X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek, to ja miałam szczęście, detektor kupiłam wczoraj o 14, a kurier juz o 10 dzisiaj dzwonił, ze jedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorowitki nie martwcie się na zapas! Dzidziusie są zabezpieczone, łożysko dobrze je chroni i nic złego nie powinno się stać. Musicie leżeć grzecznie, żeby nie przeszło w ostrzejszą postać. Nasz organizm jest tak skonstruowany, że chroni bąble, bo przecież gdyby tak nie było to rodziłoby się 10% dzieci i to o wątpliwym zdrowiu.

Strazaczka1990, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pysiaczek, to ja miałam szczęście, detektor kupiłam wczoraj o 14, a kurier juz o 10 dzisiaj dzwonił, ze jedzie
    No zazdroszczę. Ja moze przy dobrych wiatrach jutro swój dostanę. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wychwalę mojego syna :P Jest taki kochany, przyniósł mi skarbonkę z kieszonkowym (dostaje 5 zł co tydzień i zbiera na zabawki) i się pyta czy może kupić dzidziusiom zabawki. Musiałam się zgodzić :) Niech coś kupi jako starszy brat, a ja mu najwyżej dorzucę więcej do czegoś co sobie upatrzył. Ogólnie trochę się bałam jak kupowałam rzeczy dla maluchów, ze będzie zazdrosny, a wręcz w drugą stronę to poszło i szczerze się cieszy i ogląda, wybiera ze mną, nie jęczy nic a nic. Oby taki był w dzieci zapatrzony jak się urodzą ;) Bardzo chce rodzeństwo, kiedyś nawet zbierał kasę na brata :D

kamciaelcia, Ulfenstein, Pysiaczek89, Strazaczka1990, mmargol, Behemottka, Angela89, Sabina, AniaLewandowska, żabka04, bbeczka91, _izunia_, YvonnElizabeth, Broszka, violett lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek, dostaniesz :) kurier już nie nawali

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba, dzieci zaskakują całe zycie ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dostaje wyraźne kopniaki. Nie widać jeszcze na brzuchu, ale nie da się tego pomylić z bulgotkami.

Ksosia, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba! Big buziak dla syna za troske i odpowiedzialnosc!:)

A ja sie pochwale swoimi zdobyczami!:)
    Wszystko nowiusie z metka a otrzymalam w prezencie!:)

Rozczulily mnie male chlopiece majteczki, rajstopki i spodnie na snieg :)
    Niestety tylko 2 bodziaki ale i tak jestem wdzieczna !:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b620451cdb2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7fc56b3de3b.jpg

Dzierzba, Strazaczka1990, kamciaelcia, AniaLewandowska, bbeczka91, _izunia_, A_n_k_a_80, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciaz czekam i czekam na ruchy ...;(
    Dzis bylam u lekarza po zwolnienie i szybko spytala czy wszystko dobrze to tylko odpowiedzialam ze czekam na ruchy i wtedy bedzie znakomicie :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dzierzba! Big buziak dla syna za troske i odpowiedzialnosc!:)

A ja sie pochwale swoimi zdobyczami!:)
    Wszystko nowiusie z metka a otrzymalam w prezencie!:)

Rozczulily mnie male chlopiece majteczki, rajstopki i spodnie na snieg :)
    Niestety tylko 2 bodziaki ale i tak jestem wdzieczna !:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b620451cdb2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7fc56b3de3b.jpg
    Ooo Lupilu z lidla. Bardzo lubię tą firmę. Młody ma sporo koszulek z długim rękawem i piżam i są nie do zdarcia. Nie polecam tylko skarpetek bo się szybko rwą.

Ksosia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam zupę krem z kalafiora - mam nadzieję że dobrze smakuje, bo nie czuję smaku :P
    mąż wróci z pracy to oceni, od tego kichania, smarkania już mnie mięśnie brzucha bolą..

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba całuski dla synka:) to jest Chłop :) pewnie po porodzie i Mamusi będzie pomagał :)

Ksosiu piękne te maleńkie ubranka:) ja już się nie mogę doczekać kiedy ją zacznę ..Jeszcze 3miesiace ehh

Dzierzba lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zrobiłam zupę krem z kalafiora - mam nadzieję że dobrze smakuje, bo nie czuję smaku :P
    mąż wróci z pracy to oceni, od tego kichania, smarkania już mnie mięśnie brzucha bolą..
    Ja właśnie smak mam.Nie Kicham a lekko kaszle,nie mam nawet kataru.Ale ta szyja mnie boli i gardło.Wzielam paracetamol.I mokra jestem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie myślę, że apap wezmę na noc, bo mi zaleciła, ale nadal nie wiem co z tym ascoruticalem :/

Wysłany: 31 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja sobie myślę, że apap wezmę na noc, bo mi zaleciła, ale nadal nie wiem co z tym ascoruticalem :/
    A może w aptece zapytaj?mi ostatnio gina też coś przepisała.Nie pamiętam już z co to było.I to samo było napisane.Też sama zglupialam i nie wiedziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ooo Lupilu z lidla. Bardzo lubię tą firmę. Młody ma sporo koszulek z długim rękawem i piżam i są nie do zdarcia. Nie polecam tylko skarpetek bo się szybko rwą.
    Cenna uwaga:)
    Dziekuje :)

Wysłany: 31 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytam na necie że lekarz też kobiecie będącej w ciąży przepisał ascorutical,bo dopadlo ja przeziebienie.I ginekolog się wypowiada że to lek bezpieczny.Więc sama zglupialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:39

• Sophia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Wlasnie czytam na necie że lekarz też kobiecie będącej w ciąży przepisał ascorutical,bo dopadlo ja przeziebienie.I ginelog się wypowiada że to lek bezpieczny.Więc sama zglupialam
    Dziewczyny jak mniemam ascorutical to bliski krewny rutinoscorbinu a rutinoscorbin można w ciąży. W ciąży na prawdę można dużo leków. Ja byłam ostatnio u lekarza to powiedział, że w razie poważnej infekcji mogę UWAGA do sześciu tabletek paracetamolu na dobę. Dodatkowo większość mukolityków. Należy uważać, żeby leki nie były na bazie alkoholu bo tego ciężarne nie powinny. Mi w infekcji bardzo pomaga oeparol, ładnie zabezpiecza śłuzówki i regeneruje.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Wlasnie czytam na necie że lekarz też kobiecie będącej w ciąży przepisał ascorutical,bo dopadlo ja przeziebienie.I ginekolog się wypowiada że to lek bezpieczny.Więc sama zglupialam
    ja na necie też czytałam, że niby można, a mimo wszystko się boję :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lekami jest tak, ze nikt ich działania nie zbada na cięzarnych!!!wszelkie certyfikaty, badania kosztują. Stad ograniczenia wśród leków dla dzieci, standardowo od 6 lat. Te od 3 lat maja inne badania, a te od 1r.ż. jeszcze inne...Przyjmuje się , ze pewne substancje są dozwolone. Na rynku mamy tez co raz więcej leków bez recepty.
    Podobnie z fotelikami dla dzieci, te markowe sa drogie, bo zainwestowaly w dodatkowe certfikaty, tańsze maja te tylko ogólnie przyjete, ale to nie znaczy , ze sa gorsze...czasem testy przerastaja wartość towaru
    Musimy ufac swoim lekarzom, nie jedną ciężarna prowadzili ;)

Dzierzba, Strazaczka1990, mmargol, Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ