardzo chce rodzeństwo, kiedyś nawet zbierał kasę na brata :D

kamciaelcia, Ulfenstein, Pysiaczek89, Strazaczka1990, mmargol, Behemottka, Angela89, Sabina, AniaLewandowska, żabka04, bbeczka91, _izunia_, YvonnElizabeth, Broszka, violett lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek, dostaniesz :) kurier już nie nawali

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba, dzieci zaskakują całe zycie ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dostaje wyraźne kopniaki. Nie widać jeszcze na brzuchu, ale nie da się tego pomylić z bulgotkami.

Ksosia, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba! Big buziak dla syna za troske i odpowiedzialnosc!:)

A ja sie pochwale swoimi zdobyczami!:)
    Wszystko nowiusie z metka a otrzymalam w prezencie!:)

Rozczulily mnie male chlopiece majteczki, rajstopki i spodnie na snieg :)
    Niestety tylko 2 bodziaki ale i tak jestem wdzieczna !:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b620451cdb2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7fc56b3de3b.jpg

Dzierzba, Strazaczka1990, kamciaelcia, AniaLewandowska, bbeczka91, _izunia_, A_n_k_a_80, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciaz czekam i czekam na ruchy ...;(
    Dzis bylam u lekarza po zwolnienie i szybko spytala czy wszystko dobrze to tylko odpowiedzialam ze czekam na ruchy i wtedy bedzie znakomicie :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dzierzba! Big buziak dla syna za troske i odpowiedzialnosc!:)

A ja sie pochwale swoimi zdobyczami!:)
    Wszystko nowiusie z metka a otrzymalam w prezencie!:)

Rozczulily mnie male chlopiece majteczki, rajstopki i spodnie na snieg :)
    Niestety tylko 2 bodziaki ale i tak jestem wdzieczna !:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b620451cdb2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7fc56b3de3b.jpg
    Ooo Lupilu z lidla. Bardzo lubię tą firmę. Młody ma sporo koszulek z długim rękawem i piżam i są nie do zdarcia. Nie polecam tylko skarpetek bo się szybko rwą.

Ksosia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam zupę krem z kalafiora - mam nadzieję że dobrze smakuje, bo nie czuję smaku :P
    mąż wróci z pracy to oceni, od tego kichania, smarkania już mnie mięśnie brzucha bolą..

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba całuski dla synka:) to jest Chłop :) pewnie po porodzie i Mamusi będzie pomagał :)

Ksosiu piękne te maleńkie ubranka:) ja już się nie mogę doczekać kiedy ją zacznę ..Jeszcze 3miesiace ehh

Dzierzba lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zrobiłam zupę krem z kalafiora - mam nadzieję że dobrze smakuje, bo nie czuję smaku :P
    mąż wróci z pracy to oceni, od tego kichania, smarkania już mnie mięśnie brzucha bolą..
    Ja właśnie smak mam.Nie Kicham a lekko kaszle,nie mam nawet kataru.Ale ta szyja mnie boli i gardło.Wzielam paracetamol.I mokra jestem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie myślę, że apap wezmę na noc, bo mi zaleciła, ale nadal nie wiem co z tym ascoruticalem :/

Wysłany: 31 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja sobie myślę, że apap wezmę na noc, bo mi zaleciła, ale nadal nie wiem co z tym ascoruticalem :/
    A może w aptece zapytaj?mi ostatnio gina też coś przepisała.Nie pamiętam już z co to było.I to samo było napisane.Też sama zglupialam i nie wiedziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ooo Lupilu z lidla. Bardzo lubię tą firmę. Młody ma sporo koszulek z długim rękawem i piżam i są nie do zdarcia. Nie polecam tylko skarpetek bo się szybko rwą.
    Cenna uwaga:)
    Dziekuje :)

Wysłany: 31 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytam na necie że lekarz też kobiecie będącej w ciąży przepisał ascorutical,bo dopadlo ja przeziebienie.I ginekolog się wypowiada że to lek bezpieczny.Więc sama zglupialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:39

• Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Wlasnie czytam na necie że lekarz też kobiecie będącej w ciąży przepisał ascorutical,bo dopadlo ja przeziebienie.I ginelog się wypowiada że to lek bezpieczny.Więc sama zglupialam
    Dziewczyny jak mniemam ascorutical to bliski krewny rutinoscorbinu a rutinoscorbin można w ciąży. W ciąży na prawdę można dużo leków. Ja byłam ostatnio u lekarza to powiedział, że w razie poważnej infekcji mogę UWAGA do sześciu tabletek paracetamolu na dobę. Dodatkowo większość mukolityków. Należy uważać, żeby leki nie były na bazie alkoholu bo tego ciężarne nie powinny. Mi w infekcji bardzo pomaga oeparol, ładnie zabezpiecza śłuzówki i regeneruje.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Wlasnie czytam na necie że lekarz też kobiecie będącej w ciąży przepisał ascorutical,bo dopadlo ja przeziebienie.I ginekolog się wypowiada że to lek bezpieczny.Więc sama zglupialam
    ja na necie też czytałam, że niby można, a mimo wszystko się boję :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lekami jest tak, ze nikt ich działania nie zbada na cięzarnych!!!wszelkie certyfikaty, badania kosztują. Stad ograniczenia wśród leków dla dzieci, standardowo od 6 lat. Te od 3 lat maja inne badania, a te od 1r.ż. jeszcze inne...Przyjmuje się , ze pewne substancje są dozwolone. Na rynku mamy tez co raz więcej leków bez recepty.
    Podobnie z fotelikami dla dzieci, te markowe sa drogie, bo zainwestowaly w dodatkowe certfikaty, tańsze maja te tylko ogólnie przyjete, ale to nie znaczy , ze sa gorsze...czasem testy przerastaja wartość towaru
    Musimy ufac swoim lekarzom, nie jedną ciężarna prowadzili ;)

Dzierzba, Strazaczka1990, mmargol, Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ