X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A ja Was uzupełniłam z terminami, pojechałam na zakupy, kupiłam lody, zawiozłam męzowi, teściowej i męża kolegom i teraz pora ogarnąć chałupe!
    spotkałam dziś koleżanke z liceum z 5 lat się nie widziałśmy.. jest w 31 tc :)
    masakra cóż za cudowna epidemia! :)

Fruneeee sprzątać.... a później planuje zjeść całą ćwierć arbuza, którą kupiłam! <3
    Kochana możesz mi napisać wizytę na 21.04 :) tych cotygodniowych nie ma sensu pisać :D i termin porodu zmienić mi na 22.09 ok? :) Bo tak mam w karcie ciąży, choć już tyle wersji jest, że nie wiadomo kiedy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP jeśli chcesz zmienię :) chociaż wolałabym nie wracać tak do końca bo to, że dzidzia/dzidzie urodzą się w tym konkretnym dniu to raczej szansa niewielka :)

Ale zmienie i już dopisuje datę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Matyldo! Ale się wściekłam!!!

Nienawidzę, gdy ktoś przekręca moje słowa i potem wychodzi, że miałam coś złego na myśli.... Ajajajjajaj jak ja tego nienawidze!!!! grrr... :[
    Znajoma zje**** mi dzień już chyba do końca... ach..... :/

PRzepraszam musiałam to gdzieś "wykrzyczeć" :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak wyszłam o 10.30 to wróciłam do domu o 13.30. Długi spacer zaliczony.:) Leżę i odpoczywam. Macie coś takiego jak kłucie w pochwie? Kurdę albo mi się szyjka skraca albo rozciąga. Bolało jak diabli.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo rzadko boli, ale się zdarza. Ból jest taki, że właściwie cięzko mi okreslić dokładnie w którym miejscu.. Trochę jakby jakiś miesień, troche jakby coś całkiem w srodku.... cieżko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej. Jak wyszłam o 10.30 to wróciłam do domu o 13.30. Długi spacer zaliczony.:) Leżę i odpoczywam. Macie coś takiego jak kłucie w pochwie? Kurdę albo mi się szyjka skraca albo rozciąga. Bolało jak diabli.

Ja ostatnio takie miałam ale na wizycie szyjka 5 cm więc to w moim przypadku to nie szyjka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam wcześniej, nie poszłam ani do rossmanna ani do pepco, bo już sił nie miałam, trochę jestem z tego powodu zła, ale za to mam siatkę ciuszków dla bobasa i nawet tunikę dla siebie upolowałam i za wszystko zapłaciłam 45 zł :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może to rozciąganie? Jak stałam to kuło, jak szłam to nie. Gina zapytam w piątek.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od kilku dni kłucie w podbrzuszu, ale po prawej i lewej jak jajniki. Jutro powiem lekarce i zobaczymy.. choć badała mi 4 dni temu szyjkę i mówiła, że ładna. Mam nadzieję, że to rozpychanie i rozciąganie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jedynie napisać jak było z naszą szkoła rodzenia. Nasz szpital jest malutki (jesteśmy gminą )a zajecia w ŚR Prowadzą na zmianę dwie położne. Jedna pracuje w poradni a druga na oddziale. U nas zapisy od 28 tc ale z jednego powodu - później to się powtarzają tematy. Porodowke widziałam 2 razy. Na zajęciach robiła nam Ktg. Tematy nie raz sami wybraliśmy
    Jako jedyni chodziliśmy od początku razem (ja z mężem ) później kilku tatusiów się odważyło...płatność 28 zł na miesiąc. W Gorzowie znajoma nie znalazła wolnych miejsc a i płatność wysoka - chyba 480 zl . Dojezdzala do nas. Mąż teraz tez by chciał chodzić do SR tak mu się podobało :)ja nie ćwiczyłam na zajęciach...kolana mi nie pozwalały
    ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    U mnie też od kilku dni kłucie w podbrzuszu, ale po prawej i lewej jak jajniki. Jutro powiem lekarce i zobaczymy.. choć badała mi 4 dni temu szyjkę i mówiła, że ładna. Mam nadzieję, że to rozpychanie i rozciąganie.
    Ja po bokach brzucha czuję ciągnięcie ale widzę,że mi brzuszek na boki idzie bo talii prawie nie mam już.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    TP jeśli chcesz zmienię :) chociaż wolałabym nie wracać tak do końca bo to, że dzidzia/dzidzie urodzą się w tym konkretnym dniu to raczej szansa niewielka :)

Ale zmienie i już dopisuje datę :)
    Ok to TP niech zostanie, nie chcę sprawiać problemu ;) ale wizyta jednak 22.04.. :/ pomyliłam się.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Juz wcześniej pisałam, ze ja mam takie kłucie. I w sobotę poszłam na dodatkowa wizyte do mojej gin i powiedziała, ze z szyjka wszystko ok. Chyba taki "urok" rozciągania tego wszystkiego. Czasami mam naprawdę silne to kłucie...

pirelka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś ma jakieś pomysły na przesadzanie kaktusów?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ktoś ma jakieś pomysły na przesadzanie kaktusów?
    Złap przez gazety. Moja matka tak robiła. :)

Ulfenstein, Little Red Fox, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zmian z chłopaków na dziewczyny, to w tym wątku panna pisała, ze miała chłopaka w chyba 12 i 16 tygodniu. A na połówkowym juz dziewczynkę ;)
    Mi tez dwóch rożnych lekarzy mówiło ze chłopak. I tego sie trzymam, ale mam świadomość, leciutką, ze moze jednak Martynka.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Złap przez gazety. Moja matka tak robiła. :)
    jednego mam takiego skurczybyka, że pinsetą kolce wyciągałam, a o drugiego wiecznie kot się ociera :D ostatnio patrzę, co to za pajęczyna go obrosła, a to kocie kłaki :D muszę kupić doniczki, marzą mi się wszystkie takie same, bo każdy kwiatek z innej parafii ale zobaczymy co ogarnę, męża trzeba wziąć, żeby mi samochodem to przetransportował ;) i deficyt podstawek! mam na szczęście roślinki, które nie wymagają dużych ilości wody, więc tylko zmieniam co jakiś czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:04

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jednego mam takiego skurczybyka, że pinsetą kolce wyciągałam, a o drugiego wiecznie kot się ociera :D ostatnio patrzę, co to za pajęczyna go obrosła, a to kocie kłaki :D muszę kupić doniczki, marzą mi się wszystkie takie same, bo każdy kwiatek z innej parafii ale zobaczymy co ogarnę, męża trzeba wziąć, żeby mi samochodem to przetransportował ;) i deficyt podstawek! mam na szczęście roślinki, które nie wymagają dużych ilości wody, więc tylko zmieniam co jakiś czas
    O matko. Ja jedyne co posiadam w doniczce to bazylia :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    O matko. Ja jedyne co posiadam w doniczce to bazylia :D
    ja mam wyjątkową słabość do kaktusów i sukulentów, nie przez swoje lenistwo a właśnie bardzo mi się podobają, miałam mieć swoją grządkę w ogródku, ale ze względu na ciążę w tym roku odpuściłam sobie grzebanie w ziemi ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ