X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja będę nieczuła jak tak dalej pójdzie, przypuszczam, że przy takim łożysku i moja szczupłość nic nie pomoże

• Angelika85 Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, nowa jestem. Nie wiem gdzie to zdjęcie USG z nickiem wstawic:(. Jestem w 16tc termin na 18.09.16. :D Z tego co tu przeczytałam to widzę że już zakupy robicie dla dzidzi. Ja jeszcze nic nawet małych bucików nie kupikam. Nie jestem przesadna ale jakoś się boje, że zapeszę. Pozdrawiam ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam teraz w sobotę glukoze prywatnie dla uspokojenia. Wyszło 75 więc teraz spokojnie mogę do tego 24tyg wyczekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:50

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Praca, praca śmie mnie denerwować i różne z nią powiązane problemy jak np. poważne awarie sprzętu.
    No to dawaj na L4! Albo chociaż urlop na złapanie oddechu i nabranie dystansu... ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczyny :) nie dość że ciągle jem,po 5min już mam głodomorre to spanie mnie łamie...pomimo 2h drzemki :P ..do jutra

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myślałam. Na swoim to trochę trudno się zdystansować... Zostaje meliska po pracy i muzyka relaksacyjna ;)

Madziuuuula lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe jeżeli teraz wynik masz ok, kolejne obciążenie bedziesz miała w 24-28 tc :)

Ja ruchy czuję czasem, sä dość delikatne i nie czuje ich codziennie. Dzisiaj wcale :/

Tylko ze ten wynik był w 7tygodniu, pod koniec stycznia.
    Potem nie miałam powtarzanej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:31

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    To zależy od lekarza
    Moja pierwsza ciążę na poczatku prowadził inny gin (mój był na zwolnieniu ). Glukozę robiłam na początku. Wyszła za wysoka i miałam krzywa. Krzywa w porządku i juz glukozy mi nie robił. Potem przyszedł mój lekarz i dopiero w 25 tc robiłam krzywa. ..zatem nikt nie badal mi cukru między 10 tc a 25 tc

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na jutro obrałam sobie ambitny plan wyczesania kocicy, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    pojadę też do lekarza po korektę L4 i poszperać na ciucholandzie za dziecięcymi ubrankami :)

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przepraszam za mega długa nieobecność ale praca i inne obowiązki mnie przygniotły :3 nastepna wizytę mam 15.04 jak tak patrze na pierwsza stronę to widze prawie sami chłopcy póki co :D ja jeszcze nie wiem kto tam jest po drugiej stronie ale mam nadzieje ze juz sie dowiem na nastepnej wizycie i prawdopodobnie juz bede miała założony szew lub cos innego. Ja póki co nic nie kupuje dopóki nie bede miała pewności ze wszystko jest ok...

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Nadrobiłam Was :)
    W czasie weekendu korzystałam z pięknej pogody. Słońce wyszło to jakoś energii przybyło :) W Sobotę odwiedziła mnie koleżanka z rocznym synkiem, więc najpierw trzy godzinny spacer a później gościli się u nas :) Mój mąż tak wszędzie chodził za Bartusiem, że aż byłam w szoku. Niedziela też minęła spacerowo z mężem no i mcDonald. Ja niedobra...
    Piękne zakupy zrobiłyście, ja jeszcze czekam do tych badań połówkowych.

Ksosia śliczny brzuszek :) taki zgrabniutki :)

Behemottka super widoki pozazdrościć :)
    Mamy plan z mężem wybrać się nad morze na kilka dni ale nie wiem jak wytrzymam 8 godzin w samochodzie.

Ja mam niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox 75 a cukry jak narazie mam w normie. Z żyły cukier robiłam na początku ciąży a teraz kontroluje glukometrem. Krzywa cukrowa będzie do zrobienia po 24 tygodniu.

Powodzenia na jutrzejszych wizytach :)

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 23:32

Behemottka lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika85 wrote:
    Hej dziewczęta, nowa jestem. Nie wiem gdzie to zdjęcie USG z nickiem wstawic:(. Jestem w 16tc termin na 18.09.16. :D Z tego co tu przeczytałam to widzę że już zakupy robicie dla dzidzi. Ja jeszcze nic nawet małych bucików nie kupikam. Nie jestem przesadna ale jakoś się boje, że zapeszę. Pozdrawiam ;)
    Witaj:)

Wstawiasz zdjęcie na serwisie zapodaj.net (link na forum) lub iv.pl. Tutaj, na naszym forum, wklejasz BBcode, który otrzymasz. I tyle :) Z zapodaj zdjęcie znika po trzech miesiącach, z iv.pl po trzech dniach :)

Dziewczyny... padam! Ale jest fajnie :) Za to jutro pobudka przed świtem... czyli o 5 rano? Jak ja dam radę? chlip, chlip...

Buziaki! Łapcie słońce, grillujcie kiełbasy. Tych polskich kiełbas strasznie Wam zazdroszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 00:46

martta, _izunia_, Angelika85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A czy te glukozę sie powtarza?
    Ja miałam w 7 czy 8 tygodniu i wyszło mi 87. Myślałam ze spoko, bo norma podana do 99, ale wy piszecie ze to normy dla nieciezarnych. I ze wcale nie jest najlepszy.
    Powinnam sie upomnieć czy czeka sie raczejna te krzywa?

Masz prawidłowy wynik. Ja miałam 88 i też jest ok. :) I też miałam robioną tylko na początku. ;) Potem robiłam sobie pomiar w domu sprzętem babci. ;P

LRF ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ale ruchy czuję szczególnie jak zmieniam aktywność z czynnej na bierną, wtedy moje dziecko dostaje wrecz szału. Albo jak zasypiam i leżę za mocno na brzuchu to mnie kopie, żebym zmieniła pozycje.

Behemotka zazdroszczę takich widoczków. ;)

Witam nową koleżankę!

Ulfenstein, Behemottka lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w pięknym dniu :) Wczoraj zaliczyłam dłuuugi spacer ale chyba za długi bo brzuch ciągnął i bolał. Ten tydzień będzie masakryczny. Całe popołudnia lekarzy i zajęć młodego.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 18 tygodniu, zaczynam 5 miesiac :)
    U mnie piekne slonce, wiec pewnie dzisiaj bedzie spacer :)

martta, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, wstałam wcześniej, ale zrobiłam śniadanko i zabrałam się za nowego masterchefa, dzisiaj zaczynam urlop i zapowiada się piękna pogoda, więc się bardzo cieszę :) muszę jeszcze ogarnąć to nieszczęsne l4 ze źle wpisanym nipem, ale nie ma co odwlekać tego na ostatnią chwilę i zobaczę czy znajdę szumisia! :P

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ