X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\
    Spokojnie, rozróżnisz bez problemu ;) któraś tu prawidłowo przyrównała serce malca do pendolino :) na tym etapie juz nie będziesz mieć watpliwości.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was brala w ciazy gynoflor, ja go biore po nystatynie, pierw bralam 5 pod rzad, a teraz co drugi dzien i troche delikatnie mnie po nim swedzi, mialyscie tak? Dodam ze lekarz mnie w czwartek badal i mowi ze wydzieline z pochwy mam ok...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczulil mnie dzis moj brzusio....;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98cd4b941d2c.jpg

Little Red Fox, Anulka01, mychakruszyna, mmargol, AniaLewandowska, Żabcia_, Behemottka, YvonnElizabeth, martta, Angela89, Robotka1, Dzierzba, Pysiaczek89, Madziuuuula, bbeczka91, Strazaczka1990, claudiuszek, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka nie martw się na pewno rozpoznasz bo serce maluszka bije dużo dużo szybciej...jak po solidnym treningu u dorosłego:)pozatym o wiele trudniej moim zdaniem znaleźć wlasne bicie na brzuchu niż malucha.

A co do uzależnień od detektora jak niektóre dziewczyny pisały to przyznam że nie mam takiego czegoś choc codziennie podsłuchuje to trwa to 3-5 sekund zwłaszcza ze juz wiem w którym miejscu słychać bez szukania a nie chce mojej fasolki męczyć :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\
    Nie pomyślisz sie :)
    Przyszykuj zegarek z sekundnikiem i licz uderzenia przez 10s. U siebie naliczysz jakies 10-12. U dziecka pewnie pod 25 :)
    No i szukaj dziecka na środku, raczej nisko. A te nasze tetnice sa na boku, tuż przy kości łonowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:25

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam bardzo tania ofertę quinny wózka kiedyś mi się podobał ale cena mnie przerażała
    http://olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy-quinny-mode-3w1-stan-idealny-CID88-IDeQrlp.html

bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj prawie caly dzien u rodzicow, z siostra spacer 7km zaliczony. Pozniej jak usiadlam to maluch zaczal fikac i sie wiercic, moze sie obudzil :-)

Ksosia sliczny brzuszek sie ksztaltuje :-)

Ja ubranka to kilka sztuk kupie 56 awaryjnie a tak to wieksze, u nas pewnie bedzie duzy malec bo takie w rodzinie sie rodzily a i my mali nie bylismy ;-) boje sie myslec jaka glowke bedzie mialo, bo ja mialam obwod 37cm a maz 36cm to chyba sporo jak porownuje z innymi :o

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj byłam oddać krew i u mnie w morfologii też hematokryt poniżej normy, ale też i od samego początku ciąży neutofile idę cały czas w górę. Obecnie mam 6,6 tys i u mnie pokazuje, że to powyżej normy (norma do 5 tys.), a w internecie czytam że norma jest do 8 tysięcy. A jak jest u Was?

No i kurczę na ostatniej wizycie mówie do lekarza, że boli mnie pęcherz, a on do mnie skąd wiem że to pęcherz. To szczerze mówiąc wtedy zwątpiłam bo i badania były na granicy i oczywiście żadnych leków nie dostałam. A dzisiaj wyszła infekcja w pełni... ehh.. ciekawa jestem co powie...

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycieczkujemy :) Jesteśmy tu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17169172294f.jpg

A to ja:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d4c5c4b3bc1.jpg

Ksosia, martta, Little Red Fox, kamciaelcia, Robotka1, AniaLewandowska, Dzierzba, Anulka01, Pysiaczek89, Madziuuuula, mmargol, bbeczka91, mychakruszyna, Strazaczka1990, żabka04, claudiuszek, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Mam do sprzedania dwa opakowania Duphastonu 30 zł + koszt przesyłki. Data ważności 2019.

Lutówka 2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 06:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka super!:)
    Az zazdraszczam!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, dziś udało mi się ciutkę dłużej pospać, ale kaszel nadal męczy, tak sobie myślę, żeby wieczorem męża wyciągnąć do centrum handlowego. Trzeba kupić coś na jutrzejsze śniadanie i do rossmanna zajrzeć! :D Wydawało mi się że udało mi znaleźć idealny wózek, już miałam pisać do sprzedawcy, a się okazało że nie ma regulowanej rączki, co w przypadku nas - hobbitów, bardzo utrudniałoby prowadzenie :( a taki piękny w odcieniach zieleni i szarości, duże kółka, zawsze o takim marzyłam :( tak więc szukamy dalej...

agatia lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka aaaa zamorduje Cię za te piękne widoki :D cudne!!!

jeśli zamierzacie kupować ubrania w H&M to polecam brać mniejsze rozmiary bo oni mają jakąś dziwną tą rozmiarówkę, brałam córce jak miała miesiąc rozmiary 56 i do pół roku w nich chodziła :D więc 62 na pewno będą duże na początek:)

u nas znów dziś słoneczko:) moje dziecię trochę się śpika jeszcze ale nie zamierzamy siedzieć w domu:)

Little masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania:) choć wiem jak temat potrafi być na późniejszym etapie frustrujący ;/
    na szczęście wybierałam wózek pod kątem własnie kolejnego maluszka i na razie trzymam się ostro wersji że nie zmieniam ;)

w ogóle mi to jakoś się nie spieszy do kupowania czegokolwiek:) nieraz jestem w dziecięcym bo kupuję coś Jagodzie ale jakoś nie ciągnie mnie na te noworodkowe rzeczy;) a jeśli okaże się że na prawdę mam w brzuchu chłopca to większość muszę kupić :P mam nadzieję że najdzie mnie w końcu ochota;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Little masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania:) choć wiem jak temat potrafi być na późniejszym etapie frustrujący ;/
    na szczęście wybierałam wózek pod kątem własnie kolejnego maluszka i na razie trzymam się ostro wersji że nie zmieniam ;)
    niby masz rację, ale cena była tak kusząca, że długo jeszcze niczego podobnego nie znajdziemy, ale mówi się trudno ;)

agatia wrote:
    Little ale mnie rozsmieszylaś od rana "Hobbitami" ha ha ha :-D my też hobbici i regulowana rączka to podstawa :)
    nie wyobrażam sobie prowadzić wózka z rączką wysoko ustawioną, jednak wygoda matki również bardzo istotna, mimo ogromnej gondolki :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie wyobrażam sobie prowadzić wózka z rączką wysoko ustawioną, jednak wygoda matki również bardzo istotna, mimo ogromnej gondolki :)

wiem co czujesz. ja miałam upatrzony niezmiennie jeden typ wózka od początku ciąży aż do chyba 7 miesiąca :D jeden jedyny....wymarzony:) i przyszło olśnienie w 7 miesiącu:) wtedy mój wymarzony wózek stał się wózkiem gorszej kategorii;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek! Witam się nedzielnie :) Moj małż pojechał sobie z kumplem na quady wiec my z synkiem ugniatamy jeszcze pościel. Młody jest tak zachwycony szumisiem ze od wczoraj katuje mnie tymi dźwiękami :/
    Pięknej niedzieli Wam życzę!

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    wiem co czujesz. ja miałam upatrzony niezmiennie jeden typ wózka od początku ciąży aż do chyba 7 miesiąca :D jeden jedyny....wymarzony:) i przyszło olśnienie w 7 miesiącu:) wtedy mój wymarzony wózek stał się wózkiem gorszej kategorii;)
    a ja myślałam, że wszystkie nowoczesne wózki mają to udogodnienie :P mimo wszystko, to szukanie zajmuje mnóstwo czasu, wózeczki, łóżeczka, komody fajne na stronie jyska widziałam, będę musiała na żywo je obczaić, bo nie były drogie :)

Anulka a więc odpoczywajcie :) ja się później na polowanie na szumisia wybiorę, widziałyście może te grzechotki pluszowe również? bo też bym chciała kupić :)

no i jeszcze pepco, po zapas skarpetek i coś wydaje mi się że trzeba kupić majtki rozmiar większe... dresior ciążowy, jakbym chciała na fitness się zapisać :) tylko gdzie taki kupić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, to ja 160 a maz prawie 2 metry haha więc kompromis musiał być ;-)
    Właśnie dlatego upatrzyłam coto baby Aprilia, bo ma na prawdę wysoko rączkę i mąż nie musi się zginac, a jest regulowana to i dla mnie znajdzie się dobra wysokość.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie bieliznę ciążową można kupić?
    LRF te majtki w pepco są pod brzuch?
    Kurczę wczoraj odwiedziłam jeden sklep ciążowy: staniki jakieś pancerne a ciuchy wszystko szaro bure i do tego drogie :( a ja mam za miesiąc komunie...

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ