X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja będę nieczuła jak tak dalej pójdzie, przypuszczam, że przy takim łożysku i moja szczupłość nic nie pomoże

• Angelika85 Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, nowa jestem. Nie wiem gdzie to zdjęcie USG z nickiem wstawic:(. Jestem w 16tc termin na 18.09.16. :D Z tego co tu przeczytałam to widzę że już zakupy robicie dla dzidzi. Ja jeszcze nic nawet małych bucików nie kupikam. Nie jestem przesadna ale jakoś się boje, że zapeszę. Pozdrawiam ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam teraz w sobotę glukoze prywatnie dla uspokojenia. Wyszło 75 więc teraz spokojnie mogę do tego 24tyg wyczekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:50

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Praca, praca śmie mnie denerwować i różne z nią powiązane problemy jak np. poważne awarie sprzętu.
    No to dawaj na L4! Albo chociaż urlop na złapanie oddechu i nabranie dystansu... ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczyny :) nie dość że ciągle jem,po 5min już mam głodomorre to spanie mnie łamie...pomimo 2h drzemki :P ..do jutra

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myślałam. Na swoim to trochę trudno się zdystansować... Zostaje meliska po pracy i muzyka relaksacyjna ;)

Madziuuuula lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe jeżeli teraz wynik masz ok, kolejne obciążenie bedziesz miała w 24-28 tc :)

Ja ruchy czuję czasem, sä dość delikatne i nie czuje ich codziennie. Dzisiaj wcale :/

Tylko ze ten wynik był w 7tygodniu, pod koniec stycznia.
    Potem nie miałam powtarzanej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:31

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    To zależy od lekarza
    Moja pierwsza ciążę na poczatku prowadził inny gin (mój był na zwolnieniu ). Glukozę robiłam na początku. Wyszła za wysoka i miałam krzywa. Krzywa w porządku i juz glukozy mi nie robił. Potem przyszedł mój lekarz i dopiero w 25 tc robiłam krzywa. ..zatem nikt nie badal mi cukru między 10 tc a 25 tc

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na jutro obrałam sobie ambitny plan wyczesania kocicy, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    pojadę też do lekarza po korektę L4 i poszperać na ciucholandzie za dziecięcymi ubrankami :)

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przepraszam za mega długa nieobecność ale praca i inne obowiązki mnie przygniotły :3 nastepna wizytę mam 15.04 jak tak patrze na pierwsza stronę to widze prawie sami chłopcy póki co :D ja jeszcze nie wiem kto tam jest po drugiej stronie ale mam nadzieje ze juz sie dowiem na nastepnej wizycie i prawdopodobnie juz bede miała założony szew lub cos innego. Ja póki co nic nie kupuje dopóki nie bede miała pewności ze wszystko jest ok...

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Nadrobiłam Was :)
    W czasie weekendu korzystałam z pięknej pogody. Słońce wyszło to jakoś energii przybyło :) W Sobotę odwiedziła mnie koleżanka z rocznym synkiem, więc najpierw trzy godzinny spacer a później gościli się u nas :) Mój mąż tak wszędzie chodził za Bartusiem, że aż byłam w szoku. Niedziela też minęła spacerowo z mężem no i mcDonald. Ja niedobra...
    Piękne zakupy zrobiłyście, ja jeszcze czekam do tych badań połówkowych.

Ksosia śliczny brzuszek :) taki zgrabniutki :)

Behemottka super widoki pozazdrościć :)
    Mamy plan z mężem wybrać się nad morze na kilka dni ale nie wiem jak wytrzymam 8 godzin w samochodzie.

Ja mam niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox 75 a cukry jak narazie mam w normie. Z żyły cukier robiłam na początku ciąży a teraz kontroluje glukometrem. Krzywa cukrowa będzie do zrobienia po 24 tygodniu.

Powodzenia na jutrzejszych wizytach :)

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 23:32

Behemottka lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika85 wrote:
    Hej dziewczęta, nowa jestem. Nie wiem gdzie to zdjęcie USG z nickiem wstawic:(. Jestem w 16tc termin na 18.09.16. :D Z tego co tu przeczytałam to widzę że już zakupy robicie dla dzidzi. Ja jeszcze nic nawet małych bucików nie kupikam. Nie jestem przesadna ale jakoś się boje, że zapeszę. Pozdrawiam ;)
    Witaj:)

Wstawiasz zdjęcie na serwisie zapodaj.net (link na forum) lub iv.pl. Tutaj, na naszym forum, wklejasz BBcode, który otrzymasz. I tyle :) Z zapodaj zdjęcie znika po trzech miesiącach, z iv.pl po trzech dniach :)

Dziewczyny... padam! Ale jest fajnie :) Za to jutro pobudka przed świtem... czyli o 5 rano? Jak ja dam radę? chlip, chlip...

Buziaki! Łapcie słońce, grillujcie kiełbasy. Tych polskich kiełbas strasznie Wam zazdroszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 00:46

martta, _izunia_, Angelika85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A czy te glukozę sie powtarza?
    Ja miałam w 7 czy 8 tygodniu i wyszło mi 87. Myślałam ze spoko, bo norma podana do 99, ale wy piszecie ze to normy dla nieciezarnych. I ze wcale nie jest najlepszy.
    Powinnam sie upomnieć czy czeka sie raczejna te krzywa?

Masz prawidłowy wynik. Ja miałam 88 i też jest ok. :) I też miałam robioną tylko na początku. ;) Potem robiłam sobie pomiar w domu sprzętem babci. ;P

LRF ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ale ruchy czuję szczególnie jak zmieniam aktywność z czynnej na bierną, wtedy moje dziecko dostaje wrecz szału. Albo jak zasypiam i leżę za mocno na brzuchu to mnie kopie, żebym zmieniła pozycje.

Behemotka zazdroszczę takich widoczków. ;)

Witam nową koleżankę!

Ulfenstein, Behemottka lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w pięknym dniu :) Wczoraj zaliczyłam dłuuugi spacer ale chyba za długi bo brzuch ciągnął i bolał. Ten tydzień będzie masakryczny. Całe popołudnia lekarzy i zajęć młodego.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 18 tygodniu, zaczynam 5 miesiac :)
    U mnie piekne slonce, wiec pewnie dzisiaj bedzie spacer :)

martta, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, wstałam wcześniej, ale zrobiłam śniadanko i zabrałam się za nowego masterchefa, dzisiaj zaczynam urlop i zapowiada się piękna pogoda, więc się bardzo cieszę :) muszę jeszcze ogarnąć to nieszczęsne l4 ze źle wpisanym nipem, ale nie ma co odwlekać tego na ostatnią chwilę i zobaczę czy znajdę szumisia! :P

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ