X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Też bym nie kupowała ale nie liczę na to, że dzieci urodzą się większe niż 50 cm
    Moja koleżanka w maju rodzi bliźniaki, mieli problemy z przepływami. Już w Gdańsku byli aby wykonać zabieg ale się chłopaki ogarnęły. No to ona nie kupuje 50, wzięła 56. Ja jej oddałam trochę 50 po córce ale może się nie przydadzą.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    to bułki jaglane :D czyli bułki zwykle tylko z kaszy jaglanej
    Haha przepraszam bo ja przeczytałam że jagodzianki :o

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła córeczkę miała 2 700g miała termin na listopad, ale urodziła przed czasem i dopiero teraz ma ciuszki na 61cm-68cm. A ja nie mogłam się powstrzymać i kupiłam paczkę Skittles'ów pewnie całą zaraz sama zjem :P
    Muszę jeszcze odrobinę posprzątać no i najgorsze pozamiatać a tak okrutnie mi się nie chce:/

w57vikgnszqgz528.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Moja koleżanka w maju rodzi bliźniaki, mieli problemy z przepływami. Już w Gdańsku byli aby wykonać zabieg ale się chłopaki ogarnęły. No to ona nie kupuje 50, wzięła 56. Ja jej oddałam trochę 50 po córce ale może się nie przydadzą.
    To najwyżej sprzedam nowe choć z tego co wiem rzadkością jest by bliźniaki były większe . Ciężko trafić kurde.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak mówicie o porządkach, to mnie się przypomniała sterta garów do mycia w zlewie. Mąż wróci późno, więc przydałoby się to ogarnąć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jak tak mówicie o porządkach, to mnie się przypomniała sterta garów do mycia w zlewie. Mąż wróci późno, więc przydałoby się to ogarnąć :/

Ja też mam stertę garów po obiedzie... Tak marzy mi się zmywarka. Niestety na chwilę obecną kuchnia za mała. ;( Ale jak zmienimy mieszkanie to będzie mój must have!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    To najwyżej sprzedam nowe choć z tego co wiem rzadkością jest by bliźniaki były większe . Ciężko trafić kurde.
    Wiesz mi w ogóle trudno wybierać bo my zaczynaliśmy od 44 rozmiaru.Później takie przeskoki robiła ze np 68 nosiła 2 tygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Pewnie. Mój syn miał 56 cm i 3,970. Ciuszki na 56 miał na sobie ze 3 razy bo był kluską i za małe były :)
    Bliźniaki nie muszą być małe :) moje bratanice mają już 15 lat, a po urodzeniu obie wazyly ponad 3200gram :)
    A jak widać, masz dar do dużych babli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 18:28

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kacper był malutki, ważył 3 kilo i mierzył 53 cm. Urodzony w 39 tyg. Te ciuszki co dzisiaj kupiłam są 56 i resztę kupię juz 62.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moich gabarytach nie liczę na dzieciątko większe niż 4 kilo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam :-)

Oto zakupy córki dla braciszka :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e98bb9c1fb9b.jpg

Byłam w Rosmanie i misiów szumisiów nie ma ale możeeee przyjadą w poniedziałek maja mi zostawić.
    Jak nie będzie to komuś powiem żeby kupił w prezencie i już :-)

Strazaczka1990, Dzierzba, Anulka01, kamciaelcia, AniaLewandowska, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję ciszków dla dzidziusia b ja mam mnóstwo po córce ( unikesy większość) i brata szmatki po synku też leża.
    Problem to będę miała potem jak już będzie chodził :-)
    A ten wypad na zakupy zgodziłam się bo córce obiecałam i tak też chciała więc ciężko mi było odmówić.
    Dziś sąsiadka powiedziała że od grzechotki po resztę zabawek nawet pchacz (różowy ale to nic) część mi sprzeda a część pożyczy
    Nawet ma rogala też pożyczy nie używany:-)

Zostają butelki, kosmetyki, pampersy i wózio:-) coś tam pewnie jeszcze dokupię :-)

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście znalazłam jeszcze takie cudeńko
    http://ingenuity.com.pl/produkty/hustawka_hipopotam.html
    Chyba się na nią skuszę. Kosztowała chyba 370 zł. Są jeszcze wersje deluxe tylko muszę sprawdzić za ile.

Już wiem... 600 zł... Zostanę przy pierwszej opcji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:34

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjjjj chyba cos sie kroi z tym moim cukrem. Miałam mierzyć jutro po 1h od jedzenia, ale zmierzyłam juz dzis i wyszło 158 :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Przy moich gabarytach nie liczę na dzieciątko większe niż 4 kilo :D

LRF... ja mam 158 cm ważę przeważnie w granicach 47 kg, a mój syn miał 60 cm i prawie 4kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Ojjjjjj chyba cos sie kroi z tym moim cukrem. Miałam mierzyć jutro po 1h od jedzenia, ale zmierzyłam juz dzis i wyszło 158 :(

Dużo.
    Co jadłaś i piłas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:40

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania niby norma 120
    Pisze niby, bo ja mam cukrzycę stwierdzona i mnie 120 obowiązuje. ..zobacz jutro rano, a jak będzie powtórka to zajdz do laboratorium. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z synkiem jemy arbuza. Pysznnnnego, słodkiego, soczystego! Niebo w gębie.

A mój wariat-mąż zachrypnięty pojechał na ryby na noc. Jak będzie bardziej chory jutro to go uduszę.

bbeczka91, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    LRF... ja mam 158 cm ważę przeważnie w granicach 47 kg, a mój syn miał 60 cm i prawie 4kg.
    nie strasz!! Gdzie ja zmieszczę takiego olbrzyma? Teść jak się urodził ważył 4,5 kg, oby się w dziadka nie wdał/a! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ja dzisiaj zaliczyłam spotkanie ze znajomymi prawie cały dzień i dostałam pyszne kompoty naturalne z Krokusa :) mniam, jakie tam są wiśnie... i zajadam się pysznymi winogronami z tesco, takie bezpestkowe, pycha!

Katar mam jeszcze jak klej, że ciężko wysmarkać resztki, ale już mi lepiej oddychać. Kaszel nadal mam gdzieś taki charczący, ale odkrztuszam ciągle.. kiedy będzie lepiej to ja nie wiem..choć znacznie już lepiej, ale moja gin.powiedziała, że takie infekcje w ciąży to średnio po 2 razy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:49

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ