X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\
    Spokojnie, rozróżnisz bez problemu ;) któraś tu prawidłowo przyrównała serce malca do pendolino :) na tym etapie juz nie będziesz mieć watpliwości.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was brala w ciazy gynoflor, ja go biore po nystatynie, pierw bralam 5 pod rzad, a teraz co drugi dzien i troche delikatnie mnie po nim swedzi, mialyscie tak? Dodam ze lekarz mnie w czwartek badal i mowi ze wydzieline z pochwy mam ok...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczulil mnie dzis moj brzusio....;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98cd4b941d2c.jpg

Little Red Fox, Anulka01, mychakruszyna, mmargol, AniaLewandowska, Żabcia_, Behemottka, YvonnElizabeth, martta, Angela89, Robotka1, Dzierzba, Pysiaczek89, Madziuuuula, bbeczka91, Strazaczka1990, claudiuszek, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka nie martw się na pewno rozpoznasz bo serce maluszka bije dużo dużo szybciej...jak po solidnym treningu u dorosłego:)pozatym o wiele trudniej moim zdaniem znaleźć wlasne bicie na brzuchu niż malucha.

A co do uzależnień od detektora jak niektóre dziewczyny pisały to przyznam że nie mam takiego czegoś choc codziennie podsłuchuje to trwa to 3-5 sekund zwłaszcza ze juz wiem w którym miejscu słychać bez szukania a nie chce mojej fasolki męczyć :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\
    Nie pomyślisz sie :)
    Przyszykuj zegarek z sekundnikiem i licz uderzenia przez 10s. U siebie naliczysz jakies 10-12. U dziecka pewnie pod 25 :)
    No i szukaj dziecka na środku, raczej nisko. A te nasze tetnice sa na boku, tuż przy kości łonowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:25

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam bardzo tania ofertę quinny wózka kiedyś mi się podobał ale cena mnie przerażała
    http://olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy-quinny-mode-3w1-stan-idealny-CID88-IDeQrlp.html

bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj prawie caly dzien u rodzicow, z siostra spacer 7km zaliczony. Pozniej jak usiadlam to maluch zaczal fikac i sie wiercic, moze sie obudzil :-)

Ksosia sliczny brzuszek sie ksztaltuje :-)

Ja ubranka to kilka sztuk kupie 56 awaryjnie a tak to wieksze, u nas pewnie bedzie duzy malec bo takie w rodzinie sie rodzily a i my mali nie bylismy ;-) boje sie myslec jaka glowke bedzie mialo, bo ja mialam obwod 37cm a maz 36cm to chyba sporo jak porownuje z innymi :o

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj byłam oddać krew i u mnie w morfologii też hematokryt poniżej normy, ale też i od samego początku ciąży neutofile idę cały czas w górę. Obecnie mam 6,6 tys i u mnie pokazuje, że to powyżej normy (norma do 5 tys.), a w internecie czytam że norma jest do 8 tysięcy. A jak jest u Was?

No i kurczę na ostatniej wizycie mówie do lekarza, że boli mnie pęcherz, a on do mnie skąd wiem że to pęcherz. To szczerze mówiąc wtedy zwątpiłam bo i badania były na granicy i oczywiście żadnych leków nie dostałam. A dzisiaj wyszła infekcja w pełni... ehh.. ciekawa jestem co powie...

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycieczkujemy :) Jesteśmy tu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17169172294f.jpg

A to ja:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d4c5c4b3bc1.jpg

Ksosia, martta, Little Red Fox, kamciaelcia, Robotka1, AniaLewandowska, Dzierzba, Anulka01, Pysiaczek89, Madziuuuula, mmargol, bbeczka91, mychakruszyna, Strazaczka1990, żabka04, claudiuszek, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Mam do sprzedania dwa opakowania Duphastonu 30 zł + koszt przesyłki. Data ważności 2019.

Lutówka 2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 06:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka super!:)
    Az zazdraszczam!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, dziś udało mi się ciutkę dłużej pospać, ale kaszel nadal męczy, tak sobie myślę, żeby wieczorem męża wyciągnąć do centrum handlowego. Trzeba kupić coś na jutrzejsze śniadanie i do rossmanna zajrzeć! :D Wydawało mi się że udało mi znaleźć idealny wózek, już miałam pisać do sprzedawcy, a się okazało że nie ma regulowanej rączki, co w przypadku nas - hobbitów, bardzo utrudniałoby prowadzenie :( a taki piękny w odcieniach zieleni i szarości, duże kółka, zawsze o takim marzyłam :( tak więc szukamy dalej...

agatia lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka aaaa zamorduje Cię za te piękne widoki :D cudne!!!

jeśli zamierzacie kupować ubrania w H&M to polecam brać mniejsze rozmiary bo oni mają jakąś dziwną tą rozmiarówkę, brałam córce jak miała miesiąc rozmiary 56 i do pół roku w nich chodziła :D więc 62 na pewno będą duże na początek:)

u nas znów dziś słoneczko:) moje dziecię trochę się śpika jeszcze ale nie zamierzamy siedzieć w domu:)

Little masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania:) choć wiem jak temat potrafi być na późniejszym etapie frustrujący ;/
    na szczęście wybierałam wózek pod kątem własnie kolejnego maluszka i na razie trzymam się ostro wersji że nie zmieniam ;)

w ogóle mi to jakoś się nie spieszy do kupowania czegokolwiek:) nieraz jestem w dziecięcym bo kupuję coś Jagodzie ale jakoś nie ciągnie mnie na te noworodkowe rzeczy;) a jeśli okaże się że na prawdę mam w brzuchu chłopca to większość muszę kupić :P mam nadzieję że najdzie mnie w końcu ochota;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Little masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania:) choć wiem jak temat potrafi być na późniejszym etapie frustrujący ;/
    na szczęście wybierałam wózek pod kątem własnie kolejnego maluszka i na razie trzymam się ostro wersji że nie zmieniam ;)
    niby masz rację, ale cena była tak kusząca, że długo jeszcze niczego podobnego nie znajdziemy, ale mówi się trudno ;)

agatia wrote:
    Little ale mnie rozsmieszylaś od rana "Hobbitami" ha ha ha :-D my też hobbici i regulowana rączka to podstawa :)
    nie wyobrażam sobie prowadzić wózka z rączką wysoko ustawioną, jednak wygoda matki również bardzo istotna, mimo ogromnej gondolki :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie wyobrażam sobie prowadzić wózka z rączką wysoko ustawioną, jednak wygoda matki również bardzo istotna, mimo ogromnej gondolki :)

wiem co czujesz. ja miałam upatrzony niezmiennie jeden typ wózka od początku ciąży aż do chyba 7 miesiąca :D jeden jedyny....wymarzony:) i przyszło olśnienie w 7 miesiącu:) wtedy mój wymarzony wózek stał się wózkiem gorszej kategorii;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek! Witam się nedzielnie :) Moj małż pojechał sobie z kumplem na quady wiec my z synkiem ugniatamy jeszcze pościel. Młody jest tak zachwycony szumisiem ze od wczoraj katuje mnie tymi dźwiękami :/
    Pięknej niedzieli Wam życzę!

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    wiem co czujesz. ja miałam upatrzony niezmiennie jeden typ wózka od początku ciąży aż do chyba 7 miesiąca :D jeden jedyny....wymarzony:) i przyszło olśnienie w 7 miesiącu:) wtedy mój wymarzony wózek stał się wózkiem gorszej kategorii;)
    a ja myślałam, że wszystkie nowoczesne wózki mają to udogodnienie :P mimo wszystko, to szukanie zajmuje mnóstwo czasu, wózeczki, łóżeczka, komody fajne na stronie jyska widziałam, będę musiała na żywo je obczaić, bo nie były drogie :)

Anulka a więc odpoczywajcie :) ja się później na polowanie na szumisia wybiorę, widziałyście może te grzechotki pluszowe również? bo też bym chciała kupić :)

no i jeszcze pepco, po zapas skarpetek i coś wydaje mi się że trzeba kupić majtki rozmiar większe... dresior ciążowy, jakbym chciała na fitness się zapisać :) tylko gdzie taki kupić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, to ja 160 a maz prawie 2 metry haha więc kompromis musiał być ;-)
    Właśnie dlatego upatrzyłam coto baby Aprilia, bo ma na prawdę wysoko rączkę i mąż nie musi się zginac, a jest regulowana to i dla mnie znajdzie się dobra wysokość.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie bieliznę ciążową można kupić?
    LRF te majtki w pepco są pod brzuch?
    Kurczę wczoraj odwiedziłam jeden sklep ciążowy: staniki jakieś pancerne a ciuchy wszystko szaro bure i do tego drogie :( a ja mam za miesiąc komunie...

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ