X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaki miałam sen!!!! Ze urodziłam w 24tc trojaczki!! 3 chłopaków. Co dziwne mieli już po 2,5 kg, ja łącznie przytyłam tylko 9 kg:P a chłopaki dostali tylko 8punktow..bo mieli pieprzyki...hahaha :P ale co najlepsze chciałam wam od razu o tym napisać na bbf:P

Snilo mi się też ze z mężem spacerowaliśmy po jakimś deptaku chyba nad morzem i 2 uchodźców chciało mi dać węża na ramię a ja paniczny strach i waz otworzył mega japę i mnie dziabnął w szyję...obudziłam się aż podskoczyłam.

bbeczka91, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparte dziady, skąd ja to znam...ostatnio co chwile awantura i juz jestem głupia, powiedzcie mi, chodzicie z mężami na kazda jego rodzinna imprezę? Ja nie zawsze mam ochote, męczą mnie te spotkania, a w miesiącu takich imprez jest kilka, wczoraj oznajmiłam mężowi ze nie bede chodzić na te wszystkie spędy, ten sie obraził....brak mi słów na mojego barana

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Żabko, ale kąty siurka to w 11-13 tyg, a potem widać bułę albo siuraska. Na Twoich zdjęciach to chyba jednak oczywisty siurek :) Córeczką sie nie martw. Pokocha brata i bedzie go jeszcze bronić na podwórku ;)

Dziękuję:-)

Córka dzisiaj już zmieniła zdanie.
    Powiedziałam że brat się urodzi a potem będzie siostra hahaha zgodziła się.
    Oczywiście potem zmienię taktykę.
    Oczywiście córka chce dzisiaj iść na gofry i przy okazji kupić skarpetki i czapeczke hihi i wozio ona wybierze taaaaaaaaaaaa
    Ja już mam upatrzony ale rozglądam się jeszcze za używanymi może coś ustrzelimy.

Zamierzam dzisiaj umyć okno w małym pokoju i kuchni bo tak ładnie słonko świeci:-)

Zjadłam na śniadanko kilka plasterkow ogórka zielonego mały szaleje!!!!!!
    Długo nie jadłam bo cukier mi wywala przez tego ogórka ale zobaczymy dziś był pyszny:-)
    Miłego dnia:-)

Dzierzba, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka a na imprezy do Twojej rodzinki chodzicie? Na początku mojego małżeństwa teściowa co niedziele ściągała nas na obiadki. W końcu sie wkurzyłam i powiedziałam mojemu, ze jeden weekend (niedziela) u teściów drugi u moich rodziców a trzeci jest tylko dla naszej trójki. Podziałało ;) Sprawiedliwie musi być to nie będzie sie czepiał ;)

Pauka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, my za oknem mamy kolejny piękny dzień. Miło zaczyna się dzień. Ja zaczynam dziś 19 tydzień coraz bliżej półmetku.

martta, Strazaczka1990, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też słonecznie, może po południu wyjdę przed dom na chwilę lub gdzieś po okolicy się przejdę, bo mimo przeziębienia ile można siedzieć w domu?? wysłałam męża na zakupy, liczę że wszystko kupi jak to sobie zaplanowałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) u mnie tez piękne słońce, choć jest zimno :/ niestety zmuszona jestem jechać do pracy a przy okazji wdepnęłam właśnie na myjnie, bo auto wyglada koszmarnie!!!!
    LRF - Dzierzba i Anulka01 maja racje. Nie martw sie na zapas. Wiem, ze łatwo sie mówi, bo ja sama od dwóch dni nie czułam Hanuli i aż mój M chcia jechać ze mną do lekarza. Ale wczoraj wieczorem niunia sie zlitowała i zapukała :) tez przez moment przeszła mi myśl, zeby jednak kupić detektor.
    Dzierzba - powodzenia na badaniach. A czemu robisz CrP? Jakiś stan zapalny podejrzewasz? Z tego co sie orientuje i Ob i Crp w ciąży o tak wychodzą wysokie. Moge sie jednak mylić.
    Mam pytanie do kobietek z chora tarczyca. Czy u Was tez skacze cukier tym samym? Bo wczoraj na czczo miałam 95. Dzis 118. Mam sie spodziewać cukrzycy do tego wszystkiego?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, a czym mierzyłaś ten cukier? bo 118 to bardzo duzo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Witam sie z rana :) u mnie tez piękne słońce, choć jest zimno :/ niestety zmuszona jestem jechać do pracy a przy okazji wdepnęłam właśnie na myjnie, bo auto wyglada koszmarnie!!!!
    LRF - Dzierzba i Anulka01 maja racje. Nie martw sie na zapas. Wiem, ze łatwo sie mówi, bo ja sama od dwóch dni nie czułam Hanuli i aż mój M chcia jechać ze mną do lekarza. Ale wczoraj wieczorem niunia sie zlitowała i zapukała :) tez przez moment przeszła mi myśl, zeby jednak kupić detektor.
    Dzierzba - powodzenia na badaniach. A czemu robisz CrP? Jakiś stan zapalny podejrzewasz? Z tego co sie orientuje i Ob i Crp w ciąży o tak wychodzą wysokie. Moge sie jednak mylić.
    Mam pytanie do kobietek z chora tarczyca. Czy u Was tez skacze cukier tym samym? Bo wczoraj na czczo miałam 95. Dzis 118. Mam sie spodziewać cukrzycy do tego wszystkiego?
    Zrobiłam Crp dodatkowo do moczu i morfologii. Dmucham na zimne trochę, bo kobitka z którą leżałam w szpitalu olała sprawę złych wyników moczu i jak trafiła z gorączka to crp miała ponad 500 i infekcję wewnątrzmaciczną. Niestety poroniła bliźniaki w 22 tc. :( Siedzi mi ta dziewczyna w głowie i stwierdziłam, ze zrobię. Wiem, że jest podwyższone w ciąży ale infekcje i tak mają dużo wyższy współczynnik. może przesadzam ale jakoś tak mnie tknęło po grypie.
    Na cukrze się nie znam, ale to jest dużo bo normy są sporo niższe.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,
    a może tak rodziców "wrobić" w pomoc przy zamówieniu detektora? Tam jest coś takiego jak "wyślij jako prezent i postawisz męża przed faktem dokonanym...
    Mój mi problemów najmniejszych nie robił nawet kazał drugi zamówić bo na ten z allegro 3 tyg czekałam...brrrr Swoją drogą sprawdzajcie dokładnie skąd to wysyłają. Teraz sam przychodzi i pyta czy słuchamy :) I cały dumny jest, bo zawsze przyłoży w pierwsze miejsce do skóry i trafia idealnie :P Wczoraj czułam dokładnie miejsce gdzie maluch sobie szalał miałam wrażenie, że aż skóra tam pulsuje. Myślicie, że już może tak szybko mocniej kopnąć? Nic innego mi to uczucie nie przypomina.
    Miłego weekendu relaksujcie się kobitki

AAA i ten kaszel to raczej nie jest nic strasznego...Mnie męczyło miesiąc bardzo i nikt mnie nie straszył zagrożeniem dla malucha.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąz zadowolony z detektora :) ma jakies takie podejscie, czemu ma kasę żałować w związku z dzieckiem...a sam chętnie słucha serduszka, na ktg zawsze sie wzruszał :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ania, a czym mierzyłaś ten cukier? bo 118 to bardzo duzo

Mam glukometr od mojej córci, jak ponad rok temu miała u sieni stan przedcukrzycowy.

A moze to wina tego, ze miałam zbyt długi odstęp miedzy posiłkami? Bo obiadokolacje jadłam wczoraj o 17 a o 21 mały kawałek arbuza. A cukier mierzyłam o 9.

Dzierzba - ja uważam, ze w ciąży nie ma czegoś takiego jak przesadzanie. Każda z nas robi to co uważa za słuszne - a ja Cię akurat popieram ;) gdybym sama miała jakieś watpliwosci, zrobiłabym dokładnie to samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, czyli trzeba założyć, ze się gluko nie pomylił...zmierz sie 1h po jakimś normalnym swoim posiłku...a rano kontroluj. Norma na gluko wynosi do 90...Nie stresuj sie tym, ale pow 100 to troche za duzo. Jednym wynikiem też nie można się sugerowac. Laboratorium jest wiarygodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:36

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już umylam okno w kuchni nawet powiesiłam firanke dobrze ze długa nie była bo bym nie dała rady.
    Mąż tylko obserwował zobaczył że myje okna to wziął się do roboty i ogarniać chatę i co chwila mnie macal:-(<3
    Jeszcze u córki przetre szyby bo już mam dosyć.
    Rosołek się robi i wszyscy czekamy na schabowe z mizeria i ziemniakami naszła nas ochota.
    Potem do Auchan po skarpetki i czapeczke obiecałam i gofry:-)

Dzierzba, AniaLewandowska, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dziś będzie rosołek, na choroby w sam raz ;)

Strazaczka1990, żabka04 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04 córa się musiała przespać z dylematem :D Fajnie, że jej szybko rozczarowanie minęło. :)
    U mnie pichci się szynka w pomidorach na obiad. Zaraz lecimy na zakupy bo muszę sobie kurtkę i legginsy kupić i rajtki bo chciałam sukienkę założyć ale niestety zwykłe rajstopy bardzo mnie cisną na brzuchu :/, potem na działkę bo ładnie jest :)

Strazaczka1990, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia - niestety dziś już nie zmierzę, bo tkwię w pracy. 7.04. mam wizytę u gin. Do tego czasu będę mierzyła codziennie rano i godzinę po - dzięki za uwagę :) a we wtorek zrobię sobie badania w laborze ;)
    kurczę prawie nie jem słodkiego, rzadko kiedy, bo w ciąży mnie jakoś odrzuciło. Faktycznie jem sporo owoców, szczególnie jabłek i arbuza. Poza tym odżywiam się tak jak przed. Ba nawet pije więcej wody niż soków czy napoi gazowanych. ehhhh moj M jak dziś zobaczył ten cukier to zapytał się co się mnie jeszcze czepi w tej ciąży, bo póki co jakby otworzyć jakąkolwiek książkę a ten temat, to mam wszystkie objawy ;)
    Niestety powróciły wymioty poranne i wieczorne - całe szczęście, że nie ma mdłości w ciągu dnia!!! ale dobry tydzień był już spokój i bardzo mi to odpowiadało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:52

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, ja tez nie jem słodkiego a to cholerstwo dopadło mnie juz na samym poczatku Ba ja mam nawet nocną insulinę dzieki której mój wynik na czczo ostatnio wynosi około 85
    nie ma zasady kogo ta cukrzyca ciązowa dopada
    jeden wynik rano to nie wynik, ale skontroluj i jutro i chociaż raz 1h po posiłku. Trochę ostrożności nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja juz po śniadaniu.Które wylądowało w toalecie ;/

U Nas dzis ma byc 20 stopni:) się okaze czy bedzie jak na razie zapoiwada się świetnie.
    Na obiad frytki,kotlet z piersi i mizeria.
    Mi już lepiej .Za to Sławka rozkłada....ehhh.Lece poczytać:) co napisałyście
    Miłego dnia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:50

mmargol, Strazaczka1990, AniaLewandowska, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ