X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A kiedy robicie krzywa?
    Mi wypada dopiero w 24tc... Nie wiem czy to nie za pozno....
    Mi gina jeszcze nie mówiła kiedy. Sama się zastanawiam, ale z tego co pamietam to jeżeli nie ma wskazań do wcześniejszych kontroli to robi sie to właśnie tak w 24 tc.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A kiedy robicie krzywa?

Nie jest za późno.jeżeli jest ok z cukrami to w takim tygodniu jest zalecane zbadanie krzywej cukrowej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa standardowo się robi miedzy 24 a 28 tc

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak dzis wyczytałam, ze jeśli nie ma wskazań nie robi sie wcześniej, bo wręcz moze zaszkodzić. Ale to tylko wyczytane. Pewnie i tak lekarz decyduje.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżowin stanął na wysokości zadania i właśnie zjadłam kiełbachę z grilla!!!!! Pychotka! Sezon grillowy uważam za otwarty! :)

AniaLewandowska, bbeczka91, _izunia_, Behemottka, YvonnElizabeth, mmargol lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A kiedy robicie krzywa?
    Słyszałam że lekarz po 20,24tyg zleca...Ja jestem w 17prawie i mi zleciła.IDE w.tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, po ciężkim dniu w pracy. ;)

Opaliłam sobie ręce lico. Teraz odpoczywam. ;)

CO do krzywej, jeżeli poziom cukru we krwi był prawidłowy nie ma potrzeby robić wcześniej.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krzywa cukrowa robi się po 24 tygodniu jeżeli wcześniej nie było wskazań.

My cały dzień na powietrzu, mąż zabrał nas na lody i rurkę z bita śmietana <3 teraz kapie mała i zamawiamy pizze :) Uwielbiam jak jest piękna pogoda

Ksosia, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :)
    Ciagle ktoras z was cos bada a ja poza badaniami 1. trym. nie mialam nic dlatego sie zmartwilam :)

Ja tez uwielbiam taka pogode.... Spedzilam dzis troche czasu nad jeziorkiem mhhrrr..:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jesc mi sie chce... Najlepiej... Wszystko!!!
    Mam dziwny wilczy glod. Truskawki ze sloika z kanapkami i szynka.
    Chyba bezpiecznie byloby sie polozyc juz do lozka:)

AniaLewandowska, bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_, mysza0406, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kurcze jesc mi sie chce... Najlepiej... Wszystko!!!
    Mam dziwny wilczy glod. Truskawki ze sloika z kanapkami i szynka.
    Chyba bezpiecznie byloby sie polozyc juz do lozka:)
    Mnie tez sie co chwile chce jeść. Wszystko zaczęło sie jak minęły mdłości. Najgorsze jest to, ze jem tyle co przed ciąża, chyba w mniejszych ilościach ale cześciej. Z tym ze teraz wieczorem, to brzuch jest tak duzzzyyyy i tak mi cieżko, jakbym 5kg ziemniaków połknęła. Od kilku dni na sile z kolei jem kolacje, bo mi sie nie chce, inaczej czuje ze juz nic nie wcisnę :)
    Teraz tez obgotowuję resztę pierogów z obiadu i początkowo myślałam, ze zjem podsmażone na patelni, ale no kurde nie dam rady :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) dzis caly dzien ogarnialam mieszkanko, obiad, a jeszcze pogoda wyjatkowo udana ;)
    Jej, tez ciagle bym cos jadla i jak na zlosc mqm ochote na niezdrowe rzeczy.
    Godzine temu zjadlam deser, wczesbiej obiad, a teraz chce mi sie mrozonej pizzy Ristorante. Tylko jak maz to zobaczy to nie uwierzy i piwie, ze oszalalam ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domku ;) byliśmy na spacerku, później na małych zakupach i w KFC :D
    byłam w rossku ale niestety był tylko biały szumiś, jutro zapoluję na miętowego lub szarego. Całe szczęście wisiała przy nim cena 5,99 zł, więc mój mąż myśli że tyle właśnie kosztują, hehe :D kupiłam przy okazji kilka drobnych rzeczy i spróbuję od dziś delikatnie peelingować brzuszek, bo tak mi moja kosmetyczka poleciła, oprócz standardowego kremowania/olejkowania i picia przerażającej ilości wody przeciw rozstępom :P a tak poza tym - ustawiamy się w kolejkę, przede mną jakiś gbur się wprosił, ani me ani przepraszam, kasa się dodatkowa otwiera i pani woła "poproszę panią w ciąży" :D myślałam że padnę, tak więc mój brzuch jest już pokaźny na tyle, żeby sobie pierwszeństwo zapewniać :) szkoda tylko że nie czuję dzidziusia, czy może mieć na to wpływ łożysko na przedniej ścianie?

bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_, mysza0406, martta, YvonnElizabeth, mmargol, Pauka lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy te glukozę sie powtarza?
    Ja miałam w 7 czy 8 tygodniu i wyszło mi 87. Myślałam ze spoko, bo norma podana do 99, ale wy piszecie ze to normy dla nieciezarnych. I ze wcale nie jest najlepszy.
    Powinnam sie upomnieć czy czeka sie raczejna te krzywa?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Wróciłam do domku ;) byliśmy na spacerku, później na małych zakupach i w KFC :D
    byłam w rossku ale niestety był tylko biały szumiś, jutro zapoluję na miętowego lub szarego. Całe szczęście wisiała przy nim cena 5,99 zł, więc mój mąż myśli że tyle właśnie kosztują, hehe :D kupiłam przy okazji kilka drobnych rzeczy i spróbuję od dziś delikatnie peelingować brzuszek, bo tak mi moja kosmetyczka poleciła, oprócz standardowego kremowania/olejkowania i picia przerażającej ilości wody przeciw rozstępom :P a tak poza tym - ustawiamy się w kolejkę, przede mną jakiś gbur się wprosił, ani me ani przepraszam, kasa się dodatkowa otwiera i pani woła "poproszę panią w ciąży" :D myślałam że padnę, tak więc mój brzuch jest już pokaźny na tyle, żeby sobie pierwszeństwo zapewniać :) szkoda tylko że nie czuję dzidziusia, czy może mieć na to wpływ łożysko na przedniej ścianie?

Jak masz na ścianie przedniej to poczujesz niestety później

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Łożysko z przodu może amortyzowac. Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 21 tc
    a teraz mam łożysko na tylnej ścianie, druga ciąża i nadal nic nie czuje ;) Smialismy się z gin że jestem nieczula matka :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Nie ma czegoś takiego jak średni wynik glukozy. Jest albo nie jest w normie. U ciebie było dobrze. Ogolnie nie wiem jaka jest zasada badania glukozy. Mi gin dał skierowanie w 6 tc i teraz (choc juz mam cukrzycę zdiagnozowana ).

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie zaczęłam się martwić, tyle dziewczyn tutaj pisało, że już czuje ruchy, a ja nie wiem czy to to, czy kiszka :) ogólnie jestem taka, że wiele dolegliwości w organizmie potrafię przeoczyć, np z wyrostkiem dość długo ganiałam, jak trafiłam do szpitala, sama na sale operacyjną poszłam bez zginania się w pół :P lekarz się tylko pytał czy bardzo boli, a ja do niego że okres bardziej, więc luuz

zapytam się w środę o to gin, bo dziecko nad wyraz mam ruchliwe... zawsze sprawia na USG problemy z mierzeniem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Mi gin powiedział na usg w 17 tc ze macica jest tak gruba ze spokojnie mam prawo nie czuć ruchów pomimo kolejnej ciąży
    pamiętam jak juz w zaawansowanej ciąży poszłam na IP bo nie czułam dluuugo Emilki. Zrobili mi Ktg a tam wybitnie i tętno i ruchy dziecka. Położna spytała tylko czy to czuje a ja ze nie. Tylko dziwnie spojrzała na mnie. Czyli jestem nieczula matka ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ