X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A ja Was uzupełniłam z terminami, pojechałam na zakupy, kupiłam lody, zawiozłam męzowi, teściowej i męża kolegom i teraz pora ogarnąć chałupe!
    spotkałam dziś koleżanke z liceum z 5 lat się nie widziałśmy.. jest w 31 tc :)
    masakra cóż za cudowna epidemia! :)

Fruneeee sprzątać.... a później planuje zjeść całą ćwierć arbuza, którą kupiłam! <3
    Kochana możesz mi napisać wizytę na 21.04 :) tych cotygodniowych nie ma sensu pisać :D i termin porodu zmienić mi na 22.09 ok? :) Bo tak mam w karcie ciąży, choć już tyle wersji jest, że nie wiadomo kiedy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP jeśli chcesz zmienię :) chociaż wolałabym nie wracać tak do końca bo to, że dzidzia/dzidzie urodzą się w tym konkretnym dniu to raczej szansa niewielka :)

Ale zmienie i już dopisuje datę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Matyldo! Ale się wściekłam!!!

Nienawidzę, gdy ktoś przekręca moje słowa i potem wychodzi, że miałam coś złego na myśli.... Ajajajjajaj jak ja tego nienawidze!!!! grrr... :[
    Znajoma zje**** mi dzień już chyba do końca... ach..... :/

PRzepraszam musiałam to gdzieś "wykrzyczeć" :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak wyszłam o 10.30 to wróciłam do domu o 13.30. Długi spacer zaliczony.:) Leżę i odpoczywam. Macie coś takiego jak kłucie w pochwie? Kurdę albo mi się szyjka skraca albo rozciąga. Bolało jak diabli.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo rzadko boli, ale się zdarza. Ból jest taki, że właściwie cięzko mi okreslić dokładnie w którym miejscu.. Trochę jakby jakiś miesień, troche jakby coś całkiem w srodku.... cieżko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej. Jak wyszłam o 10.30 to wróciłam do domu o 13.30. Długi spacer zaliczony.:) Leżę i odpoczywam. Macie coś takiego jak kłucie w pochwie? Kurdę albo mi się szyjka skraca albo rozciąga. Bolało jak diabli.

Ja ostatnio takie miałam ale na wizycie szyjka 5 cm więc to w moim przypadku to nie szyjka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam wcześniej, nie poszłam ani do rossmanna ani do pepco, bo już sił nie miałam, trochę jestem z tego powodu zła, ale za to mam siatkę ciuszków dla bobasa i nawet tunikę dla siebie upolowałam i za wszystko zapłaciłam 45 zł :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może to rozciąganie? Jak stałam to kuło, jak szłam to nie. Gina zapytam w piątek.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od kilku dni kłucie w podbrzuszu, ale po prawej i lewej jak jajniki. Jutro powiem lekarce i zobaczymy.. choć badała mi 4 dni temu szyjkę i mówiła, że ładna. Mam nadzieję, że to rozpychanie i rozciąganie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jedynie napisać jak było z naszą szkoła rodzenia. Nasz szpital jest malutki (jesteśmy gminą )a zajecia w ŚR Prowadzą na zmianę dwie położne. Jedna pracuje w poradni a druga na oddziale. U nas zapisy od 28 tc ale z jednego powodu - później to się powtarzają tematy. Porodowke widziałam 2 razy. Na zajęciach robiła nam Ktg. Tematy nie raz sami wybraliśmy
    Jako jedyni chodziliśmy od początku razem (ja z mężem ) później kilku tatusiów się odważyło...płatność 28 zł na miesiąc. W Gorzowie znajoma nie znalazła wolnych miejsc a i płatność wysoka - chyba 480 zl . Dojezdzala do nas. Mąż teraz tez by chciał chodzić do SR tak mu się podobało :)ja nie ćwiczyłam na zajęciach...kolana mi nie pozwalały
    ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    U mnie też od kilku dni kłucie w podbrzuszu, ale po prawej i lewej jak jajniki. Jutro powiem lekarce i zobaczymy.. choć badała mi 4 dni temu szyjkę i mówiła, że ładna. Mam nadzieję, że to rozpychanie i rozciąganie.
    Ja po bokach brzucha czuję ciągnięcie ale widzę,że mi brzuszek na boki idzie bo talii prawie nie mam już.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    TP jeśli chcesz zmienię :) chociaż wolałabym nie wracać tak do końca bo to, że dzidzia/dzidzie urodzą się w tym konkretnym dniu to raczej szansa niewielka :)

Ale zmienie i już dopisuje datę :)
    Ok to TP niech zostanie, nie chcę sprawiać problemu ;) ale wizyta jednak 22.04.. :/ pomyliłam się.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Juz wcześniej pisałam, ze ja mam takie kłucie. I w sobotę poszłam na dodatkowa wizyte do mojej gin i powiedziała, ze z szyjka wszystko ok. Chyba taki "urok" rozciągania tego wszystkiego. Czasami mam naprawdę silne to kłucie...

pirelka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś ma jakieś pomysły na przesadzanie kaktusów?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ktoś ma jakieś pomysły na przesadzanie kaktusów?
    Złap przez gazety. Moja matka tak robiła. :)

Ulfenstein, Little Red Fox, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zmian z chłopaków na dziewczyny, to w tym wątku panna pisała, ze miała chłopaka w chyba 12 i 16 tygodniu. A na połówkowym juz dziewczynkę ;)
    Mi tez dwóch rożnych lekarzy mówiło ze chłopak. I tego sie trzymam, ale mam świadomość, leciutką, ze moze jednak Martynka.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Złap przez gazety. Moja matka tak robiła. :)
    jednego mam takiego skurczybyka, że pinsetą kolce wyciągałam, a o drugiego wiecznie kot się ociera :D ostatnio patrzę, co to za pajęczyna go obrosła, a to kocie kłaki :D muszę kupić doniczki, marzą mi się wszystkie takie same, bo każdy kwiatek z innej parafii ale zobaczymy co ogarnę, męża trzeba wziąć, żeby mi samochodem to przetransportował ;) i deficyt podstawek! mam na szczęście roślinki, które nie wymagają dużych ilości wody, więc tylko zmieniam co jakiś czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:04

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jednego mam takiego skurczybyka, że pinsetą kolce wyciągałam, a o drugiego wiecznie kot się ociera :D ostatnio patrzę, co to za pajęczyna go obrosła, a to kocie kłaki :D muszę kupić doniczki, marzą mi się wszystkie takie same, bo każdy kwiatek z innej parafii ale zobaczymy co ogarnę, męża trzeba wziąć, żeby mi samochodem to przetransportował ;) i deficyt podstawek! mam na szczęście roślinki, które nie wymagają dużych ilości wody, więc tylko zmieniam co jakiś czas
    O matko. Ja jedyne co posiadam w doniczce to bazylia :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    O matko. Ja jedyne co posiadam w doniczce to bazylia :D
    ja mam wyjątkową słabość do kaktusów i sukulentów, nie przez swoje lenistwo a właśnie bardzo mi się podobają, miałam mieć swoją grządkę w ogródku, ale ze względu na ciążę w tym roku odpuściłam sobie grzebanie w ziemi ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ