WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże jaki miałam sen!!!! Ze urodziłam w 24tc trojaczki!! 3 chłopaków. Co dziwne mieli już po 2,5 kg, ja łącznie przytyłam tylko 9 kg:P a chłopaki dostali tylko 8punktow..bo mieli pieprzyki...hahaha
ale co najlepsze chciałam wam od razu o tym napisać na bbf:P
Snilo mi się też ze z mężem spacerowaliśmy po jakimś deptaku chyba nad morzem i 2 uchodźców chciało mi dać węża na ramię a ja paniczny strach i waz otworzył mega japę i mnie dziabnął w szyję...obudziłam się aż podskoczyłam.
bbeczka91, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Uparte dziady, skąd ja to znam...ostatnio co chwile awantura i juz jestem głupia, powiedzcie mi, chodzicie z mężami na kazda jego rodzinna imprezę? Ja nie zawsze mam ochote, męczą mnie te spotkania, a w miesiącu takich imprez jest kilka, wczoraj oznajmiłam mężowi ze nie bede chodzić na te wszystkie spędy, ten sie obraził....brak mi słów na mojego barana
-
nick nieaktualnyBehemottka wrote:Żabko, ale kąty siurka to w 11-13 tyg, a potem widać bułę albo siuraska. Na Twoich zdjęciach to chyba jednak oczywisty siurek
Córeczką sie nie martw. Pokocha brata i bedzie go jeszcze bronić na podwórku
Dziękuję
Córka dzisiaj już zmieniła zdanie.
Powiedziałam że brat się urodzi a potem będzie siostra hahaha zgodziła się.
Oczywiście potem zmienię taktykę.
Oczywiście córka chce dzisiaj iść na gofry i przy okazji kupić skarpetki i czapeczke hihi i wozio ona wybierze taaaaaaaaaaaa
Ja już mam upatrzony ale rozglądam się jeszcze za używanymi może coś ustrzelimy.
Zamierzam dzisiaj umyć okno w małym pokoju i kuchni bo tak ładnie słonko świeci:-)
Zjadłam na śniadanko kilka plasterkow ogórka zielonego mały szaleje!!!!!!
Długo nie jadłam bo cukier mi wywala przez tego ogórka ale zobaczymy dziś był pyszny:-)
Miłego dnia:-)Dzierzba, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Pauka a na imprezy do Twojej rodzinki chodzicie? Na początku mojego małżeństwa teściowa co niedziele ściągała nas na obiadki. W końcu sie wkurzyłam i powiedziałam mojemu, ze jeden weekend (niedziela) u teściów drugi u moich rodziców a trzeci jest tylko dla naszej trójki. Podziałało
Sprawiedliwie musi być to nie będzie sie czepiał
Pauka lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam sie z rana
u mnie tez piękne słońce, choć jest zimno
niestety zmuszona jestem jechać do pracy a przy okazji wdepnęłam właśnie na myjnie, bo auto wyglada koszmarnie!!!!
LRF - Dzierzba i Anulka01 maja racje. Nie martw sie na zapas. Wiem, ze łatwo sie mówi, bo ja sama od dwóch dni nie czułam Hanuli i aż mój M chcia jechać ze mną do lekarza. Ale wczoraj wieczorem niunia sie zlitowała i zapukałatez przez moment przeszła mi myśl, zeby jednak kupić detektor.
Dzierzba - powodzenia na badaniach. A czemu robisz CrP? Jakiś stan zapalny podejrzewasz? Z tego co sie orientuje i Ob i Crp w ciąży o tak wychodzą wysokie. Moge sie jednak mylić.
Mam pytanie do kobietek z chora tarczyca. Czy u Was tez skacze cukier tym samym? Bo wczoraj na czczo miałam 95. Dzis 118. Mam sie spodziewać cukrzycy do tego wszystkiego? -
AniaLewandowska wrote:Witam sie z rana
u mnie tez piękne słońce, choć jest zimno
niestety zmuszona jestem jechać do pracy a przy okazji wdepnęłam właśnie na myjnie, bo auto wyglada koszmarnie!!!!
LRF - Dzierzba i Anulka01 maja racje. Nie martw sie na zapas. Wiem, ze łatwo sie mówi, bo ja sama od dwóch dni nie czułam Hanuli i aż mój M chcia jechać ze mną do lekarza. Ale wczoraj wieczorem niunia sie zlitowała i zapukałatez przez moment przeszła mi myśl, zeby jednak kupić detektor.
Dzierzba - powodzenia na badaniach. A czemu robisz CrP? Jakiś stan zapalny podejrzewasz? Z tego co sie orientuje i Ob i Crp w ciąży o tak wychodzą wysokie. Moge sie jednak mylić.
Mam pytanie do kobietek z chora tarczyca. Czy u Was tez skacze cukier tym samym? Bo wczoraj na czczo miałam 95. Dzis 118. Mam sie spodziewać cukrzycy do tego wszystkiego?Siedzi mi ta dziewczyna w głowie i stwierdziłam, ze zrobię. Wiem, że jest podwyższone w ciąży ale infekcje i tak mają dużo wyższy współczynnik. może przesadzam ale jakoś tak mnie tknęło po grypie.
Na cukrze się nie znam, ale to jest dużo bo normy są sporo niższe. -
nick nieaktualnyWitam się,
a może tak rodziców "wrobić" w pomoc przy zamówieniu detektora? Tam jest coś takiego jak "wyślij jako prezent i postawisz męża przed faktem dokonanym...
Mój mi problemów najmniejszych nie robił nawet kazał drugi zamówić bo na ten z allegro 3 tyg czekałam...brrrr Swoją drogą sprawdzajcie dokładnie skąd to wysyłają. Teraz sam przychodzi i pyta czy słuchamyI cały dumny jest, bo zawsze przyłoży w pierwsze miejsce do skóry i trafia idealnie
Wczoraj czułam dokładnie miejsce gdzie maluch sobie szalał miałam wrażenie, że aż skóra tam pulsuje. Myślicie, że już może tak szybko mocniej kopnąć? Nic innego mi to uczucie nie przypomina.
Miłego weekendu relaksujcie się kobitki
AAA i ten kaszel to raczej nie jest nic strasznego...Mnie męczyło miesiąc bardzo i nikt mnie nie straszył zagrożeniem dla malucha.Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ania, a czym mierzyłaś ten cukier? bo 118 to bardzo duzo
Mam glukometr od mojej córci, jak ponad rok temu miała u sieni stan przedcukrzycowy.
A moze to wina tego, ze miałam zbyt długi odstęp miedzy posiłkami? Bo obiadokolacje jadłam wczoraj o 17 a o 21 mały kawałek arbuza. A cukier mierzyłam o 9.
Dzierzba - ja uważam, ze w ciąży nie ma czegoś takiego jak przesadzanie. Każda z nas robi to co uważa za słuszne - a ja Cię akurat popieramgdybym sama miała jakieś watpliwosci, zrobiłabym dokładnie to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:37
-
ania, czyli trzeba założyć, ze się gluko nie pomylił...zmierz sie 1h po jakimś normalnym swoim posiłku...a rano kontroluj. Norma na gluko wynosi do 90...Nie stresuj sie tym, ale pow 100 to troche za duzo. Jednym wynikiem też nie można się sugerowac. Laboratorium jest wiarygodne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:36
-
nick nieaktualnyJa już umylam okno w kuchni nawet powiesiłam firanke dobrze ze długa nie była bo bym nie dała rady.
Mąż tylko obserwował zobaczył że myje okna to wziął się do roboty i ogarniać chatę i co chwila mnie macal:-(
Jeszcze u córki przetre szyby bo już mam dosyć.
Rosołek się robi i wszyscy czekamy na schabowe z mizeria i ziemniakami naszła nas ochota.
Potem do Auchan po skarpetki i czapeczke obiecałam i gofry:-)Dzierzba, AniaLewandowska, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zabka04 córa się musiała przespać z dylematem
Fajnie, że jej szybko rozczarowanie minęło.
U mnie pichci się szynka w pomidorach na obiad. Zaraz lecimy na zakupy bo muszę sobie kurtkę i legginsy kupić i rajtki bo chciałam sukienkę założyć ale niestety zwykłe rajstopy bardzo mnie cisną na brzuchu, potem na działkę bo ładnie jest
Strazaczka1990, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamciaelcia - niestety dziś już nie zmierzę, bo tkwię w pracy. 7.04. mam wizytę u gin. Do tego czasu będę mierzyła codziennie rano i godzinę po - dzięki za uwagę
a we wtorek zrobię sobie badania w laborze
kurczę prawie nie jem słodkiego, rzadko kiedy, bo w ciąży mnie jakoś odrzuciło. Faktycznie jem sporo owoców, szczególnie jabłek i arbuza. Poza tym odżywiam się tak jak przed. Ba nawet pije więcej wody niż soków czy napoi gazowanych. ehhhh moj M jak dziś zobaczył ten cukier to zapytał się co się mnie jeszcze czepi w tej ciąży, bo póki co jakby otworzyć jakąkolwiek książkę a ten temat, to mam wszystkie objawy
Niestety powróciły wymioty poranne i wieczorne - całe szczęście, że nie ma mdłości w ciągu dnia!!! ale dobry tydzień był już spokój i bardzo mi to odpowiadałoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:52
-
ania, ja tez nie jem słodkiego a to cholerstwo dopadło mnie juz na samym poczatku Ba ja mam nawet nocną insulinę dzieki której mój wynik na czczo ostatnio wynosi około 85
nie ma zasady kogo ta cukrzyca ciązowa dopada
jeden wynik rano to nie wynik, ale skontroluj i jutro i chociaż raz 1h po posiłku. Trochę ostrożności nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:57
-
Dzien dobry
Ja juz po śniadaniu.Które wylądowało w toalecie ;/
U Nas dzis ma byc 20 stopni:) się okaze czy bedzie jak na razie zapoiwada się świetnie.
Na obiad frytki,kotlet z piersi i mizeria.
Mi już lepiej .Za to Sławka rozkłada....ehhh.Lece poczytaćco napisałyście
Miłego dnia -
nick nieaktualny