X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dziewczyny a gdzie bieliznę ciążową można kupić?
    LRF te majtki w pepco są pod brzuch?
    Kurczę wczoraj odwiedziłam jeden sklep ciążowy: staniki jakieś pancerne a ciuchy wszystko szaro bure i do tego drogie :( a ja mam za miesiąc komunie...
    chyba nie... takie zwykłe bawełniane figi lub bokserki, póki co nie mam potrzeby kupowania typowo ciążowych, które są mega drogie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, teraz sobie myślę że chyba Cię nie zrozumiałam :P
    te majciochy które noszę (z pepco i F&F) to się nisko kończą, więc mam nadzieję że na długo mi posłużą :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dziewczyny a gdzie bieliznę ciążową można kupić?
    LRF te majtki w pepco są pod brzuch?
    Kurczę wczoraj odwiedziłam jeden sklep ciążowy: staniki jakieś pancerne a ciuchy wszystko szaro bure i do tego drogie :( a ja mam za miesiąc komunie...
    Bieliznę ciążowa można kupic w H&M, ale widziałam jeszcze tez z tej firmy Alles, bardziej taka sexi :P

Anulka01 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę. Mychakuszyna, po ten wózek, za taką cenę, to bym już stała pod drzwiami, szukała kluczyków i ruszała w drogę do tych Czechowic-Dziedzic ;) Niestety, co mnie w ogóle nie dziwi, ogłoszenie już nieaktualne.

Anulka, ja też mam za miesiąc komunie, a za dwa wesele. Na HappyMum.pl są piękne ubrania ciążowe, ale ceny stanowczo zbyt wysokie. Nawet na allegro za używki ludzie sobie sporo liczą.

Behemottka, fotki jak z albumu National Geographic.

Ja dziś jadę na obiadek do rodziców, mam zamiar zabrać ich na lody włoskie. Miłego dnia! :)

Anulka01, mychakruszyna, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piekny dzien
    jem owsianke i jade do h&m oblukac :)
    Udanej niedzieli zycze :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) kurcze taka ładna pogoda miała być a tu niby bezchmurnie ale jakoś słońce na pól gwizdka swieci:/ chętnie bym się wybrała na rowerową przejażdżkę ale muszę czekać aż mąż wstanie...czyli na obiad :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się za obiad zaraz będę zabierać, ale póki co jestem tak leniwa, że nawet z kanapy nie chce mi się zwlec - dobrze, że już przeziębienie trochę odpuszcza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Agatka - tekst LRF o hobbitach mnie rownież rozbawił do łez, do tego stopnia, ze mój M patrzył na mnie dziwnie rano w łożku, ze leje do telefonu ;)
    LRF - jakoś sobie Ciebie inaczej wyobrażałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witam się :) kurcze taka ładna pogoda miała być a tu niby bezchmurnie ale jakoś słońce na pól gwizdka swieci:/ chętnie bym się wybrała na rowerową przejażdżkę ale muszę czekać aż mąż wstanie...czyli na obiad :P
    Jeździsz na rowerku? Cholewcia ja mam dylemat. Bo gdybym miała taki miejski rower, to moze... Ale na górskim to jakoś sobie nie wyobrażam juz z tym brzuszkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dzień dobry :)
    Agatka - tekst LRF o hobbitach mnie rownież rozbawił do łez, do tego stopnia, ze mój M patrzył na mnie dziwnie rano w łożku, ze leje do telefonu ;)
    LRF - jakoś sobie Ciebie inaczej wyobrażałam
    najważniejsze, że stóp nie mam owłosionych, heh :D :D

bbeczka91, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś brzuch zbytnio nie odstaje więc nie czuje jeszcze ;) jedynie wkurza mnie siodełko twarde...teraz zamieniłabym je chętnie na takie babcine:P

http://brightside.me/article/18-fantastic-inventions-to-make-parents-lives-much-more-comfortable-51055/

Zobaczcie jakie świetne gadżety dla maluchów. O tym usg podłączanym do Tel to mówiła mi mama bo w bananowy doktor mieli:P

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U mnie dziś do słoneczna pogoda .:) na obiad leczo i rosół.Zamierzam wybrać się na spacer.Chora już tak nie jestem .:)

bbeczka91, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ok, teraz sobie myślę że chyba Cię nie zrozumiałam :P
    te majciochy które noszę (z pepco i F&F) to się nisko kończą, więc mam nadzieję że na długo mi posłużą :)
    Ja niestety przez tego grzybka musze nosić bawełniane ;P normalne figi

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Rozczulil mnie dzis moj brzusio....;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98cd4b941d2c.jpg
    Seksi :D

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nie pomyślisz sie :)
    Przyszykuj zegarek z sekundnikiem i licz uderzenia przez 10s. U siebie naliczysz jakies 10-12. U dziecka pewnie pod 25 :)
    No i szukaj dziecka na środku, raczej nisko. A te nasze tetnice sa na boku, tuż przy kości łonowej.
    Wlasnie ja się Przypatrywalam u gina w którym miejscu przykładał jak bicie serduszka kazał słuchać :)

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Wycieczkujemy :) Jesteśmy tu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17169172294f.jpg

A to ja:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d4c5c4b3bc1.jpg
    Zazdro no :) odpoczywaj :) My jakoś 16kwietnia na parę dni nad morze się wybieramy na moje urodziny :) miała.być niespodzianka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Zazdro no :) odpoczywaj :) My jakoś 16kwietnia na parę dni nad morze się wybieramy na moje urodziny :) miała.być niespodzianka
    A my właśnie szukamy jakiegoś lokum na majówkę w Gdańsku. Myślałam, ze znajdzie sie cos okazyjnego na Gruponie, ale ni ma :/ chyba znowu skorzystamy z airb&b, bo tam ceny są w miarę w porównaniu do hoteli na bookingu.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania
    A jak twój cukier na czczo? Mierzylas?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ania
    A jak twój cukier na czczo? Mierzylas?
    Tak tak, pisałam powyżej ;) niestety wyżej niż wczoraj bo 105 :/ ostatni posiłek jadłam o 21, a cukier mierzyłam po 8 rano. Wczoraj był 95. Natomiast godz po posiłku - jajecznica z 2 jaj, 2 kanapki z chudym białym serem i herbata pomiar rownież wyszedł 105. Zamierzam zmierzyć godz po obiedzie, bo dzis mam pierogi ruskie i kefir. Jutro rano powtórzę ten cykl, zapisze i we wtorek zrobię badania w laborze, tak zeby miec wyniki na czwartek do gina. Potem niech zdecyduje czy mam iść do diabetologa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na czczo rzeczywiście dużo. Wczesniejszy wpis musiałam przeoczyć. A pierwsze śniadanie (jako najtrudniejszy posiłek ) wyszło super pomimo nabiału. Może nic złego się nie dzieje a na czczo się ureguluje np przy regularności posiłków

Ale zasada jest jedna. Jeśli na czczo w lab przekroczy się normę lekarz powinien skierować na krzywą cukrową. Są jednak lekarze dla których cukier w okolicach 100 nie jest problemem i są tacy co sumiennie trzymają się 92 na czczo. ..trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:36

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ