WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Strazaczka1990 wrote:Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\
któraś tu prawidłowo przyrównała serce malca do pendolino
na tym etapie juz nie będziesz mieć watpliwości.
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Czy ktoras z Was brala w ciazy gynoflor, ja go biore po nystatynie, pierw bralam 5 pod rzad, a teraz co drugi dzien i troche delikatnie mnie po nim swedzi, mialyscie tak? Dodam ze lekarz mnie w czwartek badal i mowi ze wydzieline z pochwy mam ok...
-
nick nieaktualnyRozczulil mnie dzis moj brzusio....
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98cd4b941d2c.jpgLittle Red Fox, Anulka01, mychakruszyna, mmargol, AniaLewandowska, Żabcia_, Behemottka, YvonnElizabeth, martta, Angela89, Robotka1, Dzierzba, Pysiaczek89, Madziuuuula, bbeczka91, Strazaczka1990, claudiuszek, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Strazaczka nie martw się na pewno rozpoznasz bo serce maluszka bije dużo dużo szybciej...jak po solidnym treningu u dorosłego:)pozatym o wiele trudniej moim zdaniem znaleźć wlasne bicie na brzuchu niż malucha.
A co do uzależnień od detektora jak niektóre dziewczyny pisały to przyznam że nie mam takiego czegoś choc codziennie podsłuchuje to trwa to 3-5 sekund zwłaszcza ze juz wiem w którym miejscu słychać bez szukania a nie chce mojej fasolki męczyćStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Strazaczka1990 wrote:Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\
Przyszykuj zegarek z sekundnikiem i licz uderzenia przez 10s. U siebie naliczysz jakies 10-12. U dziecka pewnie pod 25
No i szukaj dziecka na środku, raczej nisko. A te nasze tetnice sa na boku, tuż przy kości łonowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:25
-
Czesc dziewczyny, ja dzisiaj prawie caly dzien u rodzicow, z siostra spacer 7km zaliczony. Pozniej jak usiadlam to maluch zaczal fikac i sie wiercic, moze sie obudzil
Ksosia sliczny brzuszek sie ksztaltuje
Ja ubranka to kilka sztuk kupie 56 awaryjnie a tak to wieksze, u nas pewnie bedzie duzy malec bo takie w rodzinie sie rodzily a i my mali nie bylismyboje sie myslec jaka glowke bedzie mialo, bo ja mialam obwod 37cm a maz 36cm to chyba sporo jak porownuje z innymi :o
-
nick nieaktualnyja też dzisiaj byłam oddać krew i u mnie w morfologii też hematokryt poniżej normy, ale też i od samego początku ciąży neutofile idę cały czas w górę. Obecnie mam 6,6 tys i u mnie pokazuje, że to powyżej normy (norma do 5 tys.), a w internecie czytam że norma jest do 8 tysięcy. A jak jest u Was?
No i kurczę na ostatniej wizycie mówie do lekarza, że boli mnie pęcherz, a on do mnie skąd wiem że to pęcherz. To szczerze mówiąc wtedy zwątpiłam bo i badania były na granicy i oczywiście żadnych leków nie dostałam. A dzisiaj wyszła infekcja w pełni... ehh.. ciekawa jestem co powie...
-
Wycieczkujemy
Jesteśmy tu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17169172294f.jpg
A to ja:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d4c5c4b3bc1.jpgKsosia, martta, Little Red Fox, kamciaelcia, Robotka1, AniaLewandowska, Dzierzba, Anulka01, Pysiaczek89, Madziuuuula, mmargol, bbeczka91, mychakruszyna, Strazaczka1990, żabka04, claudiuszek, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się z rana, dziś udało mi się ciutkę dłużej pospać, ale kaszel nadal męczy, tak sobie myślę, żeby wieczorem męża wyciągnąć do centrum handlowego. Trzeba kupić coś na jutrzejsze śniadanie i do rossmanna zajrzeć!
Wydawało mi się że udało mi znaleźć idealny wózek, już miałam pisać do sprzedawcy, a się okazało że nie ma regulowanej rączki, co w przypadku nas - hobbitów, bardzo utrudniałoby prowadzenie
a taki piękny w odcieniach zieleni i szarości, duże kółka, zawsze o takim marzyłam
tak więc szukamy dalej...
agatia lubi tę wiadomość
-
Behemottka aaaa zamorduje Cię za te piękne widoki
cudne!!!
jeśli zamierzacie kupować ubrania w H&M to polecam brać mniejsze rozmiary bo oni mają jakąś dziwną tą rozmiarówkę, brałam córce jak miała miesiąc rozmiary 56 i do pół roku w nich chodziławięc 62 na pewno będą duże na początek:)
u nas znów dziś słoneczko:) moje dziecię trochę się śpika jeszcze ale nie zamierzamy siedzieć w domu:)
Little masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania:) choć wiem jak temat potrafi być na późniejszym etapie frustrujący ;/
na szczęście wybierałam wózek pod kątem własnie kolejnego maluszka i na razie trzymam się ostro wersji że nie zmieniam
w ogóle mi to jakoś się nie spieszy do kupowania czegokolwiek:) nieraz jestem w dziecięcym bo kupuję coś Jagodzie ale jakoś nie ciągnie mnie na te noworodkowe rzeczy;) a jeśli okaże się że na prawdę mam w brzuchu chłopca to większość muszę kupićmam nadzieję że najdzie mnie w końcu ochota;)
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:Little masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania:) choć wiem jak temat potrafi być na późniejszym etapie frustrujący ;/
na szczęście wybierałam wózek pod kątem własnie kolejnego maluszka i na razie trzymam się ostro wersji że nie zmieniam
agatia wrote:Little ale mnie rozsmieszylaś od rana "Hobbitami" ha ha hamy też hobbici i regulowana rączka to podstawa
-
Little Red Fox wrote:nie wyobrażam sobie prowadzić wózka z rączką wysoko ustawioną, jednak wygoda matki również bardzo istotna, mimo ogromnej gondolki
wiem co czujesz. ja miałam upatrzony niezmiennie jeden typ wózka od początku ciąży aż do chyba 7 miesiącajeden jedyny....wymarzony:) i przyszło olśnienie w 7 miesiącu:) wtedy mój wymarzony wózek stał się wózkiem gorszej kategorii;)
-
Dziendoberek! Witam się nedzielnie
Moj małż pojechał sobie z kumplem na quady wiec my z synkiem ugniatamy jeszcze pościel. Młody jest tak zachwycony szumisiem ze od wczoraj katuje mnie tymi dźwiękami
Pięknej niedzieli Wam życzę!Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:wiem co czujesz. ja miałam upatrzony niezmiennie jeden typ wózka od początku ciąży aż do chyba 7 miesiąca
jeden jedyny....wymarzony:) i przyszło olśnienie w 7 miesiącu:) wtedy mój wymarzony wózek stał się wózkiem gorszej kategorii;)
mimo wszystko, to szukanie zajmuje mnóstwo czasu, wózeczki, łóżeczka, komody fajne na stronie jyska widziałam, będę musiała na żywo je obczaić, bo nie były drogie
Anulka a więc odpoczywajcieja się później na polowanie na szumisia wybiorę, widziałyście może te grzechotki pluszowe również? bo też bym chciała kupić
no i jeszcze pepco, po zapas skarpetek i coś wydaje mi się że trzeba kupić majtki rozmiar większe... dresior ciążowy, jakbym chciała na fitness się zapisaćtylko gdzie taki kupić?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a gdzie bieliznę ciążową można kupić?
LRF te majtki w pepco są pod brzuch?
Kurczę wczoraj odwiedziłam jeden sklep ciążowy: staniki jakieś pancerne a ciuchy wszystko szaro bure i do tego drogiea ja mam za miesiąc komunie...
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia