X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    ja dzisiaj pierwszy dzień na 2-tyg L4, ale nudy nie będzie. Mamę wypisują ze szpitala, więc jadę do nią, potem jakieś zakupy potrzebuje bo z jedzeniem narazie problem, więc twarożki, serki i kaszki kupić trzeba.
    Ja przesadziłam z sobotę, bo było piękne słońce niby dużo energii i sprzątnęłam dom a potem wieczorem jeszcze się wziełam za samochód, odkurzanie itd i wieczorem padła, wczoraj miałam zakwasy i bolał mnie brzuch :/ muszę zacząć pamiętać, że już nie mogę tak świrować :/
    Behemotka cudne widoki, bawcie się dobrze! :)
    ktoś dzisiaj wizytuje???

Behemottka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dzis mam wizyte z polozna I jej praktykantka
    I napewno podgladniemy dzidzie (mam to szczescie bi ze wzgledu na praktykantke zawsze ogladamy malego)I moja wage ;)
    ciekawe czy dostane skierowanie na glukoze
    Pozdrawiam

74700tc7xapwpc4i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie właśnie pomyślałam, że już chyba muszę się rozejrzeć za szkołą rodzenia bo jeszcze chwilka i 20tc będzie i trzeba by było zacząć chodzić...
    a Wy jak wybrałyście, z polecenia czy w szpitalu w którym rodzicie???

o148p07w5riqasy7.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, u mnie w rodzinie nie ma tylu imprez i nie nadzwyczajny zapraszania sie na wszystkie okazje...właściwie jeździmy tylko do moich rodzicow...moze rzeczywiscie zacznę to sobie liczyć i ciekawe jaka wyjdzie średnia :) bo te ciagle imprezy doprowadzają mnie do szału i juz sie martwię jak to bedzie jak bedzie bobo na swiecie przeciez nie zawsze bede miała nawet sile zeby jechać do jakiejś ciotki wrrrr

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    ja sobie właśnie pomyślałam, że już chyba muszę się rozejrzeć za szkołą rodzenia bo jeszcze chwilka i 20tc będzie i trzeba by było zacząć chodzić...
    a Wy jak wybrałyście, z polecenia czy w szpitalu w którym rodzicie???
    ja się wybieram do szkoły, prowadzonej przy szpitalu gdzie chcę rodzić, kurs trwa 10 tygodni, więc masz rację, trzeba pomyśleć o zapisie ;) a moja gin też prowadzi szkołę rodzenia, ale ona z kolei pracuje w szpitalu gdzie rękami i nogami będę się bronić żeby tam nie rodzić :D chodzę do niej chyba tylko ze względu na to że jest dobrym lekarzem i mam do niej 20 minut spacerkiem od siebie, heh... pewnie będzie chciała mnie przekonać, żebym się do niej zapisała... fajnie że w planach jest również zwiedzanie porodówki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U Nas na Śląsku znowu piękne słoneczko :) mam nadzieje, ze temp tez bedzie zadowalająca :)
    Dziewczyny, czy u Was tez tak jest, ze wieczorem macie pięknie posprzątaną kuchnie, a rano jest bałagan? Bo ja ciagle w głowę zachodzę jak to możliwe ;)
    Brzuchol dzis od rana ciągnie, a biegania mam dzis co niemiara.
    Pozdrawiam Was cudnie :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik no właśnie ja też najbardziej się skłaniam do tej przyszpitalnej tam gdzie chce rodzić, tylko zdecydowanie mam bliżej sporo innych, ale muszę poczytać opinie i już coś właśnie zdecydować, żeby się zapisać niedługo...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej coś teraz serwer padł, a chciałam sprawdzić kilka informacji i spisać sobie numer kontaktowany, trudno... poczekam :P próbuję się zebrać w sobie, żeby się ogarnąć i wyjść z domu, ale chyba zajmie mi to jeszcze sporo czasu - ciuszki chcę dla bobasa poszukać ;) jestem już tak ciekawa co w środku siedzi...

• martta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja właśnie się dowiedziałam, że zaraz wypiszą mamę, więc grzeje do niej. Ale jeszcze powrócę do tematu potem, buziaki mamuśki, miłego dzionka!

mychakruszyna, Żabcia_ lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    dziewczyny ze Slaska gdzie ogarniacie szkole rodze? Ja nadal czekam na darmowy program ktory mal ruszyc od kwietnia, ale na stronie UM Katowic nadal nie widze zeby takowy istnial. Orietujecie sie czy te szkoly przyszpitalne w ktorych planujemy rodzic maja darmowe zajecia?

Piekna pogoda zjem i ide na spacerek :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu się do fryzjera umówiłam! :D
    jak już dawno nie byłam, chyba przed świętami ostatnio lub... o zgroza nawet w listopadzie :P

Ksosia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem szpitale sa darmowe...
    Wiekszosc dostepna od 24-26tc ja zaczelam w 17 bez zadnego problemu. Tyle ze musialam uargumentowac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak kichacie w ciazy? Nie mam dnia bez kichniecia.....:/

YvonnElizabeth, A_n_k_a_80, Żabcia_, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia my chcemy iść do przyszpitalnej i tam jest płatny kurs niestety :( zadzwonię tam jak tylko serwer im ruszy i się spytam co i jak i kiedy. A jak uargumentowałaś? Mnie kichanie doprowadza do szału (ale mam resztki przeziębienia) nie dość, że mam krwawe syfy w nosie to jeszcze zaczął się problem z nietrzymaniem, niby to dwie trzy krople, ale czuję się głupio z tego powodu :( ktoś tak jeszcze ma? Chyba czas ćwiczyć mięśnie kegla...

ja się zaraz zbieram do lekarza, żeby mi korektę L4 zrobiła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tez tak kichacie w ciazy? Nie mam dnia bez kichniecia.....:/
    Tak, zwykle rano, kicham rano jak szalona ;)
    U mnie pojawia się również problem z krwawieniem z nosa ;/ i nie wiem czy to normalne, muszę zapytać gina w piątek, bo zdarza się to coraz częściej

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczylam detektor. Nie wiem czy nie za szybko pije mu to serducho...:(
    Wczoraj wieczorem sie wierzgal ze nawet nie dal posluchac... Powinnam sie martwic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littleku moja bratowa byla juz w 28 i powiedzialysmy tej pani ze chcemy razem insie zgodzila.... Ale jak bedzie placisz za swoje to w sumie laski nie robia a moze i innymi zasadami sie kieruja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Tak, zwykle rano, kicham rano jak szalona ;)
    U mnie pojawia się również problem z krwawieniem z nosa ;/ i nie wiem czy to normalne, muszę zapytać gina w piątek, bo zdarza się to coraz częściej
    Pisalam o tym ze w informacjach bbf bylo ze to normalne :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Warszawie przy Żelaznej nie ma już terminów w szkole rodzenia (ani płatnych ani bezpłatnych) przy terminie na wrzesień.
    Polecają poszukać w rekomendowanych przez szpital szkołach. dla płacących podatki lub zameldowanych w Wawie są darmowe.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycie w duzym miescie chyba by mnie przeroslo....

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ