X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A kiedy robicie krzywa?
    Mi wypada dopiero w 24tc... Nie wiem czy to nie za pozno....
    Mi gina jeszcze nie mówiła kiedy. Sama się zastanawiam, ale z tego co pamietam to jeżeli nie ma wskazań do wcześniejszych kontroli to robi sie to właśnie tak w 24 tc.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A kiedy robicie krzywa?

Nie jest za późno.jeżeli jest ok z cukrami to w takim tygodniu jest zalecane zbadanie krzywej cukrowej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa standardowo się robi miedzy 24 a 28 tc

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak dzis wyczytałam, ze jeśli nie ma wskazań nie robi sie wcześniej, bo wręcz moze zaszkodzić. Ale to tylko wyczytane. Pewnie i tak lekarz decyduje.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżowin stanął na wysokości zadania i właśnie zjadłam kiełbachę z grilla!!!!! Pychotka! Sezon grillowy uważam za otwarty! :)

AniaLewandowska, bbeczka91, _izunia_, Behemottka, YvonnElizabeth, mmargol lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A kiedy robicie krzywa?
    Słyszałam że lekarz po 20,24tyg zleca...Ja jestem w 17prawie i mi zleciła.IDE w.tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, po ciężkim dniu w pracy. ;)

Opaliłam sobie ręce lico. Teraz odpoczywam. ;)

CO do krzywej, jeżeli poziom cukru we krwi był prawidłowy nie ma potrzeby robić wcześniej.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krzywa cukrowa robi się po 24 tygodniu jeżeli wcześniej nie było wskazań.

My cały dzień na powietrzu, mąż zabrał nas na lody i rurkę z bita śmietana <3 teraz kapie mała i zamawiamy pizze :) Uwielbiam jak jest piękna pogoda

Ksosia, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :)
    Ciagle ktoras z was cos bada a ja poza badaniami 1. trym. nie mialam nic dlatego sie zmartwilam :)

Ja tez uwielbiam taka pogode.... Spedzilam dzis troche czasu nad jeziorkiem mhhrrr..:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jesc mi sie chce... Najlepiej... Wszystko!!!
    Mam dziwny wilczy glod. Truskawki ze sloika z kanapkami i szynka.
    Chyba bezpiecznie byloby sie polozyc juz do lozka:)

AniaLewandowska, bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_, mysza0406, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kurcze jesc mi sie chce... Najlepiej... Wszystko!!!
    Mam dziwny wilczy glod. Truskawki ze sloika z kanapkami i szynka.
    Chyba bezpiecznie byloby sie polozyc juz do lozka:)
    Mnie tez sie co chwile chce jeść. Wszystko zaczęło sie jak minęły mdłości. Najgorsze jest to, ze jem tyle co przed ciąża, chyba w mniejszych ilościach ale cześciej. Z tym ze teraz wieczorem, to brzuch jest tak duzzzyyyy i tak mi cieżko, jakbym 5kg ziemniaków połknęła. Od kilku dni na sile z kolei jem kolacje, bo mi sie nie chce, inaczej czuje ze juz nic nie wcisnę :)
    Teraz tez obgotowuję resztę pierogów z obiadu i początkowo myślałam, ze zjem podsmażone na patelni, ale no kurde nie dam rady :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) dzis caly dzien ogarnialam mieszkanko, obiad, a jeszcze pogoda wyjatkowo udana ;)
    Jej, tez ciagle bym cos jadla i jak na zlosc mqm ochote na niezdrowe rzeczy.
    Godzine temu zjadlam deser, wczesbiej obiad, a teraz chce mi sie mrozonej pizzy Ristorante. Tylko jak maz to zobaczy to nie uwierzy i piwie, ze oszalalam ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domku ;) byliśmy na spacerku, później na małych zakupach i w KFC :D
    byłam w rossku ale niestety był tylko biały szumiś, jutro zapoluję na miętowego lub szarego. Całe szczęście wisiała przy nim cena 5,99 zł, więc mój mąż myśli że tyle właśnie kosztują, hehe :D kupiłam przy okazji kilka drobnych rzeczy i spróbuję od dziś delikatnie peelingować brzuszek, bo tak mi moja kosmetyczka poleciła, oprócz standardowego kremowania/olejkowania i picia przerażającej ilości wody przeciw rozstępom :P a tak poza tym - ustawiamy się w kolejkę, przede mną jakiś gbur się wprosił, ani me ani przepraszam, kasa się dodatkowa otwiera i pani woła "poproszę panią w ciąży" :D myślałam że padnę, tak więc mój brzuch jest już pokaźny na tyle, żeby sobie pierwszeństwo zapewniać :) szkoda tylko że nie czuję dzidziusia, czy może mieć na to wpływ łożysko na przedniej ścianie?

bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_, mysza0406, martta, YvonnElizabeth, mmargol, Pauka lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy te glukozę sie powtarza?
    Ja miałam w 7 czy 8 tygodniu i wyszło mi 87. Myślałam ze spoko, bo norma podana do 99, ale wy piszecie ze to normy dla nieciezarnych. I ze wcale nie jest najlepszy.
    Powinnam sie upomnieć czy czeka sie raczejna te krzywa?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Wróciłam do domku ;) byliśmy na spacerku, później na małych zakupach i w KFC :D
    byłam w rossku ale niestety był tylko biały szumiś, jutro zapoluję na miętowego lub szarego. Całe szczęście wisiała przy nim cena 5,99 zł, więc mój mąż myśli że tyle właśnie kosztują, hehe :D kupiłam przy okazji kilka drobnych rzeczy i spróbuję od dziś delikatnie peelingować brzuszek, bo tak mi moja kosmetyczka poleciła, oprócz standardowego kremowania/olejkowania i picia przerażającej ilości wody przeciw rozstępom :P a tak poza tym - ustawiamy się w kolejkę, przede mną jakiś gbur się wprosił, ani me ani przepraszam, kasa się dodatkowa otwiera i pani woła "poproszę panią w ciąży" :D myślałam że padnę, tak więc mój brzuch jest już pokaźny na tyle, żeby sobie pierwszeństwo zapewniać :) szkoda tylko że nie czuję dzidziusia, czy może mieć na to wpływ łożysko na przedniej ścianie?

Jak masz na ścianie przedniej to poczujesz niestety później

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Łożysko z przodu może amortyzowac. Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 21 tc
    a teraz mam łożysko na tylnej ścianie, druga ciąża i nadal nic nie czuje ;) Smialismy się z gin że jestem nieczula matka :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Nie ma czegoś takiego jak średni wynik glukozy. Jest albo nie jest w normie. U ciebie było dobrze. Ogolnie nie wiem jaka jest zasada badania glukozy. Mi gin dał skierowanie w 6 tc i teraz (choc juz mam cukrzycę zdiagnozowana ).

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie zaczęłam się martwić, tyle dziewczyn tutaj pisało, że już czuje ruchy, a ja nie wiem czy to to, czy kiszka :) ogólnie jestem taka, że wiele dolegliwości w organizmie potrafię przeoczyć, np z wyrostkiem dość długo ganiałam, jak trafiłam do szpitala, sama na sale operacyjną poszłam bez zginania się w pół :P lekarz się tylko pytał czy bardzo boli, a ja do niego że okres bardziej, więc luuz

zapytam się w środę o to gin, bo dziecko nad wyraz mam ruchliwe... zawsze sprawia na USG problemy z mierzeniem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Mi gin powiedział na usg w 17 tc ze macica jest tak gruba ze spokojnie mam prawo nie czuć ruchów pomimo kolejnej ciąży
    pamiętam jak juz w zaawansowanej ciąży poszłam na IP bo nie czułam dluuugo Emilki. Zrobili mi Ktg a tam wybitnie i tętno i ruchy dziecka. Położna spytała tylko czy to czuje a ja ze nie. Tylko dziwnie spojrzała na mnie. Czyli jestem nieczula matka ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ